Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Omli85
őstag
válasz
Kavinton75
üzenetére
Vega 56@64 Air biossal.
-
P3Dr0
senior tag
válasz
janos666
üzenetére
Valoszinuleg az allando melegtol a VRM resznel levo kondenzatorok eresztik,ereszthetik az elektrolitot. Hajszalrepedes lehet valamelyiken. Legalabbis nekem az RX470-eken (sapphire) ez volt. 11 honap non-stop mukodes utan a heten sikerult kiszorni az osszeset. Raadasul dragabban mint a veteli ara volt.
-
aleister
veterán
válasz
golya87
üzenetére
Egy csúcs ra optimalizált vga-n gondolom pontosan 0 MH/s lesz a gyorsulás. Leginkább azoknak lesz segítség, akik csak tutorial alapján modoltak egyet, és nem hangoltak finomra.
A poszt írója egy 560, egy 570 és egy 580 esetében játszotta ezt el, és neki 0.2-0.5 MH/s növekményt hozott. -
aleister
veterán
Olyat tud, hogy detektálja a kártya memóriájának az idözítéseit, és egyetlen gobnyomásra beállítja az optimálisat. 0.2-0.5 MH/s többletteljesítményről írnak. Sok sikert mindenkinek!

-
Smithy87
senior tag
Ethminerrel mi a trükk nvidinál? Ezt a batot raktam össze de ezzel nagyon kaki.
ethminer -F http://exp-us.dwarfpool.com:81/0x17C96Ea2494373B6b9C71781B7789a9ADcAb544b/Worker_1 -U --gpu-batch-size 20Expet csákálnék a törpén.
-
Omli85
őstag
válasz
Plasticbomb
üzenetére
35 MHs 17.9.1-es driverrel teljes gép 300W 1040/1100 GPUZ szerint 135W gpu power draw.
Mivel játékra vettem a kártyát így blokchain driver nem játszik de próbáltam azzal is úgy sem fényesebb a helyzet. -
melkah
tag
válasz
Yuhfej
üzenetére
Biztos vagy benne, hogy a neted miatt fagy ? Nekem mostanaban volt par szakadas napkozben (koszi jupiszi), de olyankor a miner program (claymore) mindig kiirta, hogy nem tud connectelni.
A kartyakon latszodott, hogy munka hianyaba nem dolgoznak, es ahogy visszajott a net, minden kozbeavatkozas nelkul folytatta a melot. -
Yuhfej
csendes tag
Sziasztok, kérdésem, sajnos szerintem nem túl stabil a netem így a rendszer néha fagyogat(7 kártya). Ismeretek olyan progit ami figyeli a netkapcsolatot és ha kihagyna akkor újra indítja a rendszert? Vagy ha van rá lehetőség akkor valahogy bezárja a befagyott miner progit és újra indítja azt?
Vagy marad a teamviewer, és a kézi restart, ezt nem nagyon szeretném ...?
köszi -
madpapa
senior tag
Kicsit tanácstalan vagyok, de hátha valakinek beugrik egyből. Van 3db AMD és 1db nVidia kártya. Szépen dolgoztak együtt a bányászproggikban. Sajnos a WIN10-t újra kellett húzni. Eszközkezelőben minden kártya látszik szépen, ennek ellenére semelyik bányász proggi nem látja az nVidiát. Elvileg driver felment jól, hibát nem jelez. Vélemény?
-
melkah
tag
Ez engem is erdekelne!
Foleg az overlock szempontjabol egy elmeleti 13 kartyas rendszernel. Mennyire egyszeru overlockolni akar vegyes kartyas rendszert is, hasonloan mint windowson afterburnerrel ?Ugyanennel az elmeleti 13 kartyas rendszernel, de windows alatt vegyes kartyakkal ugy tudom, hogy afterburner nem fogja tudni overlockolni az amd es az nvidia kartyakat is egyszerre.
Mi a megoldas arra, hogy konnyen huzhato legyen mindegyik gepben levo kartya?
Varhato, hogy valaha windows alatt megszunik az egy gyartotol szarmazo maximum 8 gpu driver limit ?
Afterburnernek van valami maximuma, hogy hany kulonbozo kartyat tudok vele kezelni ? -
Htibimor
senior tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Köszönöm! És elnézést!

-
energy4ever
addikt
válasz
Htibimor
üzenetére
Mi az, hogy nem tudsz hova irni a kerdeseddel kapcsolatban?

Nem ezert jonnek ide az emberek, hogy ilyen baromsagokat olvassanak, hanem a temaval kapcsolatos dolgokert.
Azonnali jatekos kerdesek oraja topik pl...
-
Htibimor
senior tag
Bocsánat! Nagyon off, de nem tudok hová írni és itt elég sokan vagyunk! Van egy eredeti PC DVD játékom, amihez windows live is kell. Viszont nincs optikai meghajtóm(ezért nem is vennék, ha nem muszáj). A live-on hogyan tudok kóddal telepíteni egy játékot? A "REDEEM" nem jó, mert xbox-hoz irányít. Köszönöm a segítséget és még egyszer ezer bocs!
-
(jan)
őstag
Linuxot hasznal valaki banyaszasra. Megoszthatna a tapasztalatokat.
-
mepet
addikt
-
shteer
titán
válasz
ricshard444
üzenetére
kedd-szerda
-
ricshard444
veterán
Coinbase-re csütörtök délután utaltam el az "igazoló" összeget, hogy tudjak kiutalni a számlámra. Pénteken el is ment az összeg a számlámról. Meddig várjak úgy, hogy még ne kezdjek el aggódni, hogy nem sikerült?
-
aleister
veterán
válasz
ff-thomas
üzenetére
Vedd a csökkentett módot, a DDU-t, a driver telepítést, az AMD-féle clean uninstall utility-t, az atipatch-t. végül a reboot-ot...na én ezeket a hétvégén az összes permutációban kipróbáltam.

Még egy elfekvő vinyóra csináltam egy clean W7 installt is, valamint visszamodoltam a BIOS-t az eredetire, mert azt hittem, hogy az atipatch és a blockchain driver nem szereti egymást, de sehogy sem sikerült összehoznom. Google-ben sem segített az "AMD blockchain driver transparent GUI bug" keresés.
A vicces, hogy most, hogy idézte, rájöttem, hogy anno olvastam már itt mepet kolléga kommentjét, csak akkor még nem voltam érintett a témában, és elenegedtem a fülem mellett.

Viszont ma este már a W10 install jött volna. Szóval így vagy úgy, de végre pont került volna a dolog végére.

(#28969) Plasticbomb
Legkésőbb holnap tudok erről tapasztalatokat írni. -
Plasticbomb
addikt
válasz
vizimento
üzenetére
Nekem most olyat csinált az RX480 az éjjel, hogy miután elegem lett az NFSU2ból 4k-n, és indítanám a claymore-t, valamiért a memória kihasználtság és így a hash lent volt a béka segge alatt (8M HASH és 28 %), közben a VRAM fenn volt 2125MHz-n. Háromszor indítottam újra a gépet, és akkor is ezt csinálta, végül fogtam, és kikapcsoltam az éjszakára. Először olyan, huh, vagy fél éve... Most bekapcsolom, egyből megy minden gond nélkül.
Mindenkinek:
A blockchain driverrel mik a tapasztalatok normál használatra, játékra is megfelel, működik rendesen, vagy maradjak a hivatalos kiadásnál, ahol azért szépen lassan veszitek pár százalék hash powert?Omli, és a vegát próbáltad-e már?
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
aleister
üzenetére
köszi az update-et, én nem néztem azóta, hogy kijött a driver aug-ban.
egyébként nyomtad a DDU-t, meg a driver feltelepítése (és reboot) után a patch-et, majd még 1 reboot és utána nem működött? nincs tapasztalatom win7-tel, a rig-eken win10et használok, mióta ennek a marhaságnak nekiálltam.

-
szilardf
tag
válasz
littleNorbi
üzenetére
Hajszálra elég lehet, ha mindig csak leszabályozva indítod rá a kártyákat a tápra. Mivel ez lehetetlen, megugorhat terhelve a fogyasztás majdnem 1600w-ig, én ilyen tápot vennék. Úgyis kell ráhagyás.
-
mepet
addikt
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok!
Egy Corsair HX1200W táp elegendő 8db RX 570-es kártyához? -
nesa
veterán
Urak R9 270 lehet még bányászni, tudom a magas fogyasztás, de az mellékes a kérdés lehet-e még vele, és mit?
-
aleister
veterán
Valaki tapasztalt már olyat, hogy a blockchain bugos? 2 napja próbálom feltenni az RX 560 mellé. Egyrészt a radeon beállítások GUI-ja teljesen átlátszó, másrészt szinte semmilyen szoftver nem működik vele. Rögtön fagy a bányászprogi is.
Win7 x64, egy külön HDD-vel egy friss oprendszert is felraktam, de ugyanez a helyzet.
-
Omli85
őstag
válasz
energy4ever
üzenetére
Május óta megy a 390 fc blokkal semmi baja esetleg kicsit optimalizálhatsz rajta és csinálhatsz egy bányászós profilt. Nekem -100mV-al elment stabilan 1050/1500-on itt nem is evett annyit és nem is fűtött annyit.
Ugyanennyi ideje megy egy 290-is léghűtéssel annak sincs semmi baja pedig az 60-70 fok között dolgozik.Szóval ne aggódj semmivel nem kapja jobban az ívet mintha játszanál rajta
. -
ff-thomas
aktív tag
válasz
janos666
üzenetére
@janos666: jaja, nekem is ilyen "olajat" izzadnak a 470-ek magukból, kb. minden második, le se lehet rendesen takarítani... de alaplapom is volt már, amin "kifolyt" ez a lötty. a régi kártyáknál semmi hasonlót nem láttam.
@deadwing: osztrákiában dolgozó barátom vett le a kinti bankkártyájával pénzt. egyből EUR-t kérdez, EUR-t ad, ez az ATM nem váltogat semmit sehová. nekem van cryptopay kártyám, de még nem próbáltam ki azzal az EUR felvételt. ha te megteszed, kíváncsian várom majd a tapasztalatot, hogy mennyit vontak le a tranzakcióért.
-
válasz
janos666
üzenetére
Nekünk pont pár napja pukkant el (szó szerint!) egy 290X, és konkrétan egy kis pocsolya lett alatta ilyen olajos trutyiból, amit mi is csak ektoplazmának tudtunk beazonosítani :-) Viszont a többi kártyán nem láttam nyomát trutyinak, így arra gondoltam, hogy a pukkanásnál jött ki az ektoplazma valahonnan, bár ötletem sincs miből. A PCI csatlakozótól hátrafelé a kártya végéig trutyis a kártya alja. A szétégett VRM rész az ok, az nem paranormális.
-
aleister
veterán
válasz
janos666
üzenetére
Persze, ha többet ki akar hozni a dologból, akkor érdemes lehet eladni a gari lejárta előtt a krátyákat. De a jelenlegi 36 hónapos garanciaidőket nézve, addigra ezek a kártyák már 4-5 szörösen behozták az árukat.
Btw mennyi most egy kW áram ára? A 35, 31 érvényes 7/24-ben?
-
-
energy4ever
addikt
válasz
shteer
üzenetére
Miert, olyan keves kartya pusztul meg?

En ennek csak orulnek, de talalkoztam mar 1-2 olyannal aki azt mondta, hogy sorba mennek vissza a kartyai gariba, mert hullanak el. Bar nemtudom mekkora rig farmokkal toljak itt, de akinek tobb szaz kartyaja va ott talan meg normalis is lehet az 1-2 havi pusztulas. -
shteer
titán
válasz
energy4ever
üzenetére
Szerintem rosszul gondolod
-
janos666
nagyúr
válasz
energy4ever
üzenetére
290X-em sohasem halt meg. Egy RX470-ből egy-két hónapot bírt a cseredarab, ami ugyan úgy ment tönkre, mint az első, ami 9-10 hónapot tekert új vásárlás után: se kép, se hang, nem látja a kártyát a gép, nem forog a ventilátor. Nem szedtem szét nézegetni, míg garanciás, csak visszaküldtem megint.
Szokott bányászni a játékos gyárilag EK vizes GTX1070-em is hozzád hasonló meggondolásból: legyen ingyen a játék.
Egyáltalán nem féltem. 
Egyetlen paranormális tevékenységre utaló nyomokat látok most az összes RX470 kártyámon. Olyan kis ektoplzmát vagy mit "izzad" mindegyik, egyenesen bele a riser foglalatba (valahonnan a backplate alól le a PCI-E csatin). Fogalmam sincs mi lehet az, de nem pára (és nem is párolog el, valami olaj lehet). Lehet, hogy így próbálnak szaporodni, de még nincs nyoma, hogy sikerült volna megtermékenyülni valaminek a gépparkban, szóval nem tudom (de úgy tűnik mennek nélküle). Remélem nem egy Terminator fog megszületni a végén, hanem sok kis RX kártya.

-
deadwing
addikt
válasz
energy4ever
üzenetére
Nem magasabb a hőfok, pláne nem power limit csökkentéssel, mintha full gázon játszanál vele.
Semmi baja sem lesz. -
energy4ever
addikt
Gondolom innen mar sokatoknak dolgott meg kartyaja banyaszas kozben. Alltalaban mi okozza a kartyak hibajat? Eldurran valami a nyaklapjan, vagy siman csak a BGA tokozas szakad szet?
Azert kerdezem, mert nekem nincsen kulon banyasz RIG-em es a nagy(ITX
) vizes gepemmel tolom neki mar par napja, hogy nehogy mar en, hanem a gep "vegye meg salyat maganak a jatekait".
Szoval szerintetek egy 390X Full cover vizesblokkal, ugy, hogy 56C-on megy banyaszas kozben, napi 16orat a het minden napjan, megerzi ezt, es belepusztulhat igyis?Gondolom azok a kartyak amik elszallnak banyaszas kozben, vagy az elso par napban mennek szet, vagy a magas hofok hatasara.
-
janos666
nagyúr
válasz
aleister
üzenetére
Viszont ha valamiért úgy gondolod, hogy legalább annyit csökkenhet a hardware ára, mint amit keres, mielőtt tényleg értelmetlen lesz tovább hajtani, akkor jó döntés lehet még ma eladni (eljátszható ez hasonlóan azzal is, ha nemsoká lejár a garancia a hardware-ről, amitől nehezebb lesz eladni és kockázatosabb tovább üzemeltetni).
-
aleister
veterán
válasz
Casoli
üzenetére
Gondolom régebb óta csinálod, így feltehetően a kártyák árát már visszahozta a rendszer. Ez esetben nézd úgy, hogy napi 1000 forintot kapsz a semmiből. Az egy hónapban egy ember kajájának az ára, vagy fedezi a teljes rezsidet, vagy épp mintha 30.000-rel több lenne a fizetésed.
Szóval nem mondanám, hogy nem éri meg.

Egyébként rengeteg kriptovaluta van. Épp a minap néztem, 1104 darab. Biztos találsz közöttük olyat, ami megéri.
-
mepet
addikt
válasz
Casoli
üzenetére
"Van most valami alternativa ETH/ETC bányászáson kívül?"
Igen, van.
Ethash algo: Expanse, Musicoin, esetleg UBIQ
Én ezek közül a MUSIC-ot szoktam bányászni (nem full kapacitással, hanem csak 1-2 riggel), mikor éppen jól hoz, és rallykor eladni (akár 1-2 hétig is ülni rajta).És akkor ugye van még olyan algo, amit ki sem próbáltunk még, pl: Skunkhash Raptor (hihetetlen neve van
) -
tom120514
őstag
-
válasz
Something_
üzenetére
A kérdésem a RIG építésére vonatkozott. Magyarán, ha csak az áram termelődik vissza, akkor nem sok értelme van videókártyákat venni. Van most valami alternativa ETH/ETC bányászáson kívül? Nekem 5db videókártya hoz napi 3$ hasznot.
-
Mi ertelme manapsag riget epiteni? Lassan az aramot sem termeli ki. Vicc amit most lehet banyaszni.
-
deadwing
addikt
válasz
deadwing
üzenetére
Erre még annyit, csak azt szeretném kipróbálni, hogyha eurót veszek fel, levonják-e cryptopaynál a foreign fee-t. A support szerint nincs lehetőség domesticre állítani Magyarországot, de már vettem ki eurót egyszer Írországban és akkor nem vonta ezt a fee-t, pedig nem írországi a cég.
Ebből spekuláltam arra, hogy a pénznemet figyelik, nem az országot
-
deadwing
addikt
Erősen OFF leszek, de nem találok infót sehol.
Ha EUR alapú a kártyám, és euróra van szükségem, milyen ATM-ból tudok pénzt kivenni?
OTP meg ezek, alapból forint összeget kérnek be és csak később kérdezik meg, hogy akarom-e euróban kivenni, de ha nekem kerek euró összeg kell, és nem akarom hogy váltogasson összevissza a bank, akkor melyik automatához menjek?*az euronet ATM-ek csak 150k-ig ingyenesek, és nem akarok semmiféle plusz költséget.
-
(jan)
őstag
Miazisten van most? Nicehash $ mutatoja eleg alacsony szamot mutat

-
aleister
veterán
Urak,
Mi most az ajánlott Crimson driver az 5xx-ek alá?
Próbaképp vettem két RX560-at.Gondoltam felteszem melléjük az augusztus végi béta blockchain drivert, de bugos. Konkrétan nem látszik a GUI.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
madpapa
üzenetére
Tudom, láttam én is a készlet infót CHS-nél, reggel még 100+ volt, most 0
Valaki bányát épít 
(Csak a kérdés nem arra vonatkozott, hogy hol lehet kapni, hanem arra, hogy én honnan szereztem
)Az RX470 bányász kártyát Mo-on vetted? Ha igen, hol? Ilyet nem találtam egyik nagykernél sem.
-
L4mie
veterán
válasz
madpapa
üzenetére
melyik és mennyiért?
ALZA-n is van egy valaggal belőle.
amúgy meg nem az EU-US-AU bányászok miatt nincs kártya,
1 május-júniusban megnövekedett igényeket nem szolgálják ki a gyártók
2 ha kiszolgálják Kínában ragad, mert ha máshol nem ott baromira megérheti a bányálás, olcsó áram, olcsó hardver ftw.
3 lehetne követni az EVGA stratégiáját 1 címre max 1-2 kártya-táp és mindenki megnyugszik. -
madpapa
senior tag
válasz
ff-thomas
üzenetére
Az egyik pesti nagyker teli van ilyen kártyával :-)
Én Sapphire RX470 4GB bányászkártyát tekerek otthon.
Valakinek van tapasztalata esetleg valami über jó BIOSa hozzá? Csináltam hozzá, de annak vannak mem hibái alkalmanként, de kb. 29.5MH/s kijött belőle 65W-os MSI AB mérés szerint.
Néztem Bitcointalkon BIOS-t, de nem fizetnék 0.15 BTC-t érte :-) -
L4mie
veterán
mintha olyan jól sikerült volna... volt valami fake hír erről, de kell a PG nek a kattintás

de ha tényleg hozza veszek gyorsan 2-t is

-
ff-thomas
aktív tag
Ma kipróbáltam egy ASUS P106-100 bányász kártyát (~GTX 1060 6G), gondoltam, megosztom veletek a tapasztalataimat:
A teszthez használt AB beállítások:
- Power Limit: 65%
- GPU clock: +150Mhz
- Mem clock: +500MhzHashrate:
EWBF's miner v0.3.4 (ZEC/zCash) -> 285 Sol/s (76W, 3.71 Sol/W)
Claymore Dual Miner v9.8 (ETH/Ethereum) -> 23.718 MH/sA fogyasztás terhére, azt követően pedig a stabilitás kárára még lehetne nagyobb teljesítményt kisajtolni bleőle.
Van összehasonlítási alapom szintén ASUS kártyákkal: GTX1060 3GB, 6GB 8Gbps és 6GB 9Gbps -sel egyaránt.
Fogyasztás (és hőtermelés) tekintetében minimálisan jobb náluk a P106-100, teljesítményben hozza ugyanazt a szintet, amit egy alap GTX 1060 6GB 8Gbps. Néhány űber gyári tuningos kártya, pl. ASUSból a GTX 1060 Strix 6GB 8Gbps bányászik valamivel jobban, pl. ZEC 320 Sol/s körül, de 100W-ot ír a miner ugyanilyen AB beállítások mellett.
Garanciában és eladhatóságban nehezen összemérhetőek
Bár.. aki nem 2 hónapig akar vele bányászni, annak az eladhatóság kevésbé számít (vagy egyáltalán nem, ha 2-3 év távlatában nézzük, akkor a normál kártya sem fog számottevően többet érni), a garancia pedig.. hát.. ha nem gyilkolod le a kártyát, akkor valószínűleg bírni fogja évekig a bányászatot, ami pedig gyártási hibás, az a 3 hónapos gari időn belül úgyis kiderül. -
Teng
aktív tag
Vennék ETH-t és LTC-t ha valakinek akad eladó, PÜ-ben keressen...
Üdv
-
voriand
csendes tag
Sziasztok!
RIG üzemeltetéssel foglalkozik valaki vagy tudtok javasolni helyet, ahova be lehet tenni a gépet? Nem a Server Hosting szolgáltatókra gondolok természetesen, mert ők ipari áram díjjal dolgoznak, ami esetünkben ugye nem profitábilis.
Itthon sajnos a nap nagyrészében nincs senki, így pedig nem merem itthagyni a gépet, nehogy kár keletkezzen, leégjen a ház, akármi... Igaz, ha erre tudtok megnyugtató megoldás(oka)t, annak is örülnék

Magát az áramköltséget sehogy nem lehet napkollektorok és inverteren kívül csökkenteni, ugye? Nincs semmilyen okosság ELMÜ oldalon?Előre is köszönöm

-
madpapa
senior tag
válasz
ff-thomas
üzenetére
Köszi, igen rájöttem én is hogy az atiflash lesz az és szépen meg is csináltam, a BAJt! :-)
Lelistáztam melyik kártya az, mert volt egy RX460 is benne. Szépen feldobta hogy a 2. kártya az ami nekem kell. Aztán flash, és voilá a RX460-t írta felül :-)
Nem tudom hogy az RX460-t vissza tudom-e csinálni, de elvileg igen ha PCI-E busz szám alapján dolgozik. -
ff-thomas
aktív tag
válasz
madpapa
üzenetére
nézd meg, hogy melyik az:
atiflash.exe -i
ha látja a program a kártyát, akkor vissza tudod rá tolni a gyári biost a korábban említett paranccsal - mondjuk én nem atiwinflash -t, hanem atiflash -t használnám, a winflash-es az a grafikus felülethez tartozó exe, de lehet h azzal is jó, minden esetre a -f paraméter a "kényszerítés", a -p pedig az, hogy írja fel a megadott rom-ot a kártyára. ja és a -h paraméterrel kaphatsz segítséget, hogy milyen paraméterek léteznek, melyik mire való és hogyan kell használni.
-
madpapa
senior tag
Lehet kinyírtam az egyik RX470-t. Az ATIFLASH nem tudja olvasni a GPU ROMját. Más módszer ezen kívül létezhet a hozzáféréshez?
-
Teng
aktív tag
Hello Mindenkinek!
Ki melyik tőzsdét találta a legjobbnak - javasolná?
Hol a legalacsonyabb befizetéskor a fee?
És debit kártyának ki melyiket javasolná?Előre is köszi a válaszokat.
-
janos666
nagyúr
válasz
JohnyBlue
üzenetére
... avagy Windows NT Csökkentett Mód Hálózattal ?

Lassan 1 BTC lesz a legkisebb könyvelési egység, és hetente egyszer lehet majd tranzakciót indítani 24 órás átfutási idővel (természetesen csak Buy vagy Sell market All IN, semmi spéci limit order).Az a vicc, hogy nem vicc, hanem néha tényleg gyorsabb lenne betelefonálni, hogy "Helohelo. Adjatok el nekem 10 ETH-t 0.09-es limittel. Köszi!", mint kivárni amíg feldolgozza a weboldaluk.
Pedig úgy rémlik megkapták ajándékba az Mt.Gox hardware-parkját a "blockchain-szakrétés" és kártérítési igénybejelentés kezelésének fejében.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
kráken?

-
ricshard444
veterán
Van olyan Coin váltó ahol nem kell "igazoló" utalást végezni, hogy utána kiutalhassam a számlámra a pénzt? Coinbase nem akar összejönni.

-
janos666
nagyúr
válasz
melkah
üzenetére
Bányászathoz szerintem mindegyik GTX1070-ből ki lehet hozni kb. ugyan azt a fogyasztást, és ha eltér a hatékonyság, az leginkább a RAM-lottó (VRAM chip-ek gyártója/típusa + azok tuning-képessége) kérdése lesz.
A gyakorlati fogyasztáskülönbség két ilyen, azonos GPU-ra épülő kártyánál ezektől függhet:
- hova van állítva a VBIOS board power limit (maximum mennyit nyalhat be a kártya)
- hova van állítva a VBIOS base GPU clock (gyári overclock, ha van)
- mit tud a gyári hűtő és azon túl hűvös vagy meleg működésre van-e hangolva1: A gyári PowerLimit általában mindig elég bányászatra (nem kell megemelned) és mindig elég vastagon hangolható lefelé (a gyári alapbeállítástól kisebb értékre, akár 50%-ra), ha szeretnéd.
2: A gyakorlatilag közvetlen formában kikapcsolhatatlan "boost" (+ korlátozott feszültséghangolási lehetőség) miatt legtöbben a PowerLimit csökkentésével érik el a GPU órajel + feszültség, és ezáltal tényleges fogyasztás csökkentését. Ennek megfelelően a gyári tuning (ha van) is "eltüntethető" (a referenciától is alacsonyabb órajelen lukadsz ki ; vagy persze tovább fokozható, ha valamiért mégis az kéne).
3: A hűtést is újra tudod paraméterezni a fizikai korlátokon belül, tehát behúzhatod hangosabb, de hűvösebb működésre a ventilátor(oka)t, ezzel növelve a kártya energiahatékonyságát (bizonyos mértékben egy bizonyos szintig...).
Én a játékos gépemben az elérhető legmagasabb PowerLimit (legfickósabb VBIOS + csutka szoftver tuning) mellett is 1 tápkábellel használom a GTX1070-et (mindkét csati be van dugva, de 1 moduláris kábel két csatlakozófejéről), mert felesleges kábeldzsungel lenne csak még 1 kábel a tápból (szép vastag és nem túl hosszú, "minőségi" táp és kábel, nyilván egy "gagyi tyúkbél" akkor is meleg lehet, ha nincs tuning és egy-egy csatival hajtod...).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Nyáron jön az AOC új, legfeljebb 720 Hz-re képes monitora
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB Cream használt, karcos kijelző 6 hónap garancia
- HIBÁS ÉRINTÉS NEM MEGY Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB RAM 256GB SSD 5G LTE szép állapot
- AKCIÓ! Asus H110M i5 7500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

aztán majd nézzük, ahogy az eth árfolyama a holdig repül, a kártyák értéke meg a bányászbéka hátsója alá zuhan.. 

Nem eleg, hogy munkara fogtad oket, de meg osztodni is akarnak? Milyen beteg kartyak ezek?
Egyáltalán nem féltem. 
(Vicces, de tényleg még azoknak is felment picit a használt ára.)

Valaki bányát épít