Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Grga_Pitic

    aktív tag

    válasz Mercutio_ #88186 üzenetére

    A Panasonic szenzoros Pana vázak és a Sony szenzoros Olympus vázak között azért nem csak csillagfotónál jön ki a difi. A GM1-em és az E-M10mk2-m között látható különbség van magas érzékenységen: az Olympust ISO3200-ig is elengedem, ahol még elfogadható a zaj mértéke és nem esik szét a kép sem, a színek is rendben vannak (nekem), a GM1-et viszont nem engedem ISO1600 fölé, és a színeket mégsem adja vissza ugyanúgy, mint az Oly az 1 EV-vel magasabb érzékenységen.

    A GM1-ben a 16 Mpixeles Pana szenzor van, ez van a GX7-ben, és talán a G80-ban, GX80-ban is. Az újabb Panák, amikben Sony szenzor van (GH5, G9 mindenképpen az IMX272-vel), már nyilván nem mutatnak érzékelhető különbséget az Olympus-hoz képest. Az ugyanolyan szenzoros Panákon belül az anti-aliasing filter megléte/hiánya, a képfeldolgozó szoftver finomodása persze okozhat még különbséget az egyes modellek között.

    inzsellér: teljesen OK, de a G9 Sony szenzoros, ezt a képet egy Pana szenzoros Panával nem biztos, hogy így meg tudnád lőni.

Új hozzászólás Aktív témák