Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• de!

csendes tag

Sokszor előjön a "másra való a DSLR, mint az MILC" mondás - nagyon nem értek vele egyet, vagy nagyon máshogy értem a "másra való" magyar nyelvű fordulatot. Ha valaki azt mondaná, hogy mások az egyik vagy a másik előnyei, akkor azt mondanám oké.

De a másra valóság nem oké.

Technikai oldalon: Mindkettő fényképezőgép. Mindettőből lehet ugyanakkora szenzort tenni, ugyanolyan kezelőszerveket tenni rá, most már PD AF-et is tud mindkettő, így egyedül már csak az optikai kereső vs. elektronikus kereső különbséget látom utolsó érdemi különbségnek. Ettől függetlenül bármelyik elven építhető bármilyen gép, és ez meg is történik egyre inkább, egyre több olyan MILC van, ami egyre inkább csak az optikai kereső hiányában különbözik a DSLR-től. Hol van ez a különbség a terepjáró és a sportkocsi közti különbségtől? Inkább benzin vs. dízel vagy LP vs CD jellegű a "vita".

Gyakorlati oldalon 1: A DSLR-ek és a MILC-ek többsége amatőr kézben van. Magyarán: ugyanaz a vásárlói célcsoport, amit persze biztosan fel lehet még osztani, de én nem látom okát, hogy akiket a DSLR-ekkel megcéloznak, ne célozhatnak meg ugyanúgy kialakított MILC-ekkel is.

Gyakorlati oldalon 2: Szerintetek a DSLR-t vásárlók hány százaléka nem tudná ugyanazt ugyanúgy lefényképezni MILC-cel is, mint ahogyan DSLR-rel teszi?

Alkalmi látogató vagyok, bocs ha ismételtem valakit.

Új hozzászólás Aktív témák