Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Íme, a One UI 8
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
maci25
aktív tag
Üdv
Meg tudja valaki mondani, hogy a Surface Book 2 15" Alsó részben lévő akkumulátornak mennyi volna a tól ig feszültsége? Pl min V és max V
Az aksira pontosan már nem tudom de kb 11 V és 13V van írva, de engem inkább az érdekelne hogy ha pl aida64 nézem akkor ott mennyi az akkumulátor feszültség amit kiír.
Köszönöm -
zoltanz
nagyúr
Érdekelne, hogy tablet módban az Edge böngetőben, hasonlóan az Android-os kiadáshoz, választható a weblapok mobil/desktop elrendezése?
Köszönöm! -
válasz
czundermák #3421 üzenetére
De sajnálom!
Mondjuk tény, hogy lapos és kicsi benne a hely. Rakat dolog be van ragasztva. -
-
Marad 2 új tokom pro 9 -re ha esetleg érdekel valakit, írjon rám.
-
válasz
czundermák #3418 üzenetére
A töltőport helyett próbáltál USB-ről adni neki áramot? Illetve nem ment kosz esetleg a mágneses csatiba?
A meghajtó átnézése is esetleg segítene.. -
-
MrPetya19
addikt
válasz
czundermák #3416 üzenetére
Az enyém még ilyet nem csinált.
De azért tölt amúgy? -
Sziasztok!
Akad egy kellemetlen probléma párom Surface Pro 7-esével.
Két napja kezdte, eszetlenül be van lassulva, újraindítás után 2-3 perc mire betölt a Win11. Illetve ami nagyobb gond, hogy egyidejűleg az akksi sem veszi fel a töltést... a visszajelző led sem világit, OS alatt viszont jelzi, hogy töltőn van. Próbáltuk több adapterrel, a Type-C csatlakozót kupucoltam már, hátha egyszerű koszosodás, de semmi változást nem hozott. Sajnos eddig jutottam.
Tapasztaltatok már hasonlót? A teljes újratelepítés sem játszik, 20%-os akkuval nem állnék neki, így hogy nem akar tölteni.
-
Valamjt reggel elnyomtam. Nem megy a klavi. Csak kijelzőn. Hogy kapcsoljam vissza?
-
válasz
Elektrosokk #3413 üzenetére
Jó kérdés. Itt a topikban max elvétve van mindkét gép egyidejű felhasználója. Magukban igen drágák ezek. Plusz ugye a speckó progik is pénzben vannak. Ahogy nálam is.
-
válasz
Elektrosokk #3411 üzenetére
Majdnem az összes Surface cerkás. A többi szinte ugyan az. Végül is mi a kérdés?
-
Elektrosokk
veterán
Valaki használ surface pro 11-et ?
Gondolkodom iPad pro cserén, tudom, hogy nem egészen ugyanaz a kettő, viszont érdekelnek a lehetőségek.
-
ForRedGlory
félisten
Tisztában vagyok, hogy kell. A kérdés nem a hogyanra vonatkozott.
-
mpierre
veterán
válasz
ForRedGlory #3406 üzenetére
Az ifixit pontosan megmondja a mit és hogyant: [link]
-
MrPetya19
addikt
válasz
Tudtommal simán levehető az alja 4 T5-ös csavar kicsavarása után és ott a 2230-as SSD.
-
válasz
Szerintem ezek a ügyfélszolgálatok egy adott kampány részei voltak. Nem örök életüek.
Mindenesetre az én szörfészemet sem lehetett megbontani garivesztés nélkül. De megoldtam másként. Ami nem kell - tolni kell külső meghajtóra szépen. Semmi felhőf.szom. -
ForRedGlory
félisten
Van egy Microsoft Surface Laptop (7-es verzió). A kérdésem, hogy én is cserélhetem, bővíthetem benne garvesztés nélkül az SSD-t vagy csak hivatalos szervizben kérhetem.
Gondoltam megkérdezem az ügyfélszolgálatát, de a nyomorék AI-n kívül élő embert nem értem el... a második hívásnál már az AI is letette a telefont, hogy húzzak a suface.com/assist oldalra, ami semmire nem jó nekem. Kapásból laptopról azt írja, hogy nem érhető el. Vicc.
A 80-as ügyfélszolgálati számukon meg előfizető nem kapcsolható. LOL
-
Shame21
tag
Van valakinek tapasztalata a surface pro 11 oled kijelzőjéről. Mennyire jó a kijelzője? Legtöbb videóban dícsérik, de találtam tesztet ahol csúnyán leszerepelt és több helyen olvastam külföldi fórumokon hogy elég gyengusz oledet kapott hasonlóan mint a snapis oled vivobook.
https://youtu.be/KMmz3bazXXQ?si=tyggZyeHDMSfmLhs -
Shame21
tag
Én erősen hajlok egy oled surface pro 11-re, ipad pro 13 m4-en gondolkodtam de iphone telefonba megfelel de tabletben elég limitált még androidhoz képest is nem hogy win-hez. És mivel win gépem van itthon így a surface maradna csak kicsit tartok az x elite-tól mennyire lesz életképes. Főleg hogy az új surface-be már úgy néz ki intel ultra lesz 2025-ben. Ebből azt sejtem hogy a snapivel sok a macera és elengedik így elég hamar. Pedig fogyasztásban erőben elég jó. Sőt ahogy néztem még a második genes intel ultra prociknál is jobb a fogyasztás ugyanolyan teljesítmény mellett. Ezért tanácstalan vagyok, szerencsére nem sürgős lehet várok vele aztán meglátjuk mi lesz jövőre windows 2in1 fronton.
-
válasz
MasterMark #3398 üzenetére
van e kompatibilitási probléma a programok futtatását illetőleg? ( snapi proc vs win. )
-
Mit lehet tudni az Új surface-ek programkezelésével(win alapu) kapcsolatban? Legyen az Laptop 7 x elit , vagy surface pro 11 x elit esetében?
-
válasz
MasterMark #3393 üzenetére
Nem igazán értek hozzá.
Ha mágnessel csatlakozik, akkor pláne érdekes a kompatibilitás.
-
Sziasztok, ez a billentyűzet kompatibilis ezzel az eszközzel? Mármint méretben, kinézetben, típuscsalád szintjén, mert nyilván kb. bármilyen BT bill társítható hozzá.
-
boost
veterán
Nekem összetört a pro 7, és hiányzik az a forma, felhasználási lehetőség, amilyen a régi volt. Most egy sokkillós gémer laptop van helyette, ami nagy hiba volt.
Ami inkább zavar, hogy az új Pro-n már nincs Surface csatlakozó. Csak az új Laptop-on. Szerintem annál kényelmesebb dokkolás nemigen van. (Na meg van egy Surface Dockom, amit jó lenne használni)Az USB-C-t annyira nem szeretem, mert a géppel merőleges.
-
boost
veterán
Ma indulnak itthon az is az új Surface Copilot gépek. Ki várja őket? Én még nem találtam igazi hands-on review-t a szoftveres (AI) újdonságokról, pedig aktívan keresem. De a többi gyártó által készített gépek is izgalmasak.
A Samsungnál már van egy kisebb olyan balhé, hogy ugyanazzal a Snapdragon X Elite procival szerelt gépek egy része közel fele CPU Bench score-ra képes, mert ugyanazt a modellt két fajta alaplappal szállítják, ami viszont nem kiválasztható, azaz kb zsákbamacska. Gondolom majd korrigálják idővel.
-
válasz
saddybaddy #3382 üzenetére
Negyventől a csillagos égig. Ebben azért van akksi. Klaviban és gépben is van akksi ugye tudod?
-
saddybaddy
tag
Sziasztok!
Nemsokára egy Surface Book 2 (16/512) tulajdonosa leszek. Az lenne a kérdésem,hogy szerintetek mi a reális ára egy akksicserének?
-
Előtte egy jóképű mentést csinálok. Menjünk biztosra.
-
Gábor001
tag
Surface Pro 7, nekem semmi gond nem volt a win 11-gyel. Win 10-zel érkezett a gép, onnan frissítettem kb. azonnal, azóta is jól teszi a dolgát.
Előtte (még régebben) bay trail-es W8.1/W10 tabletem volt, a felhasználói felület szerintem jobb W11-en. -
Jéééé! Ide ír valaki? El is felejtettem, hogy be van könyvjelzőzve.
Akarja ezt a Win11-est. Ha bonyodalom akad - mindent el fogok veszteni? Ez fenyegethet? -
hito
nagyúr
válasz
MasterMark #3373 üzenetére
Még jó, hogy nem vártam
2 óra után transzba estem volna, úgy idegesített a dolog. Most meg a win11 upgrade-del küzdök. Nem akarja megtalálni a Windows update.
-
hito
nagyúr
Mielőtt írtam, megnézhettem volna, hogy mennyire pörög a topic
Sajnos nem lehetett vele mit kezdeni, clean install segített csak. Viszont legalább a normál pendrive-os win11 telepítést sem vette be a gyomra. A végén csak a hivatalos Surface recovery image ment fel, fél délután elment egy reinstallra.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Surface Pro 7 gyári visszaállítás összehányta magát. Ezt a hibaüzenetet nyomja, újraindítás után szintén ez fogad:
Baromira nincs kedvem órákat clean installal sz@rakodni. Nincs valami tippetek hogy lehet innen szögletre menteni a folyamatot? -
mpierre
veterán
Üdv! Pár kérdésem akadt, miután vettem egy használt surface 5 pro-t (8/256).
- Szabadkézi rajzolni tervezek rajta. Melyik az a budget toll, ami működik is? Addig nem vennék MS tollat, amíg nem 100%, hogy bejön-e a digitális papír. A Wacom bamboo-tól falnak mentem, hogy képernyőn kell nézelődnöm, miközben "vakon" rajzolok. Nem azon a felületen húzom a tollat, mint ahol látom.
- Sketchbook-t vagy Clip Studio Paint-t használ valaki? Mennyire kajálja az aksit?
- Mivel nem cserélhető az ssd-je, a jó pár évvel ezelőtti ssd-s trükkök működnek? Pl Temp, stb mappákat kihajigálom microsd-re...
- Firefox működésről / nem működésről többféle infót találtam. Felrakható, megy a gépen? Már csak azért mert ott sima liba kirakni a cache-t akárhova is. A win10-t rakom vissza rá, mert 11-el vettem, de az több sebből vérzik, így még nem volt érkezésem rápróbálni.
Köszönöm. -
Gábor001
tag
válasz
Polarstar #3363 üzenetére
A produktivitás programok jobban zavarnak, pl. még az Adobe csomag nagy része sincs ARM-re. De talán ez sem ijeszt el a vásárlástól, csak így a Ryzen + RTX3080 gépem még nem megy nyugdíjba. Remélhetőleg üzemidőben vagy vékonyságban komoly előrelépés lesz ennek köszönhetően.
-
-
Gábor001
tag
A legújabb pletykák szerint az új Surface Pro és Laptop csak ARM processzorral jön nem üzleti felhasználóknak.
-
válasz
ForRedGlory #3357 üzenetére
Nem árt ha bekapcsolod és megnézed. Ha az itteni Surface eladótól vennéd, akkor nem lesz gond. Megbízható kereskedő.
-
válasz
ForRedGlory #3355 üzenetére
Ott van a gépben a garijegy és le is tudod tölteni.
Eszközinformáció. -
ForRedGlory
félisten
Sziasztok!
Lenne lehetőségem vásárolni egy Microsoft Surface Laptop Studio ABY-00023 Notebookot kedvező áron, de nem nagyon tudom, hogy szabad-e, ha ezt lehet róla tudni...
1., kéz alól lett véve, pár napos, hibátlan
2., nincs számlája, de be van regisztrálva a Microsoft oldalán és ott látszódik, hogy van rá két év gariA kérdés, hogy ezzel lehet-e bukni? Egy picit túl kedvező áron akarják továbbadni és nem igazán tudom, hogy a Microsoft hogy áll a garanciához, ha nincs számla. Alapvetően nyilván aki eladja, törölné a fiókjából és be tudnám a sajátomba regisztrálni, de ennél többet nem tudok a gépről.
-
Gábor001
tag
válasz
smallmer #3348 üzenetére
Egy Surface (szinte) teljesen kivált egy laptopot, így minden olyan felhasználása egy gépnek, ami Windows-on kívül megvalósíthatatlan vagy kényelmetlen, jobb Surface-en. Mindemellett vékony és könnyű, továbbá megfelelő tabletes felhasználásra is, de ott üzemidőben elmarad a droidos/iOS-es társaktól.
Videónézésre leginkább valami androidos készüléket ajánlanék a képarány és az üzemidő miatt (továbbá erre a felhasználásra elég drága is a Surface), Samsung Tab S és A szériákban jó képernyők vannak.
Ha a laptopot is kiváltanád vele, akkor érdemes beruházni a billentyűzetre. Pro 7-hez én használt UK billentyűzetet rendeltem Amazonról, és bevált, szerintem az újakhoz is lehet ilyet kapni. -
válasz
smallmer #3351 üzenetére
Oda és utazni talán jobb a ios/droid. 10böl 7x samun tabon netflix/disney/skys és letöltött filmeket nézek, zenélek stb. Az a bizonyos 3 alkalom viszont kikerülhetettlen surface a win miatt. Ha terveznem kell akkor viszont csak a surface az egyedüli lehetőségem, amin szintén tudok social/media játszást véghez vinni. Surfacehez van nekem is bill. + pen 2, istenkirály. Vonaton pl a cerka nem a legjobb, mert a vonat rezgése miatt nem tudsz pontosan rajzolni pl. Akkor bt egerezek, de otthon vagy munkahelyen simán jól tudom használni a pen-t. Kijelző üveg persze alap, de a bill jól védi+ külső tokban van.
Polarstar a Surface Laptop 5 gépéről beszél.
Ugye a 2 között között pont annyi a különbség amennyit te is megtalálsz a neten. Kinek mi a referencia. -
smallmer
őstag
válasz
insyde5 #3350 üzenetére
Tényleg filmezésre használnám tömegközlekedésen, illetve edzőteremben, hogy ne teljen el feleslegesen idő "sétálás" közben. Neteznék rajta esténként az ágyban. Mondjuk jó lenne, ha laptopra át lehetne alakítani olyan módon, hogy az ágyban tudjak rajta gépelni.
Kellene valami döntő érv. Úgy olvasom, hogy érintésre a Windows 11 nem a legjobb.
-
válasz
smallmer #3348 üzenetére
Ha wines szoftvert kell használnod, akkor az egyik legjobb alternatíva. De egy droid/ios tab kényelmesebb tartalomfogyasztásra, akksiban is erősebbek. A surface képarányát nagyon szeretem, több minden elfér a kijelzőn mint egy sima laptop esetében pl. tervezéskor és nyilván a képarány miatt szerkesztés/böngészés is nagyon kényelmes.
-
smallmer
őstag
válasz
MasterMark #3347 üzenetére
Köszönöm! Miben tartjátok jobbnak a surface-t? Milyen felhasználás esetén?
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek.
Szükségem lenne egy tabletre, amivel leginkább filmeket néznék út közben, edzőteremben kardió közben, illetve netezgetnék.
Van egy eladó surface pro 9 és elgondolkodtam a vásárláson. Tudnátok kérlek véleményt mondani arról, hogy mennyire használható billentyűzet, egér nélkül a tablet?
Sosem volt még windows-os tabletem. iPad-em volt, azzal meg voltam elégedve. Hagyjam szerintetek a surface-t és vegyek egy iPad-et vagy vegyek egyet?Mivel nincsen szinte piaca, ezért az nem játszik, hogy megveszem próbára és utána eladom
-
Valami tűzfalra gondol a diagnosztika. Beletúrok kicsit majd a beállításokba. Nem jelzett a gép hibát. De felettébb gyanús ha mobilnet sem megy.
-
Át lett helyezve a wifi. Nem én akartam. De most nincs semmi.
Surface megy mobilról? Amíg meg nem csinálom a routert. -
válasz
f(x)=exp(x) #3340 üzenetére
Nekem a bill takarja, nélküle nem lennék nyugodt. Az üveg nálam kivételesen jól teljesít. Sokkal kellmesebb mint pl a tabomon az üveg.
-
válasz
f(x)=exp(x) #3331 üzenetére
Én a mattot kb 2 hétig birtam. Számomra nagyon lemattította a kiejlzőt. Fényerőben sok ment kárba pl. Jó pont volt , hogy nem gyűjötte az ujlenyomatot, mondjuk ez az üveg sem gyűjti. Kapott inkább egy üveget védelmet. De van még fóliám is egyébként ami csillogásmentesnek van hírdetve. Majd kipróbálom.
-
Gábor001
tag
válasz
MasterMark #3336 üzenetére
Nekem refurbished gépnél mutatja a lakatot, de működik tökéletesen. Nem önmagában ez a gond.
-
BZX
újonc
válasz
MasterMark #3336 üzenetére
ezt tudom,de ha nem lép be a biosba ,nem is tudok rajta változtatni sajnos
-
Én ilyent meg nem láttam... Nem tudok érdemben nyilatkozni. Gondolom ez nem nyugtatott meg nagyon. Microsoft help mit mond?
-
BZX
újonc
-
BZX
újonc
Sziasztok
mi a teendő abban az esetben ha a nevezett Microsoft Surface Laptop 4 -nél sem a bios sem a Boot menű nem jön be csak a logo és a piros csík felül és a nyitott lakat, -
válasz
f(x)=exp(x) #3331 üzenetére
Sehogy sem befolyásolja ! Minden gépemen az van. Teljesen jó.
-
f(x)=exp(x)
őstag
Képernyővédő fóliát érdemes használni, mennyire bírják a terhelést a kijelzők?
Surface Pro 9 a készülék, nem tudom, hogy egy matt fólia mennyire befolyásolná az érzékelést/betekintést. Emellett nem is nagyon van nagy választék, ahogy nézem. -
Zsanér nálatok mennyire "fix" kinyitott állapotban?
-
válasz
Tiesto222 #3321 üzenetére
16Gb osat vettem. Szerintem az alatt win11 el felejtős hosszú távra. Tervrajzolok IS! 256 SSD számomra elég, samu 1T SSD van mellette ( T7 ). OneDrive, Drive is van, szóval kb 2Tb om van bárhol mármikor
. Eddig csak jó tapasztalataim vannak a géppel kapcsolatban, akksit meg kell szokni, 5-7ó között mozog, de van gyorstöltő, powerbank. még sosem volt gond, hogy kikapcsolt mert az akku megmakkant.
A piacon nem találtam még egy ilyen kompakt gépet. Asus 13as gépét néztem még, de nem levehető a kijelző. Kör bezárult. -
Tiesto222
tag
válasz
Polarstar #3322 üzenetére
Webböngészés , excel , youtube , leginkább általános médiafogyasztás.
Az tetszett meg benne , hogy elég erős a proci benne amitől azt feltételezem , hogy hosszú idő (mondjuk 5év múlva) is zökkenőmentesen használható legyen.
Igazad lehet , hogy itt a memória lehet a szűk keresztmetszet.
A probléma , hogy a 16gb-os verzió ára 529 999 Ft ami már majdnem +100ezer 8GB ramért.
Ez az ár már túl sok nekem. -
válasz
Tiesto222 #3321 üzenetére
16 giga rám alatt nem érdemes megvenni. Amúgy kompakt, kicsi és elég erős.
Ha kiegészítve asztali gépet váltana ki akkor necces lesz! Mi a terved? Mire használnád?
Pl fog majd kelleni külső periféria vagy mentés. A 256 GB SSD édeskevéske! A mobilomba is ennél több van! -
Tiesto222
tag
Erősen gondolkodok egy ilyen vásárlásán. (csak még meg kell győznöm magam , hogy tényleg szükségem van-e rá
)
Microsoft Surface Pro 9 (QEZ-00006) i5r/8GB/256GB
12th Gen Intel® Core™ i5-1245U
256 GB SSD
8 GB LPDDR5
Akciósan 449 999 Ft.
Valaki esetleg használ ilyet? Mennyire van megelégedve vele. -
Tudnátok ajánlani hálózati töltőt?
Vettem egy 65w os alzapower -t de azt írja, lassú. A type c kábelem 65-85W ot tud gigatel. -
válasz
insyde5 #3315 üzenetére
Kérdésedre a válasz: Én a magyarul is beszélő, nagyon jól használható Ashampoo szoftvereit ajánlom. Van Pdf szerkesztő és príma Excel kompatibilis program. NEm került sokba. Akciósan valami 15ezerből megvan egy teljes csomag. Ami érdekes, hogy nekik van magyar segítség is pl.
-
Üdv!
Samsung Notes-ban látom a lehetőséget az ottani jegyzetek windowsal való megosztására. Konkrétan: "szinkronizálás OneNote-al". Azon túl hogy szinkronizál, tudom is olvasni/szerkeszteni? Megcsinált mindent, de sajna nem találom a fájlokat.
"alap" szoftvereket tudnátok mondani, amivel tudok szerkeszteni mondjuk pdf-et?
-
Használ valaki SP 9-et? Akku üzemidő tekintetében mi várható elfogadhatónak? Tudtok-e valami "varázsigét" az akku idő optimalizálására anélkül, hogy egy win98as vasat csinálnánk belőle?
-
boost
veterán
Sziasztok, Surface Pro 7 törött kijelzőt cserélnek valahol? A gép még működőképes.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Egyszerű kérdésem lenne: Surface Go 2 (Mo-n vásárolt) garanciális ügyintézéséhez szükség van a számlára és/vagy a garancialevélre? Nincs vele semmi probléma, csak épp árulom és nem tudom mit mondjak a garival kapcsolatban. Surface alkalmazás azt írja, hogy 2024 szeptemberéig garanciális. Működhet az ügyintézést papírok nélkül is a MS-nál?
-
válasz
Polarstar #3301 üzenetére
Gondolom SSD-re gondolsz, az a baj hogy az egyesnél az akku bent van még az alaplap alatt is, legalábbis a két fél összekötése ha jól értem, így ki kell rámolni kvázi mindent a házból és persze minden össze van cseszve ragasztóval ha jól látom.. A kijelző az egyértelmű, nem is attól félek igazán, hanem hogy ha összerakom belül lötyögni fog minden..
Na mindegy, előbb akkut kell vennem valahonnan. Már ha megéri egyáltalán.Oké, ránéztem az ifixit oldalán, megoldható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- WOT - Roham
- One mobilszolgáltatások
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Microsoft Surface Go 8GB/128GB - Model 1824 - kifogástalan, alig használt állapot
- Apple iPad Air 1 (16 GB, Wi-Fi, Silver) Gyári dobozában, töltővel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest