- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz
garambe #2375 üzenetére
A választ sajnos nem tudom a kérdésedre, ráguglizva sokan szívnak vele. Telefon-os gps sharingre még kevesebb találat volt (figyelem, nem MEGOLDÁS, csak TALÁLAT, nagy különbség!), mint külső gps vevő bluetoothon keresztüli megosztására, viszont mindenhol azt írják win8 óta elcsesződőtt a soros COM port emuláció (amivel műkődnek a régi külsős gps vevők) átküldése bluetoothon, szóval tervezett elavulás szaga van a sztorinak, megoldás nem.
Itt ragadnám meg az alkalmat h. a Msft-nak a jó büdös q. anyját, amikor a 300-800 ezer Ft közé eső tablatjeiből (ugyebár se a Surface3-ban, se a Surface Pro 4-ben nincs GPS) kispórolja az 50 dollárcent plussz költségbe kerülő csipet. Sok netes fórumban írták -sztem bérkommentelő msft-külsős emberek- hogy "a költségek csökkentése miatt" spórolták ki belőle a gps csipet. Aha, nézitek hülyének az embert. Egy 1700-1900 $-os tabletnél komolyan, milyen költségcsökkentésről kamuznak azok az idióták...? Egy rohadt fillérrel nem lett emiatt olcsóbb. Cserébe amúgy meg kitalálták ezt az LTE változatot, amibe meg vmi elszabott gondolatmenetnél fogva VAN gps is (mert hát ugye az LTE rádiónak meg a gps-nek sok köze van egymáshoz, nem is véletlenül az árukapcsolás volt a fő mozgatórúgó, áááá!), az ilyen LTE verziónak meg jól megkérte az árát az MS.
Szintiszta profitéhség van itt, amolyan Apple féle, nem gps csipp többletköltség. Ja, meg hordozd magaddal a rohadt mobilodat, oszt navigálj azon! Tiszta hülyék / pénzsóvár megalománok.
Jah, még vmi. Nen tudsz olyan ócska 15-20 ezer ft-os bóvli kínai android tabletet venni, amiben ne lenne beépített gps. LTE meg valamiért egyikben sincs. Ki érti ezt? Ja, gondolom ha kispórolták volna belőlük a gps vevőt, a fentebbi kitekert logika mentén még a gyártó fizetne neked a vásárlásért...
-
Dave™
nagyúr
válasz
garambe #1572 üzenetére
Elvileg van rá több alkalmazás is, pl. a battery optimizer is külön megméri az eszközöket, csak nem fogyasztást fog mutatni, hanem plusz időt. A battery status-szal ki tudod sakkozni, ha türelmes vagy, mivel folyamatosan mutatja (kis késleltetéssel) az aktuális fogyasztást, így pl. ha lekapcsolod a wifit vagy leveszed a fényerőt látod mekkora a változás az összfogyasztásban.
-
Dave™
nagyúr
válasz
garambe #1570 üzenetére
Akkor vagy valami plusz dolog fut nálad a háttérben/más dolgokat futtatsz, vagy nem teljesen ugyanaz a hardver van a kettőben (gondolok itt olyanra, hogy eltérő beszállítótól származó LCD panel stb.). Volt egy cikk valahol, ami a "hiányzó" akkuidőt kereste, és az ottani mérések alapján a panel 12W-ot fogyasztott, ami eszement érték.
-
Dave™
nagyúr
válasz
garambe #1568 üzenetére
Kísérleteztem az elmúlt két napban az akkuval, és a következőkre jutottam (Surface Pro):
-a 6 óra simán megvolt tabletként használva (neteztem, gyakorlatilag folyamatosan)
-az átlag fogyasztás 7W körül van, 5W alatti értéket nem láttam, 5-6 között nyugalmi állapotban mozog, terhelésnél 10W körül
-a kijelző alacsony fényerő esetén szerintem alig fogyaszt, legalábbis a legkisebb és a 10% között nincs nagy fogyasztásbeli különbség
-próbaképpen kikapcsoltam a wifi antennát egy percre, de ha jól mérte akkor 1W alatt volt a megtakarítás, tehát ez nem számottevő
-a cpu a jelek szerint nem megy 786MHz alá, tehát hiába állítasz be kisebb %-os értéket, ez a minimum ennél a cpunálSzerintem ezek nagyon jó értékek a fentiek figyelembevételével, Ivy Bridge-el. A Haswell valószínűleg idle állapotban takarékosabb és ezért is hűvösebb a Pro 2 idle állapotban, plusz hosszabb az üzemideje. Illetve visszavonom a Pro 3-nál az Y cpus ajánlásom, mivel az olvasottak alapján ugyanaz mint az U, csak limitáltabb órajlellel és turboval, ezért alacsonyabb a TDP, ezt viszont a profilokkal is könnyen el lehet érni egy U-s cpuval.
Röviden ennyi
A powecfg-t imsertem, de egyrészt nem "online", másrészt pl. nekem az akkukapacitást sem mutatja valamiért. A battery status viszont nagyon pontosnak tűnik.
-
Dave™
nagyúr
válasz
garambe #1566 üzenetére
Attól azért nem tartok
Most ismét kedvet kaptam az akku tesztelgetéséhez, kíváncsi vagyok mik jönnek ki. A korábban említett battery status-szal [L]http://users.rcn.com/tmtalpey/BattStat/ szépen lehet monitorozni is, hogy mikor mennyit fogyaszt az adott pillanatban, illetve mutatja diagramon is hogyan alakul a fogyasztás. Ismét közel leszek a hat órához vagy át is lépem úgy, hogy az elején bő egy órát zenét hallgattam fejhallgatóval és véletlenül a BT is be volt kapcsolva.
Nem megy fejből a linkelés, bocsi
-
Dave™
nagyúr
válasz
garambe #1563 üzenetére
Én csak kipróbáltam, amikor megvettem, hogy teszteljem mennyit tud, egyébként nekem töltőn lóg otthon, de egy ideje párom RT-je is (hordozni pedig ritkán hordozom, az RT-t vittem már párszor, de mióta a Pro megvan még nem kellett magammal vinnem, ott majd nyilván megint kiderül mit tud). Azért így használom, mert mint tudjuk nem cserélhető az akku reális költségek mellett, és ha minden nap kisütögetném, akkor elég gyorsan erodálna a kapacitása. Jelenleg egyébként a gyári adatokat tudja teljesíteni, 42000mAh a battstat szerint. CPU-t én is 50%-ra vettem le, BT kikapcsolva, a fényerő hasonló, végig neteztem, és kibírta a hat órát, még volt benne pár százalék, mikor töltőre tettem. Megjegyzem semmi külső perfifériát nem használtam, és a profilban is mindent energiatakarékosra lőttem be. Engem jobban zavar a melegedése, de sajnos valahogy el kell vezetnie azt a hőmennyiséget.
Megjegyzem pont a fogyasztás/melegedés miatt csak Y-os CPU-val venném az utódját majd (Pro 3 vagy ami követi), de még inkább a jövőre megjelenő Core M-mel, ami már közelíteni fogja az Atomot fogyasztásban, de annál remélhetőleg jóval erősebb lesz.
-
-
Dave™
nagyúr
válasz
garambe #1486 üzenetére
De, ez menni fog
Ha átrakod pendrivera mindenképpen letörli az sSD-ről, de pont az a lényege a dolognak, hogy felszabadít 8GB helyet, a pendrive-ot meg el tudod tenni a szekrénybe és ha vissza kell állítani, akkor csak bedugod neki és megtalálja rajta a recovery partíciót. Meg gondolom ha már pendrive-on van, akkor oda másolod utána ahova akarod biztonsági másolatként. Keresek leírást!
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz
garambe #1294 üzenetére
Nekem is volt ilyen, először azt hittem, hogy a kábel tört meg vagy valami ilyen, mert ha megigazítottam akkor az addigi "csatlakoztatva, NEM töltődik" helyett már nekiállt normálisan tölteni. Kétszer történt eddig ilyen, azóta se, magyarán nem hiszem, hogy kábelhiba lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Philips LCD és LED TV-k
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest