Hirdetés
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
yle_greg
aktív tag
válasz
TabiTom84
üzenetére
A 14-140 -et én nem cserélném le, de ez persze szubjektív.
Itt írtam róla, hogy miért olyan átkozottul jó: https://prohardver.hu/tema/micro_four_thirds/hsz_98519-98519.htmlSzerintem gondold végig, hogy milyen helyzetekben szoktál illetve tervezel fotózni, mert erről nem tudunk, így a tanácsaink nem biztos, hogy kompatibilisek az igényeiddel.
Ha a 12-60 -on az f2.8 -as szériára gondoltál, vagyis záridőt/DoF -ot szeretnél csökkenteni, az működhet, de a 12-60 az nagyobb és nehezebb mint a 14-140, így a "nem mutat valami jól" és a "kényelmetlen a fogása" kitételek csak még erősebbek lennének.
Hogy egy gép mivel mutat jól, abban különbözhetünk. Én Sullivan "Form follows function" mondását sokra tartom, így kevésbé zavarnak azok a látványelemek amik talán nem szokásosak, de megvan a maguk oka.
A kényelmetlen fogás az viszont nem vicc, mert ha az ember nem tudja jól fogni (ezért kényelmetlen) akkor kicsúszhat egy rossz kéz váltás közben, és a fényképezőgépek aerodinamikája csapnivaló, nem tudnak siklani és finoman landolni. Erre a problémára én nem másik obit javaslok, hanem egy grip -et, iszonyat hasznos.
Szerintem ami neked kell az egy grip,hogy jó legyen fogni a gépet, és egy vasaltcipő, hogy legyen mivel belelépni azok torkába akik lefitymálják a 14-140 -et. Egyébként ez egy meglepően kis obi, szóval szerintem nem néz ki hülyén egy kis gépvázon sem, de oké, szépészeti véleményt ne tőlem kérj. :-)
Szerintem egy plusz obi kéne neked, a 14-140 mellé, de hogy milyen, az attól függ, hogy mi az elvárás vele szemben. A kis gépváz szinte ordít a palacsinta obikért, pl, egy 12-32, ezzel szolidan nézhet ki az ember egy társasági összejövetelen. De rátehetsz egy fényerős prime-ot is, vagy az előző két funkciót egyben, a Pana 20 f1.7 -re sokan esküsznek ebben a fórumban is (nekem nincs) ha ez a gyutáv hasznos neked.
A hosszabbra látó üvegek, főleg, ha fényerőt is szeretnék már mind nagyok, nagyobbak mint a 14-140, szóval azzal nem lennél előbbre. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SteamOS gyere már PC-re! Nem, még nem jött el az idő.
- Apple iPhone 17 - alap
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Indul a ChatGPT Health
- NVIDIA® driverek topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4214, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4206, 100% Akksi
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest