Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz kátú #85441 üzenetére

    "szerintem simán ősze lehet hasonlítani egy FF géppel is bizonyos erzekenysegig, és nem jön ki rossz eredmény"

    Igen, össze lehet hasonlítani, csak abban az összehasonlításban természetesen alul is marad. Bármennyire is szeretem az A7-tel szemben az EM5 kezelését és hordozhatóságát, de az A7-nek tagadhatatlan előnye van, nem csak azonos érzékenységen, hanem még akkor is, ha adok az EM5-nek egy kis előnyt, és még ha csak képernyő-méreten is nézem az eredményt. Teljesen jó képek jönnek ki a kicsi Olyból is, de "there's no replacement for displacement", tudomásul kell venni, hogy kompromisszum.
    És ezt el is fogadom, a méretért cserébe.
    Ami viszont zavar, ez a késlekedés és szegmentálás. Mobilban már 10 éve van BSI, FF-ben is már 2015 óta (A7R2), erre m4/3-nál csak most jutunk odáig, hogy az első, kimondottan speciális gép kap; hol van még az, hogy egy kommersz modellbe is belekerül, pedig nagy szükség lenne rá, hogy az egyre erősebb kínálattal lépést tartson. Kb az EM5 (2012) óta nem volt jelentősebb előrelépés szenzorban, ez az új 20 Mpx-es majdnem ugyanaz csak +4 Mpx. Meg ez a fícsör-Canonkodás, minden más MILC-nél már régóta CD+PD hibrid-AF van, csak m4/3 az, ahol ez egyedül az EM1-ek kiváltsága. Ami régen jó volt a m4/3-ban, hogy nem fukarkodtak a fícsörökkel, mára megfordult. EM1m2 hibrid AF, gyors sorozat, nagy puffer, legjobb elektromos shutter. EM5m2 mellette már csak egy "futottak még": csak sima CDAF, lassú sorozat, kis puffer, lassú e-shutter, ellenben az ár olyan magasan ragadt, amennyiért más rendszerekben sokkal értelmesebb gépet kapni.
    /rant

    Stauffenberg: "csak" erősen csökkentett, de itt az RX100m4-re gondoltam a stackelt memóriával (Exmor-RS), most épp nem találom, de egy olyan kép rémlik, ahol a golfütő nem hajlik meg, ami azért már elhanyagolható mértékű rolling shuttert jelent. Jim Kasson mérése alapján az A9 sensor readout-ja ~1/160, és az EM1m2 se volt rossz a maga 1/60-ával, de ha ez a stacked memory is képbe kerül, tovább lehetne csökkenteni.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák