Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Van egy fehér színű (nem a hósapkától
) meg egy piros színű. -
mezis
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
"...felszerelés amivel fölmegy..."
Nem kell azt megtapogatni. A pár km.-el előtte készült képet megkaphatja interneten, bemutathatja a sofőrnek, ha nem hiszi -hopp még egy mozijegy is
- vagy horgászbot elején kamerával,... Kicsit több fantáziát ! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
philoxenia
MODERÁTOR
OK csak olyan 2-300 millát előbb tegyél bele...

Van ugye az embered aki figyeli a védát, kell a közelben egy rendőr, aki megállítja a járművet, majd ellenőrzi, annak felszerelés amivel fölmegy. kitereléshez és jégmentesítéshez terület stb. vagy hogy képzeled a lebonyolítást? Nem is lesz elég annyi pénz... -
mezis
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Ha enyém a büntetésből beszedett pénz, akkor igen.
-
mezis
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Jó pénzért biztosan lesz rá vállalkozó.
És nem kell mindig, csak amikor "hull a hó és hózik". De akkor nagyon. -
Popes
őstag
Szerintem ennek majdnem annyi az esélye mint hogy egy repülőről kiürített wc-ből eltaláljon egy jégtömb.
Sokkal többet hallottam olyat hogy egy leeső pótkerék(vagy elszabadult kerék) megölt valakit, viszont ezzel nem vitatom a veszélyességét de azért nem kell túltolni sem.Legtöbb esetben a ponyváról lehulló hó, jég, "csak" riadalmat kelt. Viszont kb ilyen "ijesztő" az is amikor esőben a nyomvályúban felgyűlt vízzel beterít egy kamion. Egy rutintalan sofőrt ez is meglephet úgy hogy baleset legyen belőle.(de hát a közlekedés veszélyes üzem)
Még egyszer leírom, igen veszélyes, és amennyire csak lehet tenni kell ellene de azért nem kellene túltolni.

-
amargo
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
-
Popes
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Biztos hogy a ponyván volt?(mert a cikkben nem írják) A sárvédőről is el tudok képzelni leeső jégtömböt, mert a ponyváról leeső inkább csak zavaró szokott lenni(bár az is okozhat balesetet) de nem 30kg-os tömböket sodor le a szél.(nem kötekedni akarok csak itt a hsz-okban vannak már túlzások)
-
mezis
félisten
"... nem mindenki képes létrán felmenni a ponyva tetejéig."
És akkor maradhat a jéglepény, akit meg megölt, annak (és a hozzátartozóknak) nem volt szerencséje.

Fel kellene fogni, hogy NEM MEHET KI a forgalomba JÉGLEPÉNNYEL a tetején !

Személyautó sem !Ha a sofőr nem képes közlekedésre alkalmas állapotba hozni az autót, kamiont,..., akkor találni kell olyan céget, személyt aki meg tudja "javítani".
Hibás fékkel is kimenne az útra, mert nincs hozzá se szerszáma, se szakértelme, hogy megjavítsa ?
-
válasz
philoxenia
üzenetére
És még az is a helyzet, hogy sokszor nem is gondolsz rá, hogy ott víz/jég lehet, ezért eszedbe sem jut, hogy megnézd. Esik kicsi hó, a ponyva nagy felületű, ezért kevés hó is sok nedvességet jelent. Ez megolvad, reggelre esetleg megfagy, már ott is a jég. Esetleg lefekszel aludni, éjszaka esik az eső, hajnalra odafagy, már ott a jég és nem is tudsz róla. Aztán nem mindenki képes létrán felmenni a ponyva tetejéig, szóval nem egyszerű ez. Ellenőrző helyek pedig ritkán vannak, itthon gyakorlatilag nincs, ausztriában már találsz.
-
mezis
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
A "rakományért" annak megfelelő rögzítéséért a sofőr felel.

Ma már ott vannak a traffi kamerák. Nem lehet bonyolultabb a biztonsági övnél a havat, jeget észrevenni az autó (személyautó is!) tetején. A pálya felügyelet meg ne tétlenkedjen, hanem kitereli az első pihenőbe, megírja a csekket egy szép nagy összegről (ebből meg lehet majd sűríteni a kamerákat, drónokat vásárolni,...), és nem engedi tovább, amíg nem szünteti meg a baleset veszélyt.
Lesz akkor létra, seprű, meg mindenfajta kellék. Addig meg csak a leszarom van. -
mephi666
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
véda kapukkal simán meg lehetne oldani, hogy fotózzák le a kamionok tetejét (sőt akár személygépkocsikat is) és büntessenek a felvétel alapján
oké, hogy macera a sofőrnek, de rendkívül balesetveszélyes... (valakihez beesik a szélvédőn egy 30kilós jégtömb?) hetekig 10perccel korábban indultam melóba és amíg a kocsi melegedett, vakartam az ablakokat... mindet, hogy a holttereket is lássam rendesen, de csomó olyan autót láttam a forgalomban, ahol a sofőr előtt le volt húzva a hó, de körbe minden ablakon vastagon állt... nem tudom az ilyen hogy tud 100%-ra meggyőződni egy sávváltás előtt arról, hogy mehet-e gond nélkül? -
philoxenia
MODERÁTOR
[link]

Jég a ponyván. Sajnos sok esetben szinte kivédhetetlen. Magyar kamionosnál legtöbbször nemigen van tudtommal létra, Ha meg nem tudsz bemenni belülre a póton... -
Tibko8
senior tag
Tegnap este: Hókotró és személy autó ütközött
Ma este Két személy autó ütközött
Tegnap estit személyesen láttam is. Tűzoltók megerkezésekor.
-
mephi666
nagyúr
reggel szembetalálkoztam egy ilyen gyökérrel
a különbség csak annyi volt, hogy régi fiat volt és épp vissza tudott menni a sávjába... mit gondol az ilyen paraszt? rá nem úgy vonatkoznak a fizika törvényei? helyenként rohadtul le van fagyva a város... több helyen elindulni is alig bírtam, mert azonnal kipörgött a kerék... gyalogosok is csúszkáltak a zebrákon, egy helyen meg kb 5km/h-ról is alig sikerült megállni, mert enyhe fékre is azonnal blokkoltak a kerekek... -
mezis
félisten
-
HoaryFox
őstag
Vasárnapi élmény: [link]
-
-
mephi666
nagyúr
válasz
amargo
üzenetére
ja ez már keményebb... városban pár helyen besorolósáv a belső és körforgalmak előtt elfogynak... nem szoktam érteni, amikor haladok a külsőben és a besoroló vége előtt kb. 30méterrel elkezdi nyomni a busz a besorolóban és kezd felcsorogni mellettem... ilyenkor ha a fékbe állnék azonnal, akkor is neccesen tudna bejönni elém... szoktatok ilyennel találkozni? mire jó ez? (oké, bömösnek ha tapossák, az simán befér ilyenkor, azzal nincs is gond... de amikor a csuklóssal kezdenek ilyen manőverbe?)
-
Elemental
addikt
válasz
amargo
üzenetére
Ez durva.
Amit fentebb linkelt a topiktárs, így a videót nézve, szerintem még belefért. Én is előztem már országúton forgalomtól elzárt területen nem is egyszer. Az út belátható, max akkor lehet gond, ha a zsaru látja. Egyszer látta is, befizettem érte a tízezret, és mentem tovább. -
amargo
addikt
-
M3aN
senior tag
válasz
mephi666
üzenetére
Itt is jó volt előzni, ha megfigyeled hogy a forgalomtól elzárt terület kanyarban van, építkezés mellett, 60km/h korlátozás és előzési tilalom alatt
Hidd el, én is 60-al mentem, nem pedig 20-al. 
Mindenkinek marha fontos dolga van, csak buták az emberek mint egy darab kő, és még nekik áll feljebb amikor az ő hülyeségüket szóvá teszed. -
mephi666
nagyúr
álltam már be párszor úgy 2 autó közé, hogy egyik oldalról sem fért volna már el más... asszony meg is jegyezte, hogy "majd megszólnak érte" ...mondtam, hogy nézze meg kiszállás után a felfestést... oké, hogy egyikük mellé húzódva elfért volna még 1 autó, de akkor már hárman parkolunk parasztmódon... aki meg látja: mi a kijelölt helyen álltunk meg, többi meg nem érdekel
#44549: nem szoktam igénybe venni kb soha a forgalomtól elzárt területet 1-2 extrém esetet kivéve (pl besorolóban meg akartam előzni a lassú kamiont, mert utána x km-en át nincs lehetőség és kicsit rámentem és hasonlók), de azt mondom hogy inkább ott előzzenek, mint beláthatatlan kanyarban, ahol esély sincs sehova menekülni...
-
M3aN
senior tag
A videó saját, nem is tudok mit hozzáfűzni...
link -
kerxy
őstag
Az ilyen sofőrök mit gondolnak egyébként? http://www.automotor.hu/extra/ez-a-magyar-bmw-s-osszehozta-minden-idok-legbunkobb-parkolasat-kep/
-
mephi666
nagyúr
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Erről írtam. Ezek már közlekedési táblák, amiket figyelembe kell venni. A másik nem az volt, így figyelmen kívül lehetett hagyni.
Köszönjük a visszajelzést!
-
-
https://www.facebook.com/theo.vanderschoot/videos/1197777353686112/
Nem szaroznak ezek.

-
válasz
lorcsi
üzenetére
Ma már a fedélzeti kamera felvétele is lehet bizonyító erejű .Nekem egy éve volt vitás esetem és sajnos még nem volt kamerám ,de az alezredes aki az ügyemet intézte azt mondta , hogy amennyiben a rendőrségi vagy megbízott szakértő hitelesnek minősíti a felvételt úgy azt a bíróság elfogadja. Ugyan ez történik akkor is amikor köztéren elhelyezett kamerák adatait kéri be a rendőrség .Amennyiben jó minöségű a felvétel és még van hozzá gps adat is úgy még hitelesebb.
-
deicide
veterán
válasz
mephi666
üzenetére
Így van, ilyet csak helyszínen. Az astrámba is belegurult egy lejtős részen egy öreg papi, körforgalomba behajtásra várt és nem figyelt, hogy mászik hátra a gépe. Ő már a helyszínen állította, hogy bizony nem gurult hátra. Rendőr és a kedves mögöttem álló autós segítsége kellett, hogy ne én legyek a hibás.
Persze vonóhorgos volt a modeo-ja, csúnyán beroppantotta a lökösöm.
Kb fél év, a rendőrségi jegyzőkönyv bekérése, stb után fizet a biztosító, mert még ők is nehezen hitték el. -
-
mephi666
nagyúr
ez szerintem szívás: ott helyben kellett volna betétlapot tölteni, vagy rendőrt hívni... pár nap múlva simán tagadhatják az egészet és állíthatják azt, hogy szó nem volt tolatásról és a feleséged ment beléjük...
jól értem 2 vs 1 állítás állna szemben, ami kevés... (hacsak nincs felvétel az esetről) munkatársam járt így, hogy beletolattak... szerencséjére ott helyben betétlapot írtak... a tolatás az egyetlen eset, amikor az elől lévő kocsi a hibás, de utólag nehéz ezt bizonyítani -
ilba
tag
Sziasztok!
A 13. kerületben haladt feleségem, amikor az előtte haladó lefékezett (nem satu, lassú volt a tempó), majd hátramenetbe kapcsolt és frankón telibekapta az autónk elejét. Kiszállás, kérdőrevonás, a két lomtalanitó hangulatú fiatal vagány srác (a vezető és a haverja) ordítozik, hogy semmi baja az autónak, és nincs betétlapozás... Sőt, miért nem tolatott a feleségem, amikor látta, hogy ők tolatnak. Ezután leléceltek a helyszínről. Feleségem sietett haza, ezért csak egy cetlit hagyott a szélvédőn az email címével, és az üzenettel, miszerint hétfőn frankón feljelentést tesz, ha a hétvégén nem jelentkeznek.
Vajon mi a helyes eljárás ezek után?
Amúgy a lökhárítón kb. az egész érintett szakaszon (fél négyzetméter) pókhálósodott a festékréteg, és nyilvánvaló horzsolás, kopásnyom is keletkezett. Egy kicsit lötyögősnek is tűnik, de nincs előtte/utána referenciám, nyilván a szerviz bevizsgálja majd.Köszi!
-
Két rendőrautó ütközött Budapesten, egy rendőr meghalt
Mi a rossebet művelnek ezek?
-
kerxy
őstag
Mindkét videó érdekes, gondolom lejön miért: http://www.origo.hu/auto/20180212-bevagtak-a-csilivili-bmw-je-ele-vadallatta-valtozott-a-18-eves-fiu-video.html
-
mephi666
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
52-esen pár éve esti szürkületkor jöttünk főnökömmel, ugyanígy jobbról egy bokorból ugrott nekünk egy nagytestű ragadozómadár... (bagolyra tippeltünk, de lehetett egerészölyv is) octavia motorháztetején, majd szélvédőn pattant... leálltunk, ahogy tudtunk, kocsit megvizsgáltuk (1 karcolás nem lett rajta) és körbejártuk a környéket, de nem találtuk meg a madarat...
-
mezis
félisten
Engem meg megtámadott egy egerészölyv. Lesből !
Nyomtam a féket, bekapcsolt az elakadás jelző (eddig nem is tudtam, hogy van ilyenem).
A videón nem látom ezt a blokkolásgátlós fékezést. Pedig az volt. -

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
brd
nagyúr
Teljesen mindegy, hogy van-e ilyen interjú egy ilyen riport mellé, mert a hatóság nyilván nem állítaná benne azt, hogy igen, utazunk a magyar (és egyéb) rendszámú autókra, hanem valami olyasmivel akasztanának hasba, hogy mi csak a közlekedésbiztonság, blabla... Egyetlen esetben érne bármit is, ha megszólaltatnák a hatóságot: ha a bemutatott esetekről, a konkrét intézkedésekről, és büntetésekről mesélnék el, hogy úgy történtek-e, olyan összegről szóltak-e, ill. hogy ilyen tételek kiszabására mi szükség volt.
-
mephi666
nagyúr
-
tibcsiworld
aktív tag
Az interjúban elhangzott 5000 eurós büntetés is! Ha még motor sincs benne, is kegyetlen sok az az 5000 euro! Nekem nem roncs a kocsim, de ennyit pl már nem is ér!!!
Más: ezek után meg sokan sírnak, hogy a németeknél 10 euro a minimális büntetés, bezzeg a magyar rendőr, ... hogy is van ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Yettel topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Lego replika Tokyo 20051 építőkészlet doboz nélkül
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 9600KF / RTX 3060Ti / 16GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 11 Pro 6/128GB kék / 12 hónap jótállás
- 268 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285HX, RTX 5060 (multitouch)
- Tavaszi RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) meg egy piros színű.
- vagy horgászbot elején kamerával,... Kicsit több fantáziát ! ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

oké, hogy macera a sofőrnek, de rendkívül balesetveszélyes... (valakihez beesik a szélvédőn egy 30kilós jégtömb?) hetekig 10perccel korábban indultam melóba és amíg a kocsi melegedett, vakartam az ablakokat... mindet, hogy a holttereket is lássam rendesen, de csomó olyan autót láttam a forgalomban, ahol a sofőr előtt le volt húzva a hó, de körbe minden ablakon vastagon állt... nem tudom az ilyen hogy tud 100%-ra meggyőződni egy sávváltás előtt arról, hogy mehet-e gond nélkül?