Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pietrrr
senior tag
Én S10+ óta nem használtam samsungot, azt viszont nagyon szerettem. Ahogy olvasgattam az újabb modellekről, viszont úgy éreztem, hogy pár dologban az S10 széria után visszafejlődtek, pl kijelző, kamera. Szerény véleményem szerint dizájnban is nagyon, de ez totál szubjektív.
Tökéletes telefont sajnos én sem tudok, valszeg nincs is, de kamera és akksi fronton nagyon jönnek a kínaiak, márpedig a legtöbb embernek talán ezek az igazán lényeges dolgok.
Számomra fontos a kinézet, éppen az S10+ óta nagy rajongója vagyok az edge kijelzőknek, így a moto edge modellek nekem nagyon bejönnek. Mivel nem vagyok gamer ezért a nyers hardver számomra annyira nem lényeg, viszont szeretem a jó ár-érték arányt, jelenleg egy edge 60-am van kék színben, sztem bazijól néz ki és szerencsére megelégedéssel használom. Persze ez sem tökéletes közel sem, de számomra vállalható kompromisszum. A szoftver pl meg sem közelíti a one ui-t, amit anno nagyon szerettem.
Az S10+t egyébként még használom időnként tesztelésre meg dex-szel tévénézésre
-
mhydas99
őstag
Vissza szoktam olvasni, csak mikor azt irtam nem volt idom.
Mondtam mar, nem vedem a Samsungot, nem fizetnek nekem semmit...
Minden teren fejlodhetne, mert a processzort leszamitva semmiben sem a leges-legjobb. Jogos.
Ahogy viszont irtam is, mindenben nagyon jo, boven felsokategorias a tudasa es minosege mind szoftveresen, mind hardveresen. Lehet en vagyok gatya, de egy telefont nem tudok mondani, ami minden teren (beleertve az arat is) hibatlan lenne.
Ha te tudsz ilyet, ne tartsd magadban, koszi
-
pietrrr
senior tag
Ezek az érvek jogosak lennének ha egy középkategóriás telefon lenne az alanya, középkategóriás árcímkével. De jelen esetben bőven felső polcról lenne szó névleg, árban pedig teljesen. Így számomra szerecsenmosdatás a kommented, mert kb minden funkciót el lehet bagatellizálni, tekintve, hogy a legtöbb ember számára nem fontos.
Egyébként ennyi typoval régen találkoztam, nem szoktad visszaolvasni?
-
Ricardo
titán
Megnéztem a pixel tesztet. Valóban nem egészíti ki. ha nincs bekapcsolv csodás AI.
A kikapcsolhatóságért jár a plusz pont nekik.Cserében semmivel nem jobb a Samsung zoomjánál. Sőt, talán picit rosszabb ( bár kellene ugyanarról ezzel is és azzal is fotó), mert így csak érzésre lehet max hagyatkozni.
Ha meg "élesebbet" akarsz, akkor az kamu élesség kamu odaképzelt dolgokkal.
Akkor amiből indult hogy a Samsung elavult , a kamera zoom teljesítményére nem igaz. Simán hozza azt amit a többi hasonló kategóriájú telefon.
-
janeszgol
félisten
-
dnelb
veterán
nem arra gondolok, maga a kijelző felépítés hibás. de ha beírod google hogy s24 ultra mura effect, sok találat lesz. [link] [link] [link] alacsony minőségű kijelző.
De egyébként amit írsz sem úgy van, nem a tukrozodesmentes réteg kopik hanem az oleofob réteg, és igen, az is gáz, s25u is pont ilyen szar minőség. Nem normális hogy 4 hónap után lekopik róla.Van baj a 8 bitessel? Nincs.
de van, a banding, sávosodás a szín átmeneteknél, ez is látszik a képekenmindenbol minimum nagyon jot kinal.
maradjunk a realitások talaján. One ui nagyon jó, hardver közepes. -
Ricardo
titán
"Előnyként nevezted meg a konkurens gyártókhoz képest azt, hogy nem használ generatív AI-t a zoom képekhez."
Nem tudom használ e, mert a kép elkészültekor dolgozik még és valamennyit javít (például kevesebb zaj lesz a végeredményen) de pont erre mondtam ha javít a kép minőségén azzal nincs gond , ha odaképzel olyan dolgokat ami nincs ott azzzal van.
Márpedig a tesztben és a videón ez történt.
Mivel nem használom azokat a telefonokat, a tesztekre hagyatkozom. Ott meg így teljesítenek. Csak azt véleményezem amit látok.
kipróbáltam. Beltéren 100x zoom amit látott az szépen ott van, amit nem az homályos. Nem haluzott oda valamit a helyére, hogy kamu részleteket varázsoljon a képre.
Jőhetnek a ilyen zoomos képek a többi készülékkel a fotós topikba. Sőt ha van valamilyen (s23, S24, S25) ultra és egy másik hasonló tudású telefon, jöhetnek az összehasonlító tesztek is. Én szívesen látom őket. Sokat fotózok, érddekel melyik mit tud. -
rtrace
tag
Ennél hogy lehetne egyértelműbben fogalmazni?
Előnyként nevezted meg a konkurens gyártókhoz képest azt, hogy nem használ generatív AI-t a zoom képekhez.
Erre válaszoltam, hogy maximum akkor lehetne előnynek tekinteni azt, hogy erre még csak a lehetőség sem adott, ha máshol meg kötelező lenne használni. -
mhydas99
őstag
Ha az S24 ultranal a tukrozodeamentes reteg kopasara gondolsz...ra kell rakni foliat vagy uveget es nincs problema. Az emberek 90 szazaleka ugy hasznalja a telefonjat. Marmint az ertelmes.
8 bites kijelzo...igen az, van a Samsungnak jobb is, az hogy miert nem raktak bele az Ultrajukba rejtely...nyilvan sporolas. Van baj a 8 bitessel? Nincs. Csunya a kijelzo? Nem. Van mas androidos telefon, ami gyarilag biztositja a tukrozodesmentes (nem is akarmilyen) reteget a kijelzon? Egy sincs. (TCL nextpaperje igen, de az ugye nem top-notch amoled).
PWM-et irtam, hogy lehetne jobb, igen. Lesz is.
Grrenline issue? Ahamm....ugy 20 wzerbol 1 telefont erint es gariban cserelik. Nyilvan problema, de par ev hasznalat utan kap vadiuj kijelzot a tulaj, sztem eleg jo deal.Es azt is mondtam, hogy nem vedem a Samsungot, mert ha nem a Plust meg Ultrat nezem, hanem a sima S szeriat vagy A5x-et, akkor igen, vannak olyan arban jpbb paneleket kinalo konkurensek. Igaz. Hogy mennyivel jobbak azok a panelek? Hat, mondjuk 1/10-es skalan ha azok 10/10, akkor a Samsungok 8,5/10.
Hardverben vannak ebben-abban jobb telefonok, de osszessegeben, belemenve a szoftveres finomsagokba is (hasznalat, biztonsag, frissites, ceges jelenlet, kulsos appokkal/gyartokkal valo kiemelt tarsulas, exclusive featurek) es azert a hardveresben is mindenbol minimum nagyon jot kinal.
-
Ricardo
titán
Fogalmazz egyértelműen. Mit szeretnl ebből kihozni?
Kötelző e használni? Nem
Tudják? Igen
Az más kérdés hogy van amelyik fotót tud ilyen zoomal, van amelyik AI szerkesztett kitalált képet.
Mert az egy dolog hogy az AI feljavítja a kép minőségét, az meg egy másik , ha rátesz olyan dolgokat amik nincsenek ott. Mert az már nem fénykép.Abból indult hogy a Samsung elavult.
mhydas99 hozott ellenpéldákat.
Ezt egészítettem ki.
Jogosan lehet szídni, mert sokmindenben le van maradva a Samsung. Annak ellenére, hogy jópár dologban van hátránya, a Samsung még mindig erős csomagot ad minden kategóriában.
[link]
13:10-től
Jól összefoglalja.
Van erősebb, van jobb kamera, van gyorsabb töltés, de összeségében mégis erős ajánlat.
A lényeg a csomag. Lehet nem a legjobb, de amit tud azt normálisan tudja.
Erre volt példa a nagy zoomos kép. Nem a legrészletesebb, nem a legélesebb, de atzt fotózza ami ott van. A másik részletesebb élesebb, cserébe odaképzel dolgokat.
Sok dologban fejlődhetne a Samsung de elavultnak nevezni erős túlzás.
Erről szólt nem többről -
Ricardo
titán
Két hirtelen példa
[link]
"Mivel az S23 Ultra natív 10x-es teleobjektívet kínál, nappal van egy kis részletelőnye az S25 Ultrával szemben, míg 12x-es szenzorzoommal a Magic7 Pro digitális jelleggel ugyan, de versenyképes marad. A 30x-os és 100x-os hibrid zoomra egyik márka sem lehet büszke, a Honor AI zoomja például itt-ott nyer (vagyis inkább kreál) részletet (lásd a házat 100x-os állásban, ahol a tulaj nyert egy plusz ablakot és a parabola helyett egy kéményt), máshol viszont veszít."[link]
0:33 nál jól látszik amit mondok.
Élesebb a pixel (pl kerítés), de a feliratot próbálja kitalálni (sikertelenül)
Tehát nem jobb, csak kreál részleteket. Amit tud mi az ott aránylag sikeresen, de nem mindent tud ugye.
Inkább legyen kevésbé éles, de az legyen ott ami ott van.
Ha kitalált dolgokat szeretnék szerkesztetek egy ai képet.0:40-nél meg teljes a valóságvesztés.
-
dnelb
veterán
Kijelzo: Aki latott mar Samsung Amoled kijelzot, azt nem hallottam panaszkodni
mizu a mura-val ami minden 24u-t érintett? gyakorlatilag minden s24u szériahibás. és a bandinggal? az mindet érinti. mizu a 8 bites panellel? mizu a piacon legrosszabbnak számító pwm-el? mizu a green line issue-val ami kb minden ultrát elér? most épp s23u-k kezdtek elhullani
nem szemétre való, de tény hogy az ultrák már nem flagshipek a konkurenciához képest. Mondom, ez a tudás régen egy a7x modell lett volna max ! és a gond, hogy elkérnek érte flagship árat, amikor nem az már régen. -
Ricardo
titán
A kamera részhez azt még hozzátenném, hogy nagy előnye a a valóság fotózása még zoom esetén is. Nem rak a képre olyan dolgokat amik nincsenek ott. Sajnos pár konkurens gyártó nagyobb zoomja olyan hogy bár élesebb képet készít valamennyivel, de nem azért mert jobb, hanem mert az AI val razoltatja oda ami szerinte ott van.
Ezleginkébb feliratoknál érhető tetten, de épületeken is előfordulnak, plusz ablakok, kémények...stb. -
mhydas99
őstag
válasz
janeszgol
üzenetére
Azert ez az elavult a Samsung dolog eleg meredek.
Teny, hogy bizonyos dolgokban a konkurencia tobbet kinal, de a Samsung egyaltalan nem elavult.Hany telefonnak van usb type-c 3.1/3.2-je? En peldaul 2 naponta mozgatok kb. 10-15 GB-ot ugyhogy fontos. Azt is megertem, hogy a tobbseg kb. sosem hasznalja, de na.
DeX-et is surun hasznalom, egyeb kihivo, akinek hasonloan jo az asztali modja, mar ha egyaltalan van?
Vezeteknelkuli toltes...hiaba van a kinai telefonokban mar 50wattos, az caak sajat toltovel mukodik. Ha nincs nalad a gyari, vagy menetkozben magsafe-es wireless powerbankkal toltenel (mint pl. en) akkor maradsz 15 watton igy is ugy is. Nagyon jo esetben 25watton ujonnan, ha tamogatja a telo.
Egyebkent is altalaban ejszaka rakja az ember a vezeteknelkuli toltore, ott meg a 5-10 wattos is feltolti 1 ejjel alatt.Vezetekes toltes 100-120 watt? Aha. Tenyleg jol tuf jonni, nem tagadom. Ha valaki elfelejti ejjel tolteni, vagy amikor alszik, mert aludni kell. Es ha 1,5 oranal tobbet alszik valaki, akkor meg is van. Aki meg elfelejti, bravo. 30 perc alatt minden telefon feltolt 60 szazalekra, az boven eleg 4-6 orara (nem allando nyomkodassal) aztan lehet kozben ratolteni. Vagy ha valaki menet kozben tolti powerbankkel (ugye...) akkor is mindegy...
Kamera. Azert a Samsung S osztaly kameraja nagyon jo mknd fotokban, mind videokban. Kepstabilizalas kivalo. Portremod kivalo. 8k kivalo. Videok nagyon szepek, a legjobbak kozt vannak es a hdr-rwl is jol banik.
Fotoi szepek, nem elesit tul es most mar natur szineket ad, nem szaturaltakat (Vivo, Honor, Huawei, Motorola szaturalt). Persze tudom szep a szemnek, csak nem oszinte.
Benne lesz egy S25 vagy S24 a top10 legjobb fenykepezotelefonban? Nem! Ne feledjuk, kb. 200 kulonbozo tipustol beszelunk az elmult 2 evben. Abban nincs benne. Benne lesz a legjobb 25-ben) ? Benne!Proci mellekes, S szeria a legjobbat kapja. Nem kell most az exynosos drama, aki hasznalta az wlmult 2 evben az ujakat az nem sir.
Memoria? Azzal mi a baj? 12/16GB nem eleg? Tobbiben is annyi van...
Tarhely: abszolut valaszthato. Lehet hogy adott aron a Samsung kevwsebbet kinal, de az ecosystem meg a rendszer es frissitesi/mukodesi megbizhatosag boven kompenzal! Reklamok nelkul!Kijelzo: Aki latott mar Samsung Amoled kijelzot, azt nem hallottam panaszkodni. Miben maradhat el a top-notch konkurensektol? Dolby Vision az nincs (Samh tevekben ainca, nem hajlandok megvenni a licenset. Hozzateszem Dolby Vision tv-m van, TCL gyonyoru keppel, de nem ad hozza kulonosebben semmit a hol beallitott mozi uzemmodhoz kepest, szoval jobbara tulhypolt dolog), meg felbontas (nem a Plus es Ultra nyilvan) 1,5k-s kijelzo van a konkurensekben szemben a FullHD-val...latszik a kulonbseg? Latszik! Durvan jobb a masik? Dehogy!
PwM: Jogos, na az gyatra a Samuban igen.
Osszessegeben a ponolba valok a kijelzoik? Hat, a konkurensekben levo BoE kijelzok eleg gyakran meghibasodnak. Apple is a Samutol vasarol es nem toluk. Na miert?Nem vedem a Samut, bar lwhet ugy tunik, de nezzetek mar a dolgot realisan. Ugy beszwltek a telwfonjaikrol mintha szwmwtbe valok lennenek, csak kozben mjndenhol listavezeto nyugaton. Es ha mar itt tartunk, a 3. vilagbeli orszagokban is az alsopolcrol.
-
1995M
aktív tag
Nem nagyon tehetik, dél-Koreai törvények vannak erre, pont azért mert a Samsung akkora konglomerátum. Éppen mire van szükséged: Felhőkarcolót építenél? 100 méter magas szélturbina a kertbe? Akku kell a tengeralattjáródhoz? LNG terminálra lenne szükséged? Orvosi eszközök a kórházadba? A Samsung megoldja.
-
mhydas99
őstag
válasz
janeszgol
üzenetére
Kezenfekvo volt szamomra, hogy a brand miatt egymasnak kedvezmennyel ertekesitenek, de valoban nem. Legalabbis most ez a hir jarja. Lehet valtozni fog.
De amugy igazad van, tenyleg piaci aron adja el sajat maganak is a RAM-okat a Samsung...tevedtem
Azert a kiadasi-beveteli oldalas levezetest nem egeszen ertem, az akkor allna meg a helyet, ha a kulsos alapanyagok (szilicium, grafit, stb...) dragulna, legalabbis a felvezetogyartoi oldalon.
A profitmaximalizalas nem kotelezo, csak ajanlott piaci viselkedes. -
janeszgol
félisten
Tévedés. A Samsung elektronikai eszközei, illetve a félvezetőgyártas két külön divízióban van, más-más vezerigazgatókkal. Ergo a drágulás vagy az egyiknél jelentkezik a kiadási oldalon, vagy a másiknál a bevételi oldalon. Hiába egy anyacég, nem az számít.
A Sony detto ilyen. Volt is egy emlékezetes hír, a "Sony beperelte a Sonyt" néven emlegették. Jogi vita volt.
-
-
mhydas99
őstag
Ez azert 4 dimenzios folyamat...
Ugyanis ha eladhatta volna masnak is, ami teny, akkor neki nem lenne. De telefont ki kell adnia, nem veletlen olte bele a K+F-et, plusz presztizskerdes es boduletes haszon is. (Egy S25 128GB gyartasi koltsege nagyjabol 140 ezer forint volt tavaly, azota olcsobb. Ujonnan 400 ezerert, most 280-320 ezerert adjak...).
Szoval ha eladna masnak a RAMjat, attol meg kene neki a telefonjaiba es mastol kene vennie irdatlan penzert. Ergo a logisztika, ellatasi lanc problematikaja, adozas, szerzodeskotes rengeteg idot es energiat emeszt fel egy kulsos ceggel, raadasul ha nem tudnak fixaras szerzodest garantalni, akkor meg gyartas kozben az arak is megugorhatnak. Szoval minel adna el a Samsung a ramjait, amik raadasul a piac legjobbjai??? Azert hogy 3-szorosan rugja magat tokon? -
-
mhydas99
őstag
Benyeli? Mit nyel be?
Nyilvan masik divizio, de a felvezetogyarto reszleg es a telefongyarto ugyanaze az anyacege, a Samsung Co.-e. Sajat maganak adja el a RAM-ot... 
Kvazi nem benyeli a dragulast, hanem meg haszonnal is ertekesit...
Samsung tervezi es gyartja sajat maganak a processzort, ramot, npu-t, gpu-t, kijelzot, akksit, modemeket. Konkretan nincs meg egy gyarto, de egy sem, aki a komplett telwfonjat hazon belul megoldja
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Legyen így.
-
-
Akkor árat fognak emelni

-
Üzemidőt (is) növeljék....
-
weiss
addikt
Ennek mi értelme? Nekem nem kell 256 GB, szóval biztos nem fizetném ki a felárat.
-
1995M
aktív tag
válasz
bollokcs80
üzenetére
A gyártási kapacitások és szerződések évekre le voltak kötve, most még nem kell aggódni az AI RAM cirkusz miatt drágább lenne a következő Samsung, iPhone, MacBook...
-
dnelb
veterán
Van is mit benyelni, hiszen flagship árban adnak el felső-közép kategóriás telefonokat.
8 bites kijelző(10-12 ma már alap), 5k akksi 6-7 helyett, több éves kamera hardver buta szoftverrel, lassú töltés, 12 giga ram 16 helyett stb. Amit ma ultraként jelölnek, az 6 éve max egy A7x szériás samsungnak ment volna el, nem S modellnek. -
janeszgol
félisten
Hát persze, hogy lesz narancssárga. Ha az epölnek van a Tyamtyungnak is lesz. Mint mindig.
-
Vtwo
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
De majd meglátjuk.
-
aprokaroka87
nagyúr
Komolyabb használat mellett a 128gb már nagyon kevés lehet.
Nekem az 512gb telefonon csak az appok, annak adatai és gyorsítótár 105gb foglal le jelenleg
Ebből a Spotify adatok 22gb.
Oké lossles, de akkor sem aprozza el. -
DS39
nagyúr
válasz
bollokcs80
üzenetére
A RAM valószínűleg nem növekszik, csak a tárhely.
Bár abból is illene már 12 GB az alap modellnek is . -
Ricardo
titán
Nem kapkodták el.
Mondjuk, azután hogy az Apple elengedte az i17-tel a 128 gigás alapot, már nem nagyon volt más lehetőségük. -
doooo
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szerencsére hamarosan mindenképp kiderül, és akkor nem kell találgatni, meg jósolgatni.
-
-
Vtwo
őstag
válasz
bollokcs80
üzenetére
Állítólag a samu benyeli az S26 szériánál a ram árrobbanást.
-
bollokcs80
Korrektor
Csak mennyibe fog ez most kerülni a nagy "AI-okozta alkatrész pánik" közepette?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Yettel topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- További aktív témák...
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ROG G614J! I7 13650HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Ryzen 7 9850X3D // Számla // Garancia //
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506I Gamer Notebook! R7 4800H / 1650Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest