Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Yettel topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
Black-core
üzenetére
Itt megtalálod az árfolyamokat, grafikonokkal. Ebből ki tudsz indulni.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Black-core
üzenetére
whattomine.com
-
Black-core
aktív tag
Sziasztok! Tudtok olyan oldalt ami azt figyeli hogy mikor mit hol a leg erdemesebb banyaszni. Vagy mindig calculatorozgatni kell?

-
Szőrös
veterán
Sziasztok, eth cpu bányászáshoz milyen appot tudtok ajánlani? geth-et próbáltam de nem akarta az igazságot.
Tudom, hogy cpu-val nem sokat lehet termelni de melóhelyen van 1-2 gép amin szinte 7/24 mehetne. -
lolwut
csendes tag
Vennék 1 ETH-t kísérletezési célra, mondjuk éppen aktuális ETH-USD és USD-HUF árfolyam +1% áron. Privátban keressetek.
-
tom120514
őstag
Az első linken, ha elolvasnád
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"Azonban jobban belemélyedve annyi derül csak ki, az értékmegőrzést úgy kívánják megvalósítani, hogy a kriptopénz bányászatot a saját kezükben tartják és az árfolyamot szem előtt tartva a keresletnek megfelelően bányásznak majd új érméket. Ezzel azonban a kriptopénzek egyik alapvető előnyét, a decentralizáltságot szüntetik meg."
Ez a klubos dolog nagyon gagyi, ráadásul fizess be először meg hozz magaddal még egy embert...tényleg ezt vonzónak találod?
Na mindegy, erről én egy szót se többet, sok sikert vele.
-
Atke
senior tag
válasz
tom120514
üzenetére
olvastam... Azóta 2 tőzsdén jelen vannak.(novemberben megy a 3. illetve érkeznek firstcoin ATM-ek elvileg budapestre is hamarosan.
Hsz-ek:
Remélem azzal is tisztában van mindenki, hogy a cikk írója is vett Firstcoin-t…... A cikk tárgyi tévedésektől hemzseg, először talán utána kéne nézni a tényeknek…
Hogy csak egyet említsek:
https://coinmarketcap.com/currencies/firstcoin/
Aki hozzáértő, látja, hogy a Livecoin.net és a YoBit.net kointőzsdén is váltható a FRST.
Ráadásul a belinkelt német cégnek az ég világon semmi köze a Firstcoin-hoz.
Kár, hogy önmagukat szakértőnek jelölők írhatnak ilyen, sok sebből vérző cikkeket ...De a kérdés nem is az hogy jó biznisz-e vagy sem... Ezt mindenki sajátmaga eldönti.
Engem az érdekelne,hogy lehet-e,megéri-e bányászni!? -
Atke
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy honnan lehet tudni hogy egy altcoin bányászható-e?
Konkrétan: Van egy ami idén márciusban indult (Firstcoin FRST) Én itt vettem coin-t, de gondolkozom hogy építek egy bányász rig-et, és érdekelne hogy egyáltalán lehet-e ilyen coint bányászni!? Ezt hol lehet megnézni? Gyári honlapon van Blockchain Explorer de
Google nem nagyon hoz találatot rá. Illetve az oldalon a "mining program" az lekötéseket takar....
Van esetleg olyan lista ami a bányászható coinokat egyesíti?
Előre is köszi. -
Yuhfej
csendes tag
válasz
Kavinton75
üzenetére
Kavinton75 wallet-es kérdésére a válaszok engem is érdekelnének...
-
-
sleve
tag
Valami őrült nagy baromságot mutat a nicehasminer: Unpaid mining balance: 0.00066663 BTC, 315,103,180,639.42 USD
-
tom120514
őstag
válasz
aleister
üzenetére
Na erről meg nekem nincs lövésem, nem tudom
Tervezem visszahúzni, amíg esik a fogyasztás és nem esik jelentősen a hashrate, majd holnap talán,most örülök még hogy 2 napja megy, csak megszokásból mentem le a pincébe ránézni 
Biztosan feljebb megy valamivel a fogyasztás szerintem, magasabb órajel mellé jobban pörög a venti hogy ugyanott tartsa. Majd meglátod megéri - e, kíváncsi vagyok.
Szerk. Szerintem a 60 TDP kevés lesz, nehogy összedőljön és egy napig ne dolgozzon!
-
aleister
veterán
válasz
tom120514
üzenetére
Felhúztam én is őket +800-ra. Mennek szépen, de nem tudom mennyivel dobta ez meg a fogyasztást. Hétfőn ott leszek majd a rig mellett, akkor le tudom olvasni a fogyasztásmérőt.
Úgy lűtom, hogy a hőfokok nem kúsztak feljebb, és van egy olyan elméletem, hogy akkor elvileg az áramfelhasználás sem nőtt meg számottevően, ergo a fogyasztás sem.Egyébként Neked hogy-hogy 1139 MHz a GPU freki úgy, hogy vissza sem húztad? Nekem -113 van rajta, és még így is 1400 körül van.
-
tom120514
őstag
válasz
Franky2Ster
üzenetére
Én meg a tiédből, mik ezek?

-
Yany
addikt
válasz
Franky2Ster
üzenetére
[TROLL]
A nyelvtanórákkal lesz a baj.
[/TROLL]MSI Afterburnerben mentsd el a profilt és nem kell akkor állítgatnod. Viszont ha instabil a gép (és ennyire biztos vagy abban, hogy a VGA-val lesz a gond, hogy csak annak adatait osztottad meg) akkor tedd vissza alapra az összes beállítást és először csak a VRAM-ot oc-zd, aztán ha megvan, kezdd el levenni a GPU feszkót. Lassan, apránként és időt adva a bányának. Már ha ezek nem alapbeállítások (most nem emlékszem a Vega alapbeállításaira). Mert ha azok és mégis fagy, akkor épp a VGA preferenciákkal kitörölhetjük.

-
Franky2Ster
senior tag
Srácok van, hogy megy a rig 16 órán át hibátlanul aztán meg eldobja mindent állíthatók be újra.
Beállítások:P6: 950 MHz 900 mV
P7: 1000MHz 900mV
HBM: 1100MHz 900mVMi lehet a gond?
-
aleister
veterán
válasz
tom120514
üzenetére
Igen, ez a 80-90 watt difi kb 2200-2400 forint.
Nálad mennyi a HS ennél a fogyasztásnál?Ezek kis egyszerű Manli 1060 3GB karik. Bírják +600 felett is a ramok. Fogalmam sincs, hogy miért ennyin mennek most.

Volt 2 napja egy restartom, és úgy néz ki, hogy az utolsó beállítást nem mentettem el előtte az AB profilban.
-
tom120514
őstag
válasz
aleister
üzenetére
Jó a hozzáállás
én is a stabilitás és a hosszútávú biztonság mellett vagyok.Úgy látom ez az a pont ahol átfordul, vagyis többet veszítesz az alacsonyabb hashrate miatt mint amennyit nyersz az áramon. A jelenlegi megtérülési mutatókkal) ez kb. havi kétezer forint, amin nem múlik a dolog, ha nálad ez a stabil és csendes (nálam ez nem szempont, pincében laknak a rigek), mit lehet tenni, lelkük van ezeknek

Milyen karik ezek - nem bírják ha tovább húzod őket vagy az is az optimalizálás része?
-
tom120514
őstag
Lőttem 4x1060 6 gigás karit tegnap. Jól megnéztem előre a tápot, minden rendben, van elég csatlakozó, este ugye nem tudok venni semmit és ne egy ötszáz forintos bigyó miatt ne termeljen

Hazaértem, bőven bezárt minden mire hozzájutottam erre látom hogy van annyi csati csak ezeknek 8 pin kell, a tápon meg hatosok vannak többnyire, kettő nyolcas csak. Kipróbáltam, 2 nyolcassal, 2 hatossal megy 24 órája hibátlanul. A kérdésem annyi csak, nem lesz baja így? Nincsenek terhelve ugye, nyugisan számolgatnak, ezexerint a +2 a nagy terhelés alatti plusz áramhoz van csak?
-
gratzner
tag
Huh tényleg. Jaja le is van már választva. 65-re van állítva nálam a TL és fix 55-re a fan speed, bár ez utóbbi sosem megy fixen, 50-70% közt mozog.
De a TL-tel csak a max hőfokot tudom limitálni. Nekem a minimummal van bajom. Az a baj, hogy ütemezett ablak nyitogatással-csukogatással, vagy egy digit klímával lehetne csak megoldani, hogy mindig ugyanannyi legyen a hőmérséklet a szobában
Az a baj, ha csak a TL-re bízom a hűtést, a venti fordulatot meg auto-n hagyom, akkor reggelre simán leállítja a ventit 0-ra, aminek meg a VGA egyéb részeinek a hűtése miatt nem örülnék. Mivel a VGA-kra van kötve 1-1 plusz venti, ami a bordával nem érintkező alkatrészeket hűti.
Mindegy majd kísérletezgetek még. -
gratzner
tag
Sziasztok!
Bocs, lehet nem lényeg, de inkább rákérdezek...
Az okozhat problémát, ha éjjel-hajnal tájékán 36 fokon mennek a kártyáim, napközben pedig felkúsznak 58-ig? Egyik érték sem zavarna nagyon, csak a napi ingadozást tartom soknak. Vajon mit szólnak hozzá a VGA komponensei? -
válasz
Sidorovich
üzenetére
Legfrissebb nvidia driver felrakása megoldotta a problémát.

Köszönöm a tippeket!

-
válasz
Kavinton75
üzenetére
Köszönöm.
Ráadásul csak nvidia kártyáim vannak, CUDA módban indítom el a minert ha jól tudom, ezért nem is értem mit akar OpenCL-el.

Megpróbálom a driver újrarakást.

-
Kavinton75
senior tag
válasz
Sidorovich
üzenetére
Ez volt nekem is már pedig nem lett a gép frissítve.
Felraktam a legújabb Nvidia (neked lehet AMD) drivert és jó lett. -
subaruwrc
félisten
válasz
Sidorovich
üzenetére
vga drivert húzd újra szerintem
ha opencl gebasz van akkor azzal érdemes kezdeni.
-
Tegnap telepítettem a Windows 10 Version 1709 frissítést (Fall Creators Update), és azóta nem működik a Claymore Miner 10.0 ezzel a hibával:

A frissítés előtt minden tökéletesen ment. Valaki járt már így? Tudtok rá gyors megoldást? Elkezdek én is keresgélni persze, ha előbb találom meg akkor beírom ide.

-
-
Kavinton75
senior tag
Melyik a legjobb Wallet, ahova több fajta coin is mehet és nem kell BTC-re váltanod, hogy kártyával lehessen fizetni?
A Xapo-ra csak BTC mehet és a magas BTC ár miatt nem jó átváltani semmit.
Poloniex-re megy a betermelés, majd Xapo-ról a kitermelés.
Néztem ezt a Uquid-t, de nem tudom ez jó lenne-e. -
Nekiálltam Zclassicot itt bányászni. Vannak valaki részéről tapasztalatok?
zclassic.miningspeed.com -
haxiboy
veterán
válasz
aleister
üzenetére
Indexnél eléggé felületesek, sajnos hiába akarnak egy ennyire komplex dologba belelátni, nem fognak. A "lényegre" viszont rámutattak, így is eleget hallom azt hogy a cryptopénzek nem jók másra mint pénzmosásra, drogokra, krvákra és egyéb illegális tevékenysére, aki bányászik az bűnöző.
Sajnálatos de az emberek előbb látják meg a rosszat egy-egy új dologban. Ahogy bomba is előbb készült mint erőmű (atom).
Szerencsére látom a haladás, az egyetemen most kértek fel engem és a barátnőm (aki egyébként a blockchain technológia banki és egyéb felhasználási területeiről ír szakdolgozatot) hogy tartsunk egy előadást/korrepetálást a tanároknak, mert a diákok vinnék a témát, de nem tudnak hozzá szólni.
Ez részben meg is történt, bár láttam hogy egy gazdász tanárnak túl sok az informatikai halandzsa a beszédemben (mérnökinformatikus/programozó lévén nem is tudok máshogy gondolkodni), szóval lesz még egy "korrepetálás" ahol kicsit az emberekhez közelebbi nyelven beszélek.Az említett tanárnő is egyébként egyből a pénzmosási lehetőséget hozta fel példának, pláne miután megtudta hogy létezik a Cryptopay/Uquid/Xapo és társai.

-
aleister
veterán
-
ETC-nek nagyon visszaesett a difficulty-ja. Van ennek valami oka? Vagy most már mindenki ETH-t bányász?

-
aleister
veterán
válasz
meridaharcos
üzenetére
A grafikonoknál alul.
Ha esetleg nem látod, akkor be kell őket pipálni settings/monitoring tabon belül. GPU 1, 2, ... usage és GPU 1, 2... memory usage ugyebár.szerk: egyébként a GPU_Z sensors fülén is láthatóak ezek.
-
JoinR
őstag
válasz
Erwinke
üzenetére
Nem vagyok hardcore miner, csak az asztali gépem megy üresjáratban erre a célra, de bármilyen tuningszoftverben manuálisan be tudod lőni a görbét. Nálam 40 fokig megy 20%-on, és 80 foknál 100%, közte lineáris. Így mining közben 58 fokon megy 60%-os ventivel (alap órajel, single mode, és 75% áramfelvétel az MSI Afterburner szerint).
-
tom120514
őstag
-
haxiboy
veterán
válasz
aleister
üzenetére
Az új Blockchain driverrel már nem feltétlenül kell dummy plug. Legalábbis az általam használt 3 alaplapnál már nem volt szükséges, így egy kis hashrate-t is nyertünk.
Asus Z87 Pro
Asus Z270-P Prime
H110 Pro BTC+Linuxról van szó simpleminingnél is. Ha van root jog, akkor van lehetőség letölteni a drivereket. A "Wifi Slows Down mining" pedig egy baromság, bár tényleg nem ajánlott.
Egy olcsóbb 8 slotos switch 4000forint körül kapható, a célnak megfelel, tényleg nem kell gigabit.
-
aleister
veterán
Időközben rátaláltam a kedves totyikgazdánk kommentjére. Bezony a dummy plug lesz a megoldás.

-
aleister
veterán
válasz
vizimento
üzenetére
olvastam már róla itt. Jelenleg ez a problémám vele: "DHCP (auto ip assigning) - i dont support wifi "
Sajna csak egy ethernet kábel van a szobában, ami már foglalt, így ameddig nem szerzek bele egy switch-et, addig egy wifi adaptert használok.Az a baj, hogy innét apróról vettem több fórumitától a hw-ket, és vissza kellene már jeleznem, hogy okések-e. Szívem szerint kipróbáltam volna a Linuxot is vagy épp ezt a SMOS-t, de nincs időm jelenleg kisérletezni. Próbáltam a már járt utat folytatni, de így is ráment a nagy nehezen megkapott szabadnapom.

-
-
aleister
veterán
válasz
subaruwrc
üzenetére
W10 alá szinte semmilyen driver nincs az alaplaphoz (Asus P8-Z68 V). Egyedül az audio cumóhoz és az usb3-hoz van fent meghajtóprogram. Szépen fel is ismert egyébként mindent. Nem volt sárga felkiáltójeles eszköz az eszközkezelőben.
Lehet, hogy teszek majd még vele egy próbát.(#29900) golya87:
Emlékeim szerint másik lapban nem volt vele gond.Az azonnali vga kérdések totyikban a szakik szerint, ha nem róluk megy a monitor, akkor inakítv kártyaként tartja őket számon az oprendszer. Ezért is gondoltam a dummy plug-ra.
Aki AMD riget futtat, annak nem volt ilyen gondja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Parfüm topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- XPEnology
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A felhőbe ment terv: adj ötmilliárdot, kapsz százmilliárdot!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- További aktív témák...
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- HP Elitebook 830 G5,FHD,13.3",i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR KAMERA
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- GAMER PC! Intel i7-14700 / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 04.20
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, de kb. 38 órája megy stabilan.