Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vendingo

    veterán

    Köszönöm a sok infót.
    Rendelek íbéjről, nem drága.

    A fényképek összefűzését milyen progival tudnám megoldani? (az se gond, ha zenét is tudnék a videók alá applikálni)

    Jjelenleg egy iphone 6-al operálok, arra nagyon jó kis progik vannak, amin minden állítható, de a képminőség elmarad a PL2-től.

    Másik hatalmas visszatérő gondom az éjszakai égbolt fotózása. Konkrétan hullócsillagot szerettem volna fotózni, de baromira nem jött össze. Korábban próbálkoztam a tejúttal is, de a holdon kívül semminek nem megy a fotózása.
    Ahogy próbáltam: Pl2, pana 14 f2.5, állvány, 2 másodperces kioldás (távirányító híján), Iso 200-3200 között, 20-40 másodperc "rögzítés", mindenféle zajszűrés kikapcsolva. Anélkül, hogy végtelenre állítottam volna a fókuszt majdnem jó képeket csináltam, csak kicsit szemcsés volt a kép, illetve színes pirosas alapképen fehér pöttyök (csillagok) voltak.
    Utána észbe kaptam, hogy végtelenre kéne állítani a fókuszt, amivel elég sokat próbálkoztam, de rosszabb lett mint volt. 1-1.5 óra görnyedés után feladtam a dolgot. Gondolom a gép és az obi nem kizáró ok egy jó éjszaki égbolt fotóra? Mit ronthattam el? Ha gondoljátok, töltök fel pár képet, de nem fogjátok megköszönni.

    [ Szerkesztve ]

    Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

Új hozzászólás Aktív témák