Hirdetés
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
-
Mobilarena
Autós topik
-
BigBlackDog
veterán
(rögzített hozzászólás)
Akkor itt lehet szavazni a következő tali időpontjával kapcsolatban. Szavazás határideje jövő hét péntek (május 1.) éjfél. Névnek egy PH!-s nicknév mehet!

Javasolt helyszín a nyári rezidencia, rossz idő, vagy eső esetén pedig a Savoya Park, Möbelix alatti parkolója.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbubby00
őstag
Skacok. P rendszammal szeretnek hazajonni nemetorszagbol.
Remhireket hallani, hogy ausztria fele nem erdemes jonni, inkabb a csehek fele keruljek. Ti miket tudtok, javasoltok? -
Gsx-rr
veterán
Most jutottam el a Handras uj videojahoz. Hat ez valami szanolom ahogy kapalozik es terel mikor valaki elmondja a velemenyet
-
hacki87
senior tag
válasz
Gergőke88
üzenetére
Gondolhatod, reggel 7re mentem új munkahelyre. Kicsit dezsavum (akárhogy is kell írni.) Volt. Anno az M0 szívtam akkori új munkahellyel. Úgyhogy holnap inkább 6kor indulok. Amúgy nem vagyok késős fajta amikor elsőre mentem oda megbeszélni dolgokat félórát ücsörögtem az autóba mert előbb érkeztem.
-
törölt tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Vagy így.

-
F_Zolee
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Dombtetőn a 100as korlátozás smafu vagy azzal mész alapban?

-
DEJVID
őstag
Sziasztok!
Eddig nem olvastam a topikot, de bitpork meghozta a kedvem hozzá.
A családunkban hármunknak 6 Alfa Romeoja van. Ebből az enyém egy 2000-es 156 2.0 TS Selespeed illetve egy 1972-74 között gyártott Alfetta.
Szép lassan készülget mindkettő. Ha van igény, update esetén teszek fel képet.
Üdv mindenkinek!

-
válasz
üzenetére
Az Érdi emelkedő kultikus szakasz, ott már halt le jó pár autó, meg szakadt el vezérlés is.

Apropó ma azt hittem megfőzöm a kis 208-ast M7-en emelkedő közbe egyszer csak elkezdett lassulni gondoltam a szokásos nem bírja az emelkedőt klímával aztán látom a víz 110 fokos...

Az M6-on hazafelé már rendben volt, de hátszéllel jöttem amit láttam a fogyin is, valszeg vízpumpás lesz, mert már volt ilyen tünet másik ilyen autón.

-
-
törölt tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Marha ciki, de melyik az érdi emelkedő amit annyian leírtok mindig, hogy azt meg kell mászni?
Ráadásul szerintem már voltam is rajta, de egyszerűen nem vágom annyira koca vagyok. Tavaly M7-M0-M5 vonalon mentem Alföldre kutyát venni, ha ez mond valamit.
És nem emlékszem, hogy mentem volna át bazi nagy emelkedőn amin széterőlködte volna magát a kocsi. -
máyköl
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Baromi jó volt ma a forgalom... Reggel azt hittem, hogy benéztem és vasárnap van. Alig láttam kocsit. Délután is úgy mentem át a lánchídon, hogy egy kocsi nem jött se szembe, se nem tartott előttem. Rég láttam már ilyen Budapestet.
Btw, Jászai Mari térnél volt délelőtt egy kicsi torlódás, valaki egy új Xc90 -et feltnyomott a falra, nyílt is benne minden légzsák.
-
-
válasz
brumi1024
üzenetére
Értem, a Michelinből normál kivitelt vennél, nem RFT-t... úgy több benne a ráció.
Jut eszembe a legfontosabb kérdés a budapestiekhez: Milyen volt a forgalom így az első iskolai napon?
Megelőzendő az agyfrászt, én inkább hajnalban keltem és elindultam 6:45-kor (alapesetben 8 és 9 között szoktam); ill. hazaindultam 15:55-kor, így semmi problémával nem találkoztam.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Talaltam 2 litert itthon azt betoltom, csak arra kell, hogy mikor majd megy fenyzohoz a kocsi ne fagyjon be. En Telen nem fogom hasznalni.
Tboy93: az nekem keso,2 heten belul kell megoldanom
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Gsx-rr
üzenetére
Tesztek alapján random, némelyik már korábban kásásodik. Ha nagyjából biztosra mennél, akkor tömény, vagy keress rá neten, hátha találsz valami jobbfélét a kínálatban
Prelix -19 valamelyik teszten jó volt, cégnél Unix A.Z. volt használva az illata miatt (nagy fagy hiányában sokat nem próbáltam, de azzal sem volt gond). -
Gsx-rr
veterán
Nem talalok szupermarketekben meg teli szelvedomosofolyadekot.
Ha a -42 ig jo ablakmoso folyadekot 1:1 ben higitom az jo legalabb -10 ig?
-
Qru
MODERÁTOR
Az M6 nincs a listán. Olyan alacsony forgalmú, hogy nem is mérhető?!

-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Én renault 105- el mentem, szívó diesellel. A váltó minden váltás után felvette a közép állást és konkrétan csak padlógázzal volt érdemi gyorsulása

-
gzbotii
nagyúr
Most ment el mellettem egy rendőrségi A4, leengedett alblokkokkal, bömbölt belőle a mulatós...azt hittem, hogy valami nem idén barnultak.
Nem vagyok teljes mértékben biztos, hogy ez nem ütközik valamilyen szabályba...már a zenéért járna fél év letöltendő
-
válasz
CactuS
üzenetére
"Én a Renaultnál nagyon f*stam a váltótól, hogy mennyire lesz franciás, de a twingoban elég jó lett. "
Tegyük hozzá, nem azért lett jó aváltó, mert Twingo; hanem mert RS, azaz a Renault Sportnál tervezték az RS specifikus részeket és ott rakták össze a vasat.
(1x volt francia autóm, egy 2006-os R. Clio 2011-ben; a feleségemnek vettem, sose* használta, én mentem vele szumma 1500 km-t 11 hónap alatt. *Összesen vezette 50 km-t úgy hogy mellette ültem; ezalatt az 50 km alatt egyszer csak megszorult váltó -> kuka; bontott váltó kellett bele.)
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Twingo RSben passz, hogy mi van, elég szűken jár, nem lötyög, egy picit pattogós, darabos, de élhető. Ha majd nagyon zavar és nem lesz más, max rénézetek a srácokkal. Az a fajta nyúlós érzés, mint ami megvan pl: egy új clioban is viszont nincsen és ez jó.
-
CactuS
Arcképgyáros
Én a Renaultnál nagyon f*stam a váltótól, hogy mennyire lesz franciás, de a twingoban elég jó lett. Nem mondanám, hogy óramű pontosságú, de alapvetően jól használható, nem túl hosszú és egész jól lehet tenni a fokozatokat is. A sima Renault váltók ennél klasszisokkal rosszabbak.
Start-Stopról az egyik kedvenc félpercesem: [link]. Bár nem járok ilyen autóval - bárcsak -, de a sima autóknál is ez van, csak ott simán nyekereg 10 másodpercenként. Priusnál azért viseltem el, mert eleve nem rázott a beindításkor és eleve nincs önindító sem, ami tekerjen.
A videóról eszembe jutott megint, hogy de jó lenne a twingora is valami nyitható rendszer, hogy legyen combosabb hangja, ha épp olyan a hangulat.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
CactuS
üzenetére
Amikor először mentem vele az első lámpánál lelőtte magát a motor... Én meg ott fogtam a fejem, hogy nem hiszem el, hogy pont alattam döglik meg ez a sz@r... Aztán kinyomtam a kuplungot és beindult.

Végülis nem rossz, olyan korrekt iparos munka, de a jótól messze van. Mondjuk olyan Suzuki Swift szint. A Jazz-ünk váltója kb 2x jobb. Nem rég cseréltem benne váltóolajat (a gyárit cserélem Motul Gear300-re) attól sokat javult a kapcsolhatósága, főleg hidegen (bár leginkább azért mert gyárilag 80W90 van benne ez meg 75W90-es). Váltót ez is rázza picit, a 650-es alapjáraton azért a 4 hengeres boxer nem jár olyan finoman de inkább ez mint egy DMF (a modernebbekben már van pl).

A hifi az konkrétan fos, komolyan nagymuter Sokolja jobban szól. A BT-os gyári fejegység az feláras volt, ebben nincs.
Az ülés viszont nem rossz, olyan fotelszerű, 0 az oldaltartás de cserébe epedás, kényelmes. Nyomtam le vele Bp-Bázel túrát és a végén sem volt semmi bajom az üléssel.
A kormány kicsit vékony volt nekem de így bőrözés után pont jó a vastagsága. -
CactuS
Arcképgyáros
Start-stop sajnos egy idióta dolog, egy rossz, amit a hülye szabályzás hozott el, ellenzem én is, mert nyírja az akkut, nyírja a motort és egyébként minimálisan spórol üzemanyagot. Cserébe idegesítő és a legrosszabb helyzetekben is le tudja lőni a motort - mondjuk a Toyota HSDje ezt jól megoldotta, de ugye ott még hagyományos önindító sincsen, azért sem zavaró -.
Bubu-ban nem jó a váltó? Nekem az kimaradt az életemből, de azt feltételeztem, hogy elég precíz váltót tesznek azokba a járgányokba. BMWből nekem egy maradt meg, hogy az F31-esünk, az 0 km-es korától rázta a váltókarját, érezted rajta a "fordulatot". Sose tudták kijavítani és azért is volt furcsa, mert ebből a korból se az kisebb, se a nagyobb BMWkre nem volt amúgy jellemző.
A hifit megértem, az sajna a magasabb kategória kiváltsága, vagy házilag pimpeled. Twingoba is szörnyű, de az Aurisban sem mondanám valami nagy durranásnak (gyerekdalok azért elmennek rajta és az első 500 bőrünk csokival van bevonva után már úgyse figyel az ember.
). Nálam szerintem az is eszméletlen javulást hozna, ha kukáznám a semmire nem jó BT nélküli CDs fejegységet.Egy első combtámaszért elég sokat megadnék a twingoba is, mert elég rövid az ülőlap nekem. Cserélni meg necces lenne, mert egyébként is előre sikló ülés kéne, márkán belül meg fene tudja melyik férne bele. A kormányom meg nagy és vastag, de a medve mancsaimhoz elfogadható méretű.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
CactuS
üzenetére
Nem csak a műanyagok, azt amúgy sem tapizom. Jó a kormány mérete (bár a villanyszervó miatt nem olyan jó a visszajelzése). Szerencsére a start-stop ki lett iktatva már belőle (attól agyf@szt kapok). A sportosabb rugózás nekem jobban bejön, az enyém eléggé nagypapás. Az ülés jó oldaltartású, a felfújható deréktámasz meg az állítható combtámasz nagyon baba. Jól szól a hifi, a navija is gyors. A váltási érzet, meg maga a váltó is jó (mondjuk az 1-es elég rövid a 6 gang miatt). Igazából azon kívül, hogy mechanikailag nem olyan megbízható mint az enyém minden a BMW mellett szól.
mod:
Saint_: Jah behozzák az onnan kiszuperált Euro4-5-ös dízel autókat aztán visszatekerik és a hülye vásárló meg rárepül mint gyöngytyúk...
-
CactuS
Arcképgyáros
Műanyagból kevés gyártó van, aki jót készít - manapság az egyik legjobbat a Kia adja, minden generációval puhább és puhább a habos műanyagjuk, az új Ceedben is elég pöpec lett és nem felületi kezelés, anyagában puha -. Rugózás most passz, ha egy prémium olyan pacskerokon és ültetésen menne, mint a twingo RS, szerintem kb. ugyanazt kapnám.
De értem mire gondolsz. 
Saint_: A bőrt függetlenül mondtam, de alapvetően kisebb autókban az is ritka. Gyerek mellett viszont előny (ezért is néztem a Gordini Twingo RSt, de ami itthon van, azt anno elég szépen megtekerték, nem mertem beleugrani). A prius teljesen bőrös volt, imádtam. A műanyagon túl nekem pl. az nem okozna álmatlan éjszakát, hogy egy Ford vignale-ban a bőr varrása nem mm pontosan követi egymást, élvezném a masszírozós ülést és az üléshűtést. Van akinek meg igen.

__
Más, most átfutva a kínálatot, hogy miről maradtam le, azért ma sem sok van ezekből, egy jó kis német behozatal (téli felnivel, de lerúgott nyáriakkal). Na meg egy faceliftes, "sérülésmentes" Gordini, de ez valami baromi ronda hátulról.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
CactuS
üzenetére
A bőrt én sem szeretem (max a félbőrt), hanem egyszerűen a műanyagok, a rugózás, a kormány, a váltó, a hifi... Teljesen másról szól a két autó nem is versenyeztetném őket, hogy melyik miben jobb, felesleges is... Csak egyszerűen jó az a BMW na.

mod:
stickermajom: Nem tudom ez mennyire befolyásolja az eladhatóságát de sztem azért kezd ez a dízelüldözés lecsengeni.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
CactuS
üzenetére
Szerintem nem a borkarpitra gondolt. Az a4-emben sem volt bor, megis fasza minoseget kepviselt. Az amperamban borkarpit volt, jo minosegu volt egyebkent a belter, de a muszaerfal anyagai megsem olyanok voltak.
Az astra meg astra volt, de a twintopban jofele ulesek voltak (mondjuk a bmw ulesei is jok)
-
kisza25
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ha élményre mész és nem köridőre

-
CactuS
Arcképgyáros
Hála a jó égnek, hogy eléggé oltva vagyok a prémium beltér ellen. A bőrt szeretem, a sorjás, kopogós műanyagot annyira nem, de azért megélek egy vasaló swiftben is (vagy az utóbbiakban, mert igazából a swift, sx4 s-cross, vitara ugyanazt a hányásbiztos "ajtókárpitot" kapta). A kéne a prémium beltér, akkor azt hiszem nagy gondban lennék - főleg, hogy a twingo is kiesne, hacsak nem varratnám bőrbe az egészet belül -.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Pulse RX 6800 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 15 Pro Max 256GB 89% (1év Garancia)
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G10 - i5-1335U I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(nem, nem folyik a tartaly)

Na majd biztos holnap lesz a nagy reggeli dugó.