Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz Mercutio_ #72541 üzenetére

    Valójában szerintem meg sose volt igazán kicsi váz a G3. :)
    Ránézésre persze ténylen eszméletlen pici és légies látvány volt, de a szubjektivitást félre téve, pont a lenan által is korábban említett túlnyúlások miatt messze nem volt gyakorlati értelemben annyira kicsi, mint lehetett volna.
    Egy mérete volt csak ami ténylegesen kicsinek mondható és az a szemből nézett szélessége, ami jó, de talán ez számít a legkevesebbet. Többi paraméterében meg már annyira nem jó. Például ugyanolyan magas, mint a mirrorless vonalon kifejezetten nagydarabnak számító X-Pro1. De a legfontosabb paraméterben, a vastagságban még rosszabb is.
    Így viszont fent áll az a bizarr helyzet, hogy még a hatalmasnak mondott X-Pro1 is laposabb helyen elfér, mint a kicsi légies G3.

    Ettől függetlenül a G3 remek kis gép volt a maga idejében és azzal is egyetértek veled, hogy a Pana jelenlegi kínálatában méret szempontból a GM1 és GX8 között tátong egy hatalmas űr. Ilyen szempontból pont egy egészséges kompromisszum az ami hiányzik. Jó lenne oda még valami, de ha rajtam múlna, akkor nem a G3-at éleszteném fel újra, hanem sokkal inkább egy LX100 méretű és külsejű Pana váz kéne ide.

    Egy ilyen méretű és formájú Pana váz talán még az én szívemet is meglágyítaná. :)

Új hozzászólás Aktív témák