- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
bambano
titán
de árulnak 10 gigás rezes switchet is, mostanában már nem is olyan drágán.
10 gigás interfészű routerre akkor lesz szükséged, ha a digi 10g-t fog árulni, addig nem. amíg a kijáratod csak 1g, addig elég a rezes gigás ethernet a routerbe. a fájlszerveredet meg felkötöd egy 10 gigás interfészű switchre, meg mellé a desktopodat, a gigás interfészekre meg az apróságokat.
(pl. asus)
más: nekem rossz tapasztalatom volt ubnt switch-csel, azóta nálam tiltólistásak
szerk: milyen alaplap?
-
bacus
őstag
Szerintem idővel majd. Nézd meg honnan indultak pár évvel ezelőtt, ahhoz képest teljesen megváltozott a kínálat. Én azt gondolom, nem lehet még lépni, mert már így sem olcsóak a soho piacon, tp-link és társaival kell versenyezni, amik - ugyan mi itt tudjuk, hogy nem egy liga - de a felhasználóink nem, csak azt látják, hogy én 45+áfáért vetetek velük egy wifi nélküli routert, amíg bemegy a MM-ba és a legdrágább 9 antennás ultra modern designal ellátott is csak fele ennyi..
-
bambano
titán
ahx2-t én hanyagolnám.
viszont ha választanom kellene, akkor se 3011-et vennék, hanem ahx4-et. nem mondom, hogy olcsó.más: nem tudom, milyen pppoe-t használ a ros, de ami a linuxokban van, az egyáltalán nem zabál sok procit. tehát ha azt tették a rosba is, akkor nem lesz túl nagy fékező erő.
más2: minek sfp? giga az is, mint a réz. plugin modulnak akkor lenne értelme, ha sfp+, ami 10 gigáig jó.
-
bacus
őstag
ha visszaolvasol, akkor már többször előjött a téma, többet le is tesztelték. PPPOE eszi a procit.
A 3011 átviszi ezt, van sfp portja, az a switch tök jó mögé amit kinéztél, ha kevés a port.
Az ennél combosabb routerek (amik árban is azok) szintén jók, de azok mögé is kellhet switch.
Ne haragudj, de nem tudok a te fejeddel gondolkozni. Azt se tudom, hogy mire kell, kis iroda, nagy iroda, otthon. Nekem pl nem ment fel az adrenalinom, hogy a digi átáll a gigabitre ftth-ra stb, mert egyszerüen nem kell. A 100/100 még nagyon sokáig elég nekem mindenhova, egy a fontos, legyen stabil, fix ip-vel rendelhető, és nagyon kevés kiesés legyen egy évben (sőt ne legyen).
-
Na azóta sem lettem okosabb sokkal, elég egymásnak ellentmondó dolgokat találtam itthoni és külföldi oldalakon egyaránt.
Problémám továbbra is az lenne, hogy T-s Gigás netre keresnék olyan eszközt (lehetőleg ugye mikrotik) ami NAT esetén is tudna 800-900Mb/s-et és vagy 24 portos, vagy van rajta 1-2 SFP hogy switch menjen mögé.
Azt már most biztosra veszem, hogy az egy magos dolgok kilőve.
Ami esetleg jó lehet fasttrackkel az az RB3011UiAS-RM bár vegyes dolgokat olvastam róla, sok helyen csak 600 körüli sebességet írtak.
Sok helyen az RB1100AHx2-t írják, az tutira tud 1G-t, viszont annak a portja is kevés, és SFP sincs rajta.
Szóval ha nem akarok vagyonokat költeni (szerintem már itt bukik a dolog) akkor ki mit javasolna ha mindenképpen mikortikbe gondolkodom? (Ubis dolgokat kilőném, a horror áruk végett, TP-Link és egyéb gyártó meg kilőve, mivel a mikrotikhez képest kb 0 a testreszabhatósága.)
-
Vagyis dehogy na, hülyeségeket beszélek így késő éjjel
Szóval maga az eszköz 2 módón táplálható, jack és ether1.
Az 5. ethernet port passzív POE kimenettel rendelkezik (más passzív POE képes eszköz megtáplálására). Az a feszültség jelenik meg rajta, amellyel magát a router megtápláljuk. -
nyilasmisi
tag
-
Benne volt a kérdésedben a válasz.
Állítsd fixre a portot gigabitről fast ethernetre.Sajnos a 751-es szériának voltak ethernet / switch port bajai.
Nekem 751u-2hnd volt, és hasonló problémákkal küzdött. Persze most nem konkrétan a gigabites sebességre gondolok, hanem mondjuk port flapping.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- EA Sports WRC '23
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux kezdőknek
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- E-roller topik
- VoLTE/VoWiFi
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- CORSAIR K55 RGB PRO XT (Kartámasz nélküli) INGYEN FOXPOST
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest