Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • yle_greg

    tag

    válasz INTELligent #101746 üzenetére

    Fixben a Pana 14/f2.5 az pont az altalad gyakran hasznalt 12-17 tartomany kozepe, igy valoszinuleg komfortos lesz. De en inkabb egy Oly 9-18 -at valasztanek helyette, mert utazashoz tokeletes (utazo modban osszecsukva baromi pici) es a 9 mm nagyon hasznos tud lenni, a 18 -on pedig mar csak nagyon kozeli targy eseteben latszik a perspektivikus torzitas. Es a zoom valoban nagyon nagy aldas, hiszen egy adott varosi utcakepen, vagy szorakozohelyen nem mindegy, hogy mennyi veszodseg ugy helyezkedni, hogy a kompozicio jo legyen, es ne logjon be semmi zavaro, de benne legyen minden amit szeretnel. Igaz, nem a legfenyesebb, de egy sotet RAW -bol meg lehet jo kep, mig ha csak felig van benne valaki, akkor azt nehez potolni.

    En utazasra, konnyu sulyra egy 9-18/f4-5.6 es egy 45/f1.8 -at el tudok kepzelni. Ket obi meg nem para, egy a vazon, egy mellette a taskaban konnyen mozgathato.
    Ha nagyon kell a fenyero, es belter, akkor lehet manualisban is gondolkodni.

    Pl. Mitakon Zhongy 17/f0.95, ennel fenyesebbet nem talalsz, es ez meg egy jo latoszog. Igaz, nem pici, es nem konnyu, (72x65 mm, 460g) viszont cserebe csak vas es uveg, nem igazan tud elromlani.

    En egy Mitakon 25/f0.95 szerencses tulaja vagyok, valojaban el kene adnom, de egyszeruen nincs szivem, mert egy muremek. Ez nem annyira belter barat, a 25 neha tul hosszu, viszont cserebe baromi pici objektiv, (60x45 mm, 230g) konnyen elfer a tatyoban. Es az f0.95 ad lehetoseget extrem kepekre.

    Igazabol a legtobb obi szerintem konnyen cipelos, kicsit ugy erzem, hogy tul van spilazva a dolog. Vacillal az emver ket obi kozott, hogy az egyik 240 grammal nehezebb, es ez sok, de kozben nem realizalja, hogy ez egy fel doboz sor. Nem biztos, hogy erdemes extrem modon karcsusitani a felszerelest, mert a vegen odajuthatsz, hogy a felhasznalaskor nagyon hianyozni fog az a tudas, amit az a par dekaval nehezebb obi tudott volna.

    Biciklis, razkodos turara a manualis obik szerintem alapvetoen jobb valasztasok lehetnek, mert kevesbe mennek tonkre. Ez is egy megfontolando szempont. Mint ahogy az is, hogy megerkezve valahova mennyire van idod gepeszkedni, obit cserelni, MF obival keresni a fokuszt, ilyenek. Ha nyugis a csapat, akkor siman jo a tobb fix, esetleg strapabiro manual, de ha a gyerunkmar-haladjunkmar mentalitas divik, akkor muszaj lesz zoom obit hasznalnod, hogy ne utaljon mindenki.

    Manual bejatszik, vagy felejtos?

    A nyelvtannaciknak uzenem, hogy en trafok, te trafsz, o pedig trafik. Erted? Igen? Akkor ez kiallta a gyakorlat probajat, karoghatsz amit csak akarsz. :-)

Új hozzászólás Aktív témák