Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hi!King

őstag

Hangsúlyozom, sosem volt csúcskategóriás telefonom, de ami telefonokkal ezidáig használtam a panoráma funkciót, azok még ha jobbakat is csináltak, mint a TZ70, azért nyomába sem érnek annak, amit RAW szerkesztéssel + összeillesztéssel össze lehet hozni. Épp nemrég szedtem össze néhány éves képeket, volt köztük jópár mobilos panoráma kép, majdnem mindegyikkel volt valami, pl. kiégett részek, feltűnő geometriai, expozíciós hibák, és persze ami a legfontosabb: a mobiltelefon szoftvere nem feltétlenül azt csinálta, amit én szerettem volna, és erre semmiféle ráhatásom nincs.

A RAW-k összefűzése leginkább az torzítások miatt lenne necces kérdés, hogy hogyan csinálja a kamera. Affinity-vel lehet közvetlenül RAW-kat is összefűzni, csak az elég fura dolgokat eredményez, mivel nagy látószögön a barell distortion-ös képek így közel nincsenek egy vonalban, a széleken nincsenek megfelelő illesztési pontok. Nyilván AI meg tudná oldani, de akkor az már ugyanaz, mint ha lens correction-t csináltál volna előtte, és úgy rakod össze, csak annak már semmi köze a RAW-hoz, illetve a szempontjaid sem kerülnek figyelembe vételre, hogy pl. a sarkok hol legyenek.

Új hozzászólás Aktív témák