Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• b.vr

őstag

válasz FEDman #30752 üzenetére

Nem akarom én ezt túlragozni. Az a posztom arról szól, hogy szerintem a fényképezőgép és az autó/kávéfőző közötti analógia nem jó analógia, és hogy miért gondolom így.
    Ha már analógia, akkor szerintem a kimondott _verseny_autó lenne jó választás, ott is meg lehet és meg is szokták a nézők/rajongók ítélni esztétikailag melyik szép és melyik kevésbé, de a tervezők és "felhasználók" (azaz: pilóták :) ) ez nemhogy másodlagos, hanem egyenesen huszadlagos szempont a többi sokkal fontosabb mögött.
    Mondhatnám a vadászgépeket is (régesrég még kimondottan rajongtam is értük :) ) , sokszor a legjobbak egyben a legszebbek is voltak - de ettől ez még valójában huszadlagos.

Viszont mondjuk egy utcai autónál tök evidensen _nem_ huszadlagos a design. Ennyi az állításom.

(Hogy mit értesz az alatt hogy elismerem majd később mégse, és hogy mi az ami zavaros, ezt nem igazán értem.
    A konkrét E-M1 kapcsán pedig annyi az állításom hogy mivel körbevesz minket (a G6-tól kezdve a GH3-on át a D7100on keresztül a D600ig, stb, stb) egy funkcionálisan tök jó és amúgy teljesen korrekt formavilág, ami ugyan nem különösebben szép (némelyiknél jobbak az arányok, másoknál kevésbé) de nincs is velük semmi kirívó esztétikai gond - és akkor meglátja az ember ezt a szörnyszülöttet... még az is bizonytalan hogy mennyire kézreálló, de hogy kimondotta ronda azért az eléggé vitán felül állónak tűnik... És ez eléggé érthetetlen.)

Új hozzászólás Aktív témák