Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • aginor

    addikt

    válasz bence007 #94525 üzenetére

    Nézd, tény, hogy nem tökéletes a váz (ahogy semelyik másik sem az), de nagy katasztrófa nincs vele, mondom ezt úgy, hogy nekem sem sikerült vele tökéletesen megbarátkoznom. Összességéében elmondható, hogy ár/érték arányban nagyon rendben van, pláne, ha a használt és/vagy angliai beszerzéseket is figyelembe vesszük. Nálam az E-m5mk2 volt a vetélytársa, de az használtan is drágább volt, mint ez újonnan, plusz kellett volna hozzá még a kiegészítő markolat is, hogy legyen valami normális fogása.
    Nekem két "nagy" bajom van vele igazán, az egyik a fókuszrendszer, mert az hagyján, hogy a követő fókusza nem túl acélos, de sokszor kevés fényben az egyszeri is gyengélkedik és nem tud élességet állítani olyan szituációkban, ahol a korábbi Olympusaim gond nélkül tették. A másik a manuális élességállításnál a belenagyítás működése, koncepciója (mondjuk ez az emberek 95%-át biztosan nem zavarja).
    Ugyanakkor vannak komoly erényei is a váznak (amik az árát figyelembe véve különösen azok): már a kiegészítő markolat nélkül is elég jó a fogása, forgatható a kijelző, jók a kezelőszervek, jópofa a felvételi módválasztó tárcsa, nagyon hasznos a fókuszváltó kar, zseniális az af targeting pad működése, nagyon masszív a szigetelése, lehet hozzá elemtartós portré markolatot csatlakoztatni, csak, hogy párat említsek.
    Az E-m1mk2 nyilván jobb váz, de az az árát figyelembe véve nem túl meglepő. Nem tudom, hogy mennyit szánnál az új vázra, de érdemes lehet megnézni vagy a Pana G9-et ami a fotós csúcs a gyártónál, vagy az e-m5mk3-at, ami szofveresen talán fejlettebb kicsit, miközben az új ára egy százassal alacsonyabb, mint az m1-é. Ha az angliai árakat nézzük, akkor az em5-mk2 olyan 175k, a G9 és Em1mk2 nagyjából egy árban vannak 350k körül.

    Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

Új hozzászólás Aktív témák