- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
racskobalazs
senior tag
válasz
kivlov #53452 üzenetére
Én pont most csinálom, ezen a témán "felbuzdulva" 70%-ra redukálom a képeket, kiteszteltem ha nagyon zoomolok és nézem észrevehető de maxon kb megkülönböztethetetlen (huh hosszú szó), és így egyelőre egyik mappából csináltam ~60GB-ből 20-at. Most a kamerás képeim mennek 85%-on, tömörítési arányszámból kiindulva a 80GB-s mappa lesz kb 40. Mindenképp megéri néha végigmenni ezeken akkor is ha sok idő. Én erre a fentebb linkelt RIOT-ot használom, bár jó lenne valami tőbbszálú móka mert így nagyon-nagyon lassú a gép teljesítményét meg egyáltalán nem használja ki (CPU ~8-10% körül)
@SunMount3r: A minőségét igen, de nem, vagy csak nagyon erősen keresve észrevehető a különbség az eredetihez képest. 80-as beállításig kb nincs is látható különbség.
-
BitRider
senior tag
válasz
kivlov #52761 üzenetére
Valóban az ingyenes verzió csak ZIP-et tud, a többi változat tud 7-Zip-et is. Örülök, ha nálad jó egy régebbi változat a Cobian-ból. Én ilyenkor azt is mérlegelem, hogy mi az, ami nyugodt szívvel továbbajánlható. A Cobian kapcsán vegyesek a tapasztalataim, és ezt erősítetted meg te is. Ennyi, nem több, nem kell túlértelmezni.
-
válasz
kivlov #52445 üzenetére
Igazad van, régen regisztáltam, akkor még 5 gép lehetett, mert nálam ezt írja a weboldalon: "Number of computers Up to 5"
[RealVNC Lite] itt viszont már csak 3 gépet ír az ingyenesben, 2023.02.14-én a Home helyett vezették be, aki most regisztrál az sajnos már csak 3 gépet vehet be egy csapatba [link] Több regisztráció, ha 3-nál több gépen használná valaki?
-
válasz
kivlov #52205 üzenetére
Esetleg ezzel lehet tenni egy próbát: NoMachine | LAN konfogurálás (ezt csak érdekességként, ha nem neten keresztül, hanem belső hálón használnák)
-
BitRider
senior tag
válasz
kivlov #52205 üzenetére
Nálam egyszer sem volt lassú eddig, pedig már jópárszor irányítgattam más gépeket. A fileküldési sebességeket nem néztem (arra amúgy is jobb a Rymdport fájlra, mappára, szövegre), de a felületek eddig kezelhetők voltak.
a Teamviewer pedig eddig a legjobb lenne ha mobilon is menne free verzióban
Annak az asztali verziója SE ingyenes már.
Dluinet: Megnézem tüzetesebben, alternatíva úgysem árt, ha van kéznél.
-
válasz
kivlov #51947 üzenetére
"... szinkronizál nem pedig két teljesen más mappastruktúrát összefésül. ... egyik hhd tartalmát tükrözi a másikra és nem nézi hogy te ott más mappastruktúrát használsz abban nem fog rendet tenni."
Pedig pont az lenne a szinkronizáció. Így azt nem értem, mi különbözteti meg a sima ctrl c-től? A szinkronizáció egyik típusaként van jelölve a Tükrözés, és előtte van Összehasonlítás is, ami szerintem pont azt a célt szolgálja, hogy ne puszta másolás legyen. A két mappa különbségeinek feltárása, aztán az összefésülés, felesleges létrehozások nélkül. Legalábbis így lenne logikus.
Egyelőre nagyon úgy néz ki, le kell állítanom a folyamatot, mert egyre kevesebb a hely, csak nő és nő a duplikátumok száma.Lehet, hogy a "Frissít" menüpontot kellett volna használnom....
-
Cs1csó
titán
válasz
kivlov #51938 üzenetére
A TeamViewer-nél az "új" felület kiborító, a LEGFONTOSABB kényelmi funkcióját, hogy legyen SÖTÉT TÉMA, csak BÉTA állapotban tudja ami annyit tesz, hogy beállítod a sötét témát és a legközelebbi indításnál már újra ATOMFEHÉREN világít az egész kijelző mikor megnyitod a GUI-t ami persze fölöslegesen túl van méretezve.
De sajnos az AnyDesk nálam a gyenge gépen gyakran összeomlott. A RustDesk-en elvileg nem a központi szerveren kell futtatni mert az lassú ha ezt be tudja állítani az ember akkor jó. -
válasz
kivlov #50416 üzenetére
Egy kis Batch fájl?
- winscp letölti amit kell
- a 7zip betömöríti/titkosítja
Aztán ezt a Batch fájlt időzítve elindítod.
Esetleg a HandyBackup is jó lehet. -
Elektrikus
csendes tag
válasz
kivlov #35955 üzenetére
Szia!
"úgy hogy ne kelljen letölteni."
Lehetetlen ilyen programot írni...
Ui:
Legfeljebb annyit lehet elérni hogy nem kell megvárni a teljes letöltést a filmnézés megkezdéséhez!
Valamint a már megnézet részt akár röptében törölheti a program a számítógépedről!
Összegezve:
Nem kell annyi szabad hely a gépeden mint amekkora a film, de az internet kapcsolatodban átvitt adatként ugyanúgy szerepelni fog!
-
Kernel
nagyúr
válasz
kivlov #32492 üzenetére
Akkor nem tudom, minek nevezzem azt a gépet, amivel egy monitort és egy TV-t is működtetek (maga a gép mellesleg a fal túloldalán üzemel, vagyis zajmentesen), aminél elvárás, hogy távszabályzóval is vezérelhető legyen (csak az én USB-vevős távszabályzóm kvázi billentyűzetként szerepel).
Ahol szerintem egy lejátszó ne akarjon fájlokat rendezni, kezelni, letölteni semmit ne töltögessen.
Speciális igényként (mivel jelenleg egy 1024x768 plazmát használok, natív módban), képes legyen 4:3 --> 16:9 pixelnyújtást alkalmazni. Ezt az XBMC és az MPC-HC is tudná, csak nem jegyzi meg, minden lejátszásnál újra kellene piszkálgatni. PotPlayer és KMPlayernél ez sem gond.
Vannak persze még további részletei a dolognak, de most inkább a PotPlayer navigátorát (fájlböngésző) emelném ki, amit talán az utóbbi időben kapott, vagy csak én nem vettem észre eddig, de igen elégedett vagyok vele, azóta is, mióta írtam róla: [link]
-
w.miki
veterán
válasz
kivlov #31260 üzenetére
Hát én néztem ezt a Live Mail-t, de az OE klasszisokkal jobbnak tűnik
és eztán sem tudom, hogy tudnám a Live XP levelezést Live W7-re vinni?
ThunderBird-be pedig nem tudtam az elmentett fiókjaimat (IAF) beleimportálni
Így még nem tudom mi lesz a váltással... ?Más
ismerősöm szeretne Youtube videókat Hang formátumba lementeni?
Ehhez milyen, végtelenül egyszerű, magyar nyelvű (gyors) programot ajánlanátok?
(Én a elsőre a Freemake VD-t mondtam, de az kicsit lassú, és nem is teljesen magyar.) -
S-IW
tag
-
LonGleY
veterán
-
Kernel
nagyúr
válasz
kivlov #30873 üzenetére
Nekem ez teljesen normál működésnek tűnik. Ha egy mappánál kikapcsolod a szinkronizálást, akkor az többé nem lesz szinkronizálva. Sem írás, sem törlés nem lesz.
A kívánt célt legfeljebb úgy lehetne elérni, hogy nem kapcsolod ki a tükrözést, viszont üríted a forrásmappát, utána kiürül a célmappa is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
kivlov #30871 üzenetére
Nem ismerem, illetve nem tudom, mit értesz ezen, hogy kiveszed, szerintem inkább a mappa tartalmát kellene kivenni. Utána, ha az üres mappát letükrözöd, normális esetben a tükörmappa is kiürül.
Korábbi hozzászólásomban említett MS SyncToy elég egyszerűen megoldja a tükrözést is. Valamint írtam a hozzászólásban egy parancssori programról is, ami nekem mondjuk bevált, legfeljebb nem mindenki szereti az ilyet.
-
LonGleY
veterán
válasz
kivlov #30742 üzenetére
Nem látom a te javaslatod a problémára... Anélkül puszta kötekvés marad, amit nyomsz.
Ahány program, annyi féle, erre nem lehet igazán egységes programot húzni, biztos lesz, aminél nem elegendő egy egyszerű okézgató program... Ha neked nem tetszik, hogy valamire nem létezik jó megoldás, az nem az én hibám. A Linuxot jelen esetben azért említettem, mert ott ezek tényleg mennek, egy fél soros paranccsal azt pakolsz fel vagy szedsz le a gépről, amit csak szeretnél. Egészen más világ.
Ami segíthet, az pl. egy CCleaner, és annak az Eszközök opciója. Annyiban jobb a gyári programlistánál, hogy ott több program uninstallere is elindítható egyszerre - ami persze nem mindig nyerő, ha az egyszerre indítandó folyamatok mind a Windows installer szolgáltatásra alapoznak, vagy hogyha HDD-n történik mindez és nem SSD-n. Lehet ezt ragozni, meg gúnyolódni, a végeredmény ettől függetlenül nem változik.
-
-
LonGleY
veterán
válasz
kivlov #30472 üzenetére
Még mindig nem vagy képes nomális formában gépelni, így olvasni is ilyen hanyagul fogom.
A Vista-t a Win 7-tel hasonlítottam össze, nem az XP-vel. "Mondatértemetés", mi?
Egyetlen érvet vagy ellenérvet sem véltem felfedezni a hozzászólásodban, csak nettó személyeskedést - úgyhogy veled valóban "the end"...
-
Ittnemaz
aktív tag
válasz
kivlov #30451 üzenetére
"de a szakmai hozzáértésed eléggé megkérdőjelezhető,"
azt mondom több száz gépünkön fut xp sp2 vel,
én a helyedbe itt szégyelném el magam, mikor ezt szová tettem.
egyszer és mindenkorra meg kellene érteni:
dughatsz gumi nélkül akár életed végig, de kérdés mikor jön el, ha nem vigyázol.
18 évesen fel lányka apja csinál ki egy felcsinálásért, 28évesen kis HIV elkapott, igaz élhetsz 30-40 évet még...? 38évesen Hepatitis C ? és máris meg van a dolog lényege, meghalsz...nem véletlenül koptatja a száját a kollega, április 9-én is elfognak indulni a gépek, xpvel, és onnan egy idözitett bomba: mikor lesz virus, zombihálozat része, rá trojai, 0 day hiba, folytassam?
tehát kérlek legalább te ne terjesz hülyeséget.
amugy pisz?
-
LonGleY
veterán
válasz
kivlov #30271 üzenetére
Konkrétan van, akinél kb. 2500 torrent megy seedben, és a 3-as sokkal gyorsabban indul, illetve csatlakozik. Az UDP protokoll sem viccből került bele, és a fa-jellegű kijelölés sem elhanyagolható kényelmi faktor az újakban. Igen, ismerem ezeket az ajánlásokat, épp ezért szólaltam fel ellene, mert ezek általában ki se próbálják a 3-ast. Más telepítőben is van ad-support, ezeket ki lehet kerülni. Ettől függetlenül lehet, hogy gyorsabb 1-1 régebbi verzió, de a személyes észrevételem, hogy az újak sokkal jobban kezelik terhelés alatt a lemezt, valahogy összességében stabilabbnak tűnnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Autós topik
- Trollok komolyan
- Xbox Series X|S
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- ASUS ROG Ally
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest