Hirdetés
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
haxiboy
veterán
válasz
bobalazs
üzenetére
Le lehet tiltani a teljes windows update-t ráadásul policyből, nem kell mókolni.
Én egy legalacsonyabb kategóriás celeronnal bányászok, ha SSD van alatta akkor pörög mint az állat. Bánya közben is teljesen reszponzív a rendszer, minimális sebességbeli különbséget érzek az i5 és a celeron között.Nálam 2 hónapig ment megszakítás nélkül, legutóbb is áramkimaradás miatt volt restart.
-
pschio
őstag
válasz
energy4ever
üzenetére
Így van. Az összes él.
Remélhetőleg nem forintban számolják vissza.

-
jubilleum
senior tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Én úgytudom hogy igen. Szóval egyre több címed lesz.
-
energy4ever
addikt
válasz
pschio
üzenetére
Rendben, koszi!
Vegul a valltoet adtam meg.
Ha a Coinbase-n kerek egy cimet, majd megegyet, akkor az elozo ugyan ugy el tovabb barmeddig?
Remelem annyi BTC-t kapok majd vissza, amennyit kuldtem nekik, jol elbasztak valamit a 220Voltnal, mar lassan egy honapja huzodik, azota meg a 15ezrembol lett tobb mint 20ezer FT-ban (ami naluk van meg mindig)
-
pschio
őstag
válasz
energy4ever
üzenetére
Az teljesen természetes, hogy mindig új címed van Coinbase-en. Direkt van így. Mindegyik cím a tiéd. Az egyenlegedhez tartozik. Természetesen Poloniexre is tudnak utalni. Arra figyelj oda, hogy amegfelelő coinhoz a megfelelő wallet-et add meg!
-
energy4ever
addikt
Sziasztok!
Lenne egy penzvisszateritesi problemam. Szerintetek melyik cimet adjam meg? A CoinBase-es cimet ahogy nezzem, barmennyiszer megnyitom, mindig mas. Esetleg a vallto(poloniex) cimet megadom, oda tudnak utalni? Melyik lenne a jobb?
-
Szőrös
veterán
Srácok oprendszerrel kapcsolatban mi a tapasztalás, melyik a legjobb bányászatra? win7/10 vagy valamelyik linux distrib? Vagy nincs igazán jelentősége?
-
Smithy87
senior tag
Nekem egy gigabyte 1060 3g van. 70 fokon teker auto hűtéssel. vagy zajos mint állat. Ez van amíg volt alatta másik kártya meg 80% os ventivel tartotta a 70 fokot.
Egyéb, van arra esély, hogy föntebb megy a BTC vagy már itt marad 14 ig? Nem nagyon lőtt ki a 7200$ környékéről az elmult napokban.
-
sleve
tag
A Gigabytos és MSI GTX 1060 mellé tegnap vettem egy ASUS Dual GTX 1060 -t. Cryptonightot bányászva az ASUS H/W-ban magasan veri a másik kettőt. Viszont ami nem tetszik benne nagyon hangos nagyon pörgeti a ventit. A Giga és MSI 40-45 fokon hangtalanul teker míg az ASUS 55 fok 60% fordulaton. A későbbiekben mennyire lehet káros ez a gyenge hűtő teljesítmény főleg ha valami energiaigényesebb algot kapar?
Illetve visszavihetem-e az edigitalba 3 napon belül, hogy nem tetszik? -
melkah
tag
válasz
vizimento
üzenetére
Ez csak a sajat velemenyem, en igy szoktam, de majd masok kijavitanak ha nem helyes!
Nyilvan fugg a tuning attol, hogy mit banyaszol, de ebben az esetben ha Ethash-t banyaszol.
En minden esetbol gyarirol indulnek felfele. Elosszor felhuznam a memoriat addig ameddig birja, ha megtalaltam a stabil sebesseget, akkor visszavennem a core-t a leheto legkissebbre es az egesz vegen beallitanam a tdp-t oda ahol meg nem nyekken meg tole.
En igy huztam fel az msi armor 1070-eket: memory +650mhz, core -400, TDP 55%-re. Igy kapkod 31.[5-8] kozott stabilan es fogyaszt kb 120w-ot/db. -
vizimento
senior tag
válasz
vizimento
üzenetére
9 órája hibátlanul fut alapon az összes kártya együtt.
Húzva 10 percen belül leállt az az ominózus, hiába ment azzal a beállítással előtte 3 hónapot.
Szóval gondolom Ti is úgy látjátok, hogy jön a kísérletezés, hogy mennyit bír...
Ti mivel játszadoznátok először? Core? Mem? Vagy TDP?
Mármint visszafele, ha a többi érték azon az értéken maradna, amin azelőtt volt.
Vagy jobb lenne inkább a gyáriról felfele lépegetni, nem a régi húzottból visszafele? -
-
melkah
tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Ertem, de akkor minden ilyen esetben kijelenthetjuk , hogy az a kartya onnantol semmire nem lesz alkalmas ugye ? Szoval az nem lehet, hogy utana csak lassabban megy, de megy, csak nem tudja a korabbi sebesseget ?! Ha a teljesen megdoglott es semmire nem jo utana, akkor ertem a "megsult" kifejezest.
@vizimento: Szerintem is vegyel vissza a tuningbol, es ha valamilyen beallitason stabilan megy, akkor onnan teszteld ki megint, hogy mi a maximum amit elbir meg rohadas nelkul.
Nekem is volt hasonlo, hetekig ment fixen hiba nelkul, es egyszer megunta es azota csak kevesebb OC-val stabil. A jelenlegi beallitasaimmal vesztettem 0.5mhs-t kartyankent, viszont nem rohad. -
subaruwrc
félisten
válasz
melkah
üzenetére
úgy értem hogy 2-3 hónap kottán járatás után vagy a bga golyózás megunja a kínzást ( mikro repedések formájában ) vagy magában a gddr5 chipben keletkezik fizikai sérülés a magas hőmérséklet hatására
mindez úgy manifesztálódik hogy a DAG filet nem képes betölteni többet a kártya
-
vizimento
senior tag
Semmi nem tart vissza, természetesen már az előző hozzászólásom óta fut alapon.

Csak közben a venti sebességre reagáltam...
És természetesen a 35 fokot nyár közepére értettem amikor kint meg 40 fok volt, nyilván nem most! Nálam akkor se ment 25 fölé a szobában a hőmérséklet. Mivel a venti auton van, így az jobban pörgött az akkori 25 foknál, mint most a 19-20 körül, de akkor is 60C alatt tartotta a kártyát.
De szerintem lapozzunk, megfogadom a jótanácsot és fentebb veszem a ventiket, biztos-ami-biztos alapon!
(Csak egész eddig abból indultam ki, hogy ezek 3 ventis kártyák, egy nagy hűtővel ami a ramot is hűti, így ventitől függetlenül ha a core 60 alatt marad, akkor a ram se füstölhet el - de ezekszerint tévesen feltételeztem) -
melkah
tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Csak ugy kivancsisagbol, fejtsd mar ki bovebben az olyan sokat emlegetett "megsütötted a ramot" legyszives. Szeretnem megerteni, hogy hogyan sulhet meg ugy egy ram, hogy utana meg mukodik, csak lassabban ? Ha az altalad emlitett kifejezest szo szerint vesszuk, akkor kiegeti a ramot. Ebben az esetben nem kellene megdoglenie az egesz kartyanak ?
-
subaruwrc
félisten
válasz
vizimento
üzenetére
gondolom megsütötted a ramot
30% venti ...megtanulhatnánk már hogy eth-nál nem a gpu hőfok a lényeg
mondjuk a strixen van hűtve a ram de ilyen alacsony kihasználtság mellett 60 fok gpu lehet vagy 90 fok ram,vrm-ről nem is beszélve.a DAG file meg növekszik ugye,azt se kéne kihagyni a képletből
-
Yany
addikt
válasz
vizimento
üzenetére
Igen: ne tilitolizz, hanem menj biztosra: 1-2 napra told DEFAULT beállításokra. Ha stabil, akkor márpedig az ocval lesz a baj és meg kell találnod a stabil maxot; ha viszont úgy is leáll, akkor gari. Csak a saját idődet rablod, ha egy instabil rendszert próbálsz kihajtani.
-
vizimento
senior tag
-
Smithy87
senior tag
egyébként meddig lehet levinni az rx 560-ak fogyasztását értelmezhető MH/s melett?
-
Smithy87
senior tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
nekem nem oldotta meg csak javított rajta legalább nem 7MH/s et ugrál csak 3-at
-
-
Smithy87
senior tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Igen eddig is ezzel a tuninggal ment a drivert a geforce experience frisítette. De azt vissza tettem a régire. Az valamennyit javított. De még mindig ugrál. :S
-
válasz
subaruwrc
üzenetére
Nem biztos.
Nekem is ezt csinálja a 1060-3x1070 kombóm.
Eddig hozta a sabil 113-at, most meg elkezdett ugrálni, mint állat... -15-öket is veszít néha.
Eddig ilyen nem volt, 2 hónapja stabilan megy.(#30342) groop:
Fenti probléma okán merült fel a dolog, mert megigazgattam a kábeleket, és utána egy darabig jó volt.
Aztán pár perc után megint elkezd ingadozni.
Mondjuk érdekes, hogy eddig miért volt jó... -
Smithy87
senior tag
Valami gebasz van az erőben össze vissza hashel a 1060-am találkozott valaki ilyennel?
-
melkah
tag
Vasarolt mar valaki jo minosegu pci-e 8pin hosszabbitot ? Ha igen, akkor hol lehet, nem gagyit venni, ami nem olvad el a kartyak 7/24 terhelese alatt ?
koszi -
melkah
tag
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Szerintem ha beledugod koppra es felul kilog egy kicsit, attol nem lesz semmi baja es uzemelni fog rendesen. En nem faragnam! Rendes kartyakbol is van ami kilog kicsit a foglalatbol.
-
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy a riser alaplap felöli része nem illeszkedik pontosan?
Mint ha nem menne bele a foglalatba kellő mélységig.
Okoz az valami kárt a riserben, ha a csatlakozó végét kicsit lafarigcsálom, hogy mélyebben belemenjen?
Úgy nézem van rajta kb 0.5-1mm olyan nyákrész, amit leszedhetnék, de nem tudom, hogy belül megy-e valami vezeték...
Nincs tartalék riserem, így nem merek csak úgy nekiugrani. -
Vigilante
őstag
Vega 56-ból nincs nem ref hűtős!?

-
Balupapa
senior tag
sziasztok!
banyaszatra melyik eri meg jobban vega 56 vagy 64es?
-
varmi2
nagyúr
válasz
Franky2Ster
üzenetére
A képeken látszik, és az ehez használt beállítás is.
-
aleister
veterán
válasz
tom120514
üzenetére
Köszi!

Dobozból eredetileg nagyon siralmasa kapar. 9-10.5 között. Romoltam a bIOS-t rajta, és a blockchain driver is hozott a konyhára. Végül a jó memóriateljesítmény tette fel a pontot az i-re.(#30287) Smithy87:
Gigabyte RX560 OC 4G. A legalapabb GB 560.(#30298) BRIKLY:
Itt vettem aprón egy fórumtárstól 2db-ot. Bontatlanul, 36 hó garival. 36-ért árulta. Mivel 4-et rendeltem tőle, engedett egy kicsit. Sajna azóta hiánycikk, így nekem sem jött meg a fennmaradó 2 példány. -
varmi2
nagyúr
válasz
alien0903
üzenetére
Mivel jelenleg az összes coin dag fileja 3Gb alatt van, így mindegy, hogy 4 vagy 8Gbos a kari. Ha 4Gb fölé emelkedik majd, akkor csak a 8Gb-al lehe majd bányászni, de ez még nagyon messze van. Fontosabb, hogy az adott kártyán milyen a ramok márkája. A samsung a legjobb, abból hozható ki a legtöbb hash, samsung, hynix, elpida, micron. Általában ez a sorrend lefelé.
-
alien0903
tag
Üdv. Mindenkinek!
Laikusként kérdezem, hogy mennyit számít a VGA memória mennyisége?
A 4GB illetve a 8GB kártyák gazdaságosabbak hosszútávon bányászatra?
Ár-érték arányban pld. több 4GB-os vagy kevesebb de 8GB-os kártya ajánlott? -
Smithy87
senior tag
ubiq-ot bánxol vslski? meg tudnátok nézni, hogy rx 560 gtx 1050 tudja e bányászni? És ha igen akkor mennyivel?
-
Smithy87
senior tag
Hmm szarakodik a 1060-am 24ről leesett 20-20MH/s-re esett a Hashrate. és nem jövök rá, hogy mitől.
-
varmi2
nagyúr
Aki rx vega 56/64-el bányászik eheriumot, annak ajánlom a legújabb 11.1 amd drivert, ugyan azon beállítással +2 Mh/s javulás
-
haxiboy
veterán
Mint ígértem ha előrelépés történik a monitorozó szoftverben, beszámolok róla.

Elkészült a Validációs rész, amely regisztrálatlan gép esetén a weboldalon regisztrált e-mail címhez automatikusan felregisztrálja a gépet egy teljesen egyedileg generált HardWareID alapján.

Illetve a ronda konzol ablakokat erre a csilivili formra cseréltem, természetesen file-ba is történik a logolás, hasonlóan mint a bányaprogramok is teszik. Átlátható, értelmezhető.
A jövő hét folyamán a már azonosított gépek formjai, az API-n keresztüli config lekérés lesz a fő téma, valamint a program reszponzivitásának növelése multithreading használatával, de ez jelenleg másodlagos, és könnyen implementálható a későbbiekben.
Az API nagyrészt használható, gondoltunk a titkosításra is, így az adatfolyam teljesen védett lesz, amint az összes funkció működőképes.
A Webes Frontend készülőben van, hamarosan összeülünk és megtárgyaljuk pontosan hogyan nézzen ki, bár érthető okokból a csilivili grafikonok jelenleg másodlagos szempont

A hardveres rész fejlesztése jelenleg áll, mert ismét tetűlassú a posta.
Ismét köszönöm ha végig olvastad!
Aki esetleg nem tudja miről van szó: EZEN A LINKEN mindent megtalál a projektről, illetve hamarosan kész a projekt bemutató oldala ahol mindenféle animált grafikonnal megmutatjuk hogy mennyivel tudunk többet mint a hasonló szolgáltatást nyújtók

-
corwen
csendes tag
Hello!
Amazonon, ebayen, itt-ott ASIC minereknél a feltüntetett hashrate, melyik algo alapján kerül kiírásra általában?
USB-s minerekről mi az általános vélekedés? (pro/kontra?)
üdv,
Corwen
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- 2db Samsung Galaxy A6 32GB (Kijelző törött)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Vegul a valltoet adtam meg.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)