Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
cuko
aktív tag
válasz
aleister
üzenetére
Mármint merre indultál ki abból a cikkből?
"Radeon RX 560 Pulse Mining 4GB"
Ez a mining kari kicsit többet tud, cserébe drágább is, ahogy nézem nehezebben beszerezhető, valamint a resale value-ja a sima 560-asok alatt lesz (plusz egyventis hűtés nem tudom, mennyire jól megoldott a Pulse-nál).
De ha találtál olyat, aki 50W-on tud nem tudom, mennyit, vagy visz simán 15MH/s fölött, akkor miért nem oda linkelsz?Szerintem is <15MH/s a reális, 14-15MH/s húzva (volt Asus STRIX 560-as rigem, tovább is adtam rajta, mert felfelé váltottunk 1060-as rigre).
Összegezve: szerintem nincs értelme, nem éri meg annyira. Használt / aprón hirdetett új 570-et, 1060-akat néznék én inkább (most van pl új 570 80k-ért is, ahogy látom). De össze tudod rakni egy Excelben te is mindezt szépen, kártya ára - várt teljesítmény (minél több fórumposzt alapján, illetve ahhoz a márkához/típushoz, amit te konkrétan nézel) - fogyasztás/változó költség - egyéb beruházás (ha pl tápot kell cserélj, hogy vigye). A végén kiszámolsz egy Ft/MHs értéket, az alacsonyabb jobb.

(számolhatsz még egyéb tényezőkkel is, pl. amortizáció mértéke kisebb/nagyobb, egyéb várható problémák/költségek (két kártya befér a gépházadba? kell venni hozzá plusz ventit várhatóan? risereket kell venni?) -
aleister
veterán
válasz
RECSKA
üzenetére
Igen, ez biztos, de melóhelyen ez nem szempont.

Ellenben akkor be kéne hozni a dual slotos otthoni pc-m.(#28596) shteer:
Alapban tán 12-13, de bios moddal átlagos teljesítmény a 14-15 ahogy olvastam.Ebből a cikkból indultam ki. Kicsit utánaolvasva találtam olyat, aki 50 watt alá tudta alulfeszelni. Ez azért érdekes, mert gondolkodtam egy 250 wattos mobil napelemen, ami elvisz 2-3 ilyet.
-
aleister
veterán
Srácok szerintetek van értelme 2db RX560-nak egy RX70/480/570 vagy egy 1060 helyett?
Állítólag darabonként tudják a 14-16 MH/s-t. -
hangya7
tag
Hogy is kell ezt nagyban csinálni (igaz csaj bitcoin meg litecoin) :
-
westlake
félisten
TITAN X (Maxwell) XMR 144M/s.

-
Smithy87
senior tag
Valaki mondta itt, hogy zemét bányászik? Hogy, mivel, hol, hova, mekkora hatékonysággal?

-
Vigilante
őstag
A frászt hozták rám ezek a vidik Zec-es Freewallet nevezetű tárcával, hogy scam az egész. Érdekes, nekem átküldte a rajta levő ZCash-t az ether tárcámra rendben.
0,0001 ZEC fee-vel. [link] -
Kavinton75
senior tag
Kipróbáltam a CPU XMR miningot és a Ryzen 5 1600 350-el számol.
Valahol 450-et írnak, de ez most ennyi lett.
Legalább az RX 480 ETC bányászat mellett ő sem unatkozik.
Most 5 kártya ETC-t túr, 6 kártya pedig ETH-t.
De nemsokára lesz ETH, csak még kell várnom míg kifizetik az eddigit. -
cuko
aktív tag
válasz
Casoli
üzenetére
Akkor keress rá külön és add össze?

-
Robcsa
tag
ADEX vagyis adx coinrol mi a véleményetek ? Szerintetek mekkora potenciál rejlik benne érdemes venni most ?
-
Casoli
őstag
Monero alatt milyen hasrate-t érhet el 3db 1060, egy darab R9 390 és egy darab GTX 970? Nem találtam kalkulátort, ahol lehetne mindenféle vga-t kiválasztani.
-
Vigilante
őstag
Vicc, hogy Zcash-ről megint lehet állhatok vissza ether-re az 1060-okkal. Ahogy gondoltam ez a diff azért mérséklődött később. És egy kicsit emelkedett is az ether.
Mondjuk még mindig 1 hónapra lebontva 20 dolcsi a Zcash javára. 
-
vizimento
senior tag
válasz
sanzi89
üzenetére
Firefox volt az első amin próbáltam...

De megoldódott, és mostmár a sebességgel is elégedett vagyok:
Már csak 1 kérdés merült fel bennem: ez mit is jelent egész pontosan?
"Because of performance issues with the Zcash client we are unable to send payout transactions to z addresses! Therefore DO NOT use z addresses to mine on the pool.""z" betűvel kezdődő walletcímekkel van gondja?
-
tom120514
őstag
válasz
RECSKA
üzenetére
Most tettem át a 1050-eseimet ZEC-re. Kisebb húzással (850 vs 600) és magasabb power limittel mint ETH esetén 150 felett mennek mind a hatan, összes fogyi ugyanannyi mint a +850-es ETH bányászat alatt, kb. 380W

Ja, aki ilyenekkel megy: +800-nál csak 130 körül tudnak ZEC-et. Tök jó kus karik ezek.
-
Vigilante
őstag
Nem is az tud a veszélyes lenni, hanem a MOLEX végek kábelei. Ha egy ágról már 3 riser kapja a naftát, akkor pokolian tud melegedni a tövében. Ilyenkor értelmet nyer az a max 80 °C jelölés a kábelen.
Szóval max 2 molex végződés/kábel. Egyébként ezek 3600-3700 Wattot képesek elbírni. Igaz egy gagyi elosztónál ezeket a határokat azért nem szívesen feszegetném. 
-
Simi37
őstag
válasz
Simi37
üzenetére
Még hozzátenném, hogy ugyan a hashrate stabil de a fogyasztás nem egészen. A 470et éppen nem éri el de az esetleg nagy részében akörül mozog. Viszont néha leesik ilyen 340 meg 280ra a fogyi de ez winből persze nem látszik. Hagyom futni egy órát aztán fogymérőn megnézem mennyit evett a cucc és majd megosztom az átlagot. Ether alatt sosem droppolt a fogyasztás
-
Simi37
őstag
Végig kibe kapcsolgattam, eredmények (hash):
rx 480: 626-694 átlagba, ~680
rx 560: 328-337 átlagba, ~330
Összességében 2640-2720 átlagba, ~2680
Ezek alulfeszelt 1100mhzre állított gpuval vannak, DE próbáltam csak memóriát csak magot vagy mind2-t egyszerre és gyakorlatilag (a miner hashmérője szerint) elhanyagolható hatása volt. Olyan 30-40hash többlet eltörpül a 2600 mellett fogyasztásba meg aztán pláne... nem éri meg azt a 40et kihúzni belőle. -
Ciccuka
veterán
Melyik változatával?
NiceHash 2.0.1.0 NVIDIA és AMD
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
Simi37
üzenetére
sztem írd le, hogy melyik kártya mennyivel termel és milyen beállításokat használsz hozzájuk (gpu/mem/fesz/timing), próbálunk relevánsabb választ adni

nekem - úgy emlékszem - hogy az AMD kártyáknál a memória timing módosítás (ETH-hoz hasonlóan) jobb eredményeket hozott. tehát én ua. beállításokkal csákányoztam XMR-t, mint ETH-t. de lehet, hogy rosszul emlékszem, most nem állítottam át a gépeket, nem találtam jó pool-t és a miner szoftver is elég őskövület.
meg annyira nagy különbség nincs is (vagy épp néha 0) az ETC és XMR profitot összevetve az én 470eseimnél. -
Simi37
őstag
válasz
ff-thomas
üzenetére
Most éppen egyikre sem
Mivel most nyomok először monerot nem tudom mennyinek kéne lennie, illetve hogy alulfeszeljem vagy húzzam vagy alapon hagyjam mi a legjobb neki ? Eddig ethert nyomtam ott pár100mhz alig okozott hash csökkenést ellenben a memória oc... de itt most mi a szabály? -
rolko
őstag
Tegnap lettem figyelmes hogy a 3x2,5 MBCU kábelek elég szépen melegednek 2300W állandó terhelésre, és a szünetmentes is rögtön csak 219V -t kap a 230 helyet. Húzhatom újra

-
Simi37
őstag
Sziasztok!
Moneroban 2600hash jónak számít 4db 560nal és 2db 480nal?
-
westlake
félisten
válasz
Vigilante
üzenetére
Ne azt nézd, hogy milyen sebességeket ír. Sajnos csak a Flypool-nak van valóban megbízható stasztikája. Az a lényeg, hogy 24 óra elteltével megkapod-e azt a coinmennyiséget, amit a WTM ír az adott sebességre. Én most ugyancsak a nanon bányászok XMR-t, de a grafikon nem sokat segít.
Egyébként pedig vidd a cursort az "Average Hasrate fot Last 6 Hours"-ra és ott írni fogja a 12 és 24 órás átlagokat is. Akkor vam baj, ha a 24 órás átlag nem (közel) azonos a minerek által írt sebességekkel. -
Vigilante
őstag
válasz
shteer
üzenetére
Akkor azt hiszem rápróbálok a flypool-ra.
Köszi a tippet. 
"Because of performance issues with the Zcash client we are unable to send payout transactions to z addresses! Therefore DO NOT use z addresses to mine on the pool."
Ez az üzi van kint az oldalon, ez akkor lehet off nekem a ZCash-el!?

-
LLam
senior tag
Csak azt lattam hogy pcworld.hu, meg sem neztem a linket. Felettebb meglep, hogy van a cikkben (hany karakter is a "cikk"??) van egyaltalan hivatkozas, plane, hogy a reddit-re. Lehet fejlodik a "lap"

Mindegy, a multbeli mukodesuk alapjan kialakult kep tovabbra is el bennem es kiraz a hideg, ha belebotlok akar csak a cimukbe is. (hanyos smile)
-
cuko
aktív tag
"OMG hoax site az egesz, tehat a hir sem igaz."
?

Az oldallal kapcsolatban meglehet a véleményed, de a hír valóságtartalmát pusztán ez alapján elítélni badarság.
Maga a "cikk" színvonala egy dolog, de lehivatkozza ugyanazt a reddit threadet, mint a többi oldal, ahol felröppent gyorshírként (3 napja) pl techpowerup, guru3d.
Ezeket az oldalakat is beperelnéd "rémhír terjesztésért" (sic)?Valamint ez lenne a rémhír?:
"Az Inno3D arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy érvénytelenítheti a garanciát, ha egy videokártya a bányászat miatt adja be a kulcsot."
Úgy, hogy ez a (fél)mondat zárja a cikket:
"Bár a matrica sokakat elrettenthet, jogilag gyenge lábakon áll, Európában sem kell aggódni miatta".Ezek mellett ez a szöveg a matricán, kb szó szerint fordítva a hírben:
"We reserve the right to void the warranty if there is any damage associated with this application."?

-
Sondi1986
addikt
válasz
Ciccuka
üzenetére
Megnéztem a dobozt és elég vicces ez az inno3D.

Amúgy hogy veszik észre hogy bányászatra használja valaki, ETH-nál fel van púposodva a memória. A többinél meg a GPU kozmál oda vagy mi?
Kétlem hogy ez észre veszi a gyártó. különben is a kártyák leggyengébb pontja a VRM. -
shortcutme
tag
válasz
westlake
üzenetére
Nem csak i3d tiltja, PNY-nél ~1 hónapja jelent meg:
"THIS WARRANTY SHALL NOT APPLY WHERE PRODUCT(S) ARE USED TO ANY DEGREE, OUTSIDE OF NORMAL INTENDED USE, WHICH SHALL INCLUDE BUT ARE NOT LIMITED TO “MINING” (e.g., Cryptocurrency, Data Mining, Mining Farms)." - viaA legtöbb gyártónál csak "normal use conditions" -t említenek ami persze eléggé relatív, de általában a "non-commercial, home use only" szerepel a terméken, ami szerintem a miningot alapból kizárná.
De igazából a mining eléggé pörgeti a videókártya piacot, ezért a gyártóknak is érdekük, hogy őket válasszák a bányások. Kivéve persze, ha az ebből adódó extra szerviz költségek nem lépik túl az ebből keletkező extra profitot.
-
válasz
westlake
üzenetére
Igy van.
Csakhogy nem utolag irkaljuk ezeket bele...
ff-thomas : pls, ha mar kocsis tema, mondj egy verdat, melynek a turbonyomasa felhuzhato specko eszkozok nelkul, tehat csak ugy...
Nem ertitek a problemat, vagy en nem ertem, mindegy...

A lenyeg, ha veszek egy vgat, es csak furmarkot tolok vele egesz nap, majd meghal, kotelesek kicserelni. Meg itt magyarisztanban is...
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
RECSKA
üzenetére
szerintem még a szöget is be lehet verni a falba vele, azt is engedi

viccet félretéve: ez hasonló (hangsúlyozom, hasonló, nem ua.!!), mint amikor cégként vásárolsz bizonyos termékeket és hiába van rá alapból 3-5 év garancia, ha cégként vásárolod, akkor max. 1 évet adnak rá (pl. mobil klíma, kompresszor, asztal-szék, bármi). ennek egyetlen oka, hogy intenzívebb használatnak van kitéve az a tárgy, gép, vagy bármilyen eszköz, amit nem arra a célra gyártottak. ilyen a videokártya esetében a bányászat is. nem arra a célra, nem annak a feladatnak az ellátására, nem ilyen intenzív/extrém használatra gyártották.
vagy másik példa, gpu overclock vs autó tuning.. csak emeld meg a turbó nyomást annyira, hogy utána kinyírd vele a blokkot. na akkor vidd vissza gariba cseréltetni. engedte a rendszer? engedte. cserélik? na.
-
westlake
félisten
válasz
RECSKA
üzenetére
Azért ne essünk át a ló másik oldalára. A gyártó olyan feltételekkel adja el a kártyáját, ahogy akarja. Nem kötelező megvenni! Igen, ha megvetted, akkor a tiéd és azt csinálsz vele, amit akarsz. De amikor megvetted, akkor elfogadtál egy "szerződést". Ezt jobb, ha megértitek és elfogadjátok. A bíróság azonnal a gyártó javára döntene, ha bizonyítani tudja, hogy mitől halt meg a kártya. Kizárólag azért nem tették meg eddig, mert nincs egyetértés a gyártók között.
Hiába elégedetlenkedsz, teljesen érthető amit az i3D csinált. Más kérdés, hogy jelen állapotban többet bukik a dolgon emiatt, mint amit nyer. -
válasz
westlake
üzenetére
Ettol nem felek...
Kamu az egesz, egy idoben riogattak az embereket, hogy overclocking eseten ugrik a gar.. Aha, ertem. Akkor ne engedje.
Ha ugrik a banyaszat miatt a gari, akkor ne engedje elindulni.De amit enged, azt hadd csinalhassa mar rajta az ember, ha fizetett erte.
Nem rendeltetes szeru hasznalat, ez a kedvencem. Ha veszek egy vizallo telefont, es beazik, GARVESZTES! Ha veszek egy utes es toresallo akciokamerat, elnyalok a mocival, osszetorik, GARVESZTES!
Ha veszek egy videokartyat, es fele akkora terhelesnek teszem ki, mint a szarra-fossa overclockolt tarsait amit jatekra hasznalnak, GARVESZTES! -
westlake
félisten
válasz
shteer
üzenetére
Teljesen mindegy, mert egy fecske nem csinál nyarat. Majd akkor foglalkozzunk ezzel, ha a nagyobb gyártók mind bejelentik ezt. Egyébként nem is a gyártóknak kellene ezzel foglalkoznia. Elég lenne, ha az NVIDIA és az AMD adná el úgy a GPU-kat a gyártóknak, hogy fenntartják a jogot a garancia megtagadására. Ebben az esetben az összes gyártó kénytelen lenne ezt közölni a végfelhasználókkal. Ellenkező esetben kénytelenek lennének benyelni a veszteséget.
-
westlake
félisten
válasz
shteer
üzenetére
Nem ilyen egyszerű a dolog. Olvassatok utána. Állításuk szerint az NVIDIA ki tudja mutatni valami műszerrel, hogy milyen alkalmazás futott a kártyán.
De ha igaz is, akkor sem sokat számít, mivel egyrészt tudomásom szerint i3D-t eleve nem sokan vásároltak, másrészt mivel a többi gyártó nem jelentett be ilyet, csak a saját eladásaikat rontják ezzel.
Ennek akkor lenne értelme, ha az összes gyártó bevezetné ezt. -
Ciccuka
veterán
Nem bírják a videokártyák a bányászatot?
Az Inno3D arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy érvénytelenítheti a garanciátGondolom most nagyon kijön, hogy milyen minőségben is gyárt ez a gyártó.
-
(jan)
őstag
Nicehash-t használ valaki?
utóbbi időben nem vagyok elégedett a napi összeggel amit kiír. ez a eth - btc váltás miatt lehet ? lehet jobban megérné "natívban" eth-t túrni?
-
LLam
senior tag
válasz
westlake
üzenetére
Tavaly több hónapon keresztül használtam a dwarf pool-t monero,eth meg más coinok bányászására és több esetben sem hozott annyit mint a kalkulátorok jeleztek (tudom, tudom, a kalkulátorok nem pontosak, az számít amit a pool mutat stb stb) be is fejeztem a bányászást ott. Ez igaz a flypool-ra is zec,eth vonatkozásában. Hogy miért bányásznak ott az emberek nem tudom, én nem fogom ezeket használni.
szerk: a 28501-es hozzászólásban pont ez írtad le! Nem?
szerk2: a nanopool-os eredményeim tökéletesen egybevágnak a whattomine kalkulációival.
-
westlake
félisten
Egyáltalán nem szar a Dwarfpool. Nem tudom, hogy miért írod ezt. ZEC idejében összehasonlítottam a többi poollal és egyáltalán nem fizetett rosszabbul. Egyébként legtöbbször Flypoolt használtam.
Nem is tudom, hogy lehet-e rosszabb egy pool a többinél, hiszen ha így lenne, akkor senki nem bányászna náluk, nem? Egyik sem tegnap óta nyújt szolgáltatást. -
westlake
félisten
XMR az ETH szintjén. Jelenleg a ZCL hoz furcsán sokat (1,67$ - 1060).
Egyébként nekem nem is tűnik minden okésnak így egy nap bányászat után a XMR-rel. Dwarfpool-on vagyok, de a kibányászott coinok mennyisége meg sem közelíti azt, amennyinek lennie kellene. A nehézség drasztikus emelkedése előtt 0,15 coint írt egy napra, jelenleg pedig 0,11-et ír. Ennek ellenére majdnem 24 óra után van összesen ~0,06 coinom. Ennél még az ETH is jóval többet hozott (1,3$ - 1060).
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- VR topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ASUS routerek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076
- Apple iPad Smart Keyboard magyar
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3840
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

jó is, kellene még vennem 2-t

Mivel most nyomok először monerot nem tudom mennyinek kéne lennie, illetve hogy alulfeszeljem vagy húzzam vagy alapon hagyjam mi a legjobb neki ? Eddig ethert nyomtam ott pár100mhz alig okozott hash csökkenést ellenben a memória oc... de itt most mi a szabály?

Lezárhatjuk a vitát, de azt továbbra sem értem, hogy direktbe ETH bányászatra miért veszel olyan kártyákat, amik dokumentáltan kevésbé alkalmasok erre - illetve utána miért lepődsz meg / panaszkodsz.