Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz jjeahh #73972 üzenetére

    Az obik és adapter mellett nem számítottam rá, hogy még ezzel is kijönnek. Tisztelem, hogy még próbálkoznak, valamint örülök, hogy a legutóbbi dp-k után visszafordultak és valami értelmesebb formát használtak; de az egész még továbbra is nemkicsit fura... miért nem lehet ergonómia vagy munkafolyamat alapon végiggondolni és úgy kialakítani az elrendezést?

    Pár kommentben írták, hogy lehet, hogy a Foveon szenzor miatt kell a hosszú flange distance. A több réteg miatt logikusnak hangzik, ld. az A7R-nek is milyen gondjai voltak képszéli lilulással, amit a lapos szögben érkező sugarak okoztak. Ha tényleg így van, az a más obikkal való kompatibilitás miatt kár, viszont lehet, hogy az új APS-H szenzorral, a Foveon szenzorokkal (/-ra?) tervezett szép f1.4-es sorukkal és fényerős zoomjaikkal ez egy kiváló alacsony-ISOs tájképes rendszer lesz.

    T72: "Tájkép állványról = e-m5ii high res mód :K"

    :N Bármi megmozdul, pl. hullámok, szellőben lengedező levelek, ágak, egyből katyvasz lesz. Gondolom elég felületesen nézted végig a teszteket, mert ezt szinte mindenhol kiemelték, általában képekkel illusztrálva...

    Studi: az A7-en egy elég maszatoló AA-szűrő van, az A7R-en egyáltalán nincs. Nézd meg Gordon tesztjét a cameralabs-en, sajnos elég látványos a különbség. Ha a kettő közül és tájképre kell, akkor eléggé adja magát az A7R, főleg, hogy most már elég kicsi az árkülönbség (800 vs 900 GBP).
    Én azt rónám fel még mindkettőnek, hogy fos bajonettgyűrű van rajtuk, nehezebb obikkal vagy csak használattal is elkezd lötyögni. Az A7s és a második széria már jobb bajonettet kapott. Néhány embernek sikerült elérnie a Sonynál, hogy kicseréljék az újabb fajtára, meg ott van a Fotodiox-féle Tough E-mount gyűrű, de akkoris, és tényleg röhej, hogy még mindig így gyártják őket.

    T72: "No meg a lencsekínálat is vérszegény, "

    Ha fogalmad sincs a dolgokról, és utánanézni is lusta vagy, akkor legalább ne hangoztatnád... Szinte minden dSLR obijuknak van Sigma SA verziója is, ami minden csak nem vérszegény... az alap- és szokásos telezoomok, valamint optikailag kiváló FF f1.4-es 20-tól 85-ig fix-soruk mellett a Canon-Nikon párosnál sokkal merészebb és különlegesebb obik is vannak náluk, pl. 120-300 f2.8, 200-500 f2.8, vagy a még fényerősebbek, 18-35 f1.8, 50-100 f1.8, FF 24-35 f2...

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák