Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Íme az új Android Auto!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
tom_tol
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
Nekem a legacy jobb. Több az algo és a beállítási lehetőség.
-
Erwinke
aktív tag
Szep napot!
Nicehash hogy mukodik? Failyre 1,50et ir balancera meg 4,50et. Nem kene akkor tobbet kapnom napira? Vagy mi a kulonbseg a 2 ertek kozt?
Koszonom!
-
tom_tol
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
Miért nem legacy minert használsz ?
-
ricshard444
veterán
Újraindítottam a gépet és megakad állandóan a Nicehash ezen a ponton:

Letöröltem, újradobtam úgy sem volt jó. Feltettem 3-mal régebbi verziót, azzal sem jó. Mi lehet a gond? Az 1.7 megy, de borzalmasan melegíti a kártyát és lassabban is dolgozik.

-
Ideg
aktív tag
válasz
Black-core
üzenetére
Itt elég sokan. Nézz be oda is!

-
Black-core
aktív tag
Sziasztok
Van valaki aki trade elget is crypto valutakkal? Hol a leg érdemesebb?
-
melkah
tag
1070Ti-vel van mar valakinek kezzel foghato tapasztalata ?
Megeri akarmire foglalkozni vele NEM ingyen aram mellett ? -
Szőrös
veterán
nanopoolon hal a tökbe lehet kikapcsolni az email értesítést? baromira nem találom

-
kem
addikt
válasz
ff-thomas
üzenetére
Az elso kimaradas aram prolema volt. Mindket beszallitonal megszakadt az aram, es a generatorok nem ukodtek. Klasszikus hiba ha nincs Disaster Recocverty situation tesztelve megfelelo idokozonkent, csak valami hanyag process van ra.
A masodik hiba velunk is megtortent 2 hete. Az optikai kabel vegpontjanal levo eszkoz ugyanugy eldobta a beallitasokat, es half duplexkent jott vissza full duplex helyett jelentos savszelesseget veszitve. Ennek a kijavitasahoz, ujra kelll inditani az eszkozt tobbek kozott, de elotte feltarni a hibat.
Szoval Murphy el es dolgozik. Ezert hasznalja Amazon(ha jol emlekszem) a Chaos Monkey algoritmus feleseget, hogy lassak mi tortenik ha random valami elromlik, es a rendszer hibaturoseget is ezzel tesztelik folyamatosan. -
ff-thomas
aktív tag
Ja és tanulságos volt az eset, mert végre fogtam és beállítottam az epools.txt -ben a failover szervereket
Bedobáltam az összes ethermine -os és utánuk a nanopool -os szervereket is...Hál' istennek, azért sem használtam eddig, mert 1 év alatt talán egyetlen alkalmat sem tudok felhozni, amikor szükség lett volna rá.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
deadwing
üzenetére
Gyerekek, le a kalappal az Ethermine.org előtt. Szerintem maximálisan korrekten kárpótolták a felhasználóikat: dióhéjban annyi, hogy megnézték, hogy mennyi volt a hashrate-ed a kiesést megelőzően, és a kiesett időszakra (5 órányi!) jóváírták a share-eket (és persze a coin-okat) úgy, mintha azidő alatt is azzal a hashrate-tel bányásztál volna náluk.
Egyébként fura, hogy az OVH szolgáltatónál hálózati és áram probléma/kimaradás volt a "fő" adatközpontban, majd nem sokkal utána a "backup" adatközpontjukban is, emiatt állt le az Ethermine-nak minden európai pool szervere ill. a frontendet működtető gép is. Itthon már a "kisebb" serverhosting cégeknél is vagy dízel aggregátor, meg többszörösen redundáns uplink.. Akkor az OVH-nál hogyan fordulhatott elő, pláne egyszerre mindkét - egymástól teljesen független - telephelyükön?? Ezek kb. több szervert üzemeltetnek, mint amennyi kishazánkban összesen van.
https://www.ovh.ie/ -
kem
addikt
válasz
varmi2
üzenetére
Bitcoin Hard Fork Suspended for Lack of Consensus.
Szoval fel lett fuggesztve, de ennel nekem azert tobbnek tunik:
"Unfortunately, it is clear that we have not built sufficient consensus for a clean block size upgrade at this time. Continuing on the current path could divide the community and be a setback to Bitcoin’s growth. This was never the goal of Segwit2x."Magyarul:
Sajnos egyertelmuen nem epitettunk ki eleg stabil megallapodast a zokkenomentes blokk meret noveleshez jelen helyzetben. A jelenlegi uton valo tovabb haladas a kozosseg megosztasahoz es a es a Bitcoin novekedesenek visszaesesehez vezetne. Ez soha nem volt a Segwit2x celja. -
Franky2Ster
senior tag
Mindegy én pumpálom át BTC-be aztán ami késik nem múlik!

-
kem
addikt
válasz
Franky2Ster
üzenetére
Nem allitolag, mar hivatalos tegnap 5pm ota.
-
Franky2Ster
senior tag
Segwit2x-ről tudtok valamit? Állítólag elmarad.

-
C64
őstag
Invitelen se megy már órák óta nanopool,ethermine és minexmr-se. Ez most mi?
-
ff-thomas
aktív tag
Nem hiszem, hogy egy helyen üzemeltetik a különböző pool-okat.. vagy mindenki Értem én, ha 1 poolnál gond van, de hogy mindegyiknél egyszerre? : ) OVH-nál van az eu1.ethermine.org, náluk para van, az látszik: http://www.ovh.ie/
-
Szőrös
veterán
nanopool nálam már megy.
-
techie_guy
tag
Csak az EU szerverrel van gond (legalábbis flypool-nál), dobjátok át US szerverre és megy is tovább a csákányozás.
Közlemény: https://twitter.com/etherchain_org/status/928528444920561664
-
L4mie
veterán
miningspeed is lehalt...
flypool se megy...
*UPC -
Sondi1986
addikt
Nanopool mindenkinél működik most?
Mert nálam 2 órája nem bányászik.
-
-
kem
addikt
válasz
Yuhfej
üzenetére
Bitfinexen csak cryptok kozott tudsz kereskedni, ha USD-vel is szeretnel, akkor ezt a verifikaciot kell letolni:
"If you wish to deposit or withdraw US Dollars, your account must be verified to comply with relevant anti-money laundering (AML) and counter-terrorism financing (CTF) laws and regulations.
Bitfinex has adopted an online verification procedure which will require you to complete an online questionnaire and attach certain documents as support. You will also need to download, sign and upload a declaration form confirming the accuracy of the information provided and authorizing Bitfinex to verify the information."En ha innen ki akarnek venni, akkor elkuldenem local bitcoinra es ott eladnam, de itt a UK-ben tobb az elado. Kraenen keresztul is ki tudjatok venni ha eppen nincs tulterhelve.
Bittrexen nem sikerult verifikalnom, ugyhogy nem hasznalom csak a grafikonokra.
En Krakenrol leleptem 1 hete mert csomo lehetoseget elvesztettem amikor a BCH felment 400-rol. -
Ciccuka
veterán
-
Yuhfej
csendes tag
válasz
melkah
üzenetére
a tranzakció indítások hibára futása gyakorlatilag a napi rutin része, bármely felületen egy vételi vagy eladási megbízás rögzítése pusztán a szerencsén múlik hogy első alkalommal vagy csak 15.-re sikerül. ha meg éppen akció van (bármely kripto körül őrület) szinte használhatatlan. egy már leadott megbízást módosítani is csak 8 miatyánk és jó sok pötyögés után lehet...
persze a belépéssel most én is küzdök közben, a zcash meg szárnyal lemaradva egy csomó jó lehetőségről
-
Yuhfej
csendes tag
Bitfinexen és Bittrexen is van lehetőség SEPA utalásokra EUR számláról? ma lett a Krakenből elegem ...Egyszerűen használhatatlan egy tőzsde senkinek sem ajánlom! Bármilyen tranzakciót indítani egy örökkévalóság, állandóan hibára fut... mit ajánlotok ahol a ki/be utalás is működik rendesen?
köszi
-
Szőrös
veterán
válasz
littlemole
üzenetére
Polonál nekem is ugyan ez van. A webcam működik, de az ID megadásnál (gondolom le kéne fényképezni a cam--el) a browser nem látja, se edge se FF se chrome.
-
varmi2
nagyúr
válasz
littlemole
üzenetére
bittrex.com, én ezt használom.
-
littlemole
őstag
A Poloniex en kívül melyik az amit javasolnátok exchange? Van egy rakat amit látok még.
Már vagy 1 hónapja próbálok regisztrálni rá de a ID ellenőrzésekkel mindig napokat/hetet kell várni.
Most épp ha beírtam az adataimat akkor webkamerával kellene valami dokumentumot nekik megmutatni..
Kicsit a F..om. kivan már ezekkel.
A chrome persze nem látta a webkamerát így ez a nagyszerű azonosítás megint nem sikerült.
Persze most meg már nem is engedi mert átléptem a hibás azonosítások számát. -
aleister
veterán
Mi van a Krakennel? Lassú, 502-es, 504-es hibákat dobogat.
(#30431) Smithy87
Én 1050 Ti-t írtam.
560 alapban 9,7-10,5 körül. Romolással viszont 14-15 is lehet akár szerencsés esetben.
-
deadwing
addikt
Kis érdekesség.
Nicehash alatt cicceg a rig. Kb 1-2 percenként beciccen 3-4-et nagyon hangosan és gyorsan kb 1 sec alatt.
Cicc, ciricc. Az egész lakásban hallani és nem tudtam behatárolni, hogy vga vagy táp.
Ami érdekes, hogy EWBF minerrel nincs ciccegés! Nicehash meg teljesen mindegy milyen algó, lehet equi is, akkor is cicceg.
Mitől lehet ez?Vas: 5 db Giga 1080 G1 és FSP Aurum Gold 1200W táp.
-
-
-
Smithy87
senior tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Saphyre 550 ről kerestem videót azok 10,5 et mentek. De hogy out of box vagy mókolva azt nem tudom. A nicehash számolója is 10 et ír. Viszont a 1050 re nem ír daggert-t viszont 4 hetes videón számol egy közel 13-al . Elvileg csak az ethereumnál felejtős a 2 gigás daggerre. ubiq exp stb lazán mehet vele.
@ aleister: 1050 ről nekem is van, 560 érdekelhet.
-
Smithy87
senior tag
Sokan vagyunk biztos akadnak még ilyen perverzek mit én. Nagyon nagyon low budget inkább fun minert építenék. Rx 550 vagy GTX 1050ből. Valakki van itt aki ki tudja próbálni, hogy mit tudnak? Just for Fun.
-
Balupapa
senior tag
válasz
Franky2Ster
üzenetére

köszönöm a segitséget teamvieweren
-
golya87
őstag
válasz
Franky2Ster
üzenetére
Ha nem az volt a megoldás, hogy bányássz vele Monero-t XMR-Stak AMD miner-rel dupla szálon, akkor meg tudnád osztani a tanácsot?

-
Smithy87
senior tag
No megoldódott a 1060 rejtélye melege volt.... ami azért fura mert nyáron 40 fokban is ezekkel a beállításokkal ment és ott nem ingadozott.
-
Balupapa
senior tag
sziasztok,
vettem egy vega56-t, tud valaki segiteni, hogy pontosan mit is kell vele csinalni hogy 43mhz-sel csakanyoljon?
-
aleister
veterán
Köszi az épító jellegű hozzászólásokat!

(#30413) subaruwrc:
Remélem, hogy hamarosan a gondolkozáson túl valami kézelfogható eredménnyel is tudok majd szolgálni!
(#30414) L4mie
"ellenben nem gondolom, hogy ezek a duplacsapágyas csidicsoda ventilátoroknak ne lenne meg így is az 50.000 üzemórájuk"
Amikor vettem a 6 1060-at, akkor bányából bontott vga-kat szerztem be. Kb 1 évet mehettek. Az egyiket így is vissza kellett cseréltetnem, mert csapágyas volt már. 2-3-nál pedig lehetett látni, hallani, hogy minimális decenter már náluk is kezd jelentkezni. Az eladó srác egyébként nagyon normális volt. Ő is kímélő módban használta őket, mégis jelentkezett nála a probléma. Többek között ezért is gondoltam a fekvő elnrendezés létjogosultságára.(#30415) golya87
Igen, a következő kérdés nálam is a használt "házhűtő" ventillátor lett volna. Mekkora egy ilyen dög fogyasztása?(#30416) ff-thomas:
"azt mondjuk nem tudom elképzelni, vagy nem tudom, hogyan gondoltad, hogy a nyákra merőlegesen fújni a levegőt"
jelenleg egyetlen megoldás jut eszembe. A PC-ktől eltérően a csupasz nyák rész lenne alul. Erre irányítanám a ventiket.
Kérdés, hogy jó-e a merőleges áramlási irány? Tény, hogy lenne a legnagyobb hűtőteljesítmény, ellenben kérdéses, hogy a nyákon "szétpaccsanó", irányítatlan áramlat nem lenne kontrolálható. Esetleg megoldás lehet egy -mondjuk- 60 fokban beeső légáramlat, ami tovább is haladna. Gondolkozom a terelő lemezek használatán is, de nem akarom, hogy feleslegesen bonyolult, költséges legyen az egész.#30418) groop:
"Nem vagyok rola meggyozodve, hogy jo a kartyanak es a nyaknak ha az eleje fel van csavarozva a fuggoleges sinre es nem fekszik fel sehol mashol,"
Ez szerintem esm túl egészséges. Mindenképp valami feszültségmentes kivitelt akarok, minimum a riser alátámasztásával."a problemat inkabb abban latom, hogy a kartyak szepen futik egymast, ahol minel feljebb van a kartya, annal rosszabb neki."
Igen, én is így látom.
Ebből a tekintetből nem jó az álló ház. Én nem is ilyet csinálnék. Maga a keret tájolása ugyanúgy fekvő lenne, és ugyanúgy sorban, egymás mellett lennének a vga-k, mint az elterjedt megoldásoknál, csak nem egymással párhuzamosan (álló helyzetben), hanem egymás mellett (fekve).Remélem tudok kölcsönbe szerezni egy hőkamerát, így a találgatásokon túl konkrét eredményekkel is tudok majd szolgálni.
-
varmi2
nagyúr
Nicehash-hez amd-re milyen driver kell?A legújabb, vagy a blockchain driver.
-
melkah
tag
válasz
aleister
üzenetére
"Minden keretben, amit eddig láttam a kártyák álltak, míg egy PC-ben ugye fekszenek."
Szerintem ez eleve rossz neki indulas, leven nem minden PC hazban fekszenek a kartyak, ezert ez egyaltalan nem allja meg a helyet."álló elrendezés" / Genesis Mining
Nekem szemely szerint szimpik ezek az allo rigek, de szerintem nem a kartya allasaval es a ventilator mukodesevel van a gond. Szerintem teljesen mindegy, hogy hogyan all a kartya, a problemat inkabb abban latom, hogy a kartyak szepen futik egymast, ahol minel feljebb van a kartya, annal rosszabb neki.
+Nem vagyok rola meggyozodve, hogy jo a kartyanak es a nyaknak ha az eleje fel van csavarozva a fuggoleges sinre es nem fekszik fel sehol mashol, csak log a levegoben. Szerintem ettol igencsak feszul a nyak es az nem jo neki. -
ff-thomas
aktív tag
válasz
golya87
üzenetére
@golya87: ne vegyél olyan dögöt.. én már pórul jártam vele, kutya fülét nem ér meg 20ezer ft-ot.. ráadásul hangos, eltáncol, túl kicsi átmérőben tolja a levegőt (sokkal kisebb sugárban fúj, mint amilyennek tűnik), meg sokat fogyaszt, stb.
a 6 kártyához 4 (vagy 3) db 12 centis venti hibátlan. olyat keress, ami azért forog legalább 2000rpm-mel. én vettem tavaly néhány brutális Scythe ventit, tényleg ipari masszív turbinák voltak (http://www.scythe-eu.com/en/products/fans/ultra-kaze-120.html), 3000-es fordulattal, 228 m³/h levegőszállítással..!!!!
de ez azért egy kicsit overkill, drága is, meg hangos. tényleg elég a 2000rpm körüli brushless venti. -
ff-thomas
aktív tag
válasz
aleister
üzenetére
ha jól lehet rögzíteni a kártyákat egy "általános" keretben, akkor a rig-et el tudod fordítani 90 fokkal, hogy a kártyák feküdjenek. pl. a Genesis Mining-nál is hasonlóan van megoldva. azon a videón is látszik, amit linkelt golya87 kolléga. ennek én is látom értelmét, bár még csak 1 éve üzemeltetek kártyákat, nem tudom, hogy milyen hatása van a ventikre hosszú távon az, ha állítva vannak. de szerintem túl apróságokra gondolsz, amikor azon agyalsz, hogy állítva a nyák felül melegedik jobban.. szerintem attól is függ, hogy hogyan vannak elrendezve a melegedő alkatrészek a kártyán és a hűtése mennyire jól van kialakítva. + ha hozzáveszed azt, hogy lefújod a meleget a nyákról, akkor nem hiszem, hogy olyan nagy eltérés lenne az alja és a teteje között.
amúgy én is örülök, hogy nem csak én gondolkozok hosszú távon ezekkel a kártyákkal
nyilván aki ma beszáll, holnap meg túlad a kártyán, őt csak 1 dolog érdekli: a rövid idő alatt minél többet kifacsarni a kártyából.. 
azt mondjuk nem tudom elképzelni, vagy nem tudom, hogyan gondoltad, hogy a nyákra merőlegesen fújni a levegőt.. hogyan pakolod akkor a kártyákat és honnan szívnak a ventik friss/hideg levegőt? és hogyan kontrollálod a meleg levegő elvezetését? nyilván 1 rig-et építesz 1 helyiségben, akkor ezeken nem nagyon kell töprengeni, van helyed, a meleg levegő meg megy, amerre lát

-
golya87
őstag
válasz
aleister
üzenetére
Ilyesmiken én is gondolkodtam. A Genesis Mining egyik Youtube-os videójában láttam olyan "blade"-et, ahol az Asrock BTC lap volt egyik oldalon állítva, a másikon pedig a kártyák fektetve, riser-rel kifelé.
Én személy szerint maradok a normál kialakításnál, egy szint alaplap, egy szint VGA. Mögé pedig nem 12-es ventiket fogok tenni, hanem egy ilyen dögöt. Ezek leírás alapján 24 órás üzemre vannak tervezve és olcsóbb is egy ilyen.
-
L4mie
veterán
válasz
aleister
üzenetére
Tengelykérdésben: elvileg tényleg terhelőbb ha hat rá a gravitáció, ellenben nem gondolom, hogy ezek a duplacsapágyas csidicsoda ventilátoroknak ne lenne meg így is az 50.000 üzemórájuk. /az más, hogy bányaüzemben ez hamar összejön/ szóval ez egy nyitott kérdés

A kis ventik lényege nem a kártya ventilátorra exta tömegárammal támogatása, hanem hogy az egyik kártya hátuljáról a másik frontjára sugárzó magasabb hőmérsékletű levegőt picit felhígítsa, kérdéses, hogy milyen áramlásokat esetleges turbulenciákat okoz, de összességében hatásosabb.
Ha van elég hely a kártyák között akkor az általad elképzelt módon tényleg hatásosabb a hűtés.szerintem!!!

-
aleister
veterán
Urak, azon gondolkotam, hogy építek egy bányász keretet.
Két dolgon kezdtem el gondolkozni:1. Minden keretben, amit eddig láttam a kártyák álltak, míg egy PC-ben ugye fekszenek. Vajon ez jár negatív következményekkel?
Gondolok itt arra, hogy a nyák rendszerint elég meleg szokott lenni a nem ventis oldalon. Ha a kártya vízszintesen fekszik, akkor erről a felületről egységesen távozik felfelé a meleg. Ellenben, ha álló helyzetben van, akkor a lentről-felfelé áramló meleg miatt egyes alkatrészek melegebbek lesznek, míg mások hűvösebbek..
A másik gond az álló elrendezéssel, hogy szerintem hamarabb megadja magát a venti, ugyanis a fekvő elrendezésnél egységesen hat a tengelyre a centripetális erő, álló helyzetben viszont fent terheli még a gravitáció is.2. A másik, amin elgondolkoztam, hogy a vga-król hátulról szoktak még pluszban 8 centis ventillátorokkal lefújni a meleget. Ennél nem effektívebb, ha a levegő áramlása nem a kártyával párhuzamos, hanem merőleges a nyákra? Ez nem lefújja a meleget, hanem konkrétan hűti a nyákot elméletem szerint.
Tudom ezek apróságok, és lehet, hogy túl is gondolom a dolgot, vagy épp nem helyes az eszmefuttatásom, de úgy vagyok vele, hogy ha már magam csinálom, és van lehetőségem változtatni a konstrukción, akkor legyen tökéletes.

Nektek mi a fentiekről a véleményetek?
-
Smithy87
senior tag
2 gigás cuccokkal megérheti mondjuk ubiq-ot vagy exp-et túrni?
-
kem
addikt
válasz
Szőrös
üzenetére
Itt megy ejjel nappal es csak bongeszok mennek rajta meg command line, szoval van boven overhead. Raadasul eleg hideg az iroda, jol jon a futes is haha. Regen BOINC+WCG-t nyomattam irodai gepeket, azt is birtak.
Legalabb valami banchmarkot jo lenne tolni. Mit erdemes Ubuntun?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- E-book olvasók
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- iPhone topik
- LG LCD és LED TV-k
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- World of Tanks - MMO
- Apple MacBook
- Crimson Desert
- További aktív témák...
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- Owl Labs Owl Bar 4K Videokonferencia Rendszer FRS100
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző garancia
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 Ryzen AI 7 PRO 350W Radeon 860M 32 GB RAM 7500 MT/s 512 GB 3év gar
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, szerintem a szolgáltatóknál lesz valami

A chrome persze nem látta a webkamerát így ez a nagyszerű azonosítás megint nem sikerült.