- One mobilszolgáltatások
- iGO Primo
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen GPS-t vegyek?
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
olivera88
veterán
Melyik a legjobb videó szerkesztő program ezek közül? Corel Video Studio Pro X6 , AVS Video Editor, Sony Vegas ? Az első kiesett a keretből mert nem nem bírom újra telepíteni valami miatt.
Véletlen törlődött, hogy hogy azt én se tudom.
-
Hippo
aktív tag
Sziasztok!
Olyan program érdekelne, hogy amikor a számítógéphez csatlakoztat bárki bármilyen pendrive-ot, akkor mielött írni, olvasni tudna róla csak egy jelszó megadása után tehesse ezt meg? -
LonGleY
veterán
válasz
Menslee #30593 üzenetére
Akkor jól gondoltam: tagelés + az alapján file rename. Szerintem az előző hozzászólásomban jelzett keresési találatokat lenne érdemes böngészned. Amit te néztél, az nem teljesen célprogram.
Első blikkre ezek tűnnek megfelelőnek: Mp3tag, TagScanner, MusicBrainz Picard
-
Menslee
tag
válasz
LonGleY #30592 üzenetére
Igen, elég bonyolult és az a baj hogy elméletileg erre a célra lenne alkalmas ez a program[link] de valamiért nem átnevezte amit át
kellene neki hanem kínai írásjelekkel szórta tele a dolgokat.
Előfordulhat hogy rosszul írtam körül a problémát, éppen ezért ha valaki tud egy hasonló tudású programot
ami működik (nem baj ha fizetős) akkor azt megköszönném -
LonGleY
veterán
válasz
Menslee #30591 üzenetére
Akkor sem értem teljesen, hogy jönnek ide a fájlok tulajdonságai, tudtommal a Windows is a tag-ek alapján csoportosítja a fájlokat, ha zenei mappaként jelenítteted meg a listát. A fájltulajdonság csak a kreálás időpontját és hasonló alapadatokat tartalmaznak.
Szóval nem csak tagelésről van szó, hanem az alapján fájlátnevezésről is? A témakörben ezeket találtam.
-
Menslee
tag
válasz
LonGleY #30590 üzenetére
Nem, a lényeg az hogy a CD-kről a zenék úgy lettek ki grabbelve hogy minden lemez
CD01-01-el kezdődik. Ezeket kéne átnevezni elsősorban hogy az összes fájlt egybe lejátszva
ne keverje az albumokat.
Például:
CD0-01-et átnevezni CD"album neve"01-01.
De ezt párszáz lemeznél egyesével eljátszani remélem nem kell elmagyarázni miért nem
csábító feladat. -
Menslee
tag
Sziasztok!
Én egy olyan programok keresek amivel több zene "property"-ét tudom átnevezni egyszerre.
Próbáltam a File Property Edit Pro-t de nem segített csak teleszórta kínai karakterekkel
amit át kellett volna neki írni.
Előre is köszi a segítséget -
zone
őstag
válasz
w.miki #30583 üzenetére
Rosszul gondoltad, a java legtöbb esetben felesleges.
A kalapácshoz add át gratulációmat, biztosan nem volt a környéken egy rászoruló család, aki tudta volna használni tanulásra.(#30584) aclandiae
Thunderbird -
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Egy e-mail klienst keresek: lehetőleg tud magyarul. Egyszerre több e-mail címet is tudjon kezelni (munka/privát), hogy ne kelljen egyesével belépkedni.
-
kispx
addikt
válasz
dellfanboy #30580 üzenetére
A sas az tudtommal méregdrága. Ingyenes* adatbányász szoftverként a Rapidminer programot ismerem.
* Az 5-ös verziója ingyenes, a legújabb verzió nem sokban tér el. Annak van ingyenes starter kiadása egy pár limittel.
-
LonGleY
veterán
válasz
dellfanboy #30580 üzenetére
MySQL, de ez alapján fingom sincs, mire kell - nem adatbányásztam még. Lehet, hogy létezik erre specializálódott (és mysql-re épülő) program, avagy pedig írni kell.
-
dellfanboy
őstag
milyen szoftvert ajánlotok excel helyett? túl nagy adatokkal dolgozok (értsd 1 xls file több száz mb) és az excelben ezt már nem tudom kezelni. az adatokat nagyrészt dwh-ból nyerem de xls-ben már feldolgozni nem tudom.tudtok vmi jó freeware adatbányász/adatmodellezző stb szoftvert.
sas, spss, R??segítéged előre is köszönöm
-
Bandus99
őstag
Sziasztok!
Keresek egy programot a kovetkezo problemara.
Proxyn keresztul lehet csak a netet elerni, de nem lehet minden programba beallitani proxy szervert ( pl Viber)
Jo lenne vmi progi amiben megmondhatom, hogy ez es az a program egy bizonyos proxyn keresztul kommunikaljon. -
-
Zoli54213
aktív tag
Sziasztok!
A tegnapi napon szerettem volna a Mirillis Action nevű programmal egy bf4 gameplay videót készíteni, amiben látszik az MSI Afterburner HUD-ja, vagyis a gép kihasználtsága. Viszont az a probléma, hogy az Afterburner HUD-ját valamilyen oknál fogva nem hajlandó felvenni. Valaki tudja mi lehet a probléma? Vagy ezt hogy tudnám megoldani? Van esetleg más monitorozó program? Felvevő program mindenképp maradna az Action, ugyanis abban van AMD APP hardveres gyorsítás, és az nagy előny nekem. A választ előre is köszönöm!
-
w.miki
veterán
Flash playernek van valami helyettesítője?
Most raktam újra, haverom régi celeron-os gépét XP-vel, de miután feltettem egy friss Chrome-ot, és Flash13-t, Java7u55-t, alig lehet rajta youtube videot nézni.
100%-ra terheli a processort, és akad a kép, és a hang...
Pedig a VLC simán lejátsza a letöltött videokat.
Youtube videókat hogyan lehetne zökkenőmentessé tenni, régi gépen? -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Milyen program, ami a fejen álló kamerával felvett videot visszafordít? Ingyenes legyen, és tudjon magyarul... -
LonGleY
veterán
válasz
Ice&Lime #30557 üzenetére
A Freemake Video Converter-rel és az abban lévő szerkesztővel ezt megteheted. Kivágod a kívánt részt, és utána a megfelelő formátumokba exportálod.
Ehhez előbb természetesen le kell töltened a videót... Pl. Freemake Video Downloader-rel (info), ha valami ismertebb videós oldalon található.
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Adott a neten egy flash alapú videó hangal együtt.
Viszont nem szeretném letölteni sem, nem kell a teljes videó sem, nem akarom a teljes videót szerkeszteni sem.
A videóból csak egy kiválasztott kb. 10 másodperc kellene képpel és hanggal együtt.
Van olyan program, ami kitudja szedni ezt a 10 mp-et úgy, hogy benyomom a felvétel gombot és majd a stop-ot és ki lehet konvertálni az adott időt videó illetve hang formátumba? Olyasmire gondolok mint camtasia csak ott nem tudom hogy fel e veszi a böngészőben megjelenített flash megjelenített videót -e. -
randras
veterán
Van olyan program, amivel nagyon sok különböző színű képből montázst készítve kirajzolható egy megadott szöveg, alakzat, stb.?
-
Garada
őstag
Üdv windows 7 esetében melyik verziónál illetve hol lehet beállítani ha a képernyő tetejére viszem az egeret akkor egy kisebb menüt érek el?
-
Troy.
addikt
Hello!
Tudnátok mondani egy olyan programot amivel a merevlemezen található összes fotót ki tudom listázni?
-
LonGleY
veterán
válasz
sanyek2 #30539 üzenetére
A leggyorsabb az Everything, ami iszonyat sebességgel indexel és beírás közben már dobja a találatokat, manuális search-re meg az SearchMyFiles-t ajánlom.
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Olyan keresőprogramra lenne szükségem, amellyel kategóriánként-, (kép, zene, videó, stb) ezen kívül még fájlkiterjesztésenként (txt, doc, docx, stb) is képes keresni a merevlemezen.
Win 8.1-em van -
Üdv.
Milyen ingyenes hangfelvevő programot ajánlanátok? Audacity-t próbáltam, de valamiért amikor nem beszélek, lekapcsolja a mikrofont.
-
bepken
veterán
válasz
LonGleY #30534 üzenetére
most hogy hazaértem, újra meglestem az általad ajánlott programot. az előbb én néztem be kicsit...
nem a kötegelt konvertálást nézegettem, hanem (az Xnview-ből kiindulva) csak kijelöltem pár képet és arra próbáltam beállítani a vízjelet. az instrukciók elkerülték a figyelmemet, bocsiazt majd még a gyakorlat fogja eldönteni véglegesen, hogy mennyire lesz gyors (nem csak én fogom használni), de ez már majdnem teljesen az, amire szükségem van. szóval még egyszer köszönöm
arra nem tudok rájönni, milyen beállítást használjak ahhoz, hogy egy 600 képpont széles logó az álló és a fekvő képeken is jól mutasson...egyelőre most a szélességhez (800 képpont) igazítottam az átméretezést, így viszont az álló képek hosszúsága elég nagy (800x600 lenne az ideális)
-
LonGleY
veterán
-
Kernel
nagyúr
válasz
bepken #30529 üzenetére
Ha alternatív program, akkor esetleg IrfanView. Csak a súgóból idézek:
Insert overlay/watermark image
Click on the Edit Menu, then Insert overlay/watermark image. A dialog allows you to insert an overlay image on the loaded image.
This feature can also be used in the Batch mode (Batch dialog, Advanced options, Add watermark image).
-
bepken
veterán
válasz
LonGleY #30531 üzenetére
tényleg többre képes, mint ahogy első pillantásra gondoltam, szóval meg fogom jobban vizsgálni azt a programot is!
viszont most úgy néz ki, az alábbi script teszi a dolgát:
C:\XnView\nconvert -npcd 2 -size 256x256+0 -ctype rgb -corder inter -out jpeg -wmfile "C:\XnView\LOGO-40-2.png" -wmflag center -wmpos 0 0 -ratio -rtype lanczos -rflag decr -rflag orient -resize 800 600 *.jpg
ezt az Xnview generálta azok alapján a beállítások alapján, amiket én a grafikus felületen összeállítottam (csak az "nconvert.exe" útvonalát módosítottam, mert nem akartam bemásolni a system32 rendszermappába)
egy duplakatt a .bat fájlra és már át is méretezte, vízjelezte (meg amit még beállítok mellé)az imént annyi kerülte el a figyelmem, hogy az "nconvert.exe" nem része a telepített programnak, hanem külön kell letölteni és elhelyezni tetszőleges mappába, ahonnan aztán meghívja a script.
-
LonGleY
veterán
válasz
LonGleY #30530 üzenetére
A konvertálás közben még az is kiválasztható, hogy az eredeti mappákba mentse a képeket az eredetik helyére, vagy új néven melléjük. Természetesen az alapkép is modifikálható menet közben. A név szintén paraméterezhető, így nem hiszem, hogy ez ne lenne elég bármilyen lokális watermarkolós feladatra.
-
LonGleY
veterán
válasz
bepken #30529 üzenetére
Az egész program egy automatizáló. Azért akkora a felülete, hogy behúzd rá az összes kívánt képet vagy mappát (jobb oldalra). Utána beállítod az említett menüpontban, hogy hova pakolja a vízjelet, kiválasztod az output mappát, majd minden betöltött képpel megcsinálja a procedúrát a méretes Convert gombra kattintva... Kb. minden batch converter így néz ki, az IrfanView-ben is majdnem ugyanilyen a hasonló funkciókra szolgáló felület, ezért ha ez nem megy, ne a programban keresd a hibát! Jót küldtem.
-
bepken
veterán
válasz
LonGleY #30528 üzenetére
köszi szépen a tippet!
sajnos azonban ez nem szimpi :/ nem igazán találom, hol tudnám automatizálni. magát a logót is kézzel kellett elhelyeznem, átméreteznem.közben én is nézelődtem és - mint kiderült - az Xnview elvileg tud script-et kezelni. a gyakorlatban viszont egyelőre ezt sem sikerült összehoznom
sőt, vérszemet kaptam!egyúttal jó volna már akkor egységes képméretet is beállítani (ha már lehet így egy gombnyomásra tömegesen kezelni a problémát)
van ezzel a megoldással kapcsolatban valakinek tapasztalata?ja és nem feltétlenül csak az Xnview megoldása érdekes számomra...bármilyen hasonló megoldás érdekelne
-
bepken
veterán
sziasztok!
olyan - minél egyszerűbb - programot keresek, mellyel egyszerűen lehet képeket tömegesen vízjelezni.
fontos volna továbbá, hogy tudja kezelni az áttetsző .png logókat!köszi előre is a tippeket
-
3szli
tag
üdv mindenkinek
nekem ma egy igen érdekes de lehet hogy igen hülye ötletem támadt
az új okos telefonok főként a Samsungokba van egy olyan funkció hogy követi a kamera az ember szemét olvasáskor és ezáltal görget nincs valami hasonló Windows-ra ez a lapra tök hasznos volna -
cellpeti
nagyúr
köszönöm
-
Boogie33
senior tag
Hali.
Hogyan kell a Sentinel képet lementeni ? -
Osiris
őstag
Google Street View-al lehet valahogy olyat játszani, hogy állok valahol és ettől az adott ponttól elindul a street view és véletlenszerűen megy az utcákon anélkül, hogy be kéne avatkozni?
-
válasz
cellpeti #30513 üzenetére
Bármelyik mappafigyelő. Ha a dokumentumok mappa megváltozik, akkor bármit megcsinál.
-
LonGleY
veterán
válasz
cellpeti #30513 üzenetére
Ha a Win-be rendesen mountolva van a drive, mint hálózati meghajtó, akkor bármilyen fájlszinkronizáló alkalmazással (FreeFileSync, CobianBackup, SyncBackFree stb.)
-
cellpeti
nagyúr
Üdv!
Ilyen programot keresnék. Ha lehet ingyenest.
-
Boogie33
senior tag
Hali.
Lehet hogy láma lesz a kérdés , de van olyan progi ami mutatja hogy a gépemben a másodlagos vinyó éppen pörög-e vagy nem ? -
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Egy word doksira sikerült rámenteni egy másik word-ot. Vissza lehet hozni azt, amire rámentettünk?
Köszönöm -
LonGleY
veterán
-
Ipadipad
tag
sziasztok létezik olyan program amivel nyomon tudom követni hogy milyen karaktereket pötyögtem be az elmult 2napban (probáltam a kidlogger-t de az mindig összeomlik)
-
a.gabriel
tag
Egy szobának-lakásnak szeretném lerajzolni az alaprajzát, a benne lévő ablak-ajtó-kémény jelölésével.
Természetesen legyen arányos a megadott méretek szerint.Ehhez kellene nekem egy egyszerű könnyen kezelhető progi.
Ismer valaki ilyet?
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Egyedi ékszerdobozka
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged