Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- MWC 2026: Kezünkben a most bemutatott Nothing Phone (4a)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- MWC 2026: Varázslatos kínai B-brand telefonok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
martongunar
üzenetére
Igen. Bízzunk benne, hogy idővel a többi gyártó és szolgáltató is adni fog ilyen gyors megoldást.

-
Zsolt,72
senior tag
válasz
martongunar
üzenetére
Itthon a Magyar Telekom havidíjas előfizetői részére elérhető iPhone-ok között a gyors eSIM átvitel (egymás mellé kell tenni a régi és az új telefont).
-
martongunar
aktív tag
Hazai szolgáltatóknál nagyjából a következő a helyzet:
Yettelnél ha jól tudom még mindig kinyomtatva adnak egy QR kódot, ami többször felhasználható, de mostanában azt nem próbáltam.
One-nál ha sikerül az online azonosítás a webes fiókban, akkor ott is megjelenik a QR kód, a többiek ezt írták és az ügyfélszolgálaton is ezt mondták. Akinek nem sikerül az online azonosítás, az mehet be az ügyfélszolgálatra azonosítás végett. Itt feltétlenül el kell kérni a QR kódot szintén pl. kinyomtatva, mert a fiókban később sem fog megjelenni online azonosítás sikertelensége esetén. Máshol azt írták, hogy a szelfis azonosításnál állítólag az igazolványképpel veti össze a rendszerük a kapott szelfit.
Telekomnál megy még talán a legjobban a dolog, de azt mostanában nem próbáltam, tudomásom szerint ott kétfaktoros hitelesítés védi a fiókot és a QR kód simán megjelenik, de majd kijavítotok.
Másfél éve a T-Mobile USA egyébként már nem QR kódozott, egy értesítés ugrik fel új esim lehetőség esetén és onnan lehetett telepíteni. Persze gondolom ahhoz saját internethez kell csatlakozni, az én Samsungomon nem is jelent meg (állítólag azért, mert rootolt volt), így még el kellett kunyerálni tőlük a QR kódot. Iphone-nal gondolom gond nélkül ment volna, vagy saját Samsungjukkal, csak az IMEI számot kérik el.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
martongunar
üzenetére
Persze, hiszen ez benne van az eSIM képességben.
-
zorzy4
addikt
válasz
martongunar
üzenetére
Még mindig ott vannak a buta telefonok, és itt lehet probléma, ha nincs fizikai sim a okosba. Vinnéd strandra a nokia 235 4gt, vagy fiókban lapuló 3310es, de hogy rakod át?
-
martongunar
aktív tag
Szerintem technikailag ha egy simet egy másik sim "javára" deaktiválnak, akkor abba már nincs visszaút, nem tudom jobban megfogalmazni. Lehet meg lehetett volna a rendszert másképp is csinálni, de ha egy esim helyett kérsz fizikait, akkor mindenképp egy új fizikai kártya kell, nem lehet visszaaktiválni egy régi, korábban deaktivált példányba.
A fizikai SIM kártyát használó készülékek köre valóban szűkülni fog ahogy Zsolt,72 is írja, de el nem fog tűnni, elvégre mindig lesznek olyan eszközök, amikhez fizikai SIM lesz szükséges. Bár ki tudja, routerek már vannak esimesek, nyomkövetők, elektromos járgányok stb. mobil moduljai is lehetnek idővel esimesek. Az ipari berendezéseknél azért ez nem biztos, hogy gyorsan be fog következni, mert ezek az eszközök azért hosszabb életciklusúak szoktak lenni egy okostelefonnál.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
martongunar
üzenetére
Jaj, ez tényleg félre ment. Igazad van, köszönöm a javítást.
-
martongunar
aktív tag
Normál SIM-re biztos nem tudsz online váltani (zorzy4 ezt írta), hiszen kell egy fizikai SIM is hozzá. Üzletben meg volt, hogy közölték, hogy ez SIM csere és pénzbe kerül. Mehettem át másik üzletbe, ott már ingyen volt.
Egyébként úgy tudom, esim-esim költöztetésnek is van egy felső határa, talán 10db, és akkor tényleg ki kell fizetni a sim csere díját. De ez szolgáltatófüggő is lehet. Telekomnál mintha így lenne.
-
Zsolt,72
senior tag
Otthon is elvégezhető a költöztetése, szükségtelen emiatt üzletbe menni.
Online is kivitelezhető.
Ha csak kifogásokat keresel, sosem fogsz előrébb jutni.
Nem jutott be nedvesség nálad, akkor ebből az következik, hogy ne is fokozzuk a védettséget? Ez milyen szűk látókörű, begyepesedett gondolkodás?
-
martongunar
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Senki nem írta, hogy ördögtől való dolog lenne, pusztán az előnyök mellett bátorkodtam felhívni a figyelmet a hátrányaira is.
És senki sem retteg, megszoktuk már, hogy megyünk szépen vissza az időben, amit jövőnek nevezünk. Lehetséges, hogy hamarosan már nem lehet majd kapni bizonyos készülékeket fizikai foglalattal, elvégre van, ahol már most sem lehet.
A telefonodra azért vigyázzál a 6 esimmel.
Nekem is vannak esimjeim, de a fő előfizetéseimet visszaváltottam fizikaira. Esimes előfizetés esetén pedig körbejárom a szolgáltatónál a témát, mielőtt belevágnék. -
válasz
martongunar
üzenetére
Értem én, hogy az ördögtől való dolog az eSIM és mindig a legrosszabb helyen és időben ellopják, elromlik, megsemmisül a telefonom.
Lehet rettegni, félni tőle, de ez a jövő.
6 éve használok 6 eSIM-et és probléma esetén én lennék az első, aki köpködne rá.
-
mhydas99
őstag
válasz
martongunar
üzenetére
Oooo....de ha utazas kozben nem e-SIMed van benne, hanem fizikai es ugy lenne gondod a SIMmel, akkor is kene masik keszulek a probahoz/telefonos reklamaciohoz nem???
-
martongunar
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
"Pont ezért van a webprofil, ahol tudsz újat kérni."
Arra gondoltam, egy utazás során nem biztos, hogy lesz kéznél egy másik készülék vagy a közelben ügyfélszolgálat. Ilyen vagy hasonló szituációban egy webprofilba való belépés sem életszerű.
Utazó SIM esetén pedig szintén nem értem a reakciódat, de nem is érdekes, mivel magyarázat az nincs rá.
-
válasz
martongunar
üzenetére
"Ha a telefon hirtelen meghibásodik, vagy megsemmisül, lehet telefonálni az ügyfélszolgálatra vagy rohanni oda, ami nem mindig megoldható."
Pont ezért van a webprofil, ahol tudsz újat kérni.
"Utazó SIM-ek esetében előfordulhat, hogy a SIM átvitele másik készülékbe nem is lehetséges."
-
martongunar
aktív tag
Amiket Zsolt,72 írt előnyök, azok nyilván jók, de valóban több hátránya is van az esimnek, ami, ha nem is az NMT rendszerhez való visszatérés, de valójában hátráltató tényező.
Ha a telefon hirtelen meghibásodik, vagy megsemmisül, lehet telefonálni az ügyfélszolgálatra vagy rohanni oda, ami nem mindig megoldható. A fizikai SIM kártya az esetek jelentős részében ettől még kivehető a telefonból és betehető egy másikba.
A telefon csere sok szolgáltatónál nehézkes. Van, (külföldi szolgáltató) ahol emiatt az ügyfélszolgálathoz kell fordulni. Ez amiatt is előfordulhat, hogy a SIM csere lehetőségével csalók ne élhessenek vissza.
Utazó SIM-ek esetében előfordulhat, hogy a SIM átvitele másik készülékbe nem is lehetséges.
A SIM kiadó szerver ismeretlen külföldi címeken van. Ez csak nekem probléma, másnak itt ezzel nem volt gondja és a megoldást biztonságosnak tartják.
Meg még lehetséges pár hátrány, ami most nem jut eszembe, minden esetre azért jobb, mint az NMT 450, ahol a készülékbe volt drótozva az 1db előfizetés.
-
Zsolt,72
senior tag
Helytakarékos (a felszabadult helyre kerülhet pl növelt kapacitású akku).
Nem lehet kivenni az ellopott/elveszett eszközből, ezzel fokozódik a biztonság.
Némely eszközben (pl okosóra) ab ovo nem is lenne hely fizikai foglalat számára, ezzel több rétű elérhetőséget biztosít.
Fokozza a védettséget, ellenállóságot, hiszen egy nyílással kevesebb helyen juthat be a por, nedvesség.
Külföldi utazás során már otthon megveheted és a letöltött kóddal azonnal aktiválhatod is a helyi szolgáltatást, nem szükséges megérkezés után sorba állni, megvenni és berakni a maximum 1 db fizikai kártyát. Így hamarabb és egyszerűbben kezdhető meg a használata.
Az eSIM-ből iPhone esetén 8 db profil tárolható, ugye ez mennyivel praktikusabb, mint egy 8 fizikai foglalatos telefon (ami nem is létezik, eddig a rekorder, amit láttam, egy 4 fizikai kártyát befogadó kínai noname csodafone volt).
-
zorzy4
addikt
De miért is jó az e sim? Hogy visszatérünk az NMT korszakba!?
-
1 fizikai + 1 e SIM hely időszerű lenne minimumnak lennie a telefonokban.
Saját számom eSim, fizikai meg a céges és nem kell két telefont hurcolni magaddal. -
Zsolt,72
senior tag
11e forint, korlátlan net és beszélgetés, 52 GB EU net.
Flotta nem érdekel, az viszont igen, hogy minden szolgáltatás egy helyen van, megbízhatóan működik nálunk (ezt tudom, hogy nem mindenkinél és nem mindenhol van így). Összességében tehát nekem ez így kedvező, elfogadva azt, hogy másnak viszont nem az.
-
pietrrr
senior tag
És mennyibe kerül az a kihasznált nagy csomag?
Bár az utóbbi pár évben nem követem az árakat, de korábban nagyon jellemző volt, hogy bőven be volt építve a csomagárba annak a 0%-os thm-nek a díja. Flottában elérhető árakhoz képest nevetségesen drágák voltak a publikus csomagok. Ez változott azóta? -
Zsolt,72
senior tag
válasz
Bareszotron
üzenetére
Így igaz.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Bareszotron
üzenetére
Egy beépített chip tárolja ugyanazokat az információkat, mint a fizikai kártya. Emiatt igényel sokkal kevesebb helyet. Csak egy chip.

-
pusszycat
nagyúr
válasz
Bareszotron
üzenetére
Akkor fogod megérteni ha lesz neked. Meg én is. De nagyjából kapizsgálom.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Bareszotron
üzenetére
Nincs sim se kicsi se mikro se nano. Foglalat sincs. Kapsz egy QR kódot azt csókolom.
-
Zsolt,72
senior tag
Nem. Egyrészt létezik a gyors átviteli mód (jelenleg iPhone esetén), amikor egymás mellé teszed a régi és az új telefont, és a költözés során átkerül az eSIM is. Másrészt otthon is el tudod végezni, hiszen pl a YETTEL kártyás eSIM esetén nyomtatva adja oda az ehhez szükséges QR kódot. Más szolgáltató esetén pedig online, a fiókodban találod meg a költözéshez szükséges QR kódot.
-
mrThomi
addikt
És aki hetente, havonta váltogatja a telefonjait annak mindig aktiváltatania kéne a szolgáltatónál ? Sok ember rendegeteg munkát adna nekik...
-
mhydas99
őstag
Mondjuk ez erdekelne, szolnek szuleimnek. Mert olyanrol meg nem hallottam, hogy vadiuj Apple iPhone (vagy akar csak 1 eves is) 0 FT legyen barhol barmelyik hang+net csomaggal...meg lehet kerdezni, mennyit fizetsz havonta egy telefon utan? Koszi

(Vagy ezt a 20-30 honapot ugy kell erteni, hogy havi reszletfizetesben veszitek meg? Mert az nagyon nem valos 0!
) -
Zsolt,72
senior tag
Yep, a fizikai kártya képes megpusztulni. 1998 óta 2 db saját eset volt, illetve még pár az ismerősök között. Nem sűrű dolog, főleg, ha valaki rendszeresen cserélteti őket (én szoktam, illetve volt egy rövid idő, amikor készülékcsere esetén kaptam egy-egy aktiválható, vadonatúj kártyát a Telekomtól). Lassan ettől is el fogunk búcsúzni, az Apple előbb, a többi gyártó később, de át fog állni rá.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Bareszotron
üzenetére
Pl. van okosórában is olyan, amiben nem férne el a sim de használnád mint telefon. Másik előnye, h ez nem tud elromlani mint egy sim nekem már vagy kettő be adta a kulcsot. mert csak virtuálisan van jelen nem fizikailag.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
bollokcs80
üzenetére
Nem minden tekintetben helytálló a szolgáltatói vásárlásra vonatkozó gondolatod. Bizonyos esetekben valóban igaz, de nem mindig. Élő példa: a YETTEL gyakran értékesít jó áron “kártyás” telefont, gyakran téma ez topikokban. De más is van, meg persze olyan is, amikor nem éri meg (nincs csoportos kedvezmény, adott szolgáltató nincs jelen adott területen vagy gyenge a hálózati jele stb, valaki gyakran vált szolgáltatót, akkor biztos nem jó lekötni magát).
Amíg Symbiant, Androidot használtam, én is utána jártam a saját célra történő vásárláskor (iOS esetén ez nem szükséges, úgyis benne vagyok a témában illetve adott, hogy 2-3 évente lesz esetemben aktuális az épp akkori alap iPhone beszerzése).
-
Bareszotron
aktív tag
A többség azt sem tudja hogy mi az egyáltalán, mint ahogy én is. szóval annyira szükség nincs erre.
De azért 80ezer felett illik belerakni, a lehetőséget. -
anulu
félisten
válasz
bollokcs80
üzenetére
"csak árban nem éri meg szerintem - legalábbis itthon"
évek óta valós 0%-al hozzuk ki a telefonokat Vodától. mondjuk, a legnagyobb csomagban vagyunk (ki is használjuk). 20-30 hónap, elpötyög, amikor lejár, addigra lesz kb csere érett amúgyis az adott almás cucc.
-
bollokcs80
Korrektor
Jó dolog, csak sajnos az Androidos készülékekben még gyakran "luxus" és sok (főleg kínai) gyártó készüléke nem tud Dual eSIM kezelést.
Érdekes amúgy, én sosem értettem a szolgáltatónál való készülékvásárlást, talán két mobilt vettem így 25 év alatt. Persze engem érdekelt és utánajártam, nyilván sokaknak ez kényelmesebb és egyszerűbb, csak árban nem éri meg szerintem - legalábbis itthon.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Trollok komolyan
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Apple asztali gépek
- World of Warships
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- BOMBA ÁRrR! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 Ryzen 5 PRO 7540U 14" FHD+ 32GB 1TB Lenovo gar: 2028.01.07!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4365, 100% Akkumulátor
- 1000 W HP DPS-800GB-A szerver tápegység
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)