- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Mobilhasználat külföldön
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
Oldmobil #388 üzenetére
mivel az eth portjai csak 100mbitesek, igy azért "elméletileg" dobsz el némi sebességet.
Elméletileg. 300mbit (dual chaines n-es) wds-mesh-ed lesz, ami ha mondjuk az egyik AP mellett vagy, akár lehet 300mbites kapcsolati sebesség, az hasznos adatban a fele, de itt az ethernet korlátozni fogja 100 mbitre.
Ha ez nem zavar, akkor igen. (nem tudom, hány darab kell ebből és mekkora spórolás lesz igy elérhető)Én több helyen is RB951Ui-2HnD raktam, aminek nagy előnye, hogy van egy poe out portja is, amivel meg tudtam táplálni a következő AP-t. (ez is csak 100as eth-el rendelkezik, de mivel neteznek és az csak 10-30mbites, igy észre sem veszik.)
És nekem ez a hAP lite emiatt az usb betáp miatt nem szimpatikus, nem tudom megmondani miért, mert lehet ennek előnynek kellene legyen, mondjuk egy autóban biztosan az is..
-
bacus
őstag
válasz
Oldmobil #382 üzenetére
te is több routerről beszélsz. Ha az egy alhálózati cuccokat külön switchre rakod, a mikrotik ott nem is fog szerepet játszani, a route sebesség csak a két alhálózat közötti kommunikációkor lép fel, ott már számit, hogy hány tűzfal szabály van, illetve melyik tipust veszed..
Tehát a saját nas a saját alhálóra jobb döntés.
Ha a streamek szintén vezetéken mennek egy switchen, akkor az sem igen érdekes mikrotik szempontból, marad a kifele irányuló net sebesség és a wifi.
951G-2HnD kb 250 mbit/sec ig jó, én upc-nél még minimál tűzfal konfiggal ezt kihoztam, digi pppoe valamivel alatta mondjuk 200 mbit/sec ig, wifire viszont tökéletes, főleg ha több kell belőle, egy rendes wds mesh hálót csinálsz, ez egy kellemes stabil router.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest