Aktív témák
-
Prego
senior tag
Én spec most futottam bele abba, hogy a monitorom sima DVI kábellel (18 pines Single Link) nem bírta a fullHD felbontást, a 24 pines meg igen.
Én spec aquában vettem a legolcsóbb 1,8méterest és működik, gondolom ennél hosszabb méreteknél már fontos lehet hogy pl aranyozott legyen a cucc ... -
atee
őstag
A legtöbbet arra (fps játékra) használom és semmi bajom nincs vele. A jelenlegi a 3. TN panelos monitorom. Mondhatni HC. szinten használtam régebben.
Gyakorlatilag semmi hátrányt nem szenvedtem miatta.off
Picit nosztalgiázva elég bosszantó, hogy az első lcd monitorom 17 colos volt és 145k volt
A második már 19 col és csupán 100k...
A mostani full HD 24 col pedig még 60k sem volt.
on -
janos666
nagyúr
Szerintem manapság már olcsóbb elektronikával szerelt monitorok is egész gyorsan feldolgozzák a jelet (főleg hogy eleve kevesebb bittel is dolgoznak, nem variálnak belső kalibrációs LUT-al, és hasonlókkal...), és csak 1, max. 2 képkockányi a lag, ami nem vészes, ha azt nézzük, hogy a DirectX alapértelmezett prerender limit-je 3 képkocka. Ha eddig ezt nem tudtad, és leveszed 1-re, már ugyan ott vagy lag terén. (nv driverben egyszerű, de talán Radeonokkal is megoldható, bár az új DirectX CP-ben már nem lehet állítani, mint régen, de talán ott bujkál még a registry-ben a kapcsoló, és azon sem lepődnék meg, ha az nv CP is azt állítaná át...)
-
Icewind
aktív tag
Hát, nem akarok hülyeséget mondani, de a kalibrálás lényege tudtommal az, hogy a monitor színei "valósak" legyenek. Bár ez így elég hülyén hangzik
Úgy mondják színhűség. Tehát például fogsz egy szinesebb képet, megnézed 5 különböző márkájú/tipusu nem kalibrált monitoron, akkor az 5 különbözőféleképpen fog kinézni, egyiken szürkésebb lesz a fekete, másikon világosabb a sárga, a harmadikon...stb
Aki pl gyakran dolgozik photoshoppal, vagy más grafikai alkalmazással, annak fontos lehet, hogy valóban azt a színt lássa, amilyennek "hivatalosan" lennie kell az adott színnek, és így egy jól bekalibrált megjelenítőről átrakva egy másik jól bekalibrált megjelenítőre már valóban ugyan úgy fog kinézni. Elvileg.
És ez közel sem azt jelenti, hogy ezen lesz a legszebb, legélénkebb, csupán a legközelebb fog állni a valósághoz.
De pl a monitorok feketéjén legtöbb esetben elég jól lehet javítani a kalibrációval...
CRT-re nemtudom, hogy ez mind 100%ig vonatkozik-e, old_artist szokott kalibrálni, tőle kellene megkérdezni, mert én csak ilyen amatör módon tudom leírni -
DroneZ^
őstag
LOL én azthittem hogy a cinema display-t csak arra a furcsa csatis macbook-ra lehet kötni, nemláttam sehol a leirasban se DVI csatlakozot se mást. sőtt még a reklámban is: "Az első kijelző amit kifejezetten a macbookhoz terveztek..."
Ja most olvastam hogy külön 30.000 forintért van átalakító hozzá
Vesz az ember fél millióért egy ilyen kijelzőt aztán még 30ért csak egy átalakítót
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Háztartási gépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen légkondit a lakásba?
- Temu
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Motoros topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Napelem
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest