Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Yettel topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
1F2X5
csendes tag
Na focus 1.6 700km palya utan 7.5re jott ki a fogyasztas ac-val 14¸0 tempoval. egesz jo
-
sunahunter
senior tag
válasz
zoo8800
üzenetére
Azért ez nem így igaz teljesen. Ettől sokkal jobb állapotú kell legyen, ez meg még 30-ast biztos enged, és igen jól néz ki. Ez a kettő simán behatárolja, hogy mennyiért tudja az övét eladni.
Írtam neki, nagyon ki kell rittyenteni, hogy 5k felett menjen el. Nagyon.
De én is úgy gondolom, ha 1-2k-t rákölt, nem kéne eladni. -
zoo8800
veterán
válasz
birozoli7800
üzenetére
Ilyen Golfot (illetve egy 1.4 fapadot) adtam el tavaly 475.000-ért. És még olcsón adtam. 300-ért eladni baromság.
Kicsit költs rá, és tartsd meg szerintem. -
sunahunter
senior tag
válasz
birozoli7800
üzenetére
Ezekről nagyjából nincs különösebbet mondani. Neked kell döntened. Azért egy Fabiat meg egy Thaliát próbálj ki mindenkéép, a Skoda belül jobb minőségű mint a Thalia, ezt észre fogod venni. A golfodat beszámítani 350-től többé nem fogják, inkább magad próbáld eladni.
A Punto meg a Corsa sem rossz, de mind közül a Fabiat ajánlom, ami az 1.2-es motorral megbízható kis jószág, komámnak ilyenje van. -
33as
senior tag
Azért érzitek a lényeget: Részeg sofőrök mentik meg a költségvetést

Más bazz... most is megtaláltak azzal, hogy használt autót akarnak venni de ne sokat keljen költeni rá...???

A feleségemnek vett Seat-ra (SDI) rögtön rá ment vezérléscsere(minden) minőségi Gates 90000ft, olajcsere 12000ft, hátsó kézifékbovden csere (+ hátsó fékpofák mert az előző tulaj baszott rá hogy befog és elégette a betéteket) 15000ft, ja klíma cső csere (szétbontással) 20000ft!
Ez mennyi: 137000ft

-
birozoli7800
senior tag
válasz
Balupapa
üzenetére
Addig szeretném eladni míg ér valamit. Meg jó lenne már egy picit újabb autó. A vásárolni kívánt autó szánt összeg is eléggé bizonytalan még, mert nem tudom mennyit kapok a mostani vasért.
VW Golf III. 1.4 8V
60LE
1997-es évjarat
198.000 Km
2 légzsák
klíma
szervóSajnos esztétikailag már nem a legjobb. (Látszik rajta hogy nem új autó) A motorháztető színe picit matt a többi karosszéria elemhez képest. (Waxolva egyáltalán nem látszik.) Az első lökhárítón van egy 3 cm-es törés, de alig feltűnő, és sztem pár ezer Ft-ból javítják.
300-350 ezer forintot tudnék még rápótolni ha sikerül eladni a jó öreg golfot.
-
Rick4
félisten
válasz
birozoli7800
üzenetére
puntotól ne féjl, én 1 év alatt 66 ezret mentem az enyémmel, 142-vel vettem, most 210-nél járok, és vicces, de egy év alatt egy első fékbetét kellett bele.
1.2 60ló bőven elég, vegyesben 5.2-vel el lehet járni, városban 6...
persze azóta kanosszát járok, hátul komplett fékcsere, hátso telócsere, minden új, és ez még 25 ezrembe lerült.... el is adom, nem győzöm locsolni a pénzt rá....
-
Balupapa
senior tag
válasz
birozoli7800
üzenetére
mi bajod a golffal azon kivül h öreg és lassu?

ezek a kocsik mind méretileg és minőségileg kisebb kategóriába tartoznak

am punto +1

-
birozoli7800
senior tag
Üdv mindenkinek!
600-650K HUF-ért szeretnék autót vásárolni. Az alábbi autók közül vacilálok:
Skoda Fabia 1.2 12V (Sajnos ennyi pénzért nem sokat találok a használt autók közül félek hogy ami van az is a legallja.)
Opel Corsa C (Sok mindent nem tudok a típusról, nem nagyon hallottam rosszat róla)
Fiat Punto 2004- (Soha nem volt még olasz autó a családban, sőt még a baráti körben sem. Kicsit félek tőle)
Renault Thalia (A megjelenése nem túl jó, de még nem hallottam túl sok rosszat róla, és eddig azt mondták elég jó ár/érték arányban van.)
Azt autóval kb. évi 10.000 Km fogok járni. Elsősorban benzinest szeretnék, eléggé félek a használt dieselektől. Nagyon sokat számít a fogyasztás.
VW Golf III. 1.4 8v 97'-es autót fogok lecserélni.
-
bambi33
csendes tag
válasz
Dell XPS
üzenetére
Értem én, a kötelező köröket meg kell futni. Csak az a baj, hogy általában a károsultnak a kára sokkal nagyobb, mint amit fizetnek. Na meg csak gondoljunk bele az ezzel járó idegeskedéssel, kellemetlenségekkel heteken keresztül..és még sorolhatná az ember.
De ez van, ezt kell szeretni, nem lehet mit csinálni. -
Dell XPS
veterán
válasz
bambi33
üzenetére
A Mabisz ( mint ahogy a neve is mondja ) a többi tagbiztosító pénzéből tartja fent magát. Szigorú, ellenőrzött szűk keretekkel dolgozik. Így nagy nyomás van rajta, ebből adódik a hosszasabb ügyintézés.Mindent meg fog tenni, hogy felkutassa a biztosítási fedezetet (kgfb)
hogy ne neki kelljen kifizetni a kárt. Ahogy hallom tetemes kintlévősége van az általa kifizetett kártérítési összegekből (behajthatatlan követelések), ezért is lassú a kárrendezésük.Remélem egyszer majd lobbiznak valami jó megoldásért!
A TB-hez nem fűzők hozzá semmit.Érzem! Már régen meg kellett volna reformálni a társadalom biztosítási rendszert. Egyébként a biztosítók várták is......,nem jött össze.
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
Bigemperor
üzenetére
Nem megbántva mondom, de akkor nem Budapesten gyakorlod a jogi szakmát, mert akkor kapcsolatban álltál volna a Központi Közlekedési Szabálysértési osztállyal. Az aktákban ilyen címzetű megkeresések, határozatok vannak szűk pátriárkámban.
-
-
-
bambi33
csendes tag
válasz
LaptopSystem
üzenetére
Én csak Alfákban tudok gondolkodni.
Vicces lesz, ha kiderül, hogy van biztosítása az embernek, csak nem a szerbeknél hanem a szlovákoknál..(szlovák volt a rendszám) -
Bigemperor
senior tag
válasz
Dell XPS
üzenetére
Szerintem Te értettél valamit félre.
Én csak a szabálysértési ügyek menetéről szálltam vitába Veled.
Nem írtam semmi olyant a kárrendezés menetéről, ami a Te hsz-eiddel összeköthető lett volna.Innentől kezdve nem is "oktathattalak" ki semmiről, alfa156-nak írtam az eljárásról csupán. Amúgy sem a stílusom a kioktatás. Amit a külföldiekkel kapcsolatban írtál, talán a Te szűk pátriárkádban így volt, de azért ez nem mindenhol igaz, hála Istennek! Valóban ez jogszerűtlen gyakorlat lehetett ott.
Amúgy én nem gyúrok rá az ügyfélszerzésre a topicon, ezért nem is kérek pü-t, hanem ideírom a véleményem zanzásítva, ennyi. -
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
Bigemperor
üzenetére
Szerintem félreértettél valamit, alfa156-tól érdeklődtem a helyszíneléssel kapcsolatban és erre vártam a választ. Gondolom abban egyetértünk, hogy egy jogerős RH, az erős jogalap az segítheti az amúgy sem egyszerű ügyet. Avval hogy leírtam meglepődésemet, nem zavartam az ügymenetet. Kérdések voltak! Te is azt kérdeznéd szerintem ilyen esetben: hogy jogalap? fedezet?Igazából ezek voltam az első kérdéseim. Innen lehet elindulni. Kioktattál a kárrendezés menetéről, amit én is leírtam.Amennyiben nincs fedezet,szívességi kárfelvétel vagy ellenkező esetben magyarországi partner biztosító, majd fedezet hiányába Mabisz.Kértem kárszámot, hogy érdemben tudjak rákérdezni. Eddig nem érzem, hogy rontottam volna.
A rendőrségi helyszíneléssel kapcsolatban sajnálom, hogy kételkedsz ebben, mert nagyon sok külföldi állampolgár szenvedett ettől. Én magam sokszor álltam ott a Dózsa György úti, Szabálysértési Részlegnél, ahol sorban ültek az aznap délutánra beidézett
emberek, útlevelükre várva. Ebből nagyon sok visszaélés volt, gondolom ismerős! Ami után megszűnt és kerületekre lett kiosztva az illetékesség, azután javult valamit a helyzet, de bármennyire felháborít, így volt!! " A rendőrök szinte utaztak a külföldiekre" Ennyit a csúsztatásról...Nemzetközi kárügyintézéssel csak akkor foglalkozom, amikor régi ügyfelekről van szó. Ma már senki nem vállal be ilyen ügyet, tanulva az elmúlt évek gyakorlatából, kifizetteti az ügyféllel. (amennyiben neki megfelel )Megtanultuk, hogy hiába van egy teljes körű meghatalmazás az ember kezében, óriásit lehet bukni. Megfordul a jogalap, visszavonja a felelősségét, nem igazol vissza a biztosító....stb. és sajnos az ügyfelet sem izgatja már annyira az ügy.
Peres ügyekre nem hajtok, mert nem a jogi osztályon dolgozom és nincs szükségem kintlévőségekre. Ilyen ügyeket inkább meghagyok a jogászoknak és az igazságügyi szakértőknek. Nekik is meg kell élni valamiből.: )
A komoly pengeváltásokra rágyúrok, nézd el nekem friss hús vagyok itt.
Megkérdezhetem: biztosítási szakjogász vagy?Üdvözlettel:
Zoltán -
bambi33
csendes tag
válasz
Kornel
üzenetére
Nem csodálom, hogy gyanús. Kíváncsi lennék én arra a szervizkönyvre!
Borzalmas, hogy a kereskedők már mikre nem képesek, csakhogy eladhatóvá tegyenek mindent. EGR szelep ha hibás, akkor azt észre lehet venni a teljesítményből. Elvileg nem kell cserélni, kitakarítják a koromtól és kész. -
-
bambi33
csendes tag
válasz
Kornel
üzenetére
mennyi km van benne?
érdemes elolvasni -
bitpork
nagyúr
válasz
LaptopSystem
üzenetére
De EGYEDI !!!!

-
-
Kornel
veterán
Szerintetek egy renault megane II dci kocsit hova érdemes elvinni egy komplett állapotfelmérésre? Renault szalon? Gondolom a hibakód olvasást és egyéb specifikus dolgokat nem mindenütt tudják megoldani. Mit érdemes kérni egy ilyen teljes állapotfelmérés esetén, illetve ki lehet-e szűrni a tipikus diesel betegségeket?(nem akarok kapásból turbóra és EGR szelepre több száz k-t költeni) Egyéb jó tanácsokat is meghallgatok

-
bitpork
nagyúr
Vki szép autót?
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
LaptopSystem
üzenetére
Simán vissza lehet húzni, ügyes kezű kasztnis láthatatlanra megcsinálja. Nyilván ára is van.
Szvsz jól gondold meg mit döntesz, jól már úgysem jössz ki belőle.

-
Bigemperor
senior tag
válasz
LaptopSystem
üzenetére
Sajnos nem könnyű helyzet. A MABISZ ezesetben helytállni tartozik ugyan, de a vélhető fedezetlenség végett peren kívül nem biztos, hogy hajlandó a bérautót kifizetni. Perben jobbak a kilátások azért.
-
Nem, az eleje nem tört. Szakszerviz 2.4milla. Maszek, feketén 1milla, és akkor van egy szépen rendbe rakott de törött autód, aminek a piaci ára már jóval alacsonyabb.. és nem mennék bele, hogy mit jelent, ha már egy autó huzató padra kerül, ha egyáltalán vissza lehet húzni és nem vágni kell...
-
Bigemperor
senior tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Erre gondoltál?Allianz Aktív Kárrendezés
Kár, hogy külföldi biztosított esetén nem nyerő... -
hobizoli
nagyúr
válasz
LaptopSystem
üzenetére
egyes biztositoknal KGFB felaras opciokent kotheto szolgaltatas, hogy a sajat biztositod kifizeti neked a kart, aztan ok meg elkeccsolgetnek a karokozoval
Allianz-nal tuti volt ijen par eve
-
-
hdman
őstag
Alfa156: Az eleje is tört? Most ujra megnéztem a képeket, azért elég durva, hogy 2,4m a javitás, és hogy kuka a kocsi...
-
gejzanet
tag
válasz
LaptopSystem
üzenetére
nem rosszabb a mentalitás, mint máshol, kevesebbet se dolgozunk csak itt több az élősködő.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
Dell XPS
üzenetére
Olvastam,de amire hivatkoztál a szabálysértés kapcsán, erős csúsztatás. Nem az a baj, ha segíteni akar valaki, csak nem mindegy hogyan. Amúgy szerintem nem is voltam személyeskedő. Ezen a topicon van azért jópár jó arc, akik komoly pengeváltásokba bocsátkoznak egymással, de nincs sértődés közöttünk, azt hiszem.
Nem minősíteni kívántam, csak nem szeretem az inkorrekt válaszokat.Egy "külföldi elem"-mel bíró ügyben, pláne ha nincs kötelezője az illetőnek, jóval bonyolultabb a helyzet, mint ahogy az általad hivatkozott írásodban szerepel. Nemzetközi kárügyintézéssel is foglalkozol
ezek szerint, mert úgy tűnik.Én -egyebek mellett- peres tapasztalatok alapján vagyok bátor nyilatkozni, ennyi. Az ügyfelezés kíváncsi lennék, holt történik. 
-
bitpork
nagyúr
A bérlésnél nem szükségszerűen, és kizárólagos a munkaeszköz kategória. Én amikor közöltem a PoHuval a fábiám javításakor h a családban egyedüli autó és jogosítványtulajdonosként a 8. hónapban lévő nővéremet kell hurcolásznom, akkor szemrebbenés nélkül béreltek nekem klímás kocsit

-
-
Dell XPS
veterán
válasz
Bigemperor
üzenetére
Ezt olvastad? Nem kötekedem !!!
A balesettel kapcsolatosan minden kárigényeidet lehet érvényesíteni, amennyiben azt igazolóan összeállítod. Hogy mire vagy jogosult, azt majd később... -
Dell XPS
veterán
válasz
Bigemperor
üzenetére
Én is szívesem veszem, kivéve, ha nem megyünk közéleti szintre és nem személyeskedünk!
-
-
válasz
Bigemperor
üzenetére
Értem. Az Union biztosítóhoz benyújtottam a kérelmet bérautóra. Mire közölték velem, hogy ha van fedezete a szerbeknek, akkor semmi akadálya, a bérlés 70%-át a biztosító kifizeti. Nos. Nincs fedezet, mert nincs a p...sztnak biztosítása! Közölték velünk, hogy ezek után, nem javasolják a bérlést, mert a MABISZ ez esetben nem valószínű, hogy kifizeti majd az autóbérlés költségeit is. Természetesen hétfőn megkérdezzük ezt a MABISZ-tól is, de már fel vagyunk készülve arra, hogy közlik, örüljünk, hogy egyáltalán majd fizetnek!!
-
Dell XPS
veterán
válasz
LaptopSystem
üzenetére
Elnézést, hogy így reagáltam rá, de 20 év ügyfelezés után nekem kicsit sok, elég a szervizben a sok okostojást hallgatnom, ( aki dolgozott ezen a területen az tudja ) itt nem szeretném. Nagyon sajnálom, hogy ez történt Veled, de úgy gondolom elég körülményes az ügyed.
Szóval jelezzél, ha gondolod...
Üdv. -
Rick4
félisten
válasz
LaptopSystem
üzenetére
Az, hogy nekem ez alatt a 3hét alatt milyen plusz költségeim keletkeztek az autó hiánya miatt, az senkit sem érdekel majd természetesen.
Természetesen ha a károd megtérítését kéred akkor igenis érdekel mást, hiszen olyan nincsen hogy Te addig gyalog jársz. Ugyanolyan kategóriájú autót autót bérelhetsz, és még az elszállíttatást, a telefonköltségeket, de még a ruhád elszakadását is meg kell téríteniük mint minden más biztosítónak, hiszen a harmadik fél Te vagy, és ezek a neked okozott kárt tartalmazzák. A biztosítás célja az eredeti állapot visszaállítása. Ha neked volt a fiókban 1 milliód, és ebből trélerre, telefonszámlára, kölcsönkocsira ki kellett venni 400 ezret, akkor az autó ára mellé még ezt is oda kell csapni, csak külön így kell kérni, hogy a teljes kár megtérítését kéred.
-
Bigemperor
senior tag
-
Dell XPS
veterán
válasz
LaptopSystem
üzenetére
Amennyiben, igényled a segítségemet, akkor jelezzél priviben, amiben tudok segítek! Nem akarom, hogy itt a topicban elsüllyedjen az ügyed, holmi okoskodások miatt. Nem olyan régen látogatom a fórumot, de látom hogy némelyik embernek kifejezett igénye az okoskodás és a kötekedés. Még alig láttam olyat, ha valaki esetleg valamivel nem ért egyet, ne lenne támadó, cinikus...stb. Esetleg rákérdezne például.
Üdv,
-
Bigemperor
senior tag
válasz
Bigemperor
üzenetére
Hiába a szabálysértési törvény módosítása alapján tervezett eljárás-gyorsítás, ha a magas ügyérkezés miatt az apparátus nem tudja egyszerűen azokat feldolgozni.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
LaptopSystem
üzenetére
Dell XPS: elég komoly dezinformációid lehetnek a témában, ha nem értesz hozzá, nem kellene hangulatot kelteni. Szabálysértési eljárásban (hiszen a helyszíni eljárásuk során vélhetően feljelentést tettek a rendőrök) nincs olyan, hogy a külföldi állampolgár útlevelét elveszik, meg gyorsított eljárásban hoznak határozatot! Ezt hol olvastad? Én gyakorlatból és a jogszabályokból tudom, hogy akár magyar, akár külföldi, az eljárás azonos. Ha nincs kötelezője vkinek (itt is független az állampolgárságtól) nem jelenti azt, hogy megfosztják papírjaitól, szabadságától, sőt elárulom, egyéb misztériumok sem történnek vele. Az eljárás során csak annak meglétét tisztázzák (egyébként a hatóságot -eljárása során- különösebben ez nem is érinti) és ennek eredményétől függően lehet igényt érvényesíteni. A MABISZ, jelen esetben, mint a Kártalanítási Számla kezelője köteles helytállni a kgfb-vel nem rendelkező károkozók helyett. A MABISZ eljárása igencsak körülményes és lassú, lévén, saját apparátusuk a kárfelvételi eljárásra nincsen, ilyenkor biztosító társaságokat bíznak meg ezzel, esetedben vélhetően az UNION kárszámítása alapján. A teljes folyamat egy viszonylag korrekt biztosító és csak magyar elemekkel rendelkező káresemény esetében sem túl gyors, ha külföldi elem is belép, az csak lassítja, saját tapasztalatom szerint.
-
válasz
Dell XPS
üzenetére
A rendőri intézkedést lezárták helyszíni bírság kiszabásával, minket meg megnyugtattak, hogy minden rendben van az autó papírjaival, biztosításával!
Ezt követően bevittük a Néró M5-be, ők felvették az Unionnal a kapcsolatot. 1hét múlva megtörtént a kárfelmérés az Union részéről. Most 19-én telefonon elmondta az ügyintézőnk, hogy átadják az ügyet a MABISZ-nak, mert a szerbek azt igazolták vissza, hogy nincs biztosítása. Megállapították a kárt, közölték, hogy a roncsot már értékesíthetjük. Ennyi. Pénteken próbáltuk telefonon elérni a MABISZ-t, de lehetetlen volt, így írtunk nekik egy e-mailt... a visszaigazolás megjött, hogy megkapták, olvasták, de válasz még semmi. Ennek fényében holnap megint megpróbáljuk felhívni őket, ha nem sikerül, akkor személyesen befáradunk hozzájuk. Jobb ötletem nincs. A poén, hogy erről az egész biztosítós herce-hurcáról még egy db papír sincs a kezünkben. Szánalmas, hogy 3hét alatt ennyit tudtak intézni!
Az, hogy nekem ez alatt a 3hét alatt milyen plusz költségeim keletkeztek az autó hiánya miatt, az senkit sem érdekel majd természetesen. Baromira elegünk van már!!

-
bitpork
nagyúr
Azért azt nem árt figyelembe venni h a casco is önrészes. A balesetek legnagyobb hányada meg nem GT. Én nem hiszek benne. Eddig mindig kifizettem ha vmi volt. Már csak a bónusz kategóriámat is óvandó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- Xiaomi Redmi A3 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- KFA2 8 GB GeForce RTX 3070 Ti - garanciával
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)