- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Üdv!
A Feladatkezelőben a terhelések monitorozása közben lehet váltani a processzor terheltsége, memória terheltsége, hálózat, stb között, és Win10-ben a merevlemezt is lehet nézni, h milyen alkalmazás/folyamat tekeri éppen mondjuk 100%-on a merevlemezt percekig.
Win 7-ben a merevlemezt nem mutatja a Feladatkezelő.
Van erre valami külső program, amivel lehet nézni, h mi eszi a diszket?
Biztos van ilyen cucc.Egy régebbi gépben (E8500 + 6GB ram) kellene megnéznem, h mitől megy folyton, mert hallani a lemezen, h folyamatosan dolgozik, de nem mutat a feladatkezelő semmit se a processzor használatnál, vagyis semmi kiugrót.
Frissítések is ki vannak kapcsolva, meg elvileg úgy gondolom értek hozzá, és CCleanerben ki szoktam kapcsolni a szükségtelenül automatikusan elinduló programokat, szóval sose értettem, h ezen a gépen miért teker a hard folyton (édesapámék gépe); néha annyira megakasztja a gépet, h hosszú másodpercekig nem csinál semmit, amíg utoléri a merevlemez magát... csak azt nem értem mi futhat a háttérben.
Nincs ezen se vírus, se torrent, semmi se. -
válasz
Thunderzolee #43513 üzenetére
Kikapcsoltam a Nodot, és leszedtem, köszi a segítséget, jó lett.
Nem tudom minek jelezte veszélyesnek, se toolbart, se mást nem akart telepíteni. -
Na, a kikapcsolt lapozófájllal is csak ~220GB-ig engedné zsugorítani, tehát nem változott semmi.
Erre az Easeus félére emlékszek még a régmúltból.
Most viszont nem akar letöltődni, Nod32-t használok, és a "download"-ra kattintva nem akarja letölteni, veszélyes weboldalnak nyilvánítja az oldalt.
Adult oldalaknál szokta ezt kiírni, meg ál "szgépdoktor" oldalaknál.Most akkor mi van, az Easeus oldala egy olyan download linket akarna beadni, amit a Nod nem javasol letöltésre?
-
-
Üdv!
Partícionáló programot keresek.
Egy laptopba raktam egy 500-as merevlemezt, de csak egy particioval telepitettem a Win10-et.
Gondoltam, majd a Windowsban megcsinálom, de sajnos nem engedi zsugorítani akkora méretre, amekkorára szeretném, pedig ugye hát van hely bőven, csak szxrakodik itt a Win beépitettje, ha tudtam volna, előtte leparticionálom telepitéskor (mindig akkor szoktam amúgy).Már nagyon régen használtam még az XP idején particios programot, ezért már nem ismerem őket, mit töltsek le?
-
-
-
Üdv!
Ezt melyik diagnosztikai programmal készítették?
Melyikből vágták körbe?
(Betűtípus, háttér, fejléc alapján nem ismeri fel valaki?) -
Én SSHD-t használok.
Egy terásat. (12ezer volt aprón)Hát mit mondjak, vegyesek a tapasztalataim.
Sajnos azt a luxust nem engedhetem meg magamnak, h SSD-t tegyek a gépbe, mert kell a tárhely.Előtte 7200RPM-es merevlemez volt a gépben, azt kellően gyorsnak találtam.
Az SSHD visszalépés, mert csak 5400RPM-es, szóval a Seagate tehet egy szívességet, amiért az új SSHD-it már nem 7200-re tervezte, hanem csak 5400-re. :/
Természetesen azok a programok, amiket az SSD-re cachelt, azok gyorsak, de a többi műveleten érzem, h nem 7200-es a merevlemez. :/Ebből a szempontból lehet, h jobb, ha nem SSHD-t használnék, hanem 7200RPM-es winchestert, és a már említett cache programok egyikét. RamDisket használtam régebben, azzal kitűnő tapasztalataim voltak, de ezen a gépen az nincs, és annyira már nem is érdekel a dolog, h tegyek rá. Megszoktam ezt a sebességet.
Ha lehetne a gépbe tenni M.2-es SSD-t a HDD mellé, akkor ugye nem lenne gond, de ez régebbi ProBook, a csatlakozó ott van, de SSD-t nem fogad.
Eddig nem is hallottam erről a cache programról, ezért kérdeztem csak rá, h mi is ez pontosan itt a topicban.
Azt azért kicsit túlzásnak tartom, h SSD-t ajánlgattok annak aki ilyet akar használni. Hiába ömlik az a médiából, h Magyarország jobban teljesít, attól még nem biztos, h mindenkinek telik SSD-re, illetve akinek tárhely is kell, annak nem megoldás az SSD. Ja persze, tudom, h van 512-es, meg 1terás is belőle már, na de annyira nem vagyok pro, h ~100ezerért ilyet vegyek.
A külső meghajtóban levő 2nd. HDD mint tárhely pedig nem mindenkinek megoldás a plusz helyigénye miatt; akárcsak az optibay azoknál, akiknek szükségük van időnként az optikai egységre.Na kiveséztük, köszi az ismertetőt a chachelő programról, legalább már azt is tudom, h ilyen is van/volt.
-
válasz
bluemirage #36787 üzenetére
Tudom mi a ramdisk, használok/használtam én is.
Az a másik az ami nem világos.
Olyasmi lehet, mint a Seagate féle SSHD?
Monitorozza a felhasználó szokásait, és a ramból leválasztott területre feltölti a gyakran használt programokat/fájlokat.
Végülis majdnem ugyanaz mint a ramdisk, csak itt nem nekünk kell kijelölni miket telepítünk a ramdisk által létrehozott partícóra, hanem automatikusan kerülnek oda a használat gyakoriságától függően.Hát végülis ez se lehet rosszabb a ramdisknél, de ha úgyis tudjuk, h miket használunk sokszor, akkor akár használhatunk ramdisket is.
-
Miben különbözik a RAMDisktől ez a cache program, amiről "eszmét cseréltetek" lejjebb?
-
Üdv!
Van olyan program, amivel egy notebook akkumulátorának lehet szabályozni, h mikor legyen töltve?
Feltöltődik 100%-ra.
Aztán szépen bent marad, de nem lesz töltve többet, csak mondjuk ha lemerült X%-ra.
Akkor megint feltöltődhet 100%-ra.Ezt az X%-ot lehet beállítani.
HP notim van, ebben volt egy ilyen program, de most hiába töltöttem le újra meg újra a HP battery alkalmazásait, nem működnek.
Újratelepíteni nem fogom az oprendszert (lehet ez megoldaná), vagy nem tudom, esetleg az-e a baja, h nem eredeti, hanem utángyártott az akksi, és ezért nem futnak e szoftverek, (mert csak HP akksival működnének). -
-
-
Hello!
Arra keresek alkalmazást, h az UAC ne ugorjon fel minden egyes alkalommal, ha a Total Commanderben csinálok valamit.
Illetve van pár program, ami elindulásakor felugrik egy ablak, h engedélyezem-e, hogy...
De nem akarom az egész szülői felügyeletet kilőni, nem lehet ezt programonként szelektálni?Azt hiszem valamilyen fórumban már megkérdeztem ezt, és ott kaptam is linket, de nem találom a programot. :/
-
Srácok, a notis topicból irányítottam ide gáspár lászl -t.
Azt gondoltam érthetőbben kérdez majd.
Már megszoktam, h nehéz érteni a kérdéseit, de most nem is ez a lényeg.Partícionáló programot keres.
Mert a Windows nem engedte formázni a C meghajtót.
Bár a rendszere a D-n van, gondolom ettől függetlenül van ilyen védelem a Win 7-ben?Én fizetős particionálót használok, nem is nagyon ismerek ingyeneseket, ezért kéne segítség Mivel lehet ingyen formázni?
-
-
Üdv!
Létezik olyan program, ami kiírja, egy SSD-n mennyi írási művelet történt már?
-
válasz
Dluinet #17678 üzenetére
Ok.
Erre esetleg nem tudsz válaszolni?
itcafe.hu/tema/windows_xp_kerdesek_es_valaszok/hsz_37760-37760.html -
válasz
Dluinet #17676 üzenetére
A 6.-at használom, ahogy elnézem, elég előkelő helyen szerepel.
http://ipon.hu/utils/Dataram_RAMDisk4GB-ig ingyenesen lehet használni, és rendelkezik a mentés/visszatöltés képességével is, de ez a mentés ez egy CD-kép fájlba történik, és elég időigényes.
Egy ismerősöm említette, h van ilyen automatikus alkalmazás, ami Win indulásakor képes másolgatni előre kijelölt fájlokat, csak a nevét nem tudta megmondani, így nem tudom, mit keressek Googleval.
localhost:
nem csalódtam benned.
Ehhez sajnos nem értek: http://hu.wikipedia.org/wiki/Batch_file -
Üdv!
Van olyan program, ami a gép indulásakor automatikusan át tud másolni egy adott mappát egy adott helyre?
Ramdisket hoznék létre édesapám notiján, de ő nem fogja megérteni, h a ramon létrehozott partíció kikapcsoláskor elveszti tartalmát.
Van rá megoldás, a ramdisk létrehozó program csinál egy mentést kikapcsoláskor (CD kép formájában), amit induláskor visszatölt.
Igenám, de ez a kikapcsoláskor CD kép létrehozása ez valami roppant időigényes folyamat, 5-10 perccel később kapcsol le a gép.
Ezt megint csak nem fogja megérteni édesapám..Ezt én a saját gépemen úgy oldottam meg, h nem kértem a mentést, a CD kép nem jön létre, hanem manuálisan elmentem egy helyre a teljes ramdisk partíció tartalmát (sima másolás Total Commanderben).
A gép indulásakor a ramdisk partíciót létrehozza automatikusan a ramdisk program, de nem tölt vissza rá semmit, hanem én másolom vissza a tartalmát manuálisan.
Ez így nálam jól működik. (Böngészőt, és annak chace tárát másolgatom oda-vissza.)Na de édesapámnak ez magas lenne, ő nem fog másolgatni.
Biztos van ilyen program, ami autorunba bekerülve a gép kikapcsolásakor/indításakor másolgat oda-vissza?
-
válasz
Fire/SOUL/CD #17446 üzenetére
Ahha, értem. De nekem nem ezt írta ki FF 4 bővítménykeresője.
Ugyanez a felugró ablak jelent meg, de nem Windows Media Player 11-et írt ki.
Valami hiányzó Active X vezérlő/ismeretlen program, vagy nem is tudom már mi volt, és természetesen a kézi telepítésre kattintottam, és ekkor dobott át a Microsoft WMP 11 letöltő-oldalára.
(Csináltam egy képernyőmentést, csak időközben a probléma megoldódása után kitöröltem a képet.)IE9.. Windows Update naprakész, de mivel épp a különböző frissítések, ill. egyéb programok telepítése közben voltam, az újraindításokat rendre nem engedélyeztem.
Először fel szoktam tenni mindent ami kell, aztán a végén csinálok egy nagy újraindítást, és akkor nem kell minden újraindítást kérő program után várnom míg újraindul a gép.
Nem baj, legközelebb már ezt is tudni fogom.Mindenesetre mégegyszer köszi.
-
Üdv!
Szeretnék megnézni egy videot.
http://old.hirado.hu/videotar/?tag=6722Nemrég raktam fel ezt a Win 7-et, FF alatt, Opera alatt, és IE9 alatt sem indul el. Kattintanom kell, h letöltődjön a lejátszáshoz szükséges alkalmazás.
Konkrétan Opera, IE9, és a FF bővítménykeresője is átdob a Microsoft letöltőközpontjához, azon belül a Windows Media Player 11 for XP-t akarja mindenáron rámerőltetni.
Ezzel nem is lenne bajom, csak a gépen fent van ugyebár alapból a Win 7-hez kapott "tartozék" Windows Media Player 12.
Természetesen nem enged települni, mert újabb verzió van a gépen, mint a 11-es.
12-esnek nincs újabb verziója, tehát frissíteni sem lehet, h lejátssza a webes wmv formátumot. -->azt gondoltam elsőre, talán frissítés megoldja.Egyébként a 64 bites K-Lite van fent a 64bites Classic Media Playerrel, amikor telepítettem a rendszert, a formátumok közt is ezt állítottam be alapértelmezett lejátszónak.
Valamit át kell állítanom valahol, h a Win Media Player 12 lejátssza végre a webes felületen levő beépített videokat?
Eddig főként XP-t használtam, mostanság szántam rá magam, h itt az ideje a Win 7-re áttérnem (lassan már ciki volt használni), nem ismerem még ki magam minden zegében-zugában, meg a kodek csomagokkal-lejátszókkal amúgy is hadilábon állok.
-
Köszi srácok, sikerült.
Egész éjjel itthagytam, ment szépen, most is itthagyom a gépet, még fél tera hátravan.
Némi Googlezással találtam egy programot, Stellar Phoenix.
Furcsa DOS ablak szerű kezelőfelülete van. Az mkv-t ugyan nem ismeri (nem rakta bele a visszaállítható fájlok listájába), de ismeretlen fájlként visszaállította, és tökéletesen működnek az mkv állományok is.Örülés van.
szerk:
most látom, veze is ugyanezt ajánlotta. -
válasz
fatal` #17096 üzenetére
Active file recoveryt szoktam használni.
Szóval azt mondod azért nem sikerül, mert lenne a helyén felülírás?
Hát.. mindent visszahozott a lemezről (egyébként ha jól tudom nem törölt, csak véletlenül formázott), szóval mindent visszaállítottam már, csak az mkv fájlokat nem sikerült.
Azt gondoltam talán mivel régi a program a kiterjesztést nem ismeri.Pl. ismerek olyan fájl visszaállítót, ami nem állít vissza mp3-at, vagy másikat, ami bizonyos fényképformátumokat nem ismert, csak jpeget, meg egyszerűbbeket.
Ezért gondoltam, h visszaállítható lenne, csak másik program kellene hozzá, és Googlezás közben is találtam hasonló gonddal küzdő fórumtársakat. -
Üdv!
Törölt fájlok visszaállításáról lenne szó.
Van ilyen programom, amivel vissza tudok állítani, ha szükséges, de az mkv fájlokat nem tudja visszaállítani.
Kilistázza, de a mérete 0 (nulla) lesz.Keresgettem Googlen, de nincs valakinek konkrét mkv visszaállítóra ötlete?
-
-
-
válasz
kraftxld #16369 üzenetére
Ok, ennyire ne mélyedjünk bele.
Arról volt amúgy szó, h egy laptop elromlott, mire valaki azt mondta, h majd ő megnézi, oda lett neki adva, azt mondta róla, h alaplap, és processzor romlott el, de hagyják csak nála nyugodtan a gépet, mert már nem jó semmire sem, majd ő kidobja.
Erre felkaptam a fejem, szóltam a noti tulajdonosának, h had nézzem meg én is azt a gépet, el lett hozzám is hozva, belenéztem, processzor természetesen másik notiban klafán működik, valószínűleg alaplap hibás.
DE közben a gépben a 2GB ram kicserélődött 2×512MB-ra.Ezt jeleztem a noti tulajdonosának, illetve hozzátettem, h a gyártók (jelen esetben Toshiba) nem szoktak két különböző féle ramot (jelen esetben Hynix és Samsung) egy gépbe tenni. Valaki nyilván kicserélte.
Több szakszervizben is volt már előtte a gép, mindenhol alaplapcserét említettek, de nem feltételezzük egyikről sem, h gányoltak volna a géppel.
Sehol sem mondták, h proci is rossz lenne, kivéve az utolsó helyet.
És sehol nem akarták ottfogni a gépet, kivéve az utolsó embernél, akitől most meg lett kérdezve, h ugyan már hogy gondolta, h kicseréli a ramot.Erre kaptuk válaszul, h ő ért hozzá, és majd felteszi ezt a programot, és majd jól bebizonyítja, h mikor lett a memória átcserélve.
Én úgy érzem, eléggé tájékozott vagyok IT vonalon, természetesen logfájlokról én is hallottam már, de aki eleve azt állítja, h a procinak is kampec, annak ugyan már had kérdőjelezzem meg szakmai elhivatottságát.
-
-
Üdv!
Azt állítja egyik ismerősöm, h van olyan program, ami meg tudja mondani, h mikor lett cserélve a gépben a memória, processzor, stb; mert minden alkatrésznek van egy spec. azonosítója.
Tudtommal ez m×rhaság..
Szerintem az Everestre, CPU-Z-re gondol az illető, de azok meg nem írnak olyasmit, h mikor lett pl. beletéve egy-egy alkatrész.
-
válasz
BigBadPlaYeR #12863 üzenetére
Köszi, erre nem is gondoltam, de tökéletesen működik.
-
válasz
cellpeti #12864 üzenetére
Mondjuk a PH hivatalos oldala?
http://www.dj-beat.hu/phimage/new.phpEsetleg a noob.hu?
Vagy nem értem, ilyesmi képfeltöltőket kerestél?
-
Üdv!
Szeretnék egy .pdf-ből kimásolni némi szöveget. Adobe Readert használok. Ugyebár kijelölés után ctrl+c, ctrl+v, de nem megy. Jobb egér gomb is csak kijelölni enged mindent, illetve a kijelölést megfordítani.
Észrevettem, h "security" fülön úgy van beállítva, h ne lehessen másolni.Ez valami védett anyag? Van ilyen?
És nincs más program amivel megnyitva másolni tudom, a Print Screen + karakterfelismerő kombón kívül?
-
-
Üdv!
Konvertáló programot keresek, ami FLV-ből konvertál AVI, MPEG-be, esetleg másba is. Mivel nem nekem lesz, ezért egy linket kérnék, ahonnét le tudja tölteni akinek lenne. Esetleg ha magyar nyelvű, akkor az még jobb lenne.
Előre is köszi.Tudom, h tele van a Google ilyenekkel, de a legtöbb amit találtam 2008-as, 2009-es, és nem akartam végigpróbálni az összeset, de jó lenne ha nem olyat ajánlanék az illetőnek, ami a mai codekekkel már nem boldogul el.
Amit én használok (ImTOO), azt nem lehet a netről letölteni, átküldeni meg nem tudom neki. -
Üdv!
Olyan programot keresek, ami fel tudná venni az MSN beszélgetést.
Tudtommal nem tiltott dologra kérdezek rá.Refog keylogger van a gépemen, ezzel logolok mindent (screenshotokat is képes csinálni általam beállított időkzönként), de ha webkamerás chatelésre váltanak MSN-en, akkor csak azt látom, h billentyű-leütés nem történik..
(A webcamba van építve a mikrofon is.)
Jó lenne a beszélgetést hallani.
Az csak ideig óráig működik, h kihúzom a webcamom és elteszem, így is csak az én gépemnél ülő leütéseit látom, a másik fél beszédét nem.Külső mikrofon + füles kombót is fel tudnék valahogy venni (Skype)?
Olyan programra gondoltam, ami automatikusan elindul, amint az MSN-ben átváltanak hang/kép alapú "üzemmódra", de a felhasználó nem veszi észre, h a háttérben fut a felvétel.
Az se baj, ha a win elindulásakor elindul a háttérben, és folyton megy, csak spec. bill kombinációkkal lehet be ill. kikapcsolni.Nem kell illegális lehallgatásra gondolni, a saját gépemről van szó.
Bővebben a nő/nőügyek topicba tartozik a történet.
-
-
válasz
Thunderzolee #11369 üzenetére
Naaaaa...
Senki nem tud nekem karácsonyi hangulatot varázsolni a monitoromraaaaa? -
Van olyan program ami hóesést csinál a képernyőmre?
Van egy nekem, de az csak az asztalt havazza be:
matrioreb a neve.
Olyan kéne, ami folytonosan szállingózó hópihékkel ékesítené az egész képernyőt.Meg ez a matrioreb ez olyan, h ottmaradnak a hópelyhek, és a végén nem látni semmit a képernyőből, folyton frissítgetni kell, h eltűnjenek a hópihék.
-
Üdv!
Kérdésem az lenne, nem tudja-e valaki, hogy a quicktime.com-on lévő HD videókat hogyan lehetne file-ban leszedni? Természetesen a gépen megjelenik streamelés közben az a 100-300 megás temp file, csak nem .mov a kiterjesztése.
C:\Documents and Settings\XXXXXXXX\Local Settings\Application Data\Apple Computer\QuickTime\downloads\01\15\1fcc37ea-98d5011d-d33c2db6-59407a80.qtch
Tehát ez a legutolsó .qtch kiterjesztésű file kellene .mov-ban.
Átnevezni nem érdemes, úgy sem működik.Vagy keressek cracket egy PRO verziós QuickTime Playerhez?
-
-
Halee!
Otthoni gépemre feltelepítettem egy olyan programot, ami kábé ugyanazt tudja, mint az Everest (összegzés), de úgy emlékszem a Microsoft oldaláról szedtem le (valami frissítés volt, vagy valahol ajánlották), ha jól emlékszem, még eredetiségvizsgálatot is kért.
MUI, vagy ilyesmi volt a neve, nem ugrik be.
Rákerestem MUI néven, de csak valami Windows Search-öt találtam, ez szerintem nem az amire gondolok. -
-
-
Halee!
Milyen program írja ki így az óra, és a mellette levő ikonok fölé az XP egyéb adatait?
Valamilyen weboldalon láttam egyszer, letöltöttem, egy kis alkalmazás volt, de nem tudom hová mentettem a programot, lehet el se mentettem.Nagyítva ilyen:
-
Halee!
Milyen programmal lehet egy 105MB-os mpg videot 100MB-os mpg videová lerövidíteni?
Ezt nem úgy értem, h levágnék belőle, ha nem konvertálnám, h a 107-ből 100, vagy kevesebb legyen. Esetleg az sem baj, ha nem mpg marad, de a 3gp az túl sokat ront a minőségen..asszem.
Pl. mint egy képet is lehet "átméretezni" kisebb méretre. -
-
Halee!
Mi az a .lay kiterjesztés?
Kerestem már eddig Googleval, de nem nagyon jön össze.
Annyira jutottam, h "sprint layout" használja, ha jól értettem, ez egy nyák tervező program.
Őszintén szólva egy dvd-t töltöttem le, és most itt van a szokásos fileok (bup, ifo, vob) között egy ilyen kiterjesztésű file is. Ha jegyzettömbbel megnyitom, némi szöveges állomány kerül elő, ami valószínűleg a dvd-re utal:) ChunkID=LYOT: ? B 0 0 0 1 0 0 I 0 1 0 1 U N D E F I N E D H : \ K O K K 3 C : \ U s e r s \ a D m \ D e s k t o p \ D V D _ \ D V D M a e s t r o \ U n t i t l e d 1 . i m g ChunkID=CBLS8 Y C h a p t e r 0 0 : 0 0 : 0 0 : 0 0 \ \ . \ T A P E 0 ˙˙˙˙
Nem warezoláshoz akarok segítséget kérni, (félre ne értsetek), csak kíváncsi vagyok, hogy kerül egy dvd filejai közé egy ilyen file, és úgy egyáltalán mi is ez a .lay?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest