Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
Tekintve, hogy 5+ éves, garancia nincs már rá, ilyenkor szeretnek végleg eltávozni valami miatt a túlvilágra, eleve niche piaca volt, eléggé le kell tolnod a gatyát. Én inkább odaadnám valami rokonnak aki még tudja "értelmes" dologra hasznalni amíg végleg be nem szarik.
-
ricsip
addikt
Nagy szívfájdalmam 8 éve, h. nem tudod úgy megvenni direktben a gyártótól (MSFT), mint pl. egy osztrák store.microsoft.com-ból. Muszáj közbeiktatni 1 disztributort, köztes embert, bolti garancia vs. gyártói garancia és a többi nyűg, amiért csak egy 2.rangú fogyasztónak vagyok nézve.
-
ricsip
addikt
De ott nem a gyártótól tudod közvetlenül megvenni idehaza, hanem a disztributor megvette Németo.-ban vagy csehektől, és behozta neked. Ergó a garanciát is a disztributor intézi, így ülhetnek rajta hetekig is ügyintézés címen. Míg ha hivatalosan Mo. rajta lenne az Európa térképen, bevinnéd a MSFT store-ba, és jönnél ki 10 perccel később a cserélt kacatoddal.
Mellékesen meg lenne billentyűzet magyar kiosztással hozzá.
-
ricsip
addikt
Részletek:
Felújított prémium kategóriás laptop, 1 év teljes körű háztól-házig garanciával!--> lefordítom: valószínűleg már javítva volt eredetileg is, 1 év garancia meg a pofátlanság kategória mikor EU-ban 2 év garancia kötelező. Refurbished-re is elvárnám ugyanezt. Plussz ha a 366. napon beszarik, rohangálhatsz vele a francba szervizeltetni.
Mivel a Microsoft nem akarja, h. te Magyarországon hivatalosan be tudj ilyet szerezni, szerintem nem kell erőszakosan hozzájuk vágni a pénzedet, más gyártó szívesebben elveszi tőled. -
ricsip
addikt
válasz
Speeedfire #2942 üzenetére
Sajnos ilyenkor tanulják meg az emberek a leckét, hogy csak olyasmi elektronikai vacakokat érdemes bespájzolni otthonra, amit forgalmaznak is idehaza / van belőle készleten, kipróbálható megfogdosható fizikai valójában bármelyik boltban! Nos, a szúrfácse nem ilyen termék. :(
-
ricsip
addikt
válasz
MasterMark #2935 üzenetére
LOL, te sem vagy akkor kicsit sem MSFT fan.
A MSFT-nak az volt régen a szerencséje, h. ilyen elvakult támogatói voltak mint Te, meg én. Az elmúlt pár évben aztán szép fokozatosan megutáltatták magukat még a leghűségesebb rajongóikkal is. Én a wp 8.x után számoltam le a cuccaikkal végleg. Mondom, egér bill. még okés, annál drágább hardvert én a büdös életben nem veszek tőlük.
-
ricsip
addikt
válasz
MasterMark #2933 üzenetére
Annak a Pro1-nek is véres lehet már a torka így 6 -7 év után :)
-
ricsip
addikt
válasz
MasterMark #2931 üzenetére
Neked surface1 rt vagy surface2 rt-d van?
-
ricsip
addikt
válasz
MasterMark #2929 üzenetére
Ezt a Surface RT termékvonalat a MSFT 2013/2014-ben leírta a nagy bukta után. A normál support 2018 jan-ban már lejárt. Van még rá extended support keretében security update 2023 októberig a hivatalos írás szerint:
https://support.microsoft.com/en-us/lifecycle/search?alpha=%5C"windows%20rt%5C"
de bármi új OS fícsört 2015 óta nem kapott.
Mivel a Windows 10-et már nem kapta meg (ami nem is baj amúgy, botrányosan lassú lenne rajta, a 8.1 is homokórázik bármit csinál az ember, kevés a 2 giga ram és a hitvány kategóriás eMMC storage rajta).
Windows on ARM szintén nem lesz rajta. Ahhoz meg kell venni a 2020-as új ARM surface-eket. Én biztos nem adok 1 lyukas fillért se több MSFT hardverért, nem hogy 600 ezret! Egér meg billentyűzet sincs már olyanjuk ami kibírna 10 évet.
Ez a surface RT azért van halálra ítélve, mert semmi x86 program nem fut rajta, ARM-ból is csak store-only app-okat tudsz rá telepíteni. A win8 store már ezelőtt 5 évvel is kalapszar volt. A windows phone 8.1 store-t 3 nap múlva dec16-n lövik le végleg, a win8-ast meg 2023-ban.
-
ricsip
addikt
válasz
Radványi #2871 üzenetére
Amúgy pont ma van cikk indexen surface book 2-ről:
https://index.hu/techtud/2019/01/08/microsoft_surface_book_2/Amit nem értek: ma 2019 január 9.-én ugyanúgy nem árul a Microsoft Mo. kft surface-t, a szürkeimportos alzás, emagos, médiamarktos angol billentyűzetes cuccot meg eddig is tudtam volna venni, ha hajlandó lennék a MS-nak pénzt adni. Szóval mi változott a héten?
-
ricsip
addikt
válasz
Radványi #2844 üzenetére
Arra figyeljen oda, hogy ne látszódjon újnak (gyk. ne ordítson róla h. ott vette meg, pl. bedobozolva van, ott virít mellette a számla, bekapcsolva jó nagy betűkkel írja h. welcome az 1. használathoz stb.) mert akkor simán ráb@sszák a vámot meg áfát, oszt ott ette meg a fene az árelőnyt.
Csak mert GONDOLOM csempésztetni szeretnéd az asszonnyal... -
ricsip
addikt
válasz
MikeRenton #2837 üzenetére
Szerintem esélytelen, h. meg tudd venni közvetlenül a store-ból. Különben mindenki onnan rendelné, és az importőrök pofátlan árrésüket elfelejthetnék.
-
ricsip
addikt
Létezik h. SP4-hez egy nyamvadt billentyűzet 50 ezer Ft?
https://edigital.hu/search?product%5Bsearch%5D=surface+pro+4+type+cover
-
ricsip
addikt
válasz
dr.dre bike #2731 üzenetére
(sajnos) ez tanulópénz volt
Nem szabad olyan MSFT cuccot venni, ami nem elérhető hivatalosan az országban, hogy bármelyik MediaMarkt-ban v. hasonló boltban azonnal tudjál venni másik töltőt, és mégis megveszed 0 garival ismeretlen valakitől.
Akitől vetted már nem elérhető? -
ricsip
addikt
válasz
MasterMark #2628 üzenetére
"ha az éppen kapcsolódott WiFi-re azt mondjuk a Windows-nak, hogy forgalmi díjas"
vagy csak simán turn wifi off?
-
ricsip
addikt
Kapcsolódó cikk (ápr 28.-án írták, azaz ez a tegnapi shiny laptop még nincs benne konkrétan, de a gondolatmeneten az sem változtatna):
https://arstechnica.com/gadgets/2017/04/why-is-microsoft-trying-to-turn-its-surface-business-into-the-next-nokia/
1.gen MSFT terméket SOHA többet nem veszek. Pont. No exception. 2. gen-t sem. 3. gen-re meg eséllyel már kiderül h. az MS megint csak játszott a klienturájával egy jót, v. komolyan gondolta amibe belevágott.
-
ricsip
addikt
válasz
A_ScHuLcZ #2482 üzenetére
A powerrbankok standard USB csatlakozón és 5V fesz-t adnak ki. A surface-nek sem az USB-n való töltés, sem az 5V töltőfesz nem barátja (gy.k. nem fogod tudni rádugni a proprietary csatlakozó miatt).
A surface pro 1-ben még jó hangos beépített ventillátor volt (a 2-estől kezdve már halkult, de még mindig van benne ventillátor, amit lehet hallani), erre is érdemes felkészülni mielőtt vakon bevásárol az ember.
Ja, meg h. a Pro1 már 3,5 de inkább lassan 4 éves termék. Support terén sem rózsás a helyzet mivel hivatalosan Mo-n 4 év után sem változott a helyzet és hivatalosan még mindig nem lehet megvenni SEMELYIK surface-t csak kereskedők hozzák be pl. Németo.-ból és így nem gyártói csak bolti garancia van rá (ez talán változott az elmúlt 1-2 évben, nem követtem az eseményeket, nézz utána, én annó USA-ban vett RT 1-et gariztattam német szervízbe küldve, de az még 2 év gyári garin belül volt). Pro1 esetén az 1 év garancia már biztosan lejárt, garancia időn túl (gondolom én) horror áron javítják, töltőt nem tudsz venni hozzá bármelyik boltban ha elcsesződik stb.
https://www.microsoft.com/surface/en-gb/support/warranty-service-and-recovery/microsoft-surface-warranty-faq
-
ricsip
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #2402 üzenetére
Jah.. gyorsan hozzászoktatta az MS a népet hogy már 1 nyavalyás tablet-billentyűzetért is 40 ezer HUF-ot v. ekvivalens valutát kell a pénztárnál hagyni. Pedig 4 éve még mindenki azon hőbörgött h. márpedig a 600 usd árban benne kéne legyen. Hát ennyit változott a consumer gondolkodás nem egészen 4 év alatt. És még mondják h. szarul csinálja a MS... marketingben és agymosásban világelsők
-
ricsip
addikt
válasz
Gusztáv #2378 üzenetére
Pont ezt a lényeg: kifizetek 1800 $-t, es ennyiért nem fer bele az a rohadt gps receiver. Amugy tenyleg elcsesztem az 1799-1900$ tartományt, mert valójában 2699$ a legdrágább pro 4, es meg mindig nuku gps.
A pc-re utalásodat nem értem. Az ms pc-nek hivja a surface-t (x86 ugyebár), de ez akkor is tablet, csak erős a marketing BS. Asztali pc-be valo gps modult ne keverjük már a minden tablet/mobil soc-ba berakott gps áramkörrel. Most az a baj h. a kinai android túl olcsó, ezért fér bele gps IC? Azokba is amelyekben nincssim modul/gsm-lte rádió? Tényleg nem értem hol itt a msft húzásának a legitimálása. Az aple indította el ezt a lehúzás bizniszt amit átvett samsung/ms/ mindenki, jobsnak ezért külön bugyor jár odalent. -
ricsip
addikt
válasz
garambe #2375 üzenetére
A választ sajnos nem tudom a kérdésedre, ráguglizva sokan szívnak vele. Telefon-os gps sharingre még kevesebb találat volt (figyelem, nem MEGOLDÁS, csak TALÁLAT, nagy különbség!), mint külső gps vevő bluetoothon keresztüli megosztására, viszont mindenhol azt írják win8 óta elcsesződőtt a soros COM port emuláció (amivel műkődnek a régi külsős gps vevők) átküldése bluetoothon, szóval tervezett elavulás szaga van a sztorinak, megoldás nem.
Itt ragadnám meg az alkalmat h. a Msft-nak a jó büdös q. anyját, amikor a 300-800 ezer Ft közé eső tablatjeiből (ugyebár se a Surface3-ban, se a Surface Pro 4-ben nincs GPS) kispórolja az 50 dollárcent plussz költségbe kerülő csipet. Sok netes fórumban írták -sztem bérkommentelő msft-külsős emberek- hogy "a költségek csökkentése miatt" spórolták ki belőle a gps csipet. Aha, nézitek hülyének az embert. Egy 1700-1900 $-os tabletnél komolyan, milyen költségcsökkentésről kamuznak azok az idióták...? Egy rohadt fillérrel nem lett emiatt olcsóbb. Cserébe amúgy meg kitalálták ezt az LTE változatot, amibe meg vmi elszabott gondolatmenetnél fogva VAN gps is (mert hát ugye az LTE rádiónak meg a gps-nek sok köze van egymáshoz, nem is véletlenül az árukapcsolás volt a fő mozgatórúgó, áááá!), az ilyen LTE verziónak meg jól megkérte az árát az MS.
Szintiszta profitéhség van itt, amolyan Apple féle, nem gps csipp többletköltség. Ja, meg hordozd magaddal a rohadt mobilodat, oszt navigálj azon! Tiszta hülyék / pénzsóvár megalománok.
Jah, még vmi. Nen tudsz olyan ócska 15-20 ezer ft-os bóvli kínai android tabletet venni, amiben ne lenne beépített gps. LTE meg valamiért egyikben sincs. Ki érti ezt? Ja, gondolom ha kispórolták volna belőlük a gps vevőt, a fentebbi kitekert logika mentén még a gyártó fizetne neked a vásárlásért...
-
ricsip
addikt
-
ricsip
addikt
válasz
sasa134 #2333 üzenetére
Azt se feledd, h. ezek a kapitalisták a víz másik oldalán MINDENT nettóban adnak meg, és arra még rájön az államonként eltérő nagyságú sales tax (ami kb. 5-15% között mozog). Tehát semmiért nem annyit fogsz fizetni, amilyen árat legelsőnek látsz, hanem többet.
A garin ne parázz, az én fostalicska RT 1-emet másfél éve cserélték display hiba miatt postafordultával Amszterdamból, pedig az is Usa-ból lett kicsempészve (de az USA gari még érvényes volt rajta!)
-
ricsip
addikt
válasz
sasa134 #2329 üzenetére
lehet félreérthető voltam. A hivatalos store árakat sokallom (ugyanaz az ár van a MS webshopban, mint a fizikailag fogható bótban). Ez ügyben nem érhet meglepetés: felmész neten az MS store-ba megnézed az árat, és ugyanezt fogod látni a boltban is detroitban. Ha ez az árszint neked okés akkor jó
Nekem sok ezekért a cuccokért ennyi dodó. Ebben a boltban is lézengett csúcsidőben rajtam kívül még összesen 2 vevő, a mellette levő almás bolt meg félig tele volt.
BestBuy-ban is voltam, nekik is van MS cuccuk, de semmivel nem volt olcsóbb ugyanaz. Amit érdemes lesni folyton, azok a mindenféle sales akciók. A hülyék országában gyak.lag minden héten van vmi akció, csak köccsed a pénzt minden vacakra, amire nincs is semmi szükséged. Na ilyen akcióban talán enged a jófej MS is 100$-t az 1700$-os cuccból, aztán eldöntőd neked megér-e annyit v. sem. Tényleg semmi nem olcsóbb az USA-ban mint idehaza, írta vki az iráni blackfriday-én is csak a tavalyról megmaradt szart adják olcsóbban, ami új az ott is annyi. A külőnbség h. ott 10x bérek vannak. Most mész először usa-ba? Le fogsz döbbenni mi mennyibe kerül (a rossz értelemben).
-
ricsip
addikt
Voltam 2 hetet Floridában, es miamiban benéztem a legnagyobb mall MS boltjába. Megnyomkodtam a Surface 3 / Pro4-eket, a book-ot, a band2-t, aztán nem vettem lóf@szt sem
Kint is rohadt drágák ezek a szarok, főleg a 300-as USD árfolyam miatt.
-
ricsip
addikt
válasz
ArsenalF #2302 üzenetére
Ez a cyan-kék vmi olyasmi PRÉMIUM dolog lehet a MSFT agya szerint, amit mi prolik sosem fogunk tudni megvenni itt vadkeleten. Nemhiába, semmit nem változott a MSFT 3 év alatt, mikor akartam venni cyan Lumia 920-ast, de az a szín ATT-exkluzív volt. Sz*rjanak sűnt a MSFT-nál, ha lehetne kérni akkor farfekvésest.
-
ricsip
addikt
LOL, nekem 3 éve a 32 gigásat 599 dodó +5% tax = 640 USD-ért hozták Amerikából. Utólag visszagondolva, nem volt 1 jó vásár még úgy sem h. az átlagemberrel ellentétben én értettem mit jelent h. ARM-os Windows RT és store-only / no-Win32 programs. Sőt, kifejezetten szar vásár volt
Most 3 év után van 1 szinte semmire nem használható búnlassú tabletem, amit hulladék-anyagáron tudnék csak elsózni bárkinek is.
-
ricsip
addikt
Az MS hivatalosan is kinyírta a windows RT-t most szeptemberben.
Még el fog menni pár évig a rendszer, de csak kóma-állapotban, semmi fejlesztés nem lesz rá. Az univerzális nevű bullshit app-szisztéma se jön ki rá. Amelyik appokat átírja a szerzőjük arra, és a régi eltűnik a store-ból, azokat többé már nem fogod tudni felrakni RT-re. Előbb-utóbb (ez biztos lesz még legalább 1 év v. több, a mai MS-nál én már semmit nem tudok) lesz egy tableted, ami már fel se tud csatlakozni a store-ba, mert az MS nem engedi be. Így 0 darab app-ot fogsz tudni rátelepíteni, ha bármikor is nyomsz rajta egy hard-resetet. Máshonnan meg nem lesz rá alkalmazás, mert az MS nem nyitotta ki a zárat a jövőkép megszüntetésével egy időben.
Még1x mondom, nem olyan NAGYON rossz tablet, 40-ért coverrel kb. még reális ár is. Kérdés persze h. egy garancialejárt használt eszközt veszel gondolom, amit sehova nem tudsz majd bevinni h. szervízeljétek már meg. Ha meg futárral elküldeted Németo./Írorsz. stb-be, mennyit fog kérni a javításért az MS, ha egyáltalán akarják majd javítani, és nem cseréltetik veled (egy új-nak az áráért).
A web brózolás még a surface2-vel is nagyon szar (láttam videókat YT-on) akármennyire is próbálta elhitetni az MS h. a Tegra4 mennyire hűdegyors rendszer lett (a botrányosan lassú Surface1 Tegra3 után)
-
ricsip
addikt
válasz
ArsenalF #2222 üzenetére
Mikor kijött a surface 1 RT 3 éve 2012 decemberében, én is kék billentyűzetet akartam vóna hozzá, de akkor nem lehetett hozzájutni. Öröm látni h. a balf*sz MSFT 3 évvel később ugyanúgy nem tudja (szerintem inkább csak nem akarja) megoldani ezt a problémát. <magamelléköp-szmájli>
Ja, kapcsolódó: Nokia 920-ból is jó lett volna a ciánkék. Na, az meg ATT-exkluzív volt a 920-as életciklusa során (tehát később se hozta a nagyvíz túloldalára tudtommal ilyen színűt). Elmehettek a p*csába MSFT, vettem fehéret, meg hozzá gyári nokia 990 Ft-os szilikon tokot ciánkék színben, és kinyalhatták a 'csámat az exkluzív szarságukkal ott Redmondban. <még1x-magamelléköp-szmájli>
Exkluzív.. az.. Fogyasztói hülyítés
-
ricsip
addikt
Ezért kérdeztem h. milyen közöd van a MSFT-hez. Mert ha alkalmazottjuk vagy, akkor a királyi többes használatos publikus kommunikációban az összes divízió összes termékére és szolgáltatására, még ha neked Gipsz Jakabnak személy szerint semmi közöd nem volt a termék / siker / kudarc megvalósulásában.
-
ricsip
addikt
válasz
ArsenalF #2080 üzenetére
Nézd meg control panel \ power options \ aktuálisan kijelöltnél: change (power) plan settings \advanced \ Processor power management \system cooling policy: passive v. active? Ha active, akkor ventillátort járatja jobban és nem veszi le a CPU órajelet, ha meg passzív: akkor lejjebb veszi a CPU órajelet, és cserébe nem járatja annyira a ventillátort.
-
ricsip
addikt
-
ricsip
addikt
válasz
ArsenalF #2076 üzenetére
Task managert indítsd el és nézd meg mit dolgozik a háttérben. Első induláskor az indexelő szolgáltatás tekeri a gépet tartalomtól függően akár fél-1 órát + az egyéb rejtett hazajelentgető funkciók (
) aztán meg a windows update is rácuppan az internetre mint gyöngytyúk a takonyra, az is eltarthat 1-2 órát. Szóval ha a task manager szerint 100%-on pörög a CPU, a DISZK és a NETWORK is, akkor nyugodj meg, dolgozik a háttérben őrülten és amint befejezi, majd lenyugszik. Mellékesen ezzel máris megtapasztaltad a termék egyik nagy hátrányát: ha dolgoztatják, nem esik kétségbe, viszont forrósodik, köszönhetően annak h. x86 és nem ARM v. ATOM.
-
ricsip
addikt
Akit érint, MS kihozta pár napja RT-re is a
Windows 10ja nem, hanem a Windows 8.1.3-at, benne a Windows10 idén januári bétájából már kidobott félkész start menü-vel, meg lekerekeített user fényképekkel, és nagyjából ennyit kaptunk, lehet neki örülni. -
ricsip
addikt
Az Atomos S3-ról érdekelne tapasztalat, ha vki volt olyan meggondolatlan és ki mert adni egy talicska pénzt 1.0-s MSFT eszközre.
-
ricsip
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #2054 üzenetére
http://blog.zomputer.hu/content/microsoft-es-surface-support
ez alapján csináld végig, nem lesz vele gond. Előtte azért ellenőrizd le h. ténylegesen él-e még a gari az eszköz sorozatszámára ( http://www.microsoft.com/surface/en-us/support/check-warranty ).
-
ricsip
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #2053 üzenetére
Egy -sleepstudy kimenete is érdekes volna. (sorry, én is csak sötétben tapogatózok, eszembe nincs a sajátomra feltenni a 10est... oh wait! a hazug redmondiak nem is csinálták meg RT-ből a 10est...
)
-
ricsip
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #2030 üzenetére
A -availablesleepstates mit mond? Ha ott nincs connected standby kiírva, tovább görcsölni nem is érdemes.
Egy -sleepstudy kimenete is érdekes volna.
-
ricsip
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #2022 üzenetére
https://technet.microsoft.com/en-us/library/hh824902.aspx
powercfg.exe -availablesleepstates
Reports the sleep states available on the computer. Attempts to report reasons why sleep states are unavailable.
-lastwake
Reports information about the event that woke the computer from the last sleep transition.
http://www.hanselman.com/blog/PowerCfgTheHiddenEnergyAndBatteryToolForWindowsYoureNotUsing.aspx
-
ricsip
addikt
válasz
Gusztáv #1990 üzenetére
Még jó h. nem, oda is b@szna ha igen. Az ARM-os Surface1/2 RT-nek ez az 1 előnye van a "nagytesó" x86-os processzorokkal szemben: a sleep / connected standby egy megbízhatóan működő, kezdetektől beletervezett ficsör rajta, nem egy utólagosan sebtében beleerőszakolt valami mint a Pro-knál. A "kistesó" x86 (=atom-os surface3) már nem ilyen egyértelműen rossz kontrukció, ott ez a sleep dolog lehet h. hasonlóan jól ki lett találva mint arm-on.
-
ricsip
addikt
Amugy elárulhatnád hogy megy ez pontosan(step-by-step), mert ha pl. én -aki MS fronton az átlagnál azért igencsak jobban tájékozott, ráadásul szakmabeli- nem tudom ez hogy működik, hogyan lehet elvárni h. az átlagember akinek tablet kell majd pont ilyen detektívmelóval derítse ki a dolgot, amikor a PÉNZÉT AKARJA KÖLTENI! Ipad retinást vesz kap az ember talán még a legkisebb magyar faluban is, ezeket a "szar" surfaceket meg úgy kell vadászni egész kelet-EU-ban.
Csak h. tiszta legyen, most arrol az esetről beszélek, amikor az egyszeri adófizetőnek lesz egy olyan belső ingerenciája, hogy francba az androidos samsung szarokkal, meg almás vackokkal, én mazochista hülye windozos tabbal akarom szivatni magam, és valaki mesélt nekem arról, hogy létezik valami Microsoft Surface. Mivel "Microsoft", gondolja -megjegyzem teljesen jogosan- elblattyog az MICROSOFTSTORE.COM/Hungary oldalra. Ha már itt vagyunk, az is megér 1 misét h. az idióta MSFT store-nak hivja a webáruházát ÉS az app boltját is, közben meg a 2 között nincs semmi összekötő link, és a 2 teljesen máshogy néz ki ill. teljesen más található rajta, aztán próbáld meg elmagyarázni egy hozzá nem értőnek h. neki most épp melyik STORE url-je is kell, mindegy..).
Naszóval igen, ott van a jóember a magyar MSFT store (webáruház) oldalon, és keresi a tableteket. Hát nem fogja találni, mert windows8 és offisz365-ön kívül a nagybüdös semmi van ott.
És ezzel el is érkeztünk a surface rákfenéjéhez: nem lehet a hivatalos gyártótól beszerezni, mégjobb h. a hivatalos gyártója még csak meg se említi h. ilyen termék egyáltalán van a bolygón, és utána sírnak h. mennyire rosszul megy az értékesítése. Jah ha nem is áruljátok, akkor ne csodálkozzatok. Érdekes az alma képes árulni a világ nagy részén a padját, és drágán is veszik a birkák.
Azt az esetet ne vegyük figyelembe, mikor véletlenül fel-felbukkan 1-1 db surface a mmarkt, edigital emag stb. boltban, mert az kb szökőévente történik, és a kutya se veszi meg azt tőlük fél millióért, ők meg csak azért sem viszik le az árát nehogy bukjanak rajta, így végül rájuk rohad. -
ricsip
addikt
Puff neki, lefeljebb nem apdételek. Céges és otthoni gép is megrekedt Win7 szinten, a cégesnek még kell 4-5 év mire odaér az IT agyilag h. elkezdjenek gondolkozni a W7-->w8 migráción. Az otthonit bármikor updatelhetném 8(.1)-re, de semmivel többet nem ad a jelenlegi "élményhez" ami miatt megérné a vesződség. Lustulok sajna...
-
ricsip
addikt
Valami új (tápos) ARM-osra szívesen lecserélném a régi RT 1-est. Azok a régóta ígért szuperenergiatakarékos x86-64 intel atom-ok, amik pariban lennének az ARM-osok üzemidejével, csak nem értek még ide azóta sem. Ja, és nekem desktop is kell, asztalra téve, egérrel még mindig hatékonyabb munkafelület mint a metrós nagy ormótlan csempék, ha pedig kézben tartom, akkor a metros felületet akarom használni.
Opciókat MS, opciókat adjatok a népnek, ne 1 bebetonozott lehetőséget a különféle igényekre!
-
ricsip
addikt
-
ricsip
addikt
válasz
joebacsi #1727 üzenetére
Az USA-ból nagy vsz-el Frankfurtba fogsz előbb jönni (ha nem tévedek), nem Bp-re, szóval az EU-ba belépéskor a germán vámosok fogják átvizslatni a csomagjaidat ALAPOSAN, nem Bp-re érkezéskor. Doboza (és a számla) ne legyen nálad (vagy dugd el alaposan), akkor nem tehetnek semmit, ezzel mentél ki már Mo-ról.
-
ricsip
addikt
Ez volt a gondom. Egy Pro-n látszik a mWh mellett az érték is. Az RT-n ez Így hülyén néz ki, mert mértékegységet kiír, értéket meg nem, oszt tuggya franc hogy ez most software bug, akku hiba v. csak simán benézték és hitvány akkut kapott az ARM-os család?
Akkor már sima "-" vagy NONE / UNKNOWN kellene oda.
-
ricsip
addikt
válasz
#41133696 #1675 üzenetére
Valószínűleg csak 1 újabb balf*szul végrehajtott MS marketing kampány volt: nem írták bele a szerződésbe h. más tablet nem lehet az asztalon az MS cucca mellett, az asztal körül ülő ostobáknak meg senki nem szólt mi az a lábasjószág ott, nyilván a saját almáját nyomokdta mind.
Amúgy meg tökmindegy, a negatív reklám is reklám (okosok ezt mondják), a cirkusznak köszönhetően legalább az egyszeri USA adófizető is hall róla h. van az MS-nek is vmi tablet-szerűsége. Ami amúgy SP3 esetén inkább PC mint table, szóval Surface RT2-t kellett volna odarakniuk, látszódni úgysem látszik a különbség a hozzánemértők szemében.
-
ricsip
addikt
Jah, ezt majdnem el is felejtettem. A vadonatúj csereeszköz se bírja kiírni az akku kapacitást azokon a helyeken, ahol a régi se írta (screenshoton csak a mértékegység látszik "mWh" , számérték hiányzik). Mivel ez 1 teljesen új eszköz, ugyanazzal a gonddal, elkönyveltem h. ez a normális, és 1 másik RT tulajnál sem viselkedik máshogyan
-
-
ricsip
addikt
1 hónapja találtam egy fickót, aki szintén USA-ból becsempészett eszközét tudta gariban cseréltetni, mert Mo. is megjelent a garanciális ügyintézésre alkalmas országok listáján (értékesíteni továbbra sem értékesítik, de garanciális ügyet már lehet indítani innen is). Egy hét alatt postafordultával hozott a futár 1 zsírújat.
Újabbnak tűnik a HW revízió, mert a kickstand mintha strapabíróbb anyagból lenne, és a kinyitott kickstand mögött már nem szivárog át egy kereszt formájú lyukon a screen háttérvilágítása. A touch is működik most már a jobb oldalon, valamint az éppen kontakthibásodni kezdő érintkező a ház oldalán szintén jó lett, nem a töltőm romlott el (az elejétől sejtettem h. szánalmasan szar konstrukció azok a mágneses érintkező dudorok, csak idő kérdése mikor lesz kontakthibás).
Legyen ez intő jel minden vásárlónak: ha satnyának tűnik 1 konstrukció, akkor ne legyenek illúzióink: az el is fog romlani. Még a 2 évet se fogja kibírni.
-
ricsip
addikt
Várjuk meg azt a hétfőt, én 1 lyukas garast nem adok holmi noname valaki twitter üzengetésére. Amúgy ez már kb. a 10. hitegetős dátum, mindegyikről kiderült hogy hazugság volt. Surface 1/2 RT-n pedig ez még nem fog futni, arra csak újabb üres ígérgetést adtak.
A kickstarteren amúgy büdös üzengetni? Pénzt szed a kickstarter a status updatek-ért a VLC csapattól? Ott fut hivatalosan a project, ott kapták a pénzt. De pont azt szarják le a legmagasabbról ezek az arrogáns francia s*ggfejek. Ennyit a nagy liberális crowdfunding-ról. A kickstarter annyit se bír megkövetelni, h. legalább havonta 1x kötelező legyen update-t adni a haladásról, különben leállítják az egészet.
-
ricsip
addikt
válasz
leximester #1110 üzenetére
Elavult infót linkeltél. Nem hibáztatlak, egy szánalom amit kommunikáció címen művel az a balfasz társaság.
Valójában már vagy 2 hete volt cikk (nyilván egy másik helyen), h. sikeres volt a store teszt. De! Még a GUI-n reszelnek és csak azután lesz elérhető az egyszeri parasztoknak. Na ezektől a "majd next week" jellegű hazudozástól sülne le a pofájukról a bőr. Ha tudja az a marha Kempf h. nem lesz kész, akkor ne hazudozzon a világba, mert már 1 éve is hazudoztak oszt semmi nem volt igaz belőle.
-
ricsip
addikt
-
ricsip
addikt
A nyelvi beállításoknál új display language-t (hu-HU) kell felrakni az USA angol mellé. A megoldás hátránya, hogy ettől nem változik full magyarrá a win 8/8.1, csak kb. 95%-ig. Amíg be nem lépsz a userrel akinél a hu-HU lett az elsődleges display language, addig a login képernyőn továbbra is USA angol marad a szöveg. És még néhány egyéb más helyeken is, amikről most fogalmam sincs.
Egyéb érdekességek:
http://support.microsoft.com/kb/2910256 -
ricsip
addikt
válasz
Beetlejuice #1057 üzenetére
Nekem kb. az első naptól így működik. Mostanában volt 8.1-en egy refresh, de komplett reinstall-t még nem voltam hajlandó csinálni rajta.
-
ricsip
addikt
Még1x megpróbálom, hátha. Ne kelljen már könyörögni, aki olvassa a topicot, senkinek nincs 1st gen tabletje?
Nyitottam már rég thread-et a social technet-en, oda is b*sztak válaszolni, pedig azt kb. 100.000x annyi ember olvassa, mint a MA-t. Ilyen kiszolgáltatott szituációban mást nem tudok csinálni, mint itt -elvileg hasonló tulajok között- kérni némi support-ot. Ezek a szarok sajnos nem állnak halmokban a mediamarkt-ban, hogy egyszerűen be tudnék menni a legközelebbibe és megnézzem sajátmagam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Honda topik
- Hardcore café
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Filmvilág
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest