- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Netfone
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
qwertly #53152 üzenetére
Amit Krystal_s írt nem ismerem, de több ipari PC-nél találkoztam már a 'File Based Write Protection' Windows-os funkcióval. Bármit rámásolnak, telepítenek, törölnek, azt mindent visszaállít a következő indításra.Tehát az FBWF bekapcsolásának pillanatát rögzíti, és minden indításnál azzal kezd.
Ennek az új verziója a 'Unified Write Filter'. A leírás alapján a Win 10 Education verzióban elérhető. Ez teljesen MS gyári megoldás. Szolgáltatás kezelőben aktiválni kell, és utána parancssorból lehet bekapcsolni. -
Krystal_s
addikt
válasz
qwertly #53166 üzenetére
Reboot Restore Rx, ennek van ingyenes változata, talán az is elég.
How to use Reboot Restore RX in Windows / How to use FreezerFizetősek pl Deep Freeze, RollBack Rx
-
válasz
qwertly #53152 üzenetére
Milyen előzményekre gondolsz? Jó lenne tisztázni ,mert nem vagyunk gondolatolvasók.
Teljesen tisztán indítani windowst csak windows alapállapotra állítással lehet, de az géptől függően 10-30 perc is lehet, vagy akár több, ha nagyon régi gépről van szó. Windows image-t lehet készíteni persze, és azt mindig újrahúzni, az akár pár perc is lehet egy gyors SSD-vel, de az eléggé haladó téma.Amúgy meg nem is értem miért van arra szükség. El akarod felejteni, hogy mit csináltál előző nap a gépen? Ha meg többen használjátok, akkor nem ez a módja annak, hogy ne lássatok rá más tevékenységére, hanem mindenkinek saját accountot kell használnia a windowsban.
-
válasz
qwertly #53152 üzenetére
A Chrome alá vannak olyan kiegészítők melyek ezt megteszik, azaz kilépéskor törlik. History Cleaner meg hasonlók. Sajnos sok beépülő modul nem teljesen korrekt. De egy próbát megér.
Most céges gépen vagyok és itt csak Edge engedélyezett, így kipróbálni nem tudom, hogy melyik.
-
BitRider
senior tag
-
BiP
nagyúr
-
mezis
félisten
válasz
qwertly #52739 üzenetére
Próbálkozz másik NTP serverrel.
Én nem bízom az MS-ben. -
dqdb
nagyúr
válasz
qwertly #52745 üzenetére
Igen, jelöld be
Ilyenkor a Windows elméletileg folyamatosan szinkronizálja az időt a legközelebbi NTP szerverrel. Gyakorlatilag láttam már ilyenkor is elcsúszó időt, mert nem működött a szinkronizálás valamiért, Dluinet megoldásával ezt a szinkronizálást manuálisan is ki tudod kényszeríteni.
-
-
-
-
Vesa
veterán
-
válasz
qwertly #48713 üzenetére
FFSJ
Viszont a legtöbb fájlkezelő (TC, FreeCommander,...) is képes darabolni, összefűzni. Sőt! Neked talán a zipbe tömörített darabolás lenne a legjobb, hiszen archiválásra kell, és az ímélek jól tömöríthetőek. pl. 7zip, PeaZip,...csubuka
Nincs más asztali író az ismerősöknek? Itt két programot is ajánlanak rá. -
Cs1csó
titán
válasz
qwertly #48597 üzenetére
BlueStacks
Stabil, megbízható. Persze erőlteti a játékok telepítését de ha be van minden állítva onnantól király.
SpaceJam
Sajnos csak a próbálgatás marad:
- van funkció ami nincs másnak nem is hiányzik de neked igen
- másnak "könnyű" számodra nemMindenképpen magadnak kell tesztelni nem végtelen a lista idő mire megtalálja az ember.
Anno így csináltam a zenelejátszókkal végül megtaláltam a Foobar-t, majd ugyanígy a film lejátszókkal így találtam a VLC-t, képnézegetőnek a HoneyView-t, képmetszőnek a PicPick stb.
Te tudod neked mi kell az OBS nem könnyű de mindent tud ami átlag felhasználásra kell fejlesztik, van aki tud benne segíteni is - lehet itt is van topikja stb. -
válasz
qwertly #48597 üzenetére
én a NOX-ot használom már egy ideje. Stabilan és jól fut. Még egyszerűbb játékokat is normális sebességgel futtat.
Ha jól emlékszem a bignox.com a hivatalos oldala. De céges környezetben nem tudom ezt most megnézni. Próbáld megnézni, hogy mi a hivatalos oldal, nehogy valami fake-t telepíts.
-
Vesa
veterán
válasz
qwertly #48412 üzenetére
Nem egyről beszéltek...Az MS egyébként jobb is, hogy eldugta azt a programot, nem volt jó semmire. Tényleg csak a legalapabb dolgokat tudta, néha még azokat sem. Vannak lényegesen komolyabb programok ingyen is.
-
róland
veterán
válasz
qwertly #48404 üzenetére
Vagy a Microsoft saját Movie Maker-je, bár az már 3 éves.
-
-
sfdrakex
nagyúr
-
Vesa
veterán
válasz
qwertly #47755 üzenetére
Mit értesz "mátrixos beütés" alatt? Direkt ilyen program nyilván nem lesz, hiszen ez csak egyetlen effekt. De kis tudással bármilyen jobb grafikai programban meg lehet csinálni.
-
akaido
addikt
válasz
qwertly #43992 üzenetére
Arra keresnék rá a neten, hogy free parental control program. Érdekességként, pl. a Kasperskynek is van szabályzó szoftja.
-
Cs1csó
titán
válasz
qwertly #43992 üzenetére
Ezekkel tehetsz egy próbát:
A WEB-et ezzel kordában tarthatod a fiókzároláshoz nem értek, nem tudom hogy ilyenre képesek e, a Qustodio-nál lepörgetve van ilyen: "Time Controls by Device" ez szerintem az lehet ugyanis így a játékot, vagy valamilyen festő stb. alkalmazást is lehet kontrollálni nem csak a WEB-et.
Ha ezekhez nem fér hozzá akkor kb. már nem sokat ér a PC max papírnehezék, hiszen sem játszani sem böngészni sem egyéb - számára érdekes - programot nem tud használni.
-
pc360
addikt
válasz
qwertly #43971 üzenetére
A Word-ből emeld át valami értelmes formában Excelbe, és onnan már tudod exportálni közvetlenül, már ha megfelel a sorrend, és a pontos formátum a fogadó oldalon (más és más elválasztási mód jó a különböző helyeken, vagy programoknak). Ennél pontosabban az adott dokumentum és az import oldal ismerete nélkül nem nagyon lehet írni.
-
válasz
qwertly #42202 üzenetére
Web, ? esetleg IP kamerák.
és gondolom dvr.
Maradj az IE-nél, amúgy más böngészőben már nincs is benne npapi ámogatás, nem szeretik az active-x vezérlőket... érthető. Én is IE-vel nézek rá a dvr-erekre távolról.
TechSon? A honlapon van program, de szerintem felesleges, böngészőből is mindent tudsz állítgatni, és ki is tudsz menteni bármit. ha kell a felvétel.
DVRPlayer, CMS néven keresd ha mégis igény mutatkozik külön szoftverre. -
válasz
qwertly #35915 üzenetére
Ez fura, mert nem túl nehéz. Viszont próbáld meg feltenni ezt: ImportExportTools
A régiről kiexportálod, vagy csak az újon megmutatod neki a régi könyvtárat.... De van rá külön program is, pl. MailStore home
A .wab fájlt se felejtsd el átmásolni, abban van a címjegyzék. -
Ittnemaz
aktív tag
-
válasz
qwertly #35812 üzenetére
Gondolom, hogy ezek routerek vagy acces pointok LAN hálózaton vannak... és egy modemben végződnek és úgy jutnak ki a NET-re. A hálózaton látszódni kellene a routereknek. Ezért egy laptopról, vagy bármely hálózatra kötött eszközről az admin felületét el kell érned. Az Ip címét beírve egy böngészőbe. Ha pl. az admin jelszó sem lett megváltoztatva (admin/admin)
, akkor egy kisdiák is simán eléri helyetted a routert a hálózatról... majd belépve megnézi a wifi jelszót.
Ha nem megy, vagy nem értesz hozzá, akkor kérj segítséget informatikustól. Előtte annyit megtehetsz, hogy a kollégák MAC címeit összeírod egy listára (Mac adress, eszköz fajta, tulaj neve). Ez is idő mire a mobilokból és laptopról kiírod. Van más módszer is, amikor jelszó ismeretében egyesével csatlakoznak az eszközök és így tudod meg a MAC adresst az admin felületről és állítod be, de ez lehet, hogy nálatok nem életszerű megoldás... így jobb a biztos kézi lista..Amiről beszélünk (router beállítása) nagyon alap dolog, főleg egy TpLink-es felületen. Sajnos egy diák is simán tudja... pont ez a baj.
-
válasz
qwertly #35802 üzenetére
A router ip címén keresztül meghívva a routert és ott az admin felület szerintem pontosan mutatja azt amit kérdezel.
A DHCP Client List mutatja a csatlakozott eszközöket. Az egyik legelterjedtebb router-nél pl. így néz ki.A router beállításait megismerve lehet korlátozni a csatlakozott eszközök számát, van sávszélesség kontroll, a mac adress címet felhasználva egy adott eszközre fix ip. és ezáltal adott szabály, is beállítható, míg a többi durvább szabály vonatkozik. Közösségi routert több okból sem szabad next --> next telepíteni (egyébként otthonit sem). Komoly jelszóval kell védeni ilyen esetben az admin felületét és a config beállításokat ki kell használni és mentést kell csinálni róla. Ha a diákok nem használhatják a routert, akkor pedig szinte csak a Mac adress szűrés jöhet szóba. Nálunk is így van a cégnél... 320 ember dolgozik, de csak kb. 10-15 kliens jogosult céges Wifi-t használni. A csak jelszó nem megoldás, így a Mac adress-hez rendel ip cím kiosztás adja a megfelelő védelmet...
Remélem tudtam segíteni.
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
qwertly #35448 üzenetére
Természetesen a szakszerűbb megoldás az ütemezett másolat, amire sokféle program van, parancssori megoldások kedvelőinek a Windowsban lévő Robocopy is alkalmas. Mappák tükrözésére például.
Mindamellett régen használtam a Chameleon Clock nevű naptárprogramot, ami tudott ilyen üzeneteket, riasztásokat is. Hangriasztást is.
Noha az nem ingyenes, de láttam már ingyenes alternatíváját is, szintén a naptárprogramok között keresnék ilyet.
-
haxiboy
veterán
válasz
qwertly #35448 üzenetére
Windowsban lehetséges beállítani mappát, és ütemezni is a biztonsági mentést is.
Amire szükséged van az valamilyen ne-way file sync szerintem. Rsyncet használtuk régen ilyen esetre, de szerintem a windows beépített is teszi a dolgát.
Az is kérdés milyen mószerrel szeretél mentést csinálni. Különbségi/Növekményes/Teljes ?Feltétlen szeretnéd ki-be dugdosgatni a pendrive-t állandóan? Szóval a munkádat szeretnéd magaddal vinni vagy csak biztonsági másolatot készíteni amihez csak szükség esetén nyúlsz?
Ha csak backupot szeretnél erre megfelelő lehet egy RAID 1 tömb is, így rendundanciát viszel a rendszerbe, és ha valamelyik drive meghal attól még a másikon ott vannak az adatok.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
qwertly #34594 üzenetére
4K Video Downloader.
Teljes YouTube-os lejátszási listákat is le lehet tölteni vele. -
válasz
qwertly #34390 üzenetére
Az MS megoldása nem segít?
Windows áttelepítő -
Kernel
nagyúr
válasz
qwertly #34396 üzenetére
Nem tudom, nálad ez miben nyilvánul meg, de ahogy a képen is szerepel, egy "Imported Folder" alatt jelennek meg a korábban exportra kiválasztott mappák.
Tehát nem is írja, hogy az eredeti állapot állna vissza, de gondolom, igény szerint át lehet rendezni.
-
Kernel
nagyúr
-
Kernel
nagyúr
válasz
qwertly #31088 üzenetére
Alábbi szerint a .pst fájl kompatibilis mindkét verzióval, egyszerűen csak át kell vinni:
http://www.microsoftoffice2010forums.com/microsoft-outlook-2010/moving-outlook-2003-2010
-
LonGleY
veterán
válasz
qwertly #29872 üzenetére
Az OE mellé telepíts egy Thunderbird-öt, az rá fog kérdezni, hogy importálod-e a az OE cuccait - ezt tedd is meg! Miután átkerültek, a MozBackup-al tudod menteni a levelezést, de manuálisan is megtalálod az AppData mappában (futtatás > %APPDATA%). Az új rendszeren telepíted a Thunderbird-öt, alá pakolod a mentést manuálisan vagy szintén MozBackup-al és kész. Egyedül a levelezéshez tartozó jelszavak lesznek azok, amiket újra meg kell adnod (ezek kinyerésében a Mail PassView segít). A Thunderbird jó alternatívája az Outlook Express-nek, amúgy is érdemes lenne áttérned rá (így a win-től sem függesz majd annyira).
Illetve, ha nem épp IE-t használsz, akkor a mentett belépőid a WebBrowserPassView-al lesheted meg.
-
Ittnemaz
aktív tag
-
válasz
qwertly #29872 üzenetére
Első körben az áttelepítőt próbálnám ki.
De kézzel is megoldható, hiszen a több évi dokumentum "képek,doc és pdf" fájlok egy mezei másolással átrakhatók (akár egy pendrive-ra kiírod őket a régi gépen, vagy hálózatba kötöd a 2 gépet)
Az OE mentésre van leírás, ill. rengeteg levelezés mentő program is létezik.
A programspecifikus jelszavakat meg fejből tudod nem?Ezeket a legegyszerübben a szolgáltatáshoz tartozó jelszóemlékeztető/lecserélő felületen tudod megtenni. Persze a böngészőben tárolt jelszavakat/könyvjelzőket is ki lehet nyerni/menteni, pl. a passview programmal.
Viszont ha a winyó kakkant meg, akkor csak a mentésekből nyerheted ki az adataidat, ill ezeket töltheted vissza a W7-re.
-
bolyhos bari
tag
válasz
qwertly #28689 üzenetére
Próbáld ki ezt, ingyenes és tud magyarul: Ashampoo Photo Commander 9 Az oldalon meg kell adnod a kupnkódot: ASH-444LW1 Másik 4 programot is kínál ingyen. Jók, próbáltam.
Másik lehetőség, szintén ingyenes, de angol: MAGIX Photo Manager 12 Segítség a telepítéshez (angolul): [link]
Mind legális, semmi sunnyogás!
-
Met
nagyúr
válasz
qwertly #28340 üzenetére
Firefoxra MozBackup
Fileok mentésére CobianBackup
Lehet ütemezni, tud úgy menteni hogy csak azt másolja ami változott, arról nem tudok hogy tud-e értesíteni hogy mentene. Azért ez már olyan igény....Miért nem olyat kérsz hogy ki menne ki hozzátok minden héten menteni és akkor neked nem kell semmit csinálni
-
AtHoS
nagyúr
válasz
qwertly #27989 üzenetére
Mondjuk alapból nem klónozni kell, hanem lemezképbe menteni. Bár lehet ezt próbáltad csak nem ezt sikerült ide lekanyarítanod
A noti winyót kösd közvetlenül az asztali gépre, ne dokkolóval csatlakoztasd és úgy próbáld a lemezmentést.
Én mondjuk készítenék az Acronis progival egy rendszermentő lemezt, majd erről indítva a rendszert menteném le a noti winyó partícióit és hasonlóképpen raknám "vissza" az új winyóra is.
Nemrég volt újrarakva nálam a rendszer és szokásomhoz híven friss állapotban készítettem rendszermentést. Mivel nagyon ajánlgatják a Macrium progit, gondoltam teszek vele egy próbát. Max tömörítéssel lementettem vele a rendszert, de a kapott fájl mérete kicsit nagynak tűnt. Acronis boot lemezzel is mentettem egyet. kb. 700MB-tal kisebb méret lett a vége (6,9GB -> 6,2GB). Időben nem volt jelentős eltérés a két program között. Úgy tűnik Acronis jobb tömörgető algoritmusal rendelkezik
-
LonGleY
veterán
-
LonGleY
veterán
válasz
qwertly #27985 üzenetére
Külső USB-ről megy a rendszered?
Amúgy Macrium Reflect Free, itt már számtalanszor írták. Azzal képfájl és közvetlen klónozás is kivitelezhető, úgy is, hogy ha más méretű partícióra menne a cucc. Win 7-8-nál a 100 megás partíció is kell a rendes működéshez. A Youtube-on és egyéb helyeken nézhetsz hozzá segédletet. Saját véleményem szerint egyszerűbb az újratelepítés, kár ilyenekkel szórakozni.
-
zone
őstag
válasz
qwertly #27056 üzenetére
Kérdés előtt tényleg olvasni kellene egy kicsit. Cikk dátuma: 2011. március 21., aztán: április 25-ig ingyen letölthető. Plusz a linkelt oldalon is ott van: License key: REMOVED ON DATE, és az alján is: NOTE: This PDF to Excel Converter Time-limited Giveaway Promotion has been CLOSED on date
-
zone
őstag
válasz
qwertly #27054 üzenetére
Ott van a FAQ:
What is the maximum supported file size?
We have set a limit of 5MB and/or 50 pages per file. We have found that this covers 99% of all files that people send for e-signingVízjel - passz, nem ismerem, régebben próbáltam többet, de vagy csak a felét konvertálta, vagy rakott az aljára reklámot, akkor találtam meg a zamzart, sokféle formátumot támogat és regisztrálni sem kötelező.
-
gyulank
addikt
válasz
qwertly #25630 üzenetére
Szerintem bármely levelező program, pl. Thunderbird.
-
zone
őstag
válasz
qwertly #25317 üzenetére
Amit ajánlottam nem vált be vagy nem próbáltad?
A másik kérdésre - régen használtam Nero-t, de akkor alapból volt benne Image Recorder. Csak ki kellett választani az író helyett egy legördülő listából. Már kivették volna belőle? Az imgBurn-t használom most, az tud képfájlt készíteni fájlokból.
-
zone
őstag
válasz
qwertly #25249 üzenetére
Norton szülői felügyelet
Esetleg lecseréled az XP-t Windows 7-re, abban gyárilag van szülői felügyelet."És ha letelt a 90 perc akkor kikapcsoljon és ne lehessen elindítani."
Soha többé? -
scope2007
addikt
válasz
qwertly #24557 üzenetére
van progi.
HDSentinel is tudja, de googleba így keress rá.
hdd data destroy, vagy wipe hdd data stbasszem működésük az, hogy az egész hddt tele írja 0-1 essel (itt is vannak magasabb eljárások) és ezáltal az előtte lévő adatot már nem lehet visszahozni. sima formatnal ugye könnyen visszaállítható.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Formula-1
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest