Hirdetés
-
Mobilarena
Autós topik
-
BigBlackDog
veterán
(rögzített hozzászólás)
Akkor itt lehet szavazni a következő tali időpontjával kapcsolatban. Szavazás határideje jövő hét péntek (május 1.) éjfél. Névnek egy PH!-s nicknév mehet!

Javasolt helyszín a nyári rezidencia, rossz idő, vagy eső esetén pedig a Savoya Park, Möbelix alatti parkolója.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ha tehetem és időm van, igen
-
brumi1024
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Erdekes, en inkabb belulrol, a Passaton nagyon latszik nekem, hogy keresztmotor.
-
Szada85
aktív tag
válasz
barnam_
üzenetére
Elég érdekes, hogy még a lámpakapcsoló, ködlámpagombjait is az ajtóra költöztették, nyilván nem gyakran kell nyomogatni, ettől még szokatlan koncepció:
[justincarblog-tiktok] -
cOxeR
Ármester
-
brumi1024
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Az jo kerdes, szamlat kerve nincs kupon, szoval nem probaltam.
-
cOxeR
Ármester
Köszi srácok, az AAA-t tudtam, a másikat nem láttam még.
szerencsére van időm eladni, nem hajt semmi, úgyhogy nem is reagálok ezekre… amúgy is ez az automata SMS-kategória, nem mutat semmi jót. 
-
brumi1024
veterán
válasz
cOxeR
üzenetére
Nem rossz, csak sportguminak es (meglepo modon) komfortban is erezhetoen jobb a PS4S, mindezt ugy, hogy gyakran dragabb a Pirelli. A speci valtozatok (Sport, Luxury, E, Elect, stb) nem tudom milyenek, az uj elektromos-sportos valtozatok kicsit mozgatjak a fantaziam , de a simanal a PS4S jobb volt.
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Véleményetekre lennék kivácsni, illetve, hogy szerintetek mi tévő legyek.. Elég régóta gondolkodom, de mindig visszatáncolok..
Van a tulajdonomban 2 autó. Egy 2007-es VW Jetta 1.9 PDTDI , amelyben jelenleg 285.000 km van, és minden gyári. Sajnos a szokásos helyen elkezdett rohadni, és még a kettőstömegű is gyári benne, ami lehet, howgy hamarosan cserés. Tehát azért kell rá költeni a közeljövőben. Mai napom kaptam egy kavicsot, ablak cserés lett a kocsi
. Én vagyok a második tulaja a kocsinak, mindent időben megkapott, oda is lett rá figyelve. Én autópályán használtam mindig, bejártam vele Németországot, Szlovéniát, illetve Lengyelt, és a Horvátokat, plussz Ausztriát. Sehol nem hagyott cserben. Utóbbi időben azért kezdenek elő jönni azok a hibák, amik a korából adandóak. Nagyon imádom amúgy, nagyon szép állapotban is van, szerintem is, meg mások szerint is. Idén vásároltam mellé egy 2008-as első kasznis Citroen Berlingot, 1.6 HDI motorral. Ezt azért vettem, mert a főállásom mellett van egy melléktevékenységem is, amelyhez kell a dobozos autó. Ez idáig rendben van, csak mivel ausztriából hoztam be, ez küszöb cserés lesz. Nyílván ezt tudtam, nem nagy tétel.
Utóbbi időben gondolkodtam azon, hogy.. van több variáció is :
- Eladom a Jettát, mert még jó áron eltudnám adni, majd veszek egy másik autót. Szívem szerint egy új Jettát vennék, de jelenleg mivel más is tervben van, ezért nem szeretnék hírtelen kiadni rá.
- Eladom a Jettát, majd használom mondjuk nyaralásra is a Berlingot, csak az nem annyira konfortos. Majd ha jó áron később mondjuk fél - 1 év múlva lesz egy számomra megfelelő Jetta, akkor veszek
- Eladom mind a kettő autót, veszek egy újabb kasznis Berlingot / Partnert , nyílván dobozosban, és akkor addig használom azt, míg nem találok egy Jettát.
- Megmarad mind a kettő, és inkább költök rájuk, Citroen nem is érdekel annyira, mert melós autó, de a Jetta nem tudom, hogy mennyire érné meg..Kinek mi a véleménye, nagyon szépen köszönöm!

Szép napot!

-
brumi1024
veterán
válasz
cOxeR
üzenetére
Gyártói kártyával (európai gyártóknak van pl) is kifejezetten kényelmes. Autó tudja hol lehet használni, töltőre rááll, bedug, kártya csippant és kész is, a hónap végén levonja a bankkártyáról. Ez még a Mol Move-os appos benzinkutas fizetésnél is egyszerűbb (shopba nem jártam, nincs türelmem megvárni a hotdogot, kávét, kaparós sorsjegyet vagy a 4 autóra vett 10 napos matricát).
-
cOxeR
Ármester
Végre hozzaférek az autóhoz, megjött a törzskártya, így már egyből van prémium connectivity, navigációnál sokat jelent.
I3-at is feltettem hahura, haladnak a dolgok.
[kép] - rohadt meleg van a garázsba is, kellene vennem egy klímát oda… sok a fogyasztó is ami hőt termel, napelem inverter, autó, routerek, szolgáltatói eszközök. Rendre letérdelt a voda routere… lassan kötők rá egy ventillatort. -
cOxeR
Ármester
Ez a fizetési probléma azért tudjuk, hogy azért van, mert a kutakon levő töltő a hátuk közepére se hiányzott az üzemeltetőknek, hiszen vélhetően azon nincs margó nincs jatt, sőt shop se mert nem megy be, hiszen nincs miért.
Tesla példa saját kezelő appon belül - amit amúgy is felteszel, mert onnan kapod meg a szükséges kényelmi dolgokat - megadod a kártya adatokat és nem csinálsz semmit feldugod tölt levonja, haladsz, van sok töltőfej, több mint ice a nagyobb pontokon. lsd Szszmiklós 20 db vagy Törökbálint 12 db, vagy akár Győr/Fót 10-10 db.
Van amúgy rfid kártya is pl mobility, az is megy érintéssel, szóval lehetne ezt egységesíteni, csak a törekvés nincs meg. Majd meglesz, rávernek x% adót meg csinálnak egy keret rendszert aztán készen is vagyunk, mehet minden az opusz on keresztül. -
válasz
brumi1024
üzenetére
Tetszik, de kicsit olyan semmilyen. Hiányolom az Audi-s vonalzóval húzott vonalakat. Nagyon fura ez a kerek dizájn. Seat kombi jut eszembe róla kívülről.
Belül határozottan jobb a két széles kijelző egymás mellett mint egy bazi nagy tablet középen
Ahogy látom itt is kapacitív gombok vannak a kormányon, és nincs fizikai klíma vezérlő. -
brumi1024
veterán
Bemutattak az uj Audi
A4-> A5-ot, egyelore "szedan" (inkabb sportback, nyilik a hatso ablak) es Avant formaban. Kivulrol nekem bejon, kicsit elindultak BMW iranyba a lekerekitesekkel. Belul az utas kijelzoje furan van integralva, amugy szinten rendben van. An nem S modelleknel a szokasos 2 liter 4 henger benzin/dizel kombot mutattak be egyelore FWD/AWD hajtassal. Ugyanitt remelem a Mercedes figyel, volt akinek sikerult talalnia ket extra hengert a sportlimuzinba.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
dj79
senior tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Sajnos nem csak a kapacitás más, hanem az adott egységidő alatt felvehető “hatótáv” is.
Arról nem is beszélve, hogy mindegyik benzinkúton kp vagy kártya, nem kell mindegyikhez külön alkalmazás, anyámvalaga, ezt kellene a töltőoszlopokon is nagyon egységesíteni egy terminállal, ha már áram meg internet amúgy is van ott. -
cOxeR
Ármester
válasz
simonjoe
üzenetére
Imádom ezeket a statisztikákat… Amerika ahol “ingyen” van a benzin… ki az aki csodálkozik a számokon…

Nagyon nehéz ezt úgy összevetni, hogy tényleg valós összképet kapj.
Szerintem ilyen kis országban mint MO, simán elegendő egy nagyobb akkus villanyautó bármire is, én átlag felett megyek éves szinten, mégis kiszolgált az I3, néhány kivétel volt mikor kompromisszum volt, de attól még meg lehetett vele csinálni amit kellett. -
6030D
addikt
Augusztusban lejár a jogsim. A neten rákeresve mindenféle vizsgálatot is írnak (vizelet pl.). Nem úgy van, hogy jelentkezek a háziorvoshoz, ő ott megvizsgál (szem, ekg, vérnyomás...), ad egy papírt, bemegyek a kormányablakba, és ennyi?
-
pit stop
addikt
válasz
brumi1024
üzenetére
Ez piaci alapon így van ahogy írod.
De ha kötelezően elő van írva pl., hogy minden második parkolóhelyhez telepíts töltőt , az üzemeltető meg tudja, hogy a parkoló autók max 10%a elektromos nála, akkor ha idővel duplázódik is a számuk, akkor is valakin be kell szednie a kiépítés költségét. Vagy az elektromos töltés lesz aránytalanul drága vagy szétporlasztja mindenkire.Most is van olyan budapesti parkolóház, ahol utólag lett egy fél szint megcsinálva elektromos autókat tölteni, tehát volt rá igény és megtérül nekik valószínű. De ha irreális kötelező kvóta jön a semmiből 0 szakértői háttér anyaggal, csak valaki hasára csap (ahogy itthon szokás sajnos) akkor azt a végén mindenki fizeti valamilyen módon (lásd különadók)
-
Micsurin
nagyúr
Találtam a gyári háromba tört és kokányolt első toldatom helyett németből üvegszálast, szerintetek bevállalható Zsanettezés nélkül?
Eleve toldatokkal OPC line pakkal lettünk ugye honosítva, csak a PUR vs üvegszálon parázom.
-
brumi1024
veterán
válasz
tboldi
üzenetére
Az egesz abbol indult ki, hogy a toltok szama eleri mar az LPG kutak szamat, erre valaszoltam, hogy mar a normal kutaket is meghaladja. Nyilvan mas a kapacitas, de mas a piaci reszesedese is a ket technologianak, illetve busz/teherauto/traktor sem fog beallni elem az Ionityre. Nem kellett meg varnom toltore, inkabb teruletileg korlatos a dolog, de az is latvanyosan javul.
-
tboldi
nagyúr
válasz
brumi1024
üzenetére
Úgy értettem, hogy nincs szabad konnektor, se elosztó, nem azt, hogy nem bírja el a hálózat.

De most komolyan, 2507 töltőoszlop van, amin 2507 autó tud tölteni, a 2050 benzinkúton meg elméletileg 8000-16000 autó tud tankolni egyidejűleg, nem? Vagy rosszul gondolom?
-
pit stop
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
A töltőpontok kiépítési költségét meg a kisangyalok hordják majd össze?
Megcsinálja, de az lesz a vége, hogy óránként 250 helyett 300 forint lesz a parkolás mindenkinek - hát nem biztos hogy őszinte lesz a mosoly. (Hasamra ütöttem két számmal)
Ha megéri és van rá kereslet/versenyelőny stb., akkor meg nem kell előírni ilyen dolgokat - megcsinálják maguktól. -
Szédület, mennyi hsz született (kicsit offos voltam mostanság).
Új autók a képben.
Gratulálok az új tulajoknak!
🏎🚗 -
brumi1024
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Ja hat a Plugee eros arazasu, 289/309/319 Ft/kWh 50kW-os tolton, es 30 perc utan meg percenkent 1 Ft, azt szerintem csak akkor hasznaljak ha abszolut nincs mas. Ehhez kepest Ionity 350 kW 280/160 Ft, vagy Tesla 220/180 Ft.
-
pit stop
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Ha megéri, akkor lesznek töltők, de ez a kötelező dolog azért visszás...
Miért kell kifizetni annak, aki nem tudja tölteni az autót az elektromos autó töltési lehetőséget - akkor legyen kötelező benzinkút vagy autómosó is (kinek mi) -
brumi1024
veterán
válasz
tboldi
üzenetére
Hany konnektor van, ahova be tudod dugni tolteni az autot?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyebkent frissebb adat, hogy 2507 darab tolto van mar.
-
szőröscica
addikt
válasz
brumi1024
üzenetére
HPC kellene mindenhova az autópályákon, ahol benzinkút van és jók lennénk.
Plusz parkolóházakban, mélygarázsokban kötelező töltők, kártyás fizetési lehetőséggel.És nem egy darab 50kw-os Plugee vagy Shell Recharge fej, hanem 4-6 oszlop, minimum 150kw-tal, majd folyamatosan bővítve, ahogy nő a kihasználtság.
-
atesss
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Áh a mágnesszelep mondjuk nem rossz ötlet !
Csak kérdés találok-e 12VDC-set, és főleg ilyen kicsiben.
És a vezérlés meg lehetne szimplán csak annyi hogy párhuzamosan bekötve a motorral.
Azt tudom hogy a mágnesszelepeknek van egy minimális nyomás igénye, de azt azért szerintem a modellszivattyú már tudja. (de ezért pl. szivattyú-nélküli esővíz-gazdálkodási rendszerekhez nem lehet használni)A vízpumpa vajon magában is "lezár" ?
Mert ha nem, akkor amúgy sok előnye nincs szerintem. Nekem legalábbis. Vagyis hát a modellmotor alapvetően bevált erre a célra. Olcsó (kb. 3-5eFt), kicsi, kis áramfelvételű, elég halk.
Ha 5 év után lecserélem az meg szerintem nem árt (amúgy lehet annak pont nincs is baja, de inkább cserélem, ha már nekiállok ennek a dolognak). -
válasz
macilaci78
üzenetére
olvasd a linket
az, hogy megválogatja, az rendben van
a megválogatás módjára viszont ügyelni kell
-
macilaci78
nagyúr
válasz
f4lcon
üzenetére
A garázsok általában magánterületen vannak, az üzemeltető, tulajdonos pedig megválogathatja, kit, mit enged be.
A tartályon van a biztonsági szelep, egy tartály első ízben 10 év szavatossággal bír, ami egy hatósági ellenőrzést követően további 5 évvel meghosszabbítható. Azok a tartályok, amik nem biztonságosak, már rég kikoptak a forgalomból. -
brumi1024
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Lassan több töltő van, mint rendes benzinkút (~1700 vs ~2050) Magyarországon, ehhez képest az LPG ugye elenyésző.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
macilaci78
üzenetére
LPG az nem alternatíva sokak számára, mert pl mélygarázsokba se lehet bemenni vele.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Kinövi majd ezt az e-autózás (régen sem volt minden sarkon benzinkút) de azért az még odébb lesz. Ha cserélnék max vmi hibridre, full elektromos egyelőre nem kell (pedig egy 4-500 km hatótávos elég lenne az esetek 99%-ban). Sőt ha egy Mátra oda-vissza megvan az már nekem okés lenne.
-
válasz
simonjoe
üzenetére
Én itt inkább azt látom, hogy az is beleugrott, akinek nem kellett volna, akinek nem való.
Én is azért félek tőle, mert a töltés még mindig egy kicsit para dolog, és asszony meg a szokások mellett nem fér bele, hogy egyes külföldi utak során még töltőt is vadásszunk. Alapból nehéz jó szállást találni jó helyen, ha még azt is figyelni kéne, hogy van-e ott, vagy a közelben töltőoszlop, akkor végképp baj lenne. MInden más szempontból viszon tetszik az elektromos autózás. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Kickass
üzenetére
Elfértek, legalábbis több elektromos és nem elektromos kis autót is látok 2 gyereküléssel a hátsó ülésen.
Egy időben elkacérkodtunk az eUp-pal is, 4 felnőtt férfi elfért benne, a magas fejtér miatt kényelmesebb is, mint egy szedán, vagy akár egy lefelé ívelt tetővonalú kombi. A csomagtartóban elfér a jól pakolható cucc és mivel feleségem is magas (170 cm), így tetőboxban az összecsukott babakocsi volt az opció.De végül elvetettük, számunkra az elektromos autó nem rentábilis. Évi 10-12k km, ennek fele pályán 250 km egy irányba, egy seggel. Az ezt tudó elektromos autó akkori/jelenlegi árát nem akarjuk autóban tartani.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30
üzenetére
Igen és a Zimmi ami még árban és minőségben is oké nekem. De előbb úgyis az első futóművet kell gatyóba rázni. A fék az ráér.
-
Tothgera30
veterán
válasz
tboldi
üzenetére
Ez attól is függ, milyen állapotban vannak a jelenlegi alkatrészek. Nem biztos hogy kidobandók.
#310912 Qru: Akkor mindenképpen aftermarket megoldás kell, ami a gyári fölé lő minőségben. Az a 1-1,5 év szerintem olyan usernek is megvan aki semennyit nem vigyáz rá. Nekem a Megalight Ultra +200 is elé sokat (két év) benne volt (azóta havernál szolgál lassan egy éve), és csak próbaképp tettem vissza a +120-ast. Jó is lenne a megf. minőségű led, ha a magyar szabályozás felnőne hozzá.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30
üzenetére
Az a baj, hogy a gyarit nagyon konnyu hullamosra fekezni ezert vmi erosebbet akarok mindenkeppen.
Ilyen 1-1.5 evet olvastam tobb felhasznalotol. De drl van, szoval sokat nem lenne hasznalva. Sotetben eleg ritkan vezezek mar.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Én mindent ki akarok cserélni, nincs kedvem a régi alkatrészekkel vesződni.

Ebben minden megvan, csak 2 dob kell még ezen felül hátra. -
tototos
addikt
válasz
Kickass
üzenetére
Ha van erre 2,5.3 milliótok akkor hajrá. Én azért látok benne rizikót, hogy 1-2 év múlva már a használhatatlan kategória lesz az elhasználódott akku miatt.
Én nem félek a 15 éves autóktól. 22 éves az RS Octaviám, A P2 Priust 13 évesen vettem és 16 évesen adtam el. A P3 a legfiatalabb a maga 12 évével
-
Tothgera30
veterán
válasz
tboldi
üzenetére
Elvileg nem kell, Januárban volt Krisztiánnál, szét lett szedve, ki lett takarítva. Betétet sem kellene (még), de mivel családban marad, ha jön az utód, ezért nagyon figyelek rá. De ha mégis, akkor majd azt is rendelünk.
#310780 Qru: Azt én is néztem, de cca. 1163kg-hoz és 90le-hoz irreális.
#310795 Qru: Olyan hamar nem ég az ki, főleg ha DRL mellette van. Faternak 6 éve benne (cca. 65 ezer km).
-
Kickass
őstag
válasz
cOxeR
üzenetére
Fb csoportból gondolom kb kiderül majd mit tud valójában. Főleg a tél lenne a lényeg.
I3 valóban jó lenne, de most annyit nem akarok autóba feccölni.tototos: onnan indult a dolog, hogy veszünk valami 4 kerekű esernyőt max 1.5-ig. Na de ennyiért jellemzően 15+ éves autók vannak.
Kb a karbantartás, illetve nem kell tankolással vacakolni. Sokáig nem tartanánk meg, sztem max 2 év. Ha bejön akkor lehet jönne vmi komolyabb elektromos.Az még hozzátartozik a sztorihoz, hogy a 2x25km az worst case scenario, van egy olyan opció is, hogy csak 2x3km. Meglátjuk, hogy alakul a suliba hordás, addig meg tájékozódom.
-
tototos
addikt
válasz
Kickass
üzenetére
Ami a nagy kérdés hogy neked mi a hasznod belőle. A fogyasztás különbség szerintem nem tetemes összeg. A karbantartás lehet hogy megint hoz a konyhára bár egy 1,4hdi vagy 1,9tdi is olajat kér ami megint 20 30 ezer forint és évente elég.
Amit nem tudok,hogy mondjuk eladáskor többet veszít e az értékéből mint egy belső égésű mert akkor kevesebb rezsiköltség hip hop elveszik.
Ha csak környezet tudatos akarsz lenni akkor nagy köszönet érte. -
cOxeR
Ármester
válasz
Kickass
üzenetére
A gen 1 leaf nem igazán jó választás, de más elektromos igen, pl itt van az I3, netto 27,2 kWh-s akku van benne hivatalosan, pont ma néztem, azt írja 28,1 kWh elérhető 108e km után, persze ez a mostani 3x fokban, télen 27-et se fog írni…
Szóval ez az akku degradáció picit nehezen mérhető, user oldalról kell információt gyűjteni, mit is tudnak, az fogja elárulni megfelel-e vagy se Nektek. -
Szada85
aktív tag
Cupra fogyi:
DE - Balatonboglár 7,1 literes átlaggal, mindenhol megengedettel, német részen is “higgadt 140”, a tömött pálya nem is engedett nagyon többet, legalább nagyobb torlódás nélkül lehoztuk a szakaszt.
Időjárás nyaraláshoz álomszerű, de hétvégén “jó lesz” hazamenni a chilles 24-25 fokba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Montech/Asus/SteelSeries/Ozone/Deltaco/DE/UK/Számlával!/
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- GAMER PC! i5-14500T / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 650w Gold!
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

. Én vagyok a második tulaja a kocsinak, mindent időben megkapott, oda is lett rá figyelve. Én autópályán használtam mindig, bejártam vele Németországot, Szlovéniát, illetve Lengyelt, és a Horvátokat, plussz Ausztriát. Sehol nem hagyott cserben. Utóbbi időben azért kezdenek elő jönni azok a hibák, amik a korából adandóak. Nagyon imádom amúgy, nagyon szép állapotban is van, szerintem is, meg mások szerint is.
Nekem másodszorra nem volt szerencsém Pirelli Pzero jutott a PS4S helyett.

Nekem is jobban bejött a vonalzóval rajzolt külső.
a gyári 1:1 mása szerencsére, egyszerűbb 25k-ért mint a magamét gányolni ami 3 darabban van… fényezni meg úgyis kéne.