Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Balinov

    félisten

    válasz Balinov #68775 üzenetére

    kicsit bovebben

    Ergonomia: G3 is eleg jol kezreallt, de az EM5 erre meg egy lapattal ratesz, a tarcsa mogotti ujpihenteto kulonosen kenyelmes, kezben hordoztam 1-2 oran at, abszolute nem volt megerolteto. Play/F2 gombok nekem nem zavaroak, EVF-el vagy LV-n komponalva nem sikerult a proba alatt veletlenul megnyomnom. Tarcsan a fokuszpont kivalasztast viszont igen (bar a tarcsat ahogy latom at lehet funkcionalitasban varialni)

    AF: (vilagos)belterben villam, kulterben szinten, rosszabb fenyviszonyok mellett a G3-at picit furgebbnek ereztem, bar itt volt a proba a szar fenyviszonyokra, szoval az akvariumokat szoro fenyforraskak meg par lampa mellett tenyleg nem sok minden feny volt, iso-t feltolva (auto iso-nak 2500-t adtam meg) szulettek F2.8/F4-en boven ertekelheto, eleskes kepek, nem csak blurrhanyas ( Sigma Art 30/F2.8 volt fenn vegig).

    EVF: hasznalva tenyleg nem tudtam eldonteni, hogy kisebbnek tunik-e tenyleg (specko alapjan igen) viszont frissites,minoseg tekintetben veri a G3-et szerintem.

    Dinamika: D5000-en kezdve, D90-re tovabblepve, majd G3-ra kiterve en meg ilyennel nem talalkoztam, hogy a highlights warning nagy dinamikaju (pl. napos tegnerpart vihar utan) exponal ne legyen semmi bebukva (clipping kijelzo vagy LR J bill-el nezve). Eddig pirospont

    Sooc Jpeg: RAW+normalban lottem, jpeg-eket usb stickkel LED TV-n visszanezve kerestem az allam. Ami kepnel jo lett az elesseg (kulonosen az akvariumos kepeknel) elso benyomas: mi a f**nak lottem RAW-ba, nem kell itt utomunkazni semmit kerem. Csaladi kepeket siman tolom fel ezutan G+/Flikker albumba - tobbnyire - feldolgozas nelkul. RAW-okat szelektavla, picit utomunkazva is tetszik az eredmeny, sokat nem kell vele molyolni. Zajban meg magasabb ISO-nal is ugy tunik, kevesbe zajosodik, mint a G3 rawjai.

    Hi-speed sorozat: brutaljo, izgomozgo 13honapost elkaptam par sorozattal, ha nincs ekkora fps, valszeg par jo pillanatrol lemaradtunk volna. Mint a geppuska :)

    Akku: hasznalt a gep ugye, az akku is hasznalt, de 289db exponal (kb 10% a hozzaadott FL-LM2-vel), par 10-20mp-es video utan meg legalabb 1/3ot mutatott hatralevonek az akksikijelzo. G3-eval Tihanyban kb 200-250expo (nuku vaku) utan lemaradtam egy orbitalisan gyonyoru szinu naplementerol a Belso tonal, mert lemerult.

    Par tesztkep (Flickr album, de csak par kep publikus) ha kedvetek tamad

    Kerdes viszont: azt tudom, G3 SD egysege nem egy sebessegbajnok, ott nem az SDHC kartya volt a szuk keresztmetszet, de mi a helyzet az EM5-evel? ExtremeHD 30mb ill. 45mb/s sebessegu Sandiskeim vannak, erdemes beruhazni egy 45mb/s-nel gyorsabbra?

    Akksival kinek hany expot bir, tapasztalatok?

    udv
    B

    6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

Új hozzászólás Aktív témák