Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Yettel topik
- iPhone topik
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
X Factor
addikt
GDAX-nal eth 700eur alatt, lehet nézni, meddig megy le és a tárcákat késziteni

-
Danex
addikt
válasz
Melorin
üzenetére
Kezdő postba be kéne rakni mi a különbség a Coin nehézsége és a pool nehézsége között!

Ne azt a nehézséget nézd profit számolásnál amit a miner ír, hanem amit a neten találsz, hogy ETH diff, BTC diff stb.
(#41595) dvd_R+
Őszintén? én nem vennék semmilyen RIG-et most, egyszerűen túl magas a kártyák ára. Túlságosan kint van jelenleg a ROI, a diff meg száll elfelé. Plusz kitudja még, hogy mit hoznak az új generációs kártyák is. -
fogtunder
nagyúr
válasz
Melorin
üzenetére
a NH-nél nem csak a difficulty számít, hanem a kereslet-kínálat aránya is. mivel tavaly év végén, idén év elején sokan építettek gépet, az Equihash alapú valuták anyg része viszont százalékosan többet esett a BTC-nél ahhoz az állapothoz képest, elég egyértelmű a dolog.
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok,
Egy ismerősöm rig építés előtt áll és ebben kapcsolatban lenne pár kérdésem, Mi az amit ajánlotok ami jelenleg a bestbuy és legjobban megéri ha a pénz nem számít? Értem ezt úgy hogy mindegy mennyibe kerül a gép össze állítása a lényeg hogy a jelenlegi legtöbbet ki lehessen vele hozni bányászat terén.
Én személy szerint RX580 8GB VGA-at ajánlottam neki mivel azok valószínűleg sokáig elegek lesznek még
De érdekelne hogy milyen alaplap táp stb-t ajánlotok.Leírnám az én általam össze állított riget és kérném hogy írjátok meg hogy szerintetek ez jó e vagy írjatok ti egy össze állítást
GA-H110-D3A
4GB DDR4 legolcsóbb ram
G3900-G4400 Proci lényeg hogy olcsó legyen
Aliexress 0.08-as riserek azt hiszem ezek a legujabbak de nem vagyok képben melyiket érdemes rendelni
60GB legolcsóbb ssd
1000W tápegység
VGA Sapphire Nitro+ vagy XFX xxx edition azt hiszem ez a típusa amin van a bios switch kapcsoló
a 2 márkából számomra az xfx szimpatikusabb mert 84W a fogyasztása alulfeszelve és 30,5 eth hash rate-t tudd míg a nitro+ legalabb is ami nalam volt az 31,5eth hash rate és 115w fogyasztás..Illetve még 2 kérdés a táppal kapcsolatban és a vga-val kapcsolatban
FSP1000-50AAG ez a táp jó lehet e a fentebb leírt righez?
GV-RX580GAMING-8GD illetve ez a vga jó e bányászatra? -
Melorin
addikt
Mi az ami miatt a januárihoz képest fele annyi pénzt hoz a NH Equihash alapú bányászat ha a BTC árfolyama nem a fele az akkorinak? Akkoriban 1400 HUF/nap volt a bevétel, most 700. Akkor 3.400.000 HUF/BTC most 2.800.000
A difficulty a NH szerint 512,akkor és most is. -
Kkitti78
csendes tag
Hmm. Kis tatyiba ez az. Hátha kell valakinek valami. XD
- Alig használ 1060 3 Gb irodai gépből ??? Hmm Hmm??? -
Enter65
senior tag
-
gologolo
tag
válasz
tom120514
üzenetére
Köszi szépen! Kezdő vagyok, nem volt világos hogy Claymore-ból is lehet de most beállítottam 100%-ra statikusan a sebességet, ill azt hjogy 70 foknál visszavegyék a teljesítményt és 80 foknál lekapcsoljanak.
fogtunder: Köszi a fanspeedes tippet is, ha ez nem lenne azt használnám!
-
-
gologolo
tag
válasz
tom120514
üzenetére
Akkor listázom

Kártyák: 2x R9 280, 2x r9 280X
Miner: Claymore's ZCash AMD GPU Miner v12.6
Pool: MiningPoolHub > ZClassic (Flypoolnál is produkálta a jelenséget)
Driver: Adrenalin 18.2.2 (Crimson driverrel nem tudtam a fan speedet egyáltalán tweekelni)
Tweeker app: SpeedFan 4.52Hőmérsékletek: 51-56-58-63 C (az egyiknek van VRAMnál is szenzora az 66-68 C°-ot mutat. A fan controlra ezért van szükség, mert túlhajtás nélkül felment 78-80 fokra és akkortájt gyakran újraindulgatott.
Most viszont ezek korrekt értékek nem értem este miért indult újra a rig.A SpeedFan-t be tudom rakni startupba, de ott még minden egyes alkalommal manuálisan be kéne állítsam hogy 100%-on pörgesse a ventiket, automatizmus nem találtam a programba, ill nekem nem működött amikor a fan control fülnél felvettem egy új profilt.
-
tom120514
őstag
válasz
gologolo
üzenetére
DTSM vagy EBWF? Mi az hogy nem lehet betenni, nem indul el? Nem ismerem, nincs benne startup with windows mint az Afterburnerben? Milyen karik ezek hogy az AB nem látja őket?
Szerk. látom már, AMD nekem messze van, Másik AB esetleg, másik driver? Felismeri a kártyákat, fura. Ha a riserre gyanakszol, próbáld meg anélkül eggyel, hátha.
-
gologolo
tag
Sziasztok!
Zclassic-ot szeretnék bányászni, de folyton újraindul a rig-em ismeretlen probléma miatt. Azért kellemetlen ez számomra mert a ZecMiner64-et be tudom rakni a startupba viszont a SpeedFan appot ami egyedüliként felismeri a gpu-kat és engedi a ventilátorok sebességét beállítani már nem. Ott ugyanis minden alkalommal manuálisan 100%-ra fel kell húznom a ventik sebességét.
Tanácsot szeretnék kérni miért indulhat újra a rig kb 6-12 óránként de ha van ötlet startup automatizálásra azt is szívesen fogadom. Afterburner, Trixx nem engedi tweekelni a ventieket. Van szoftver diagnosztikára?
-
szazbolha
addikt
válasz
Zoli986
üzenetére
Több megoldást is kipróbáltam de a csavar tűnik a legjobbnak.
Kártyánkét 2 db 4x100mm metrikus csavar. Az 5,25 kereten átmenő egy elöl (riser oldalról) egy hátul (másik oldalról) A kártyát elől lehet rögzíteni a csavarhoz . A csavarokat szigetelni kell, pl zsugorcsővelEgyéb megoldások
- 5,25-ös beépítő keret. - műanyag rácsos szellőző
- Méretre vágott műanyag lap vagy L idom (ez lehet fából is) amit az 5,25 keretbe szerelünk.Mindhárom esetben a ház áll, és beszerelt csavarokra vagy konzolokra fekszik fel a kártya, venti felfele néz. VGA-k gagyi módon rögzítve, azaz nem szállítható és a ház nem forgatható (a normál rigek sem). Viszont üzembiztos és könnyen szerelhető. Szellőzés/hűtés 5-600 W-ig elégséges tud lenni.
Az 5. kártya behelyezése macerás, de ha van hely akkor letenném a ház aljába minimális rögzítéssel, alatta 5-10mm hely (pl 4db öntapadós butor-alátét). A strix-et raknám az x16 pcie slotba és egy itx méretű menne alulra. De ha összeérnek, vagy nem jó a légút, esetleg melegszenek, akkor a strix menne a felső szekció tetejére az 5,25 keretbe.
ui: Ha lakásban üzemel, akkor már 4 kártya is necces, mert nagy légárammal kell a házat szellőztetni, ennek hangja lesz, akkor is ha a VGA-k viszonylag csendesek. Ha az aljára szerelsz görgőket (egyik házamon eleve volt) akkor könnyen mozgatható lesz lakááson belül a cucc. A meleg 80%-át felül nyomja ki a 3 kártyáról.
De mi lesz nyáron? -
Zoli986
tag
válasz
szazbolha
üzenetére
Valahogy így képzeltem el ahogy leírtad,csak nem tudom hogyan tudom rögzíteni a kártyákat igazából ezen akadtam meg a gondolatmenettel.
Rack házat láttam már "előlap-> hátlaposítva",de azon gondolkozok,hogy ennél a háznál meg tudom e oldani.
Ami a kártyákat illeti 4db 570itx-et akarok mindenképp beletaposni egy 5. asus rog strix csak a ráadás lenne ha belefér,nagyon nem kellene összezsúfolnom.
A kártyák mögött 120mm-es ventilátorok lennének felszerelve.cuko:Ha fel tudom rakni az oldallapot az csak hab a tortán.A lényeg a mozgathatóság lenne.
Ez nagyon off lesz amit most írok.
/off
Most sokan ki fognak nevetni és azt mondani miért foglalkozok vele ha nem állnak rendelkezésre a feltételek,de a helyzet a következő.
Adott egy családi ház ahol a nappaliban van egy sarokban elhelyezve a szerkezet.
A fűtés fatüzelésű vízteres kandallóval van megoldva 6kw levegő oldal, 6,5kw víztér.Ez persze a maximum.
Nem egy nagy házról kb 60nm 2 hálótérrel,a háznak majdnem a felét adja a nappali,nagyjából egyenletes lenne a meleg eloszlása 1-2 fok különbséggel.
Most azonban a nappaliban van 24-25 fok amikor nincs fűtés és a szobákban kb 19-20 fok.
Így lehetetlen úgy fűteni a házat,hogy a nappaliban ne kelljen megfőni(27-28 fok).
Az elképzelés,hogy napközben amikor nem tartózkodunk a szobákban oda fűt a rig és csak éjszakára kerülne ki a nappaliba.
Az optimális az lenne ha minden helyiségbe le tudnék rakni 1-1 riget és éjszakára lelőnénk,hogy ne a zúgásban kelljen aludni,de anyagi korlátok miatt ez nem lehetséges.
/on
Most térülne meg az a befektetés ha stabilabb polcot választottam volna. -
szazbolha
addikt
válasz
Zoli986
üzenetére
Egy ezresért átveszem.
Az ilyen házakba könnyen el lehet helyezni 4-5 VGA-t ha van elég 5,25 hely. Az ideális 8-10 db lenne, a tiedben csak 6 db van. Minden második CD fakba lehet tenni egy-egy VGA-t.
Sajnos ki kéne vágni a HDD kereteket és oda is valahogy rögzíteni egy VGA-at + 1-et a x16 slotba,
Szellőzés iránya a hagyományos fordítottja, azaz hátul beszív elől kifúj, hogy a 3 felső VGA jól szellőzőn. Előttük lehet 2 db 12cm venti.ui. van 2 nagyobb PC házam 4-5 VGA-val, meg 2 midi ház 3x1060-akkal. AZ NV-k nem melegszenek (300W), az AMD-s hűtése nyáron biztos necces lesz. Ezek 500W felett adnak le
(#41561) cuko Szerintem abban a szerver házban 7 kártya megsül, illetve nem hűthető rendesen. De még 6 sem, túl közel vannak egymáshoz. Talán 5 db elférne úgy hogy legalább 4cm van mind felett (mármint a hűtés irányába.) Ez kb 40-50 cm helyet feltételez.
-
szazbolha
addikt
-
cuko
aktív tag
válasz
Zoli986
üzenetére
Én még nem, de van egy Asus EATX házam elfekvőben és hasonló szerepet szántam volna én is neki, de méricskélve, számolgatva, nehezen tudnám belesuvasztani a 4-5-6 kártyát és még nehezebben tudnék jó levegőáramlást csinálni belülre - ha meg oldallap nélkül lenne, akkor mi értelme az egésznek?
Mondjuk hobbi projektnek még mindig megtartottam, hátha egyszer lesz rá erőm/energiám/ihletem.
Ha minden igaz, ez a Chieftec házad - itt egy kép belakva.
Ha a táp és az alaplap a gyári helyére megy, te hova képzelsz el helyet 4db kártyának?
Ha CD/HDD tartó részeket le tudod operálni, akkor ott a kérdés, hogy hogyan oldod meg az előlap "hátlaposítását", donor házból átrakva, vagy szimplán kivágva és valahogy odatákolva egy merevítőt, amire rögzíted a kártyákat?Rackből lehet ilyesmi keresztbefújós kialakítást csinálni, aminek talán van értelme, habár helytakarékosságon kívül én nehezen találom - viszont a nagy teljesítményű ventiktől hangos lesz.
Megfelelő alaplappal direktbe a lapra dugott/zsúfolt kártyákkal tudnám én még elképzelni sima álló ATX házban (úgy, mint itt, ha jól látom), öszvér megoldásként.
-
Zoli986
tag
Álló szerver házból épített már valaki rig-et.
Egy 4-5 kártyás rig összeállítás van tervben futólag láttam pár képet neten és itt fórumon is rakott be valaki képet.
A lényeg hogy alkalmi vétel volt egy Chieftec lcx-01b-b ház.
Megvettem gondolván kiszedem az optika és a hdd tartókat és mennek be a karok,de megnézve a videókat úgy látom inkább server rack-ekből építik a rigeket.
Van értelme ezt a házat moddolni?
Olcsó volt de túl jó hogy a végén a kukában végezze. -
golya87
őstag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Ha nagyjázott érték is elég, akkor a whattomine nem jó?
-
Zotya984
senior tag
Üdv
GT10xx es sorozatú kártyánál hogy tudom stabilizálni az órajelet? A Boost bekavar. Egyes algo-k alatt lehetne még neki túrni bőven de más algónál meg akár 400!! Mhz-t is húz rajta. Minden le van húzva rajta. (venti fix 70% Gpu hőfok 51C° -
KilgoreTrout
senior tag
Elkezdtem NiceHash-sel, de amilyen sebességgel benchmarkol (ráadásul egyenként a kártyákat), jobban járnék, ha egyesével leszednék 50 bányászprogramot... Csak körülbelüli értékek kellenének a jelenlegi OC beállításokkal, mert kipróbálnék kisebb coinokat is, bízva egy későbbi árfolyamnövekedésben. Viszont a legtöbb új coin mind számomra különleges algoritmusokat használ. Eddig csak ethash algo-s kriptokat bányásztam.
-
Yany
addikt
válasz
szazbolha
üzenetére
Azt gondolom, hogy értem, amit mondasz, noha több ponton sem értek vele egyet. Viszont mivel kezdi ez a téma offtopic hitvita irányába vinni a beszélgetést, részemről lezárom. Főleg, hogy mindenkinek szíve joga olyan okból itt lenni, amiért csak akar.

Ps: egyáltalán nem gondolom, hogy az átlagnál tájékozottabb vagyok, csak annál, mintha kizárólag pénzszivattyúzási céllal foglalkoznék a kriptodevizákkal, ahogy te gondolod a bányászok jó részéről. De egyébként sehol nem is állítottam ilyet, miért adsz ilyet a számba?
-
Domy
aktív tag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Cpu alapon ez ismer egy raklap algo-t:
[link]Gpu olalról pedig valmelyik multiminer (nicehash, awesome miner, stb.)
Bonyolítja a dolgot hogy népszerűbb algoritmusoknál előfordul többféle miner progi, amik nyilván nem egyformán optimalizáltak, ergo az sem mindegy, mivel bányászol.
-
KilgoreTrout
senior tag
Van olyan benchmark program, ami lehetőleg minél több algoritmust ismer? Arra lennék kíváncsi, melyik algoval mennyi a teljes rendszer sebessége.
-
AAntii
őstag
Nekem is az lett volna a szempont, hogy minél olcsóbban megússzam, de az egy napos várakozás helyett inkább küldtem volna eth-ban, igaz 4-szer annyiért, de legalább gyorsan. A pending status hirtelen rosszul esett, na mondom 3 dollár spórolásból lesz 200 bukta. Ha esik holnapig 100 dollárt, akkor jó boltot csináltam a 14 dolláros egy napos utalással

-
szazbolha
addikt
Bocsi.... de az általad említett "tények" a rendszeren belül keletkeznek. Létrehozzák őket, azok akik érdekeltek a rendszer fenntartásában.
Az hogy te a (bit)coin szisztémából mekkora szeletett tudsz kihasítani és milyen metódussal az nincs azzal összefüggésben, hogy az egész csak ígérvényekre és bizalomra épül. Egy felnőtt játékszer, melynek a szabályait és rejtett összefüggéseit te jobban ismered (gondolod) mint a többség.
Lehetne egy kártyajáték is ami kellően bonyolult és kellően bizalom keltő, és ha kellően közel vagy ahhoz az érdekcsoporthoz amely képes alakítani a szabályokat és képes "tényeket" kreálni a rendszer keretein belül akkor lehetsz a nyertes oldalon.
De önámítás lenne azt gondolni, hogy itt bármilyen érték teremtés történik. Pénzszivattyúzás kell ahhoz, hogy egyesek gazdagodjanak. Amit te vagy én kiveszünk valós pénzben a rendszerből, az nem keletkezett, hanem valaki beletette. Neki most kevesebb van, Neked meg több. Van akinek meg nagyon-nagyon több. -
Zlcsi
senior tag
Prittec UM-1600 1600W tápegység OEM
a fenti tápról valakinek valami véleménye tapasztalata?
69 ezer forint.
-
bajaki
őstag
(#41544) Enter65 és (#41546) tom120514: Köszi srácok, meg is rendeltem.

-
bajaki
őstag
FSP Hyper M 700W (21k-s áron) jó választás egy 4 db 1060-at tartalmazó RIG-hez? Ha nem, ennyiért van más ajánlott táp?

-
AAntii
őstag
Próbáltam kiutalni magamnak az etn bányászatból származó pénzt bitcoin cashben cryptopiáról, egy órája pendingel, se transaction id, se semmi. Bukovári lesz, vagy csak várni kell?
-
-
Janou
őstag
Srácok
Ez a Gdax hitelesítés hogy a pi*sába működik? Coinbase account megvan és hitelesítve is lett. Átlépek gdaxra azt mondja Please select another ID to verify és az ID Crad már be van pipálva. Ok. Választom a Driver's licenc-et. Feltöltöm, az is pipa de továbbra is Please select another ID to verify. Passport-om nincs, Sign up as a Business meg gondolom nem okés... Mi a teendő?
-
htc07
addikt
válasz
AAntii
üzenetére
Délkelet-Ázsiában meg éheznek az emberek akik logarléccel meg tollal-papírral csinálták a bányászatot 0.04 hash/sec sebességgel, ezek a modern eszközök a kenyeret veszik ki a szájukból.

(#41532) Enter65
nekem nem tetszik ez a magas árfolyam, dollárban kb ugyanannyit kapálok mint két hete, de btc-ben fele annyít.
-
-
Ledger Nano S mikor lett ilyen kva drága? eddig 58€ volt, most 93

-
-
Yany
addikt
Ezek szerint te látod moderátorként. Szuper ha tetszett, örülök neki. Tudsz esetleg tenni azért, hogy hamar kikerüljön? Nem azért kérdezem, mert fontosabbnak gondolnám az írásom másokénál, csak van benne néhány olyan aktualitás, ami most igazán érdekes és releváns.

Aanti: zsír, alig várom.

#41526:

-
-
Yany
addikt
A logoutos cikkem átment a korrektúrán, már csak a szerkesztőkön múlik, hogy mikor teszik ki. Bah! Gyerekek, totál meglepődtem, hogy én leszek az első bányászcikkes a logouton. Ha ez nem így van, akkor elnézést kérek, de a tipikus kulcsszavakra keresve semmilyen találatot nem adott ki nekem a kereső. Bitcoin, Kripto, Crypto, bánya, Mining, stbstb, mindenre kerestem. Szóval a fórumban felém fog elindulni a shitstorm először... de hát hadd jöjjön.

-
Yany
addikt
válasz
AAntii
üzenetére
Dehogy egyszerűsítem le. Nem írok konkrét receptet, csak arra a nyilvánvaló tényre igyekeztem irányítani a figyelmet, hogy a degradáló "pénzszivattyú" jelzőnél sokaknál jóval több van a bányászati tevékenységük mögött. Itt az ok-okozatot rosszul kötötted össze: attól mert sok időt szánsz rá, még nem biztos, hogy jobban jössz ki. Amit én írok, hogy ha jobban akarsz kijönni, akkor több időt kell szánnod az általam említett dolgokra és aki komolyan gondolja, az így is tesz. Ez ugyebár nem teljesen ugyanaz, ezáltal az egyszerűsítés sem állja meg a helyét, mert a pontos módját, részleteket nem írtam le, hogy mit, hol, mennyit és hogyan kell tenned. Ez a világ végtelen lehetőséget kínál már most is és egyáltalán nem egyszerű. Az összefüggés egyszerű része az, hogy ha nem szerencsére akarod bízni a bányászatot, akkor időt kell áldoznod rá, tájékozódnod kell. Ez pedig bőven túlmutat egy gép összerakásán és 3 szoftver feltelepítésén.
Maajsz, jó gondolatokat fejtegetsz. Ahelyett, hogy a saját megfogalmazásommal írnám le, ajánlom a variance.hu cikkeit. Nem kell mindennel egyetérteni, sőt, kifejezetten hasznos még a szekpticizmus, de a mögöttes érték képviseletéről van egy kifejezetten gondolatébresztő cikke Csabának, ajánlom elolvasásra. Persze aki tényleg sokat olvas a témában (trustnodes és hasonló oldalak), azok nem csak a mások által összerakott képet értik meg (ld. variance), hanem önmagukban is ki tudnak alakítani egy viszonylag stabil képet arról, hogy többet jelent-e a kripto (és a bányászat) néhány forintnyi havi termésnél, vagy több annál.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
melkah
üzenetére
én meg arra tippelek, hogy nem érdemes egy példából komolyabb következtetést levonni.
volt, akinél amúgy tökéletesen működő páros nem volt jó ilyen formában. az én rigem is tökéletesen ment a PC-hez használt USB stickkel, de a TP-Link okoskonektort már bezavarta, miközben ugyanarra az ASUS AP-re csatlakoztak, nyilván egymás mellett. ha az AP-vel gond lenne, már rég kidobtam volna, az okoskonektor egy méterrel odébb tökéletes.
a múlt héten hibát generáló Huawei CPE router már rengeteg lokáción működött tökéletesen ugyanezzel a SIM kártyával, nem hiszem, hogy az eszközzel van hiba. sőt, továbbmegyek, ugyanezen fizikai elhelyezésben hetekig ment tökéletesen. elkezdtem a dual-mininggal próbálkozni, utána kezdődtek a problémák, de a dual lelövése után nem szűntek meg. és itt nem is a WiFi-ben volt a zavar, hanem a mobilnetben, a router és a gép között kábeles kapcsolat van.szóval szerintem a lényeg: ha nem muszáj, senki ne használjon WiFit a gép csatlakozására, mert mindig a kábel a tuti. ha mégis, és gondok vannak a kapcsolattal, vezesse ki hosszabbító kábellel. ha meg nincs gond a kapcsolattal, akkor örüljön.
-
AAntii
őstag
Én a te álláspontodban is azt érzem, hogy végtelenül leegyszerűsíted az egész dolgot. Aki rászánja az időt megduplázza a kibányászott coinok értékét, aki meg lusta, az meg nem. Én ugyan csak olvasója vagyok a cryptotrade-es topiknak, de ha tényleg csak ennyin múlna, akkor ott az emberek többsége csak a lambós képeket mutogatná egymásnak, hogy milyen fényezéssel vette meg, mert mindenki pluszban lenne a befektetéséhez képest vagy a kibányászott coinok bányászáskori értékéhez képest. A sok-sok információból a megfelelő következtetést nem az alapján tudod levonni, hogy mennyi időt szántál az informálódásra, hanem vagy megérzed az irányt, vagy nem.
-
maajsz
senior tag
Természetesen elég összetett téma mind gazdasági mind technikai oldalról, de ettől még teljesen valid a fentebbi hozzászólás, hogy ez inkább a "pénzszívattyúzás" műfaja és nem a blockchain promótálása és a jelenlegi fizető rendszer megváltása történik. Ez nagyon egyszerűen belátható, ha holnap azt mondják hogy minden miner maximum annyit tud profitálni az egészből, hogy nullszaldósra vagy éppen minimális nyereséggel jön ki, cserébe viszont kapunk egy "jobb világot" és megdöntjük a "gonosz bankokat vagy nem tudom" pár éven belül, abban a pillanatban csukná mindenki össze a rigjét. Alakulnak ki tömegesen az új coinok, amik csak piramis elven a hamar beszállásra építenek, oké némelyek elsütnek egy egy marketing BS-t, hogy ilyen meg olyan nemes céllal számolnak. Ma az embert (legalábbis elenyésző számtól eltekintve) csakis a pénzzel lehet motiválni, emiatt optimalizálgatják ki az utolsó ezrelékig a hasht. Ha benyögnék a számítási kapacitást áttoljuk 80%-ban rákkutatásra és 20% marad a kriptón és ezzel a reward is az ötödére esik, megint csak abban a pillanatban húzza ki mindenki cuccot. Végtelenségig nem lehet vele előre menni úgy, hogy közben szinte nulla (jelenleg ténylegesen felhasználható) értéket teremt (úgy gondolom a blockchaint már megadta régen), mert közben egy nagyobb ország energiafogyasztása megy bele, amit viszont a környezetünk igencsak valós tartalékaiból húzunk ki. Amíg a coinok "mögötti értékek" (már ha tényleg létezik ilyen és nem csak belelátjuk, mert hogy a tőzsdén spekulálnak vele, vagy 2%-ban valakinek számolgat valamit az nem az) ezt nem kompenzálják, addig ez inkább a "pénzszivattyú" kategória, amin nagyon remélem mihamarabb túllép a történet ha már ilyen ütemben fejlődik. Ha már így elmondhattuk a véleményünk, elnézést a hosszú offért.
-
Yany
addikt
Bizony, bizony. A potenciálisan jó coinokat érdemes születésükhöz nagyon közeli állapotban kiszúrni és beletolni egy kis hesrétet, mert sokszorosát érheti. Ethereum esetén olyan nagy tere már nem volt, mikor én elkezdtem ezt az egészet, már akkor is 400 dodó körül lavírozott, majd később még be is esett, de egy icipici "játékkal" sok-sok utánajárást követően nagyon jó helyekre raktam át. Semmi másra nincs szükség ehhez, csak tájékozódásra. A mai világban szinte mindenről azonnal értesül az ember, ha akarja és aki tényleg utána is jár a befolyásoló híreknek, az beelőzi a lustábbakat, és a lusták fogják a késői reakciójukkal a szorgosan tájékozódók zsebét megtömni. Ebben pedig semmi pejoratív, vagy leszólnivaló nincs: a világon minden egészséges versenyben azok kerülnek jobb helyzetbe, akik fáradnak, áldoznak a javakért. (no meg persze szerencsére is lehet alapozni, néha az is bejön)
-
mepet
addikt
"Ha csak bányásznék, akkor még a pénzemet is alig hozta volna vissza a gép"
Ha én csak bányásztam volna és hodl, akkor most ha lambó nem is, de egy új merci biztos összejött volna... Tanulság: az ether felmehet 8.5 eur fölé is, akkor is, ha ez anno full hülyeségnek, megalapozatlan utópiának tűnt...
-
Yany
addikt
válasz
szazbolha
üzenetére
Szerintem ahányan bányászunk, annyifélét jelent mindenkinek ez az egész, fölösleges "pénzszivattyúzássá" általánosítanod. Persze jogod van ezt gondolni, nekem meg mást.
Amíg tiszteletben tartva a másik véleményét megy ez így, addig ezzel nincs is semmi baj. 
Ha csak bányásznék, akkor még a pénzemet is alig hozta volna vissza a gép a hullámvasút miatt, de mivel a coinok mögé is nézek, előre látok sok olyan változást, ami nem piaci spekuláció, hanem puszta tényeken alapuló ok-okozati viszony (pl. bevezetnek egy új feature-t, ami különböző problémákat old meg, vagy egy újabb tőzsde veszi fel kínálatába; esetleg rossz hírek elterjedése előtt időben teszek át másba). Ennek megfelelően a kibányászott pénzem már bőven elhaladt a gép bekerülési ára mellett. Ugyanakkor engem mint fejlesztő is érdekel ez az egész, sőt a hardveres legózás drága hobbiként is legalább ennyire motivál a bányászat űzésében. Szóval a szélsőséges leegyszerűsítésed lehet igaz sok emberre, de ettől még nem mindenkinek jelenti ugyanazt.
Erre jó iránymutató neked is, hogy az adózásos kérdéskör is olyan méreteket öltött (résztvevők tekintetében), hogy külön topikot kapott. Ha józan paraszti ésszel belegondolunk, hogy adózni az akar, aki komolyan gondolja, mert többet hozhat neki a konyhára, mint a havi mozijegy, akkor azt is könnyen beláthatjuk, hogy többmindent fog megtenni annak érdekében, hogy a kinyerhető profit minél nagyobb legyen. Akkor viszont már megint nem csupán arról beszélünk, hogy az emberek "térítenek", meg "hisznek", hanem időt áldozva utánajárnak a coinok mögötti értékeknek (mily meglepő, hogy van ám ilyen
) és észszerű döntések sorozatával törekednek a javak növelésére, nem pedig zombi módra futtaják a vasat. A "hit" és a "bizalom" csupán azon résztvevők egyetlen oka a jelenlétre, akik tudatlanul űzik. Van ilyen, nem tagadom. De ez a fórum is sokat tesz azért, hogy ennél többet jelentsen mindenkinek. -
tom120514
őstag
-
cuko
aktív tag
válasz
melkah
üzenetére

Nálam is volt olyan rig, ami tökéletesen üzemelt 1 hétig a szobámból (6x EVGA 1060/6), régi usb-s wifi vevővel - és most szívtunk két másik riggel, ami valamiért nem akar normálisan üzemelni wifiről (5 hónap stabil kábeles működés után).

Szóval nem tudom, mi a probléma forrása pontosan, de jó tudni, hogy az USB-s hosszabbítás lehet megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Kuponkunyeráló
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Facebook és Messenger
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Le Mans Ultimate
- Telekom mobilszolgáltatások
- Filmvilág
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- További aktív témák...
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- LG UltraGear 32GS60QC-B VA Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G9 - i7-1270P I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- 27% - Samsung ViewFinity S7 S27D700EAU IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / 5ms
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha valaki lenyom, viheti a vizes vegámat
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem adunk csak ki bárkinek is infót!!!
Ez nem arról fog szólni!
Majd pár gémer inkognitóban oda megy és street fight lesz.