Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
mepet
addikt
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Ki kell kapcsolni a gépet? mert ha elég a bányászprogit ki/be kapcsolni, akkor windows task schedulerrel meg lehet oldani.
-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
"Másik gépnek" RPi-t javasoltam. Kb. 40 USD / 14 kHUF a nyák, ami a bányászatra használt VGA kártyákhoz képest nem (lehetne) tétel.
Nekem hirtelen jobb ötletem nincs, telefont kevésbé szoktam "bizgerélni".Szerk:
A BIOS-ban/UEFI-ben kellene lennie ütemezett indításnak is, de akkor minden nap pontosan ugyanakkor indul a gép. -
tom120514
őstag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Miért ne kapcsolna be? BIOS beállítás kérdése, automatikus indításra a miner progi és kész.
Windows is tud ilyet szerintem, vagy itt vagy hasonló.
-
JackeL
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Esetleg olyan konnektort, amit be tudsz állítani, hogy fél óra múlva adjon áramot a gépnek, ami bekapcsol és úgy bányászik?
Csak ötletelgetek, de lehet a feladatütemezőbe is meg lehet oldani vagy van rá valami időzítős program, biztos nem az ördög találmánya ez. -
Zsírkrétamen
senior tag
Ez jó lenne, de lehet én értelmezem rosszul. Ha jól látom kell ehhez még egy gép vagy egy telefon, aminek segítségével felébreszthetem a windows-t. Még egy gép nincs, csak telefon, ott viszont hogy állítanám be ütemezőben hogy fél óra múlva indítsa a dolgot?
JackeL: Gondolkodtam már rajta, lehet inkább ez lesz a nyerő, mintsem a router firmware-jét pakolgassam. De azért hátha van még más megoldás is

-
JackeL
tag
-
Eclips21
őstag
Sziasztok, az mitol van hogy van 2db 480 az egyik 23-29Mh/s kozott ugral a masik stabilan 28-at hoz es meg van 2db 580am az egyik 24-nel nem hoz tobbet tok mind1 mennyire huzom a masik szepen stabilan hozza a 29-et?
Feszultsegekkel van a problema? Vagy mi ? Mert az 580 gyari erteken se hoz tobbet (mindegyik kartya moddolt)
-
Babetta-X
senior tag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a gyors segítséget!n Megnéztem ezt az ETN-t egész érdekes
Lehet hülyeségből kipróbálom. Köszönöm.Igazándiból a műszaki része is érdekel, ha teszem azt Jesuscoint szeretnék bányászni vagy más tök baromságot, aminek ha jól látom nem igazán van poolja, azt hogy lehetne magányosan elkezdeni egyébként?
-
JackeL
tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Használj füldugót, legegyszerűbb megoldás

-
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
WOL: Wake On Lan. (BIOS-ban/UEFI-ben engedélyezni kell!)
Csak tipp (ilyet konkrétan még nem csináltam): pl. egy RPi-re ütemezetten felteszel valamilyen WOL szkriptet. -
Zsírkrétamen
senior tag
Volna egy kis problémám. Adott egy vízhűtéses hobbi bányász szett, ami a szobámban van, az ágyamtól kb 1 méterre. Napközben egyáltalán nem zavar a hangja, teljesen elnyomják a környezeti zajok, viszont este kifejezetten idegesít az a pár meglévő ventillátor, főleg a szélzaj.
Arra gondoltam, milyen jó lenne, ha van erre megoldás, hogy mikor készülök lefeküdni kikapcsolnám a gépet/elküldeném alvóba vagy bármi, a lényeg hogy ne pörögjenek a ventillátorok, effektive álljon le az egész kb egy fél óra időtartamig, miután már elaludtam pedig visszakapcsolhatna és bányászhatna tovább. Miközben alszok már nem zavar és nem is ébredek fel rá, ugyanis nem valami hangos a szerkezet, de van egy zavaró hangja ami miatt nehezen sikerül elaludnom.
Létezhet erre valami megoldás? Valami olyasmire gondolok, hogy mikor lefekszek elküldöm alvóba a windows-t, aztán valahogyan az felébred aztán ütemezőbe beállítom a nicehash-t hogy folytassa a dolgát. Vagy valami ilyesmi. -
Babetta-X
senior tag
válasz
varmi2
üzenetére
Igazándiból egyenlőre cpu alapon bányásznék, mivel a gépemnek csak egy alaplapi VGA-ja van, amivel nem sok esélyét látom a dolognak, bár ha ezen múlik a hobbimra még annyit áldozok, hogy vegyek valami pci-e-s videókártyát

Ami most van, az egy AMD X2 250 , 3ghz-n járatva.
Tudom kb semmit nem ér de nem is ezért csinálom
-
Most már ott tartunk, hogy a kezdő bányászok a haladó bányászokat szidják, mert drága a VGA és nem tudnak ők is belekezdeni a bányászatba!?!?!?

-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Ne haragudjatok a hülye kérdésért, csak hobbiból beleástam magam ebbe a kriptopénzes világba. Beregisztráltam csomó helyre, igazándiból bitcoin-t szerettem volna bányászni, totálisan nyereség nélkül csak a kíváncsiság miatt, de rájöttem, hogy a gépem alkalmatlan rá teljes mértékben.
Azon agyaltam, megpróbálkozom egy altcoinnal, de ez esetben hogyan érdemes nekifogni, tud valaki valami jó leírást, ha pl a tegyük fel Jesusciont szeretném heccből bányászni?Válaszotokat, segítségeteket előre is nagyon köszönöm.
-
Zoli986
tag
válasz
default.
üzenetére
5db 570 nálam 145 MH/s.
Ami a fogyasztást illeti 4db van most 1 am3 lapban 570w.
Az 5. kártya mikor szintén egy am3 lapban volt az össz fogy 690-700w körül volt.
1150/2000MHz, 850-860mV GPU fesz.
Kb egy kártya fogyasztásával többet eszik ezek szerint az én gépem?
Hogyan lehetne lentebb faragni? Vram fesz? -
default.
őstag
Hű! Neked 175 Mh/s-el megy a 6x570-ed? és 690 W?
Nekem 3x470 + 5x570 megy összesen 215 Mh/s körül, 1200 W körüli fogyasztással. Valamit én csinálok rosszul, vagy te nagyon jól?
Szerk.: végül is a kártya/hashrate mutatód 29 körül van az én 26-omhoz képest, az nem olyan nagy eltérés, de a fogyasztás/hashrate arányod (3,9) jóval jobb, mint az enyém (5,6)...
Talán a 470-eim esznek túl sokat? Vagy mi lehet a gond? ... -
SidCorky
őstag
Sziasztok,
Van egy Bitman tápegységem, amiken csak 6 pines tápcsatik vannak, 6db 1070-et szeretnék meghajtani két táppal, erről menne 4. A 1070-eken 8 pines csatik vannak. Hogy kötnétek rá erre a tápra őket? 6pin - 8pin átalakító mennyire lenne elég neki?
Lehet hülye kérdés, de össze kell kötni SLI-vel a kártyákat bányászathoz?
-
lafaty80
addikt
Nézegetem ma webshop-okat, szebb árakkal megjelentek készleten 1060/3GB-os kártyák.
gigabyte gv-n1060wf2oc 3gb kártyája van valakinek, memória típus miatt kérdezem természetesen
-
BandiT85
aktív tag
Sziasztok!
Verge (XVG)-t túr valaki lyraRev2-vel? Suprnova-nál sajnos nem találtam jobb poolt, WTM-szerint napi kb. 300 Verge-t kellene túrnom, ahhoz képest tegnap este 10 óta összejött kb 50. Hashrate-em 310 Mhs, ami nagyjából stimmel a WTM átal ír adatokkal, ahhoz képest a suprnova átlagban kb 150-et ír...

Tudom hogy nagy hasrate-lopó a suprnova, de ennyire? Van valami normálisabb pool?

-
gologolo
tag
válasz
szazbolha
üzenetére
Köszi! Én is erre gyanakodtam! Be is igazolódott a dolog, ma is újraindult a gép 6-kor, de szerencsére a zminer is vele indult újra mert beraktam ütemezett feladatokhoz.
El kell adjam a riget így nem tudom rendesen kikísérletezni, de gyanítom hogy az a GPU a ludas ami csak számolni tud de képet nem ad.. Amúgy a hőmérséklet 52-63° között van, amelyiken van a VRAM szenzor ott meg 70°-ot mutat.
Köszi a tapasztalatodat!
-
Enter65
senior tag
-
Én a napokban számolgattam Mh/FT arányt, és ha új árakat veszünk akkor az jött ki, hogy 1050Ti a nyerő annak ellenére is hogy abból több kell.
Amúgy ha nem lenne ilyen elborult árazása a kártyáknak, a 1060 lenne a nyerő, de ott meg ugye pl akinek nincs lehetősége olcsón hozzájutni (ezt szinte rögtön ki is zárhatjuk jó időre) vagy nagykerből vásárolni, a 3gb-os verzió mire megtérülne (csak azt feltételezve, hogy a jelenlegi árfolyamtól nem lesz rosszabb) addigra határeset lenne számolás szempontjából, a 6gb-os verzió meg irreálisan feláras.
Ez annyiban változhat, hogy szépen kúszik felfelé már a 1050Ti ára is, és lassan már ezt sem éri meg megvenni mint ahogy mást sem, és gyakorlatilag amíg ez nem változik teljesen mindegy, hogy új vagy használt árat nézünk, nem éri meg belevágni az újaknak. -
-
tisn
veterán
mi van ma'n a zcl / eth-val? ma'n soha nem lesz 200/1000$?
-
Yany
addikt
Na halihó,
Köszi szépen mindenkinek a véleményeket, meg hogy egyáltalán elolvastátok a cikket.
bocsi hogy csak így kutyafuttában beírok és nem hszre válaszolva (itt elolvastam mindent, de a cikk alatt még semmit), de 1300km és 12 órányi vezetés van mögöttem, pihenek picit. Hamarosan jelentkezem. -
Danex
addikt
válasz
Melorin
üzenetére
Nem tudsz mit csinálni, azért aki úgy szállt bele ebbe, hogy 25$ naponta az nem gondolta át rendesen.
Én egyre jobban hajazok arra, hogy HODL, szerencsémre nem híja a havi 40K amibe a RIG kerül nekem a kötelező budgemből.
Aztán remélhetőleg lesz még idén szép összeg belőle

-
cuko
aktív tag
válasz
dvd_R+
üzenetére
4GB elég lesz addig, amíg megéri 570-nel bányászni.. ETH-ra még kb 2 évig biztos.
@szazbolha: bocsi, ha nem voltam egyértelmű: az 1000W-os EVGA GQ-ról beszéltem (PCIE 10x 8pin (6+2)), a 850-est csak a teszt miatt hoztam fel, hogy ha arról jókat írnak, akkor valószínűleg az ugyanolyan szériás nagytesó is jó.

-
dvd_R+
őstag
Közben meglett..
Már csak a videókártyán agyalok hogy mi legyen..
asus strixx Rx570 4gb 102E ft ért lenne és elvileg ez is tudja a 29-30 eth hash-t
csak a kérdés hogy meddig elég a 4gb?vagy lenne xfx rx 580 129.900 ért ami szintén 30 hash rate 85w körüli fogyasztás de ugye az rx 570 is körül belül 85w fogyaszt
eladási szempontból biztos hogy az 580 jobban kifizetendőbb viszont érdemes e az 580at választani ?

4gb meddig lesz elég bányászni ? -
Messzala
csendes tag
Sziasztok, aprón van most asus 570 expedition 88k-ért, meg sapphire 570 8G nitro+ 99-ért.
Megéri a felárat a sapphire? Köszi a választ. -
cuko
aktív tag
válasz
dvd_R+
üzenetére
Az általad linkelten is van molex bemenet.
"Version 008S riser kits are the newest and top of the line solution for setting up GPU mining rigs. 4PIN, SATA and Graphic card 6PIN interface are optional to power, which provides Graphic card independent power and reduces motherboard burden when using more Graphic cards."Ha molexeset akarsz, akkor V006 / V006C-t keress, lehetőleg megbízható, minél több értékeléssel rendelkező eladótól (például: 1, 2).
@tisn: add el és lízingeld vissza a két gépet, már veheted is a harmadikat.

-
szazbolha
addikt
válasz
Melorin
üzenetére
aha értem..
Azért az ugye világos, hogy a környezeti hőnél soha nem fog lejjebb hűlni egy forrasztás még 100% venti fordulatnál sem. Szerintem túlértékelt hibaforrás a 40-50 kelvines hőingadozás, ha ezt egy elektronikai berendezés nem bírja ki napi pár alkalommal, akkor ott komoly konstrukciós problémák lehetnek -
m4rc!
őstag
Csak 6 VGA-t kezel. legalul látod
-
dvd_R+
őstag
Ja igen bocsi..
Most nézem hogy jelenleg ilyet tudna a srác rx570-bőlROG-STRIX-RX570-O4G-GAMING 119 400 Ft
ROG-STRIX-RX570-4G-GAMING 115 400 Ft
vagy ilyen gigabyte-ott de erre 2-4 hét a várakozási idő GV-RX570GAMING-4GD-MI 101 200 Ftezek is tudják ezt a 29-30 eth hash ratet ?

-
tisn
veterán
a GA-H110-D3A tud 7 kartyat m.2 adapterrel?
mar ket hete nem rendeltem hardware-t, es minden csak megy, unatkozom -
Danex
addikt
válasz
dvd_R+
üzenetére
Igen jól érted. Nekem jelenleg 175Mh/s jön 5Gigabyte (838mV alá hiába állítom a feszültséget alacsonyabbra nem megy) és 1 Sapphire kártyából 690W fogyasztás mellett.
A gigák most így 29.5MH/s körül vannak, de olyan probléma ütköztem, hogy hiába emelem az órajelet nem nő a hashrate csak azon a kártyán amire kijelző van kötve, de ott 31MH/s is menne, ez szerintem nálam szoftver bug lesz, még ki kéne próbálnom a linuxos rendszereket is, esetleg játszani az alaplappal.
Sajnos családi okok miatt nem érek rá most foglalkozni vele, mert nem itthon van a gép.
-----
Hát nekem elég hűvös helyen van, egy nem fűtött családi házban, jelenleg 44Fokosak 40%-os ventilátor mellett.
-
cuko
aktív tag
válasz
dvd_R+
üzenetére
Vegye meg akkor a Gigákat, maximum nem lesz olyan jó, mintha 1.2-szer olyan jók lennének..

Riserek: ne satásat, hanem 6-pinest (ha meg tudod hajtani pl szervertápról - te nem fogod tudni), vagy molexest (v006 / v006c). Vagy v008-hoz többféle csatlakozási lehetőség is van (nekem nincs vele tapasztalatom, de gondolom ugyanolyan jó, mint bármelyik másik - viszont picit drágább).
Ha 8db kártya lesz a rigben, akkor lehet a két szélsőre a 60 centis kábel rövid lesz (attól függ, mennyire akarod szétrakni őket) - ezt külön is vehetsz hozzá, vagy kereshetsz 100 centis kábellel egyből.
Mindegy, melyik eladótól veszed, ugyanazt fogod kapni kb, rendelj mondjuk 6-8 kártyánként +1-2-t, ha lenne hibás köztük (+ tartalékba)."Vámmentesnek minősülnek továbbá azok a küldemények is, amelyek az EU-n kívülről
érkeznek, de az értékük nem éri el
- magánszemélytől érkező küldemény esetében a 45 eurót,
- külföldi jogi személytől érkező küldemény (ún. rendelt áruk) esetében a 22 eurót."
4-esével 5-ösével rendelt, ne lépd túl a 22 eur határt / csomag.Ha sürgős - és minden meg tudsz már venni mondjuk holnap -, akkor inkább vegyél apróról 2-3k körül, mint hogy várjál 2-3-4 hetet a kínai csomagra. (Berendelheted közben Kínából is és ha ideért, eladod azokat max.)
@cyberwarfare: ha már megvan, próbáld ki. Nem sokkal feljebb beszéltünk amúgy arról, hogy a wifinek bezavarhatnak a vga-k és van, akinél csak hosszabbítóval arrébb húzva működik stabilan. A sebessége amúgy nem számít, szóval akár egy bénább nano vevő is elég, win10 alatt működjön és működjön stabilan.
-
törölt tag
Wifinek elég ennyi? Vagy ez hoki? Töpszli asus...
-
dvd_R+
őstag
Ezt nem tudom megmondani
de rákérdezek 
Neked akkor ha jól értem ugyan ez a gigabyte széria van csak 570-es be?
Milyen hash ratet hozz mennyire alulfeszelhető és mennyi rpm-en pörögnek a ventik milyen hőfokkal megy a vga?Illetve még annyi hogy riserekből milyet vegyek ? [link] mert itt van jó pár

-
Danex
addikt
válasz
dvd_R+
üzenetére
Nekem 570-es van ugyan így Gigabyte gaming széria, azzal én személy szerint amúgy meg vagyok elégedve, nem hiszem, hogy az 580-al gond lenne.
Amúgy, ha tud még több kártyát is szerezni akkor lehet lenne ismerősöm aki ugyan csak venne nagy tételben, mondjuk 5ezret rárak kártyánként akkor mindkét fél jól járhat. Ha ez esetleg játszik akkor privátban folytathatnánk.
-
dvd_R+
őstag
Sajnos nincs
és mint írtam fentebb kb ugyan olyan árban van az 570 és 580 viszont az 580 8gb os nem 4gb
és eladási szempontból is könnyebben eladható ha esetleg majd azzá válik.Mindenesetre akkor ha jól értem és írtam fentebb árakat is
akkor 580-as vga-k lesznek
már csak azt szeretném ki beszélni hogy az a gigabyte vga amit fentebb említettem gv-rx580gaming-8gd ez jó lehet e? vagy teljesen felejtős..? valaki akinek esetleg van vele tapasztalata az megoszthatna
-
cuko
aktív tag
válasz
dvd_R+
üzenetére
1060/3 125k-ért is rablás.
20-30%-kal hoz kevesebbet kb, mint egy 580-as, szóval ha annál olcsóbban kapna, az lehetne a legjobb.
Én legolcsóbb 6 PCIe-s lap +4g ram+proci kombóval és 850-es tápokkal építenék stackelhető rigeket.
XFX tényleg nagyon jó, azt is olvastam és hallottam is egy barátomtól (nála is vegyes rigben az megy a legnagyobbat), csak nehéz hozzájutni.
Amúgy 570 vs 580 kérdésben az 580 és 8gigás verzió jobban tartja az árát, de bányászat szempontjából irreleváns kb, ha azokból van esetleg jó típus, akkor inkább vennék 570/4G-t. -
AAntii
őstag
Megérkezett krakenre a bch-m cryptopiáról. Tegnap akartam volna hazaküldeni euroban, az egy napos út alatt buktam 28 dollárt, érdemes volt spórolni 3 dollárt.

-
dvd_R+
őstag
560-at nem szeretne mert gyenge
570 ugyan olyan árban van sajnos mint az 580.. pár ezer ft különbséggel tudná olcsóbban az 570-et és azok ugye csak 4GB-os kártyák de hogy írjak árat is 115E ft körül tudja őketRX580 8gb ugyan így 110-120E ft között de akkor legyen 120E ft
Vega: 220E ft de nem rendelhető jelenleg szóval nem igazán lehet beszerezni
1050ti nem szeretne
1060 3-6gb 125-135E ft között lenne
1070 170-180E ft körül
1080 pedig hagyjuk az egekben van..

Enter65 2db kisebb táp több pénzbe kerülne az alaplap pedig 45-50 körül lenne amit írtál míg a amit én írtam 22E ft ba kerülne
és mivel mind kettő lap csak arra kell h kezelje a 6vga-t nem hozzá értőként felesleges +nak gondolomcuko Rendben akkor az evga táp lesz 48E ft ba tudja szerezni, az ssd-t meglesem a nitro+ töj jó hogy 31,5 hash ratet tud de 115W fogyaszt bios mod és alul feszeléssel.
ja és 2db táp csati kell neki
azért tudom mert van nálam most egy "korcs 6-os rig" (5 féle videokártya márka van benne) és van köztük nitro+ is 
az asus pedig nagyon gyengén alul feszelhető és csak 30 at hozzÉn nekem az xfx tűnik a legjobbnak mert van az is a gépben
84W alulfeszelve a fogyasztása és 30,5 hash rate
csak ilyet nem tuti hogy fog tudni szerezni a srác..
és van az a gigabyte amit kérdeztem az pedig azért érdekelne mert olyat tuti hogy tudna és mivel 5rig-et szeretne építeni így 30db vga-ról van szó
-
cuko
aktív tag
válasz
dvd_R+
üzenetére
Az EVGA GQ 850-es kistesójáról jókat írnak johnnygurun, ez alapján jónak tűnik. Főleg, hogy 10db PCI-E csatija van, szóval ha 8 kártyás rig mellett döntesz is jó kell legyen (hacsak nem dupla tápigényes / böszme kártyákat választasz).
+ Beállítás/kártya kérdése, de lehet elbírna 8 kártyát is - pl. GTX 1060-at biztosan, de RX570/580-at is power saver moddal (összehasonlítási alapként: 6x1060-as rig 650W, 6x580-as (nem power-saver) rig 750W nálam).SSDből pl Adata SP920 128GB 5 év garival elég jó választás lenne szerintem (ezt vette most ismerős is laptopba).
Ha RX580-ra esik a választás, én inkább vennék Sapphire Nitro+ / Asus Strix verziót (hozzátartozik, hogy nekem alapból rossz tapasztalatom van a WF-es Gigabyte kártyákkal, de van olyan is itt, aki arra esküszik).
Illetve amit még megfontolhatsz szerintem, attól függően, hogy mi elérhető ott, ahonnan a barátod veszi a cuccokat, két 1060/3GB rig - egy 580as helyett.
A legnagyobb költségtényező a gépben a videókártya, szóval azokra kéne tudnod, hogy mi elérhető számotokra mennyiért és cserébe mi a várható hashrate.
(pl. az a Gigabyte 580-as 30Mhs-t is tudna 140k-ért, de találsz olcsó/jó 1060/3GB-t 80k-ért (Samsung rammal 22Mhs~), az a gép többi részét hozzáadva is valószínűleg jobban megérné (itt ugye ami még képbe jön, az az értéktartás és a DAG méret, de erről már volt szó jó párszor itt). -
Danex
addikt
-
dvd_R+
őstag
válasz
dvd_R+
üzenetére
Illetve még annyi hogy oké hogy 8as rig kevesebb lap és kevesebb memória és cpu vásárlás
de a lap drágább amibe bele megy a 8vga erősebb táp kell ugye 1600w platinum mint fentebb írták aminek az árából 2db 1000W evga-t lehet venni
tehát árban ugyan ott van vagy talán picit olcsóbb és könnyebb be szerezni is mint az 1600w tápot
6os rigek lesznek ez szinte tuti
Szóval akkor összegezve
120GB SSD legyen
8GB memória legyen
Alaplap ez esetben ha 6-os rigek lesznek akkor az általam fentebb írt GA-H110-D3A megfelelő e?
CPU G3900 vagy G4400 lesz gondolom ez megfelelő
VGA pedig akkor még nem tiszta hogy az RX580 8GB megfelelő választás e? Illetve ha igen akkor semmikép sem a fentebb kérdésben forgó Gigabyte-ot? gv-rx580gaming-8gd
Tápegység pedig egy evga 210-GQ-1000-V2 -
cuko
aktív tag
"Ha a pénz tényleg nem számít, akkor miért látom rengeteg kiválasztott alkatrésznél, hogy legolcsóbb, meg olcsó?
"
"Természetesen az ár/fogyasztás/hatékonyság kombót nem vizsgálva, hiszen a pénz nem számít."Szövegértés:
"pénz nem számít" és "bestbuy és legjobban megéri"= A legjobb ár-érték arányú gép, akkor is, ha kétmillió összerakni egyet - szerintem.
Ha megvan a legjobb ár-érték arányú konfiguráció, akkor az a legolcsóbb procival ugyanannyit fog hozni, mint a legdrágábbal - következtetésképp ha drága procival veszed, akkor rontasz az ár-érték arányon és nem lesz bestbuy.
Mivel a ram és a proci nem befolyásolja a teljesítményt (mármint onnantól, hogy belepasszol a lapba és nem 4GB legalább a memória), ezért azokból a olcsó és legolcsóbb éri meg.@dvd_R+: ha Win10-et tervezel, akkor mindenképpen 120-as SSD-t vennék legalább, 60-ast be lehet lakni csak a winnel és a felkúszó frissítésekkel (tapasztalatból mondom, azóta kiirtottam a cachet és kikapcsoltam a frissítéseket, eredeti winen, de így is kevés hely van). Ráadásul alig drágább a 60-ashoz képest.
Tápegységből más, ajánlottat vennék, amihez van rendes teszt / tapasztalat megosztva.
Alaplapból, mint előttem írták, olyat vennék, amibe 8 kártyát is be tudok tenni, hiszen akkor annyival kevesebb a kártyára / összteljesítményre jutó költsége a teljes gépnek.
Az az 580-as kérdőjeles, úgy láttam Google alapján. Inkább akkor olyat vennék, ami tuti biztos, hogy jól fog menni, van hozzá sok tapasztalat, bios mod, stb. -
dvd_R+
őstag
Azért a legolcsóbb kell riserből pl mert minek vennénk 6E ft ért ha 1500 ft ért is kapható és ugyan az..

Azért mert az illetőnek nem gond a pénz nem azt jelenti hogy hülye is és megveszi ugyan azt a dolgot 3x annyiért.1080ti nem tartom túl jó befektetésnek mert nagyon fent van az ára és sok idő míg megtérűl.
Danex: Köszi a választ, egyet értek azzal amit írsz. Ezért is írtam az általam jónak vélt confighoz rx580-okat..
Rx580 8gb vga-kat 110-120E ft körüli áron tudja beszerezni.Shteer: 6-os rigeket szeretne össze rakni 8as riggel több macera van nagyobb helyett foglal el nagyobb táp és nehezebben beszerezhető stb

Ha 6os rigekről van szó az általam leírt lap megfelelő vagy legyen valami más?
SSD ből akkor 120GB az okés illetve akkor a 8gb memória is okés
Az fsp táp pedig akkor kilőve mert macera + dolgokat rendelni hozzá a másik választás tápnál az ez lenne:
EVGA TÁPEGYSÉG 1000W SUPERNOVA GQ 80+ GOLD (210-GQ-1000-V2) ez jó választás? -
subaruwrc
félisten
válasz
shteer
üzenetére
én ma reggel munkába menet azon gondolkodtam hogy talán a 2 tápos megoldás abból a szempontból jobb lehet hogy kétszer annyi csati áll rendelkezésre gyárilag,kevesebbet kell átalakítózni
normál rig keretekbe van hely 2 tápnak szóval az nem probléma
valamint beszerezhetőbb is 2db 750 850w-os táp mint 1db 1200 vagy nagyobb.
-
shteer
titán
válasz
dvd_R+
üzenetére
lapból inkább egy Prime Z270-P és 8 kártya (M.2 adapterekkel), alájuk 1600w platinum tápegység, 120GB SSD legyen mert kell a nagy lapozófájl - HDD is jó amúgy, nem kell SSD
2x4GB ram is legyen ha pénz nem számít
FSP1000-50AAG ez a táp jó lehet e a fentebb leírt righez
én használok ilyet, jó de szimpla 8pin>6+2 vga tápkábele van így vagy 4 elosztó vagy utánrendelt dual6+2 tápkel kell hozzá
-
Danex
addikt
válasz
dvd_R+
üzenetére
Akkor van egy eladó gépem
De viccet félretéve egy olyan "befektetésnél" ahol megtérülésről beszélünk szerintem nem létezik olyan, hogy az ár nem számít.Ha az kell melyik kártyával lehet a legtöbbet akkor 1080Ti, de ha annak az árából tudsz venni 3db 570-et, akkor hiába a 1080Ti termeli egymagában a legtöbbet, jobban jársz az 570-el.
Tehát esetetekben csak úgy tudnánk segíteni, ha leírod minden típusból mennyiért tudjátok beszerezni és mennyi a plafon.
Most beböföghetnénk, hogy az 570 a legjobb, de ha 2szer annyiért tudsz hozzájutni mint a 1060-hoz akkor ez hazugság lenne.
-
válasz
dvd_R+
üzenetére
Ha a pénz tényleg nem számít, akkor miért látom rengeteg kiválasztott alkatrésznél, hogy legolcsóbb, meg olcsó?

Ha valóban az a lényeg, hogy jelenleg a legtöbbet ki lehessen hozni a bányászat terén vele, akkor inkább ezek között a videokártyák közül válassz:
- NVIDIA TITAN V
- NVIDIA GTX 1080 Ti
- NVIDIA GTX 1080
- AMD RX Vega 64Jelenleg ezek a legjövedelmezőbb kártyák csökkenő sorrendben. Természetesen az ár/fogyasztás/hatékonyság kombót nem vizsgálva, hiszen a pénz nem számít.
Ha tovább akarod maximalizálni az egységnyi helyen kitermelt kriptopénzt, akkor olyan processzort is választhatsz, amivel már megéri bányászni:
- AMD RYZEN THREADRIPPER 1950X (CryptoNigh-on 1400 H/s-t tud).8db TITAN V és egy Threadripper 1950X elég jól tud hozni

Gondolj a továbbértékesíthetőségre is. Egy szar procit, kevés és lassú ramot, minimalista alaplapot nem, vagy nagyon nehezen fogsz tudni eladni, míg ezekből minőségibb jobban értékállóbb lesz.
Ez csak az én véleményem, nagyjából 4 hónapos bányász háttérrel.
Egyébként meg azt mondanám, hogy ne kezdjen bele (most) a bányászatba, ha nincs ideje, türelme, haladó informatikai hozzáértése. Meg ha hitelből/kölcsönből építené, vagy kenyérre kéne a profit.
-
X Factor
addikt
Nekem idáig az elmúlt hónapban szerencsém volt. Igazság szerint, ha az ember tudja az érzelmeit és félelmeit kizárni, és csak arra koncentrálni, h. mikor mit kell csinálni egész jól kilehet belőle jönni.
mindig megmosolyogtató a mostani 700-as lélektani határ is eur esetén. Igazság szerint, ha csak nincs több ezernyi eth-ja valakinek, annyira nem számÍt h. 699 vagy 701, de egyszerűen szeretjük a kerek számokat ami miatt kialakulnak ilyen lélektani határok, amiknek az átlépése lavinákat tud elindÍtani és vica versa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Új, Gamer félgép - MSI Z890 GAMING PLUS WIFI + Intel Ultra 7 265K + Corsair 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)