Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    Ma délelőtt a vadasparkban jártunk a 2 éves kislányommal. Vinnem kellett a pelenkázós táskájában a tápszerét, innivalót, pelenkát, popsikenőcsöt, esőkabátot... Plusz ehhez még hozzá kellett csapnom a 'könnyített' fotós felszerelésem, és egy esernyőt, amit a fotós válltáskám állványtartójára rögzítettem. Utóbbit igénybe is kellett vennem, mert 10-12 óráig esett az eső.

    Szinte csak a 25mm-es Pana "alapobjektívet" használtam, ami a GX80 vázzal, és Cokin tartóval együtt sem haladja meg a 600 grammot.
    Mellé vittem még az Oly 45-ös "kistelét", és a Pana 12-32-t, amik az Optech dupla hátsó objektívsapkával, Cokin adaptergyűrűvel+tartóval+első sapkával együtt is mindössze 250 grammot nyomnak.
    Mellette még a Cokin napellenző, néhány lapszűrő, a Bilora mini állvány, a plusz akku kb. újabb 200-250 gramm.
    ~1 kg az egész szett, plusz mellette a fotóstáska, az esernyő, és a gyerek cuccai. 4 órán át kalandoztunk, de egy pillanatra nem éreztem, hogy meg kellene pihennem, mert esetleg nyomja a vállamat a táska. Persze megálltunk, de nem emiatt, hanem mert mindketten megéheztünk, megszomjaztunk. Na, ezért szeretem én a m4/3-os rendszert, nem pedig márkafanatizmusból. Illetve azért, mert korábban sz@rért-h.gyért össze tudtam vásárolni őket használtan, de újszerű állapotban. A két fix lencse, a 12-32 zoom, és a GX80 váz, ha jól emlékszem, összesen 160 ezer forintomba fájt.

Új hozzászólás Aktív témák