Hirdetés
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
[link] ez hu-go vagy véda?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Nem olcso, ellenben draga. Es az uj sw mit javit? Vagy azt nem tudni?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
kisza25
üzenetére
Nekem is voltak mindenféle gondolataim a csere közben. Pl hogy miért nem vettem még magasabb emelőt. Aszfalton felemelve pont nem emelte el a kocsit, csak az emelő süppedt be. Betonon jó, de most más állt a betonon.
Aztán egy viacoloros járdasziget jött a segítségemre. -
Update: Már jövő hét hétfőn elkezdi Ezredes a bömbit szervizelni plusz elviszi a csipeshez.
Keddre kész lehet és akkor reszkethet minden Uppos
-
válasz
tboldi
üzenetére
Pár Mátyásért cserébe van 80-as, ez pedig ami benne volt 70-es. Gondolom technológiára ugyanaz mind a kettő, méretre is egyébként, úgyhogy mindjárt meg is rendelem a nagyobbat - azért pár visszajelzést még itt megvárok, hátha elsiklottam valami felett
Felkészül a zöld p.namobil is, abban sem valami jó az akksi, de az csak 7,8V-ig esik le indítás közben
Abban is meg kell majd néznem milyen akksi is van és mekkora. -
kisza25
félisten
válasz
stickermajom
üzenetére
Én meg nem
Pontosabban így igen, meg ki van használva a technika. Ma mentem 475 km-t, 32 litert fogyasztott, 6,75 lett az átlag mol puruttya 95
570Ft-ért (585-15Ft kedvesség)
M7-M0-M31 400km+ 75 km sulijárat
Olaj nem fogyott, pedig megkergettem az összes pacit
-
stickermajom
addikt
Elhoztam az Outbacket, a kerekeket nem cserélték meg ahogy le van írva!
Mondjuk kvázi újak, de hát akkor is..Nem a teljes váltót cserélték végül. Kapott új szolenoid vezérlést (vagy mit
), új szűrőt bele, meg a szokásos sallangot köré. Úgy tűnik ez volt a baja, mert a zaj teljesen elmúlt. Illetve eltűnt egy olyan tünet is amit az összes Subaru amit próbáltam csinált és fórumok is normális jelenségként írták le: nincs többé "rövid egyes". Induláskor ejtett pár százat a fordulaton, ilyen szimulált egyes fokozatnak érződött.Az új szoftver végül azért volt fizetős, mert elmondásuk szerint április után jött róla a service bulletin. Mindegy, nem halok bele. Bár 400k-ért azért lemoshatták volna az autót.

-
szőröscica
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
javitom magam, ez nem Giulia volt, hanem 1750 Berlina.
-
Pimp my ride… csájníz módra.
Csomagtartóban akasztó szatyroknak:
[kép] [kép]
Ajtóvédő a zárszerkezetnél:
[kép] [kép]
Levegő bemenő oldalon egy luk van, nincs igazán semmi védelem a levelek/szemét ellen ami bejut a hepa szűrőkig, ugyan egész kevés kosz megy be, de azért van benne.
Így tettem be dupla filtert, egy plusz levélrácsot:
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
Vettem persze rendes utastérbe való hepa szűrőket is (2 db megy bele), de ahhoz azért bontani kell, azt inkább meghagyom egy másik napra, meg akkor már egy klímabomba se ártana.
Megvan a hátsó diffusor is, de ez nem kicsi méret ezért inkább olyanra bízom aki tett már fel ilyet, jövő héten elvileg meglesz, az elsőt nem vállalja így az marad nekem, de az egy sokkal filigránabb cucc, azt hétvégén megugrom.
Ragasztó eltávolító hol tudok legegyszerűbben venni? - sima autós boltba.
Illetve láttam a korábban linkelt színes felniket élőben, nagyon nem tolakodó, a matt lila kifejezetten visszafogott, a zöld az nem jött be, de a fényes lila se volt nagyon racsing, jövő héten megyek majd csinálok képeket. -
válasz
tboldi
üzenetére
Konkrétan ez volt benne, most hoztam fel. Élt nálam több, mint 5 évet, előző tulaj nemtom' mikor vette, úgyhogy az idejét kiszolgálta. Ezek alapján mástól sem kell várni 5 évnél hosszabb időtartamot? Mert akkor ugyanilyet rendelek

Egyébként vicces, van rajta indikátor ami szerint ha:
- zöld OK
- fekete CHARGE
- fehér REPLACENamármost ez hót fekete, de az biztos, hogy nem elég neki a töltő

-
szőröscica
addikt
Ma Siena-Montepulciano kor volt. 4 Giuliat spottoltam, ebbol 1 QV, 1 rendor, 1 sima alap es egy regi. [kép] [kép]
Keves mar tenyleg a regi auto. Kocka Pandabol meg azert akad, 500-bol eddig egyet lattam, 1-es Punto sincs mar, es mar oszinten megorultem ma egy szakadt Unonak es a klasszik kockalampas Iveco Dailynek.
Ferrari az elso nap ota nem volt, Lambobol egy Urust lattam, Maserati volt par, de leginkabb SUV, a kicsi es a nagy is, meg volt egy uj Ghibli.
Holnap remelem latok par izgibb autot, mert elmegyunk Maranelloba a Ferrari muzeumba.
-
válasz
F_Zolee
üzenetére
A garancia nem műszaki paraméter, csek egy PR fogás. Ráadásul cseszheted a garanciát, (de ez igaz az egy évesre is,) ha nem szerviz szereli be, akik a számlához csatolják a jegyzőkönyvet is ami azt tartalmazza, h az alany elektromos rendszere rendben va. Valljuk be őszintén, h ezt kevesen tesszük!
-
Gergőke88
addikt
Valaki adott már el autót Magyarországon élő külföldi személynek?
Mire kell figyelni? Állandó magyar lakcímmel kell rendelkeznie? Egyéb más feltétel?
köszi! -
Hogy is van, milyen márkát vegyek akksiból ami jól bírja? Nem kell semmi úri huncutság (S/S és egyéb nyalánkság nincs), de ha jobban bírja a heti egyszeri indítást és töltőkört akkor lehet felőlem AGMBDHCKS is
3 hét után gondoltam ránézek, hogy az amúgy is eléggé a halál oltárán lavírozó akksi a Lexusban hogy áll - leginkább sehogy, már motorakksinak se jó
Reggel még 7,3V volt, most rápislantva (indulok le kivenni, fel akartam rakni töltőre) kissé kevesebb:
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Mazlista. Az enyemben van.
-
aero.
veterán
válasz
Veron
üzenetére
Akkor még ismerős is a terep, 1.2? Ez a kategória ezt tudja, én a 8-as Golf szélzajával sem voltam elégedett, hangos. A CLS már oké volt öreg létére is, de az más kávéház. Japán átlagautó: nem a legjobb anyagok, nincsenek úri huncutságok, de amit tud, azt tisztességgel előadja.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Ha aktiv tpms-es ami irja a nyomast akkor azok eleg pontosak. Abban bizhatsz. A benzinkutas 20 eve nem kalibralt kerekfujotol biztos jobb.

-
kisza25
félisten
válasz
stickermajom
üzenetére
Ma megyek ~400km-t ilyenkor mindig ránézek mindenre
-
stickermajom
addikt
-
tboldi
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
Holnap érkeznek az alkatrészek, szombatra pedig foglaltam időpontot a győri szereld magadba. Ezúttal több szerszámmal készülök.

És úgy döntöttünk, hogy miután megkapta az Ypsilon a műszakit, a WagonR-t is átlökdössük októberben. Amiket tegnap felírtak és a sikeres vizsga zálogai, összesen kb. 60-70k Ft-nyi ráköltést jelent, annyit még megérhet eladás előtt, mert friss műszakival biztosan könnyebben talál majd gazdát, de a többihez (pl. kuplung-váltó) biztosan nem nyúlunk.
Ja, meg egy új forgalmi, a jelenlegi a '22-es vizsgával betelt.
-
Veron
addikt
válasz
aero.
üzenetére
Most beletetted a bogarat a fülembe.
Este megnézem ezt a hibrid Corollát. -
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Adott egy Citroen 1.6 HDI 9HW motorkóddal. Vezérlést előtt áll, most rendelném hozzá a cuccokat.
Ki mire esküszik, mint márka?Mondjuk...
- Vezérműszíj készlet gőrgővel ( szivattyú nélkül ) : Dayco
- Vízszivattyú: Ina -----> Kellene hozzá tömítés is, vagy pedig jár hozzá?
- Hosszbordás szíj : DaycoKönnyebb lenne, ha komplett szettet rendelek a vezérműtengely készletből amiben van szivattyú is?
Illetve még nézegettem hozzá egyebet, érdemes lenne már akkor ezeket is cserélni?
- Főtengely szimering: Elring
- Vezérműtengely szimering: ElringCsak azért kérdem, mert utoljára talán 5 éve rendeltem, akkor egy 1.9 PD-hez, akkor ezekből a márkákból rendeltem, de azóta nem tudom, hogy változott e valami..
-
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Petyyyyy
Mi az, hogy nincs benne tarcsi? Már a 125-ös DTR mappal is tök élhető az Astra a Corsad meg jelentősen könnyebb is, ne idegelj.
Jelentem fent a csatachip. 160 ló és 330Nm lett a vége, kifejezetten kellemes azt kell mondjam! Azért nem hűha de érezhetően odébb tud állni ha kell! Ellenben most szegény kis csigát tényleg hallod mikor tölt be!
Igen a 17-18-as Pentaval is a legfőbb két problémám:
Mind németből van behozva és mocsok gusztustalan túlárazzák itthon.
Az ET eléggé, "érdekes".f4lcon Ők az alapvető tervek csak ez megtetszett. Illetve a Speedline lenne még de azok heroin árakon mennek...
Szada85
Igen az a Speedline nagyot menne ha egy lerugott szett nem 180-200 kiló lenne. Lehet kivárom az ősz, megcsináltatom a jobb küszöb elején azt a kokány javítást aztán tavasszal dobunk egy "nyaralást" és hozok be magamnak egy garnitúrával vagy Pentat vagy Speedlinet. Hasznost a fontossal elven...
Majd azt akarom még kitúrni, hogy a Speedlinet ki gyártotta. Azt tudom, hogy a Penta ha minden igaz vagy CMS vagy Ronal és egész értelmes a súlya, a Speedline még homályos azt csak párszor láttam élőben és nagyon jó volt.Kérdés a 18-assal mennyire verek oda a teljesítménynek a korlátozott póni szám mellett.

-
válasz
Veron
üzenetére
Az árat azt passzolom, nem vagyok vele képben. A kopásokat, sérüüléseket jobban észre szoktam venni, pár évig vittem a flotta műszaki részét, de azóta is látom az autókat, hogy hogyan öregednek.
A képek alapján gondolom már nem a flottakezelőnél van az autó, hanem a sofőr vette meg - illetve kijelölt valakit, aki megvehette a tartósbérlet végén a piaci ár alatt -.
Ovijáratra vagy EV vagy pl. Toyota hybrid is jó. Ha 1-2 percet járatod P-ben, akkor viszonylag gyorsan felmelegíti magát a motor és kb. tűrhető fogyasztással megy nagyon rövid távon is - nekünk anno ahol a Corolla Verso evett 12- 14 litert, ott 7-8 körül evett a Prius bölcsi járatban. -
6030D
addikt
válasz
MunezXBK
üzenetére
Péntektől itt is ez lesz, jövő héten meg emelkedik 2,5 m-t a Duna.
Amikor mentünk a Balatonra, akkor fullon volt pakolva a kocsi, felnyomtam 2,5 barra a gumikat. Hazajöttünk, másnap kicsit összetörtem magam, állt a kocsi egy darabig. Múlt héten gondoltam ránézek a nyomásra, visszament 2,2-re, most meg szerintem lehet benne 2 bar reggelente.
-
kisza25
félisten
Hül az idő, augusztus elején durrantottam fel, párnap aztan 10 fokok lesznek🥶
-
Emunem
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
női harisnyán átcsurgatva jobb lesz, mint az új, ... mit rinyáltok itt... ?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Akkor aligha. Bar nekem vezerlescserekor siman visszatolttek a leengedett fagyallot.
-
stickermajom
addikt
Ja bepróbálkoztam, hogy tulajdonképpen a motor még garanciális, de azt mondták ez elektronikának számít. Ha átveszem azért megpróbálok még alkudozni, hogy mikori ez az update és vételkor miért nem került rá, hiszen a helyi törvények alapján elvileg leszervizelt állapotban kéne átadniuk. Magyar vagyok nem turista.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Megkeresem majd a nívót, de így hogy szétszedik a váltót azért remélem, hogy nem a régi olajat csűrölik vissza.

@Veron: 4 évesen eladnám 1 év garival. Gondolom azért az ovijáratok után mentek vele melóba is, ott meg lesz ideje átmelegedni. Minden másra meg ott a garancia.
-
Veron
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Akkor is ha ovijáratban (1 km) is van a benzines?
-
Veron
addikt
válasz
CactuS
üzenetére
Ejjj! A combtámasz fel sem tűnt, pedig előben is láttam. Nagyon megtetszett a PHEV működése és formára is rendben van az autó.
Gondolom 7.7m Ft nem áron alul van, ugye?Ennek az alternatívája nálam egy új Renault Arkana 140 Edc: 11.5m Ft, 0% THMre, 40% önerőt kell beletenni.
Ugyan csupán benzines, azaz nem ideális ovijáratra, de legalább vatta új és 5 évig garis.@kisza25: őszintén kérdezném, hol lehet 8m Ft-ért hasonló kvalitású új autót venni?
-
válasz
Veron
üzenetére
A sofőr 30k futás alatt már megtörte a bal combtámaszt, mert gondolom sz*rt rá és dobálta magát befelé az ülésbe. Ahogy tett arra is, hogy elvigye az első éves átnézésre, mahd a kéz évesre a gari miatt, amit egyébként is bukott volna, mert talán már a Renault is csak 1k túlfutást enged, de igazából mindegy is, mert a 2. éves szervizre sem ért oda, pedig havi kb. 1200 km-t ment csak.
Ezeket az autókat nem szoktuk mi sem ismerősöknek javasolni, mert a sofőrt nem érdekelte az autó, mert nem az övé volt, hanem a flottakezelőé. Én nem hajtanék rá, csak ha áron alul adják.
-
Júliusban rendelt toldat megérkezett hozzám is, ez az első három részből áll, holnap meg megyek a hátsóért, az egybe öntött modul. Utána már csak idő kell meg egy segítő kézpár, hogy félkerüljenek.
Meg valahol vennem kellene ragasztó eltávolítót, leszedjem az ezüst logókat is. Juteszembe van erre szabályozás, kell brand feliratnak lenni az autón? Nekem nem hiányozna.
[kép] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
Sima mehet az update.
Valtonak kulon nivoja van, azt latod, hogy friss az olaj benne vagy nem.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ez meg az eger uton volt
-
Szada85
aktív tag
válasz
f4lcon
üzenetére
Szerintem elég pacek választék van amúgy ebböl a korból Opel felni vonalon, legyen az gyári Speedline:

Vagy mondjuk "gyári" Irmscher guriga:
Egy jó EvoStar:
Vagy Stila (nekem a Vectrán ilyen volt, ET-ben is jobb, mint a gyári):
Vagy ez is nagyon jól áll neki, nekem talán ez tetszik a legjobban:
-
stickermajom
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Nem lesz ma autó, denevér fülem jól hallotta hogy valami nem stimmel. Valamit cserélnek a váltóban, talán holnap délre meglesz. Ez garis, viszont az új szoftver a motorra 130 dollár, kérem-e. Rosszabb csak nem lesz, az eredeti összeg mellett meg szinte kerekítési hiba.
-
-
stickermajom
addikt
válasz
cappa72
üzenetére
Az olajszűrőt megjelöltem kíváncsiságból, mert könnyen hozzáférhető helyen van. De nyilván a diffi és váltóolaj cseréjét nem tudom ellenőrizni. Mondjuk itt kicsit más a perkultúra, nem vagyok benne biztos, hogy érdemes nekik szórakozni. A szomszédban a Subaru of America például oda szokott csapni elég rendesen a márkaszervizeknek ahogy olvastam.
Mondjuk nem hívtak ebéd előtt ahogy ígérték, lehet rögtön váltót is cserélnek.
Kár hogy asszony nem vezetheti a Crosstreket, kellett volna boltba mennie. -
tboldi
nagyúr
Nana! Engem is az szívatott meg az Alfában, ami a GM-től származik.

Közben megrendeltem 2 új lengőkart és 2 új kormányösszekötőt az Ypsilonhoz, valamint pénteken viszem fékfolyadékcserére. Csak annyit írtak, hogy bal gömbfej, nemtom, pontosan melyikre értik, hogy rossz, de olyan olcsó minden, hogy gondoltam, miért ne cseréljem az összeset. És természetesen párban, nem csak a balost.
Szerencsére stabpálca nincs, a stabrúd végei közvetlenül a lengőkarokra vannak csavarozva, 2x2 gömbfejjel kevesebb.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Hát... jó kérdés.
És is jártam így, én nem voltam rest megnézni az olaj színét a nívón. Szerencsére cserélték; legalábbis az látható volt.más:
napifogyi', Astra 6.35.
A jó az benne, hogy 548Ft volt a puruttya.
Na meg az, hogy az előző fogyasztás 6.37, szóval panasz nincs az esetleges hirtelen fogyasztásnövekedésre. -
Coyot
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
köszi!

Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Suzuki topik
- Robotporszívók
- Fejhallgatós találkozó
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lightyear - befektetési app
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
- 2026.01.02 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Autos boltban, vagy barmelyik autos webshopban.
Nem eleg bika a toltod az a baj.
Keddre kész lehet és akkor reszkethet minden Uppos
), új szűrőt bele, meg a szokásos sallangot köré. Úgy tűnik ez volt a baja, mert a zaj teljesen elmúlt. Illetve eltűnt egy olyan tünet is amit az összes Subaru amit próbáltam csinált és fórumok is normális jelenségként írták le: nincs többé "rövid egyes". Induláskor ejtett pár százat a fordulaton, ilyen szimulált egyes fokozatnak érződött.
Reggel még 7,3V volt, most rápislantva (indulok le kivenni, fel akartam rakni töltőre) kissé kevesebb:

Vagy Stila (nekem a Vectrán ilyen volt, ET-ben is jobb, mint a gyári):