Új hozzászólás Aktív témák
-
Radványi
aktív tag
-
kr:sz
tag
Pedig pont azt gondoltam volna, hogy az arcfelismerő programok miatt, ezek már kevésbé kapnak teret, mint az ujjlenyomat olvasó, bár tény, hogy az apple ezzel, mintha újra feltalálta volna a spanyol viaszt. Gondolom az arc azonosítás, előlapi kamerákkal működni fognak a w10-ben. Teljesítmény lehet érdekes, avagy passzív-aktív hűtés várható-e.(sokfelé olvasni, hogy skylake kerülhet bele, ha nem lesz több csúszás az intel oldaláról. Billentyűzeten fejlesztenek-e. Gondolom a mérete ua lesz mint a pro3-nak.
-
kr:sz
tag
Ezek type coverek mennyire strapásak? (leginkább a külső "szövet" borításra értve, gyorsan koszolódhat.) Szerettem volna venni magamnak egy pro 3-t, azonban a cégtől kaptam most ideiglenesen egy laptopot, így nem ugrottam ki Bécsbe, a pro 3-ért. Ezen is most nagyon elgondolkodtam, bár ez az atom nem tudom mire lehet elég. A pro 4 is nagyon foglalkoztatja a fantáziámat, vajon mire lehet elegendő majd, esetleg olyan gurítanak, ami miatt eldobják az emberek az agyukat.
-
Beetlejuice
tag
Igen, 8.1. Hat eleg kiterjedt irodalma van a neten annak, hogy az i7 es az i3 kozott lenyegileg nincs kulonbseg par perc prime95 utan, mert annyira lefogja a proci orajelet, hogy par perc alatt 800 Mhz-en ketyeg csak a proci a core i7-ben is.
Csak arra lennek kivancsi erdemes-e a connected standby elvesztese mellett is mokolni az undervolttinggal. (Ha Intel XTU-t hasznal az ember, akkor ki kell kapcsolni a connected standby-t)
-
Beetlejuice
tag
SP3 core i7 - nekem naponta 2-3x bekapcsol a venti es felmelegszik a gep, ugy hogy kozben semmi kulonos nem fut. En a kovetkezokre hasznalom: webezes, powerpoint, word, excel, zene stream, bbc iplayer film stream. Namost ezekkel az applikaciokkal szerintem egy modern gepnek lenyegileg soha nem kene aktiv huteshez folyamodni. Most is beindult a venti, amig ezt irtam 5-7% cpu terheles (csak a chrome fut).
-
Gusztáv
addikt
Jó kis cég ez a cyberport.de. Én pont tegnap rendeltem tőlük egy 128GB-os, 3G-s, i5-ös Venue 11 Pro-t billentyűzettel, tollal. Szállítással együtt volt nettó 560€. Baromi segítőkészek, először a webes felületen próbáltam, de ott mindenképp felszámította a német Áfa-t, és mivel céges gép lesz, az nem jó. Írta a chaten nekik, egyből válaszoltak, majd egy idő múlva abban maradtunk, hogy munkaidőben kérjek ajánlatot. Másnap egy órán belül megkaptam a helyes előleg számlát, már meg is rendeltem. Ha minden igaz jövő hét elején itt is lesz
. A Surface 3 nekem is iszonyat tetszik, csak sajnos egyre körülményesebb behackelni a nem standard gépeket a céges rendszerünkbe, így erről egyenlőre lemondtam (meg a Dell-hez van asztali dokkolóm is).
-
parandroid
félisten
Mindegy, ma hazafelé megvettem, tegnap feltettük eladni az ipad minit, 5 perc múlva elment, szóval csak hozzá kellett tenni az ár másik felét - annyit meg simán megért. Most vadászok még hozzá egy Type Covert Amazonról, mert a boltban 130 EUR-ért akarták adni, meg egy display port adaptert. Előbbiből a Surface-hez és a Surface 2-höz ugyanolyan kell, azaz simán csak Type Covert kell keresnem, és nem Type Cover 2-t, ugye?
Ja, volt egyébként belőle 128GB-os verzió is 800 EUR-ért (amúgy ugyanúgy i5 4200 és 4GB RAM), meg is állapodtunk az eladóval, hogy jó drága SSD van benne.
Közben néztem, hogy a S3P már 4300-as Core i5-tel jött, na bumm. Ahogy nézegettem egyébként az 500 EUR alatti, és akörüli notikat, ez még így is verte az egész mezőnyt, és akkor még a méretről és a súlyról nem is beszéltünk (meg az érintőkijelzőről).
p
-
zoka.
tag
jó, jó ez a link, de mégsem
"FIGYELEM! UK QWERTY kiosztással! (magyar kiosztás nem elérhető)"
közben utánakerestem, és azon a képen kívül egyet se talált a gugli, mint amit te mutattál ezen a fórumon régebben. Ezen az egy weboldalon találtam, leírás szerint magyart, de a kép ott sem az, sőt ha jól látom Type Cover2 van rajta, itt, ni. De nekem még mindíg új ez a van hivatalosan magyar is hozzá.
Tudom, h vannak e-bayen újak is, csak azok ugye drágábbak. Azért kérdeztem, h mennyire rizikós használtat venni, garanciáztatása annak is működik ugyan úgy? Vagy inkább onnan is újat érdemes?
Német tudásom hagy kívánnivalót maga után, szerinted megértik, ha angolul írok, vagy inkább küldjem be a Bécsi rokkonyt?
-
zoka.
tag
És mennyire érdemes használtat venni? Mármint billentyűzetből.
A magyar teljesen ugyan olyan (kiosztást leszámítva) mint az angol? minőség háttérvilágítás stb szempontjából?
Arra bármi esély van-é, hogy tudnak szerezni előzetes (akár személyes) rendelésre angolt a bécsiek? mert most egyben bill + office elég jó árban van náluk.
-
Berzso
tag
Lehet, kell egy olvasószemüveg már
Nem, nem futtatnék ilyen appokat, táblaként csak levelezés, böngészés és egyebek, ebben az esetben gondolom a ventilátor is csendben marad. Type Cover-el használom majd én is komolyabb dolgokra, egészen biztos vagyok benne, hogy a videó vágás is simán megy rajta. Köszönöm a válaszaidat
-
legiaap
félisten
Ezt az apró pénzt ne igen hangoztasd ha lehet. Mindig mindenki ezzel jön, mert ha van arra pénzem, hogy megvegyek egy ilyet akkor mi az a kis pénz. De számít. Ezer más dologra lehet azt fordítani. Azt, hogy ingyen office nincs előtelepítve rá, meg továbbra is (nem akarok megsérteni senkit csak magamban duzzogok) szánalmas. Főleg úgy, hogy ez is tablet akár hogyan is nézem. Miért?
Mert úgy reklámozzák, meg mondjuk a windows logó is oldalt van, ergo álló helyzetben logo az a logo.
Képesek tabletekre kiadni ingyen, de a saját drága cuccukhoz nem. És akkor csodálkoznak, hogy nem úgy megy az eladás ahogy azt várták.
Ettől független jó kütyü, de a fentiek alapján nem hiszem, hogy veszek. Inkább Air 2-lesz majd. Itt is ott is kompromisszumot kell kötnöm.
Azért köszönöm a segítségetek. -
legiaap
félisten
-
Gargazsul
tag
Sajnos nincs az avatarodra írva, hogy merre jársz
Azért köszönöm! Hamarosan kimegyek, vagy jönnek onnan és elhozzák. A dokkon elgondolkodtam. Van egy Bluetooth billentyűm az iMac-hez, azzal olyankor össze tudnám kötni, mert gondolom a dokkba a billentyűt nem lehet bedugni. Azért a svájci billentyűvel szerencsém van, mert ugye azon vannak ékezetes betűk és szinte minden a helyén vna. Nincs az a küzdelem, mint egy angol klaviatúrán.
-
Gargazsul
tag
Volt egy ilyen érzésem, ezért én is előrendeltem még júliusban. Az az érdekes, hogy az én Pro3-as billenytűmön nincs a tollnak fül. Pedig biztos, hogy Pro3-as a billentyűzet. Sztem a képen egy Pro3-as gép alá raktak egy Pro2-es billentyűt... Nem mintha ez fontos lenne. Az viszont becsülendő, hogy a régi billentyűzet kompatibilis az új eszközzel is.
-
Gargazsul
tag
-
Gargazsul
tag
Igen. Ugye az enyém vmi fals telepírés miatt mutatta, de a Microsoft oldalán: "You can't see the battery meter on PCs that support InstantGo. With InstantGo, your PC wakes up instantly from sleep with your apps and data up to date." Igazából egy másik helyen azt írták le az InstantGo-val kapcsolatban, hogy csak egy energia séma van. A testvéred gépe nem ilyen InstanGo-s, mert sztem ezek csak a Surface-ek vagy azon tabletek, amelyeken Win 8 fut.
-
Gargazsul
tag
Köszi! No az az érdekes, hogy eddig nem ez volt. Tegnap csak kénytelen voltam újrahúzni, mert csak nem tudtam a WiFi-s dolgon túllendülni... A beépített reinstall kikerült egy USB-re majd hajrá. Gyalu. Ezután már lehetett rendesen particionálni is! A gép szinte azonnal feláll, éééés az energiaséma is már csak egy szereplős, mint Nálad. Azt nem tudom, hogy ez előtt miért működött másképpen a Windows, mikor én voltam az első, aki beüzemelte... Nem települt fel annyi szemét sem. Nem értem...
-
Gargazsul
tag
Igazából most találtam meg a Wifi hiba okát. A Hyper-V volt a ludas. Telepítettem egy virtuális szervert és létrehozott két virtuális hálózati kapcsolatot. No attól hülyült meg a gép... Az imént mindkettőt töröltem, a Hyper-V-t lekapcsoltam és a dolog végelgesen megoldódott.
Tudom mi az ami leginkább hiányzik a Windows-ból. Az, hogy ha vagy újraindítom vagy lekapcsolom akkor legyen képes minden munkámat visszaállítani. A hibernálás az más.
-
Gargazsul
tag
Beleásom én is ebbe magam, de lehet, hogy ezt azzal hidalták át, hogy a tápegységen van egy USB aljzat. Végül is én azt használom.
Sztem megoldottam. Van egy rejtett könyvtár az Application Data alatt, ami xml-ben tárolja az összes Wifi-s hálózatot. Mindet kitöröltem és Voilá. Működik... Képes kikapcsolt állapotból is magától visszakapcsolódni a Wifire. Nagy élmény
Kihúzom a töltő kábelt és magátol átvált. Ez nem mindig sikerül neki. Főleg alvó állapotból töltő kábel nélkül képes nem energiatakarékos módban elindulni. Ezt egyébként az XP után sikerült Microsoftéknak elszúrniuk.
A számítógép-kezelés/lemezekezelésre gondolsz nem? No jó de én magam akarom eldönteni utólag, hogy a C: az csak 100GB legyen. Kötet zsugorítása, nem? Vagy van vmi extra feautre, amit életem során még nem láttama Windowsban?
-
Gargazsul
tag
Emlékeim szerint a Toshiba laptopokon egy addon program rákérdez, hogy akarja-e az ember alvó állapotban tölteni a külső eszközöket. A MacBook mintha ezt natívan tudná.
Igen valószínűleg ez az eszköz messze stabilabb lesz, mintha egy sima asztali gép, amire fel kellett volna rakni a win8-at. Igazából a Win8-at ezekre találták ki. És ezeken az eszközökön hibátlanul működnek.
Azért a korlátozott wifi elérés üzenet kezd az agyamra menni... Most már végére járok ennek.
Egyébként az akksis üzemideje vmi eszméletlen. Nem gondoltam volna, hogy egy nem passzív hűtésű nem igazán tabletbe való HW ennyire jól gazdálkodjon az energiával.
Azért az nem mindig megy neki, hogy automatikusan váltogasson a kiegyensúlyozott és az energiatakarékos mód között. Mintha Microsoft-ék ezt az alapvető problémát XP óta képtelenek lennének megoldani...
Amit még mindig képtelen megoldani az a particionálás... Agyrém, hogy egy ilyen alapvető dolog, ilyen primitív funkció ennyire szarul működjön egy oprendszerben. Az OSX-ben azt csináltam, amit akartam. Nem kellett mindenféle 3rd party programmal hackelnem... Mindegy egy partíciót hagytam... Felhőbe mentek.
-
Gargazsul
tag
A biztos működés, multi gesture a touch padon, nekem az letisztultabb, áttekinthetőbb, ingyenes. Alvó állapotban USB-ről töltsön mobilt, de lehet, hogy ez csak beállítás kérdése. Elvileg a több desktop a Win9-ben már benne lesz. Igazából négy évre száműztem itthonról a Windowst és csak Mac-ek voltak. Ha kellett, akkor volt vmware. Most viszont a körülmények úgy hozták, hogy kell egy Win-es gép is. Akkor már legyen a saját terméke. Célhardware, célszoftver. Sztem az Apple ezért jó. Most a Microsoft is magasra tette a lécet ezzel. Sztem.
Igen, tegnap este felment.
-
BobTail
őstag
Sajnos angolul sem megy, a területi beállítások már alapból Egyesült Királyságon voltak
ez amúgy ilyen USB-stickes net, csak stick nélkül használom, nem tudom hogy egyáltalán meg lehet-e az ilyen előfizetéses neteket osztani, de miért ne lehetne?
Amúgy múltkor a kamionon a miracasttal sem sikerült összekapcsolni valamiért...
-
Dave™
nagyúr
A kickstanddel csak egy baj van, hogy nem az Apple találta fel. Ha ők csinálják meg először, akkor ez lenne a referenciapont. Így meg lehet magyarázni mindenkinek, hogy tök mindegy a Surface súlya, mérete, hiszen nem kell kézben tartani. Tökre nem tudják elképzelni a gyakorlatban.
-
bendzso
senior tag
Le lehet venni, csak nem tudom, hogy vissza is tehető később?
http://youtu.be/Cme8FZoCT9Q?t=2m13s -
Citation
újonc
Én meg végre egy olyan Tabletre vágyom, mely futtatja a régi Wines játékaimat, uram bocsá a BHeroest. Tudom lehetetlent kérek, de ezt mondták pár éve is, mikor a tőzsdei kereskedő rendszert szerettem volna grafikonostól, mindenestől egy táblán látni. Ma már adott
Hogy a Surface fagy-e azt nem tom. Itthon a legöregebb Alma másfél éves, de még nem volt újra indítva. Számomra, aki a Windowst az XT-k kora óta nyüstölöm. Döbbenet!
De a BH-t végre nagyon szeretném zsebből futtatni, s az csak Windowst eszik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- alza vélemények - tapasztalatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gitáros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- LEGO klub
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Elkelt, értékelésre vár - iPad mini 5 64GB Wi-Fi + Cellular Space Gray + kiegészítők
- iPad Air - 16 GB
- Xiaomi Redmi Pad Pro 8GB+256GB Silver
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- PocketBook Touch HD 3 (PB632) e-könyv olvasó, Spicy Copper színben, tokjában - kiváló állapotban!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest