Hirdetés
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte68
addikt
válasz
Smith Ügynök
üzenetére
Mennyit fotózol?
Még a régi gépek is min 50e et bírtak manapság a 100e- a minimum.
Belépő szinten.
Szerintem még egy darabig biztos jó lesz. -
Smith Ügynök
tag
Üdv újra!
Próbálgatom az E-PL5-öt, ezen korábban linkelt leírás alapján beállítottam:
[link]Youtube-on megnéztem, hogy kell előcsalni az expozició számot, ez nálam 38 000.
Kicsit soknak tűnik, az a baj nem kérdeztem rá vétel előtt.....
Lesz ebből baj, vagy bírnia kéne még neki egy pár évig? -
MrChris
nagyúr
válasz
jaanoo89
üzenetére
Azt a profilozóst szoktam csinálni, de még nem jöttem rá mi jó neki.
Homogén terület hol jó, hol nem, van, hogy az arc felel meg. Már próbáltam szürkekártyával több féle isoval lőtt képekről profilt menteni és azt felhasználni, de nem igazán vált be.Mercutio: csak utágyártott? Elhagyás veszélyes?
-
Mercutio_
félisten
Skacok, valaki kölcsön tudna adni 1-2 utángyártott aksit GX80-hoz?

-
scarabaeus
őstag
válasz
scarabaeus
üzenetére
Most ismét rákerestem, és pár nappal későbbről már volt pár minta, amit a Laowa 4 mm f/2,8 halszemmel készítettek. Hát, igen, ez bizony mft-n is full circular fisheye, annak következményeivel...

(Innen)
-
MrChris
nagyúr
válasz
jaanoo89
üzenetére
Na ez remek, legalább sínre került. A viewert én is szerettem az e510-hez, de a pl2-vel a részletesség gyengébb volt. Mostanában néha neat-el szűrtem a gx80-t. Alap ison az xe1 sima zajtalan, 1600-on lényegesen kevesebb a zaj, viszont a gx80 alapvetően élesebb és jól szűrhető, míg az xe1-t nem tudom szűrni, a vízfesték/labirintus effekt nagyon előjön.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
bigsee
üzenetére
https://www.dropbox.com/s/6szk4l4dpl5ulf0/P5180247.JPG?dl=0
Ezen a képen semmit nem vacakoltam, igazából azért lőttem, mert arra voltam csak kíváncsi, hogy kikapcsolt zajszűrés mellett, iso200-on minden mást automatára véve, ha a kép 3/4 részét egy épület tölti ki, akkor mit csinál az éggel. Szerintem ez picit zajos, bár könnyű javítani.
Köszi a linket, mindenképp elolvasom.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
Peat;)
üzenetére
No, ma vissza vittem dobozostul mindenestől. Nagyon rendesek voltak, egyből mondták, hogy cserélni fogják, igaz szürke nem volt, ezért most várunk, hogy az megérkezzen. Azért az eladó is megjegyezte, hogy a 66 expo kicsit fura, illetve a többi is.
Azért vettem boltban, mert On Tour volt, lett kuponom és kaptam még 10%-ot. Most már tudom, hogy erre is figyelni kell (egyébként este utána olvastam és ez tipikus E-M1 és illet E-M5 II hiba, esetleg ugyanaz a zár van bennük?) és nem lesz gond.
Egyébkét én ezt neten rendeltem meg, mert múlt héten sem volt nekik raktáron (csak boltban vettem át), az számít bármit is?
Most jön az ON része a dolognak. Azért pár képet lőttem vele. A színekkel és az egész RAW kidolgozással az Olympus Viewerrel továbbra sincs gondom, ez az, ami nekem bejön, tetszik. Viszont (de ezt csak érzésre tudom mondani) a GX80 + Silkypix páros zajban azért elveri az E-m5 II + Viewert. Főleg az égbolton, még iso200-on is jelentős a zaj Olympusnál, Panánál viszont gyakorlatilag nincs, igaz ott ennyire kék ég se volt nekem soha.

De ez csak érzésre, majd előszedem a Neat Image-t újra, az E-P1-el csodát tett, itt azért könnyebb dolga lesz.
-
bigsee
addikt
Bemész, kifizeted és viheted haza, a tied. Ennyi.

-
Peat;)
veterán
válasz
jaanoo89
üzenetére
Pár expo normális új gépeknél, a többi tünet persze messze nem, de elárulnád miért érte meg személyesen megvásárolni? Valami akció volt csak bolti vásárlásnál? Én minden létezőt amit lehet weben keresztül rendelek meg hogy a 14 napom ott legyen elállni a vásárlástól, akármi miatt, pl ilyen esetben én a végén mondanám hogy emiatt is hoztam vissza...de ne én várjak a szervizre ha már van lehetőség kikerülni, hanem a bolt az újraértékesítés előtt. De most sem lesz baj szerintem mert ez nagyobb bolthálózat.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Smith Ügynök
üzenetére
Valószínűleg ez is pont olyan jó mint a Pana. Már hogyha neked ez egyáltalán megfelel, mert azért ez se lesz még uw obi, csak kicsivel nagyobbat lát, tapasztalatom szerint picit lágyít a képen és a széleken sarkokon tájfotónál kicsit ken. Bár van olyan másik rendszer amiben alapban rosszabb a kitobi.

jaanoo89: pedig ez nem olyan rossz hírű cég. Mást nem nagyon tehetsz mint holnap visszaviszed és megpróbálsz hatni rájuk, elsősorban magával a hibával.
-
asdf_
veterán
válasz
Smith Ügynök
üzenetére
Nem lenne baj, ha a gyárinál nagyobb kapacitású lenne...
Nincs olyan. Tetszik tudni, fizika. (Rairni barmiit lehet persze...)
-
Smith Ügynök
tag
válasz
totálkezdő
üzenetére
Olvasom.
Ja még egy kérdés: amit kaptam hozzá akksi kicsit döglődik, azt honnan érdemes venni? Nem lenne baj, ha a gyárinál nagyobb kapacitású lenne...
-
Muerte68
addikt
Az árában is
Nekem Camdiox-van szerintem teljesen használható,az élességet szerintem nem rontotta max a képszéleken gyengébb,ami a m4/3-nál igazából nem olyan lényeges mivel az úgyis levágódik a képről.
Ha kevesebb a pénz az is teljesen jó-ha van sok pénze akkor érdemes a drágábbat venni.
Az is oka a kevés érdeklődőnek hogy a camdiox nem jó az EM10-re pld. -
totálkezdő
tag
válasz
Smith Ügynök
üzenetére
Itt van hozzá egy teszt.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
MrChris
üzenetére
Fotoplus.
Ott volt kedden On Tour, azért vettem ott. Furcsáltam is, hogy amíg az objektíveket próbálom kibontották nekem a gépet hogy megmutassák milyen szép, persze lehet ez egy nemes gesztus, de mindenesetre nekem fura volt. Meg ez a 66 kép is, meg a kis könyv is és az is fura, hogy most meg tuti, hogy ez a gép hibás.
Itthon mindig megkapom, hogy jajj már mit gondolok mindig csak a rosszra, a könyvet véletlen gyűrték meg, a 66 kép az gyári teszt volt, az eladók pedig kedveskedni akartak azzal, hogy megmutatták a gépet. De akkor miért rossz? Nem gondolnám, hogy az Olympusnál túl sok ilyen hibás e-m5 II lenne, persze kifoghatok pont egy rosszat, de ez így mind együtt had legyen már fura.
Írok az Olympus mintaboltnak, és szeretnék cserét kérni. A gyári számát pedig fel is jegyzem magamnak. Ha szervizelik, majd tovább járok az ügyben mik a lehetőségek, de nem szeretném, hogy egy szervizeltet kapjak vissza.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Smith Ügynök
üzenetére
Az ultra nagylátószög drága mulatság, amit találtál az egyik legolcsóbb, de nem túl acélos és halszem. Másik olcsó megoldás egy konverter előtét lencse ebből csak a jó fajták amik elfogadható képminőségűek. Nekem 0.8-as szorzójú Panasonic gwc1 van, 14mm-ből 11 lesz. Könyvespolcteszt,
ilyen nélküle és ilyen vele, így megmarad az AF. Régi manuálokból nincs érdemleges nagylátó.
Mzuiko 9-18 a legolcsóbb natív AF-es nagylátó használtan. -
jaanoo89
aktív tag
válasz
bigsee
üzenetére
Igen, furcsa volt nekem ez az egész, próbálom nem a rosszat beleképzelni a dolgokba, de gyárilag nem gyűrik bele a kis könyvet, ez egész biztos! Még ha teszt miatt lőtték volna azt a 66 képet vele, akkor is, azt kis könyvet nem gyűrik bele.
De aztán megnyugodtam, biztos én vagyok parás... és most jött ez. Túl sok a véletlen. Viszont mit csináljak? Hogy lehet ez ellen védekezni?
A boltban kibontották a dobozt, hogy megmutassák milyen szép ezüst, majd visszatették. Csak a kibontást én nem láttam, mert épp az objektíveket próbálgattam. Most ha kicsit fantáziálok, akkor simán lehetett az, hogy szándékosan mutatták meg, hogy ne lássam, hogy a doboz eleve nem volt lezárva gyárilag, ezt a cselt megettem és hazahoztam egy egyébként 3 napon belül vissza küldött hibás gépet. És én ezt hogy bizonyítom? Sehogy.
Szóval akármi is az igazság, nagyon rosszul érint, mert nem kevést pénzt fizettem érte ki és ha csak szervizelik és nem cserélik, akkor pedig eléggé rosszul jártam.
-
bigsee
addikt
Azért ez se kóser, szerintem, amit itt írsz:
Még egy furcsaságot észre vettem, hogy a gép szerviz menü szerint nem teljesen új! Dobozból kibontva, egyrészt a kézi könyv első és utolsó lapja gyűrött, olyan furán volt belegyömöszölve, gondoltam egyből megnézem a szerviz menüt (1 képet se lőttem akkor még vele) és a számláló 66-on állt!!
Szóval ezzel az egyébként makulátlan külsejű géppel - semmi hajszál karc, fólia is rajta volt a kijelzőn - lőttek 66 képet úgy, hogy én dobozosan vettem meg. Fura. Mindenesetre ezen túl teszem magam, nem sok az a 66, de az ember 0-t várna.Nem visszaküldött volt ez a gép? Vedd fel a kapcsolatot Olyservice felhasználóval, itt a PH!-n!
-
-
jaanoo89
aktív tag
Srácok, kezdek egy kicsit kiakadni. Ugye kedden vásároltam az E-M5 II-t újonnan, majd itthon próbálgattam, de igazából most értem rá kivinni. 20 perc alatt 4szer csinált olyat, hogy elsötétült a képernyő, de a zársebesség és egyéb adatok ki voltak rá írva, és azt írta hogy 30 perc a záridő. Semmit nem lehet vele kezdeni, minden menüre reagál de a kép nem jön vissza. Lekapcsolom, majd vissza és amikor vissza kapcsolom olyan hangja van, mintha egy képet lőnék vele (valszeg a zár összezár valamiért) és újra van kép, újra lehet fotózni vele. Ezt tök random csinálja, azt hittem, hogy a Panasonic objektívvel nem jön ki. Hazaértem, rácsavartam az m.zuiko 14-42-t letettem az ágyra és egyszer csak magától ugyanezt megcsinálta.
Nem igazán állítottam el semmit benne, fogalmam sincs mi lehet ez, de valszeg menet közben gondol egyet és összezár a zár benne.
A poén, hogy ma volt a 3. nap és zárva vannak a boltok, szóval ha ez hibás, akkor jó eséllyel van egy méregdrága gépem, amit a 4. napon szervizelnek (és nem cserélnek). :/
Remélem valakinek lesz valami ötlete erre, de eléggé el vagyok keseredve.

-
Smith Ügynök
tag
Na meg is kaptam a kis E-PL5-öt. Eddig tetszik, bár a színtónus az alap Vividen elég ocsmány, azt normálra átraktam, meg a vaku alap beállításon elég halovány szerintem, erre adtam +1FÉ korrekciót, így már egész jó, bár van hogy +2FÉ-t sem érzek soknak.
Azt szeretném még kérdezni, hogy ha szeretnék minél nagyobb látószöget elérni(zárt térben, vagy egy nagyobb épület esetén) , és mindezt viszonylag olcsón
szeretném, akkor mi a megoldás?Azt olvastam, hogy ez a legolcsóbb használható megoldás,
[link]
de ennél olcsóbb, akár valami manuális obit mit lehet erre a gépre? Bocs a béna kérdésért, de eddig mint mondtam mobillal fotóztam, most kezdem kóstolgatni ezt a fotós témát.
-
domedee
senior tag
Sziasztok!
Mi lehet a reális ára egy használt E-M10 MII-nek, ECG-3 markolattal, minimális használati nyomokkal?
2015/05-ös mintabolti vétel. Minden tartozékkal és még:
3db DSTE utángyártott akksik + hozzájuk hálózati/USB töltővel.
Sandisk Ultra SDHC 16GB UHS-I kártya.
Exposzám:23e, gyerek születése okán szaladt el az expó
Amúgy hiba nélküli, megkímélt, etc... a szokásos, de tényleg.

Eladás oka: váltás E-M1-re.
-
trlala
aktív tag
Megjelent a Darktable Windowsra. Eddig teljesen elégedett voltam at Oly viewer 3-mal, de kipróbálva a Darktable-t mintha kellemesebb végeredményt produkálna. Még tesztelem kicsit...
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Szerintem erre nincs is szükség. Pont ez a jó a fotózásban, hogy mindenkinek más jön be, nincs olyan, amit ha pontosan betartasz, úgy csinálsz, akkor az mindenkinek bejöjjön, mert akkor mindenki úgy fotózna és előbb utóbb sablonossá válna az egész.
Különbözőek vagyunk.
Én például belenéztem egy croppos Canon váz keresőjébe jó párszor és szabályosan elkezdtem szédülni, mint a gagyi 3d-s mozikban. Pedig éles képet láttam, már amennyire láttam valamit, mert egy kis lyuk volt csak, szóval nem tudom mitől fájdulhatott meg a fejem, de igazából nem is érdekel, mert nem fogok venni olyan gépet. Más meg az EVF-re mondja, hogy használhatatlan, nekem attól meg nem fáj a fejem, egész nap után sem és elnézve az E-M5 II keresőjét, hát egy "picit" nagyobb mint a középkategóriás Canon vázaké. Innentől kezdve el se jutottam a jpg színekig, meg milyen szoftverek vannak hozzá, meg milyen objektívek, mert konkrétan nem bírnám használni azt a keresőt.Tudom, hogy a FF-es vázaknál szép nagy a kereső, meg FF lapka miegymás, de nekem már a croppos tükrösök is nagyok, valakinek meg a MILC-ek túl picik.
Különbözőek vagyunk.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Nem vagyunk egyformák. Én arról beszéltem, amit a 60d-vel tapasztaltam 50/1.8, 50/1.4, 18-135mm obikkal... ha most nálam lenne a canon szívesen lőnék raw összehasonlítást is akár (ja nem, mert a g6 bedöglött
), de kétlem, hogy bármivel is meg tudnám változtatni a véleményed. -
-
trigorin
aktív tag
Végül beszereztem a Panasonic 25mm 1.7 objektívet.
* Volt szó korábban típushibákról. Mit is célszerű akkor gyorsan letesztelnem és hogyan?
* Feltéve ezt az obit a házra (Panasonic G80) folyamatos, bár nagyon halk zúgást (mintha fújna vmi lágy szellő a házban) hallok kikapcsolt stabilizátorral. Ha a stabi be van kapcsolva és félig lenyomom az expó gombot, akkor persze hangosabb, hiszen a stabi is működésbe lép. Ez az alapzaj, főleg a stabi nélküli folyamaots kis zúgás rendben van? -
MrChris
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Az arc jobb lett, toltál még egy kis szaturációt is? Viszont a zöld kezd uvézni, a sárga meg zöldülni. Továbbra is a raw híve vagyok, számomra kb lényegtelen az ooc jpg, olyan kis piszlicsáré mozdulat a wb-t esetleg a világosítást helyre húzni...
-
Studi
veterán
válasz
Smith Ügynök
üzenetére
Jó.
Nyáron, sok napfénynél kicsit szenvedős számomra komponálni, én emiatt kizárom a kereső nélküli gépeket. De ettől eltekintve jó. 
-
Studi
veterán
válasz
Smith Ügynök
üzenetére
Reális. 75-ért láttam dupla kitet valahol, az jó vétel.
-
hibavissza
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Én konkrétan hányok az Olympus jpg-től. Tipikusan az ázsiai tinilányoknak való plasztiktakony. De ezen nincs értelme témázni. Kinek a pap....
Jól láthatóan elcsúszott wb-vel lőtt, pocsékul megvilágított (lefelé néz az arca derítés nélkül), a legótvarosabb Canon obival lőtt Canon jpg-t és egy napba néző arcot Sigma portré obival meglőve Pana vázzal. Ezt a két példát hoztad fel. Arról nem beszélve, hogy mind a két kép módosított. A Panasonic-os képbet is korrigáltad Lightroom-mal.
Szerintem ez kimeríti a trollkodás fogalmát
De jót röhögtem. Ezért nincs harag. 
-
Smith Ügynök
tag
Sziasztok!
Mit gondoltok, 55 ezer Ft-ért egy jó állapotú Olympus E-PL5 kit obival jó vétel?
Eddig mobillal fotózgattam csak, de annak gyöngeségeit (nagylátószög hiánya, pocsék teljesítmény kevés fénynél) szeretném már kinőni. Főleg kirándulások alkalmával fotózok, ilyen célra jó választás ez az E-PL5? -
szpetri
tag
Sziasztok,
ha már a GX80 van témában...

A GX9-cel a panasonic kihozott egy DMW-HGR2 nevű grippet, amit néhány ebay-es eladó GX80 kompatibilisként is árul.
Van valakinek arról hitelt érdemlő info-ja, hogy tényleg jól passzol GX80-ra is?
Neten eddig csak olyan forum bejegyzéseket találtam, hogy "közel ugyanolyan a két váz mérete, tehát biztos jó". -
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
A zöldekre ráengedtél valami Sony profilt?
Amúgy pont arról van szó, hogy utómunka nélkül milyenek a színek... a linkelt pana képen pl. abszolút nem módosítottam a színeken semmit, mégis még mindíg vállalhatóbbnak tűnik, mint az általad utómunkázott Canonos kép. Na az Oly ezért jó, azzal még kevesebbet kell szenvedni. -
r3dsnake
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Az gáz, ha nekem az eredeti jobban tetszett?
-
totálkezdő
tag
válasz
hibavissza
üzenetére
"Lám, ösztönöm helyes nyomon járt,..." (J. A. után)
-
totálkezdő
tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Kár különben a GH2-ért. Mindig szemeztem vele, mert a fotók alapján az egyik legkezesebb gépnek tűnik (sok mindent lehet kívül kezelni a menüben turkálás nélkül), de a vele készült fotók minősége végül mindig elriasztott (a videó meg nem érdekel). Akkor Te most megerősítetted az én eddigi érzéseimet.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Pana szerintem nagyjából ugyanazt a közepes szintet hozza jpg-ben is, mint raw-ban, csak azt kompromisszumosan lehet utómunkázni. G3 meg nem olyan vészes, a GH2, amit most használok sokkal gázabb valamiért. Tudom, hogy úgysem foglak meggyőzni, ezért mindegy is, de hozok még egy példát: itt pl. ugyanaz a srác fotózott mellettem, szerintem ha a vízjelt nem nézed, akkor is könnyen észre lehet venni mikor következnek az ő fotói
(most a képek színvonalát ne nézzétek
)MrChris: Amúgy tényleg nem mindíg csinálja, csak néha, franc tudja mi okozza, azt nem volt még időm kitapasztalni... mert rövid időre én is kölcsönkapom néha a gépet.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
totálkezdő
üzenetére
Nem igazán utómunkázik a srác, Ps-t használ de kb. vágásra meg ilyesmire, no meg eleve jpg-ben nyomja. A kép szerintem azért olyan sz*r minőségű, mert egyrészt ooc jpg, másrészt az az 50/1.8 bűnrossz optika. Amúgy nem tom az újabb olympusok jpg-je mennyire éles pixelkukkolva, de az öreg e-p1-em sem remekelt ebben
. A pana színei gyengébbek, de fura módon a jóval részletesebb jpg-ket köpköd.
Amúgy a canon barnás effektje raw-ban is elő szokott jönni, ezzel a sráccal gyakran koncertfotózunk ugyanott, ugyanakkor és sokszor feltűnik, hogy az ő fotói mennyivel sárgásbarnásabbak. -
totálkezdő
tag
válasz
jjeahh
üzenetére
Ez a Canon egészen gyalázatos. Letöltöttem mind a kettőt. A Panasonic 200-ra nagyítva is sokkal különb mint a Canon. És nem csupán a sárgákról van szó. ISO 100-nál ritkán látni ilyen zajt, mint amit ez a Canon produkált. Hacsak a feldolgozásnál nem rontott el valamit a szerző.
-
Studi
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
én csak 5DClassicot birtokoltam, az egyébként nem volt rossz tényleg.
De az Olyt kellemesebbnek találom.jjeah: igen, a GX7-el már határozottan kevesebb gondom volt, mint a G1-el, G5-el.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Ja, általában szerintem sem rossz, vannak olyan körülmények, amikor a panát durván túlszárnyalja, pl. ősszel, amikor minden szép sárga, meleg színű. Aztán meg máskor ugyanolyan döglött és ha ez nem elég még ráhúz egy fátyolos szépia effektet is a képekre, amitől aztán megőszülsz mire korrigálod
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ilyesmire gondolok:
Ugyanott, ugyanakkor sz*rpanával: [link]
-
hibavissza
veterán
Ebbe én is beszállok

Ha színekről van szó akkor van a remek Canon és a többi futottak még okádék. -
jjeahh
nagyúr
Bár ízlés kérdése, de a pana színek szerintem messze elmaradnak az oly színektől, de azért fejlődtek ők is... pl. én panaszkodtam a g6-al, de amióta tönkrement és a tartalék vázamra, a gh2-re szorulok, azóta tűnik fel igazán, hogy az utóbbi mennyivel rosszabb ebben, konkrétan horror
. A g6 és a nála újabb panák simán csak középszerűek, de a régebbiek annyira gázosak, hogy azt még a sony is "megirigyelné". -
Studi
veterán
válasz
jaanoo89
üzenetére
A legendás Oly színek azok a Kodak CCD szenzoros vázak jellemzői voltak. Ez igazából 4 váz (E-1, 300, 400, 500), de arra épp elég volt, hogy fennmaradjon annak tudatában, aki látott ilyet.
Az Olympus színkezelése ettől függetlenül a későbbi generációknál is megmaradt kellemesnek. Nem annyira különleges, de még mindig nagyon szép.
Pana ezen a téren sajnos tényleg le van maradva, fakók, szürkések a képeik alapból, többet kell rajtuk reszelgetni utómunkán. -
jaanoo89
aktív tag
válasz
MrChris
üzenetére
Igen, pénteken lesz a szülinapom, gondoltam most az egyszer jól meglepem magam.

Azt mondják a nagyok, hogy az E-P1,2 és ezek lájtos verzióinak se voltak túl jó színei, mármint az Olympushoz képest, mert "gagyi féle" Panasonic szenzor volt bennük, az újabb E-M5-ösben pedig Sony és valahogy azzal jobbak a színek. Nekem igazából még nincsen összehasonlítási alapom Olympus és Olympus között, de az E-P1 szerintem köröket ver a GX80-ra, szóval ha annál nem is lenne jobb az E-M5 II (amit kétlek) csak hozná E-P1 szintjét jobb jel/zaj aránnyal, én már elégedett leszek. Megláttam az Olympus Viewer-t, azt a megkönnyebbülést...

Hétvégén kiviszem, most még csak állítgatom, szerencsére bőven lehet mit.

UP.: A Pana 12-32 nagyon jól mutat rajta és teljesen jól szuperál, mintha Pana vázon lenne. Ennek örülök, azt az objektívet nagyon megszerettem.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Aham, értem. No para, csak furcsa volt.
Szemkagylót valaki vett hozzá? Itt középen van a kereső és nem tudom totál a szememhez nyomni, így egy nagyon picit szűrődik be fény a sarkok felől, még nem tudom mennyire zavaró, mert csak holnap viszem ki a Napra, de lehet vennék rá egy nagyobb szemkagylót ebayról vagy innen-onnan.
-
asdf_
veterán
Pana 14-140-et meg lehet valahol szerintetek pesten tapogatni? Sanszosan elcsabulnek egyre, de eloszor azert kezbefognam.
-
sticky35
tag
Próbáld ki ha teheted, én használtam egy ideig e-m10-en a 12-40-et, de nem volt kényelmes, az e-m1-gyel az igazi, arrol csak speciális alkalmakkor kerül le. Egyébként a kis Penemre nem tenném fel, azon inkább 9-18, 12-32, 20 vagy 45 van, a 12-40 nagyon nagy rá. De próbáld ki aztán meglatod.
-
bogka
csendes újonc
válasz
bigsee
üzenetére
Hát azért a 3200-at kerülöm inkább. Mindenesetre elhozom júniusban egy hétre Olympuséktól kipróbálni a 12-40-et, mennyire zavaró hurcolászni (méret), illetve sötétedés után mire megyek vele. Aztán meglátjuk. A két fixet sajnos csak úgy próbálgatni nem lehet, pedig az milyen jó lenne.

-
jaanoo89
aktív tag
Ma megvásároltam az E-M5 II-t, így a GX80 eladásra kerül. Elsőre gyönyörű ez a fényképező, de másodszorra is az. A kereső pedig óriási, nagyon tetszik.
Viszont gyorsan vizsgálódom is, megszokásból, hogy minden rendben van-e és észre vettem egy olyan furcsaságot, hogy csendes szobában, hallani,hogy búg a gép. Fura, mert az E-P1 annó néma volt. A másik, hogy ha be van kapcsolva a stabilizátor és élesre állítok, akkor csipogás után 1-2 másodpercig még búg a gép majd kicsit arrébb ugrik az élőkép és halkabb lesz a búgás. Ha kikapcsolom a stabilizátort, akkor nem csinál ilyet. Ezt valaki megtudná nézni, hogy nála is pontosan ezt csinálja-e?
Egyébként a stabi biztos működik, mert megfogtam 1/5-ös záridővel a 32mm-t, anélkül meg jó homályos lett, csak fura nekem ez a viselkedés így elsőre.
Még egy furcsaságot észre vettem, hogy a gép szerviz menü szerint nem teljesen új! Dobozból kibontva, egyrészt a kézi könyv első és utolsó lapja gyűrött, olyan furán volt belegyömöszölve, gondoltam egyből megnézem a szerviz menüt (1 képet se lőttem akkor még vele) és a számláló 66-on állt!!
Szóval ezzel az egyébként makulátlan külsejű géppel - semmi hajszál karc, fólia is rajta volt a kijelzőn - lőttek 66 képet úgy, hogy én dobozosan vettem meg. Fura. Mindenesetre ezen túl teszem magam, nem sok az a 66, de az ember 0-t várna.Hmm ez a gép harmadjára is gyönyörű...

-
Tua
tag
Van 45/1.8-am, most adtam el az Oly 25-ot, de volt nálam Panasonic 20 is. Csinálok majd egy rövid beszámolót ha megjött a Sigma 30/1.4.
A 12-40 szerintem egy nagyon sok mindenre használható objektív, például egy kiránduláson nem biztos hogy nekiállnék arról cserélgetni bármire, még akkor se ha embert fotózom. Portréra is tökéletes lehet olyan helyzetben, amikor annyira nem lényeges a bokeh, ez ugye legtöbbször stúdió , de nyilván lehet más helyzet is.
Ha mondjuk kifejezetten csak portrézni indulsz kültéren, akkor viszont sokkal jobban jársz a Sigmával, vagy akár budget megoldásként egy Panasonic 25/1.7-el. Az Olympus 25mm f1.8 valahol a kettő között van (árban is) , igazából egy iszonyat szuper obi, viszont nem túl karakteres. A Fuji és egyéb vintage optikak után én már picit untam a képét, ezért is próbálom most ki a Sigmát.
Amikor belemegyek ilyen beszélgetésekbe mindig rájövök, hogy mennyire el vagyunk kényeztetve objektívekkel micro 4/3 fronton

-
bogka
csendes újonc
Örülnék nagyon a 30 1.4 tapasztalatnak
Főleg, ha van mellette 45-ösöd (vagy hasonló), mennyire vannak közel, szükséges-e mindkettő. Általános sétálós objektívnek gondoltam a pana 20-at, amit városnézéskor lehet használni, illetve street fotókhoz. Ehhez ugyan rugalmasabb a zoom, de kisebb és fényerősebb a pana 20. Ezért jutottam arra, hogy 12-40, vagy pana 20 és sigma 30 1.4 (portré/félalakos fotózásokra a 20 és a 45 közé) A 12-40 pedig fix nélkül válthatná az alap 14-42-t, csak nagy/nehéz egész nap, a fényereje kompromisszumos, cserébe rugalmasabb. Ezért őrlődöm kicsit. -
bogka
csendes újonc
válasz
trlala
üzenetére
Mivel jelenleg EM10 II-m van, illetve gyakran mászkálok erre-arra, persze fényképezővel, ezért hajlok a pana 20 és a sigma 30 1.4 felé. A 20 kényelmes egész nap, a sigma 30 1.4 pedig tervezett fotózásra, akkor nem gond a méret. Annak a minőségét is dícsérik nagyon. A 45-öst kiegészítené, pláne beltérben. Legalábbis én így okoskodok.
És ez így egy fényerős szett, a 12-40 helyett, ami este jól jön, mivel nem egy iso bajnok a kis gép. Majd cserélem egyszer őt is, de most fontosabb a jó üveg. De ha van más/jobb ötlete valakinek, szívesen veszem, nem szeretnék elhamarkodottan dönteni. Ezért is írtam ki a kérdésem. A Pana af-je ugyan lassu, de legalabb pontos?
Ez egy aggályom vele kapcsolatban, hogy fogok-e vele boldogulni. -
zoltannnn
csendes tag
szeretnék

-
zoltannnn
csendes tag
Sziasztok!
CAMDIOX focal reducerrel kapcsolatban szetetnék érdeklődni. Mennyire ront az élességen? Pentax m50 1.7 panagor 90 macro 2.8 és talán sigma 24mm 2.8 superwide-al használnám pana gx 80-on.
Előre is köszönök minden infót. -
trlala
aktív tag
Van Oy 12-40-em, és Pana 20-am. Mindkettő kitűnő. Az előbbi méretes darab, mármint a mi rendszerünkben. Inkább nagyobb vázakhoz való, én e-m1-gyel használom. Együtt gyorsak mint a villám. Ha a méret nem zavar, meg az ár sem, vedd ezt. A 20-ast Pen-nel használom. Ez lenne az utolsó, amitől megválnék. Gyakran mászkálok magas hegyekben, oda legtöbbször ez jön velem.
A képminőségük pariban van, látható különbség nincs a velük készült képekben. -
bogka
csendes újonc
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Én is gondoltam a PanaLeica 25 1.4-re, de utcán mászkálósnak nekem sajnos szűk. A Sigmát kifejezetten tervezett fotózásra, kint és stúdióban terveztem használni. Ehhez nem tűnik annyira nagynak, kisebb, mint a 12-40, sőt könnyebb sokkal. Kifejtenéd a képi karaktert kérlek? Tudsz mutatni példát, miben lehet jobb a 25-ös a Sigma 30-tól? Kíváncsivá tettél
Lehet megfontolom azt is, ha tényleg látványos a különbség közöttük. -
Tin_Shield
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- 2026.11.13-ig Garanciális! Xbox Series S 1 TB + kontroller
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

esetleg ha valakinek van utángyártott eladó az is jó de csak ma és max belvárosig tudok értemenni 
Homogén terület hol jó, hol nem, van, hogy az arc felel meg. Már próbáltam szürkekártyával több féle isoval lőtt képekről profilt menteni és azt felhasználni, de nem igazán vált be.

), de kétlem, hogy bármivel is meg tudnám változtatni a véleményed.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. A g6 és a nála újabb panák simán csak középszerűek, de a régebbiek annyira gázosak, hogy azt még a sony is "megirigyelné".