Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Yettel topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tom_tol
addikt
9 M felett a ZEC diff., király
-
L4mie
veterán
Tökre igaza van...

-
Stonerice
őstag
Sziasztok. Nem értem mit vannak úgy oda a samsung ramos gtx tulajom. Vga-val régen nem éri meg bányászni. Drága és alig van teljesítmény.
-
westlake
félisten
Van valakinek eladó BTC-je? Mondjuk kettő-három.
Privát. -
vizimento
senior tag
-
BandiT85
aktív tag
válasz
littlemole
üzenetére
Zcash4win fasza, én is azt használom, egyszerű-nagyszerű,és nem foglal 80 ezer gigát. Első indításra mondjuk teker pár órát, de a többi is ilyen szerintem.

-
vizimento
senior tag
Lehet éjszaka nem kéne foglalkoznom vele, mert olyan érzésem van, hogy nem látom a fától az erdőt...
Pár napja átálltam Zcash bányászatra flypoolon.
Az addresshez beírtam egy címet, csak már nem emlékszem hova akartam utaltatni, melyik címet írtam. Átnéztem a váltóim és a desktop walleteim ZEC címét, de egyik sem az.
Hogy tudható meg, hogy a most beírt címmel mégis hova kapom majd a coint? (https://zcashnetwork.info/address/t1Vt3Yhu7gSh8JXGjao66J5yGvtgJD1XxG9)(Legvégső esetben átírom a bat fájlban egy új címre, csak nem hagy nyugodni, hogy hova irányítottam pár napja, valahonnan csak szedtem a címet - és nem, nem a minta címet hagytam benne, mert már erre is gondoltam, hogy nem írtam át...)
-
Kun Feri
csendes tag
Sziasztok. Lehet hülye kérdés, de blokkot miért nem találok soha, vagy hogyan működik ez? Szerencse vagy technika kérdése?
-
littlemole
őstag
válasz
ff-thomas
üzenetére
Ha valóban így be lehet lőni a gépet 10\25 akkor érdemes lehet vele szórakozni. Én egyenlőre a 6 kártyát feladtam az MSI alaplapban.
Inkább termeljen néhány napig aztán próbálkozom.
Eddig az én szobámban volt a gép. Nyitott ablaknál is kellemes hőfokot generált egész éjszaka. De alvásnál kikapcsoltam mert nagyon meleg volt.
Ma este próbaképp levittem a nappaliba. Hadd fűtsön ott.
Reggel kíváncsi leszek milyen lesz a hőfok.Nem akarom átváltani a bányászott coinokat. Így akkor egy exchange-t nem is érdemes használnom. Ezt jó tudni.
Most felraktam a zcash4win -t. Kipróbálom ezt is.Nem értem mi a ráció abban ha váltogatja a JAXX a címeket. Engem teljesen összezavart
hogy valamit átállítottam vagy valaki más címére bányásztam.
látom a flypool -on hogy a z címek nem mennek. Szerencsére a JAXX se ilyen volt.Én a cryptocompare-t használtam eddig. De ez se rossz. Majd összehasonlítgatom.
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
littlemole
üzenetére
Hát.. a miner-nek van egy readme.txt -je, azt azért érdemes átolvasni, hogy milyen opciók állnak rendelkezésedre.
A fogyasztást a feszültség (voltage) csökkentésével tudod lejjebb tornászni. Lehet, hogy vissza kell venned az órajelből (és így a teljesítményből is veszítesz) pl. 10%-ot, de fogyasztásban pedig akár pl. 25%-ot is csökkenthetsz egyúttal. A kisebb fogyasztás jelentősen kisebb hőtermeléssel párosul, ezáltal hosszabb életű lesz a kártyád és a ventik is. (meg mondjuk nem csinál a szobában izzasztó 35 fokot, de nem tudom, hol üzemelteted) És nem utolsó sorban így többet profitálhatsz rajta, mert kevesebb az áramköltséged. Én amondó vagyok, hogy ne hanyagold el az optimalizálást, be kell áldozni azt a minimális teljesímtényt, amit elbuksz vele. De ha jól csinálod, tényleg minimálisat buksz, fogyasztásban viszont jelentőset csökkenthetsz.
Zcash-t több módon tárolhatsz, jó a JAXX, de van helyi (Windows-ra: https://zcash4win.com/), vagy hadrveres wallet (pl. Trezor, Ledger), esetleg - ha nem nagy mennyiségről van szó és át szeretnéd váltani, akkor valamilyen váltó (pl. Poloniex, Kraken - de ilyenkor nem te birtoklod a coinjaidat valójában, tehát a váltókkal még1szer mondom, óvatosan
).Nem használtam a JAXX-et, gondolom minden alkalommal generál egy új Zcash címet, de ettől még a korábbi címed is a te tárcádhoz (wallet-edhez) tartozik, nem kell mindig módosítgatnod a miner-ben. Arra figyelj, hogy a pool-ok általában nem tudnak "z" kezdetű (zksnarks-ot használó, "nem lekövethető") zcash címet kezelni, csak "t" kezdetűt.
Használd a www.whattomine.com kalkulátort. Láthatod, hogy az RX470/480/570/580-asokkal jelenleg (és egyébként az elmúlt ~8 hónapban szinte végig) az ETH -t profitábilisabb bányászni, ezért - főleg, ha a bios-ban a memory timing moddolást megcsináltad.
-
littlemole
őstag
válasz
ff-thomas
üzenetére
A claymoreban nem tudtam hogy lehet változtatni ezeket. Köszi.
Találtam egy másik progit amivel picit tesztelgettem az 5 kártyás felállást. Trixx a neve. A sapphire kártyákhoz van. Hasonló mint az afterburner.
Nekem ezzel az jött le hogy ZEC bányászatnál ha csökkentem az órajelet akkor annyival arányosan csokken a teljesítmény bánzászatnál is.Igy Nekem így nem éri meg csökkenteni az órajelet a kevesebb fogyasztáshoz. Alapból is ezek a powercolor kártyák elég gyengén mennek.
Ethert még nem néztem teljesen.Szeretnék kérdezni valamit a ZEC bányászattal kapcsolatban. Ugye abban is kell wallet. Csináltam a JAXX en egy walletet. A flypoolon elkezdtem bányászni.
Beírtam a wallet címét stb. Amit nem értek hogy a JAXX ben kiírja a wallet címét. Aztán amikor megint beléptem már egy másik címet ír ki. De nem változtattam meg benne semmit. Most ha a claymorban nem változtatom meg a walletemben lévő új címre akkor valaki másnak bányászok?
Vagy hogy van ez?Tudnál javasolni egy megbízható ZEC wallet et?
-
ff-thomas
aktív tag
válasz
littlemole
üzenetére
@littlemole: ne használd az MSI AfterBurnert sztem. A Claymore minerben add meg a gpu és mem órajelet ill. feszültséget. Pl. próbáld ezekkel a paraméterekkel, hogy milyen teljesítményt ill. fogyasztást érsz el, ez még szerintem stabil lesz:
-cclock 1150
-cvddc 1000
-mclock 2100
-mvddc 1000Utána ehhez képest kezdd el változtatni az értékeket, a fesz-t vidd lejjebb (950 körülre sztem le tudsz menni még), a memória órajelet pedig finoman kezdd el felfelé emelni 2130, 2150, talán még a 2180-at is bírni fogja.
Ezzel a paraméterezéssel ETH-ra lesz optimális ill. minden olyanra, ami az Ethash algoritmust használja. Ha ZEC-re (Equihash algo) akarsz optimalizálni, ott a memóriát járasd gyárin, mert nem számít egyáltalán. Annál a GPU órajel valamennyire számít, de - ha fontos az egységnyi teljesítményre (hash-re vagy sol-ra) jutó fogyasztás, no meg a teljes rendszer fogyasztása, akkor úgysem fogod 1350Mhz-en (meg ahhoz passzoló feszültséggel) járatni a GPU-t.
-
Na felraktam én is a bővös drivert, de vega 56-tal a 39 Mh/s helyett csak 34.5 Mh/s-t dob ugyanarra a beállításra. Tény, hogy így nagyon királyul lehet állítani a frekvenciákat, így a fogyasztást is sokkal lejjebb lehet vinni, de teljesítményben nem a legjobb...
Hogy tudtok olyan teljesítményt kifacsarni belőle mint a blockchain driverrel? 44 Mh/s vega 64-től...

-
válasz
Franky2Ster
üzenetére
Plusz egy!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jól kezeli a sok kártyát? el lehet érni vele azt az alap hashrate-et amit a blockchain compute driver tud?
-
Franky2Ster
senior tag
Vega 56-ra 17.9.3-ra nem tud valaki valami jó beállítást?

-
Picco
addikt
valaki segitene hogy tudnam kiprobalni a banyaszast az adatlapomban levo konfigon?
CPU is mehet ha meg eletkepes, szivesen latnam mind a 16 magot dolgozni es a vegat is.
link/cikk is johet, nem varok total szajbaragos step-by-step-et. -
littlemole
őstag
válasz
ff-thomas
üzenetére
Hát igen. Én sem gondolom hogy jót tenne hosszú távon ez a teljesítményfelvétel a tápnak.
Most egész este ment fagyás nélkül 5db kártyával. Lehet a hatodikat átrakom a játékgépembe és külön futtatom egyenlőre, amíg sikerül alulfeszelni őket.29470 golya87
6db Powercolor Rx580 8GB os kártya. (Samsung RAM) Bios moddal (1750-2000). Nincsennek húzva jelenleg.
Igen takarékosabbra kell állítanom csak az MSI meg bekavart .
A feszültséget nem sikerült mégé állítanom Az MSI sem engedte.
Az olvastam hogy a ZEC bányászathoz használja a GPU-t is. Meg ahogy látom az órajel visszavétellel csökken a számítás. Annál is vissza szoktátok venni? De akkor így váltogatni kell mindig hogy épp mit bányászunk.
Köszi a cikket átolvasom. Persze angollal nincs gondom.(#29472) Valszeg beállítás. Nem tudom. Nincs semmi húzva. Bios mod. De az 5 kártyával ma egész este gond nélkül ment.
(#29473) Omli85
Ezek a Powercolor kártyák akkor nem annyira jól szaladnak.
Samsung Ramosak amúgy. Kiegyeztem volna én is egy olyan konfiggal amit leírtál. 
A feszelésekkel kell majd még játszogatnom. -
Omli85
őstag
válasz
ff-thomas
üzenetére
Ismerősnek raktam össze 6db 580 Pulse 8GB-os riget Eth alatt megáll a gép falból 840W környékén 184MHs-el . Igaz ezek Hynix ramosak meg lehet trükközni az időzítést és mennek szépen 30-al.
GPU-t le lehet nyomni nyugodtan 1130-ig meg alulfeszelni azzal rengeteget lehet nyerni meg nem is fűtenek úgy a kártyák.Upsz félre ment a válasz littlemole-nak szántam

-
zipod8
csendes tag
válasz
littlemole
üzenetére
Akkor valami beállítási problémák vannak nálad valószínűleg túl vannak húzva a kártyák. A program tuti jó rx4xx, 5xx tesztelve. Gpu1200/950 Mem 2100/900 körül sztem menni kell ha így sem akkor kezd el visszafele menni mhz ben.
-
Yany
addikt
válasz
littlemole
üzenetére
A GPU órajeleket vedd vissza sürgősen. Az a táp nem tudom meddig bírja így, de 1350-en iszonyatosan fölösleges, sőt ártalmas bányászathoz tekerniük. Egy halom villanyt meg is spórolsz, halkabb és hosszabb távon fog futni. Ha megy az angol (az egyébként basic) angol cikket ajánlom figyelmedbe, hogy hogyan érdemes megközelíteni az órajelbeállításokat: Dual mining, bányászgép optimalizálás
-
golya87
őstag
válasz
littlemole
üzenetére
Nem tudom milyen kártyáid vannak, de nekem a hasonló paraméterrel megáldott Gaming-X-ek ETH bányászat alatt 1200mhz, 0,93v, 2180mhz, 0,9v mellett tudnak 30,3-7mh/s-t.
Így is csak 101-3w a fogyasztás és Subaruwrc szerint még így is túl vannak járatva!
Az új Polaris Edit is sokat segít az időzítésekkel! -
ff-thomas
aktív tag
válasz
littlemole
üzenetére
hát.. 1143W az nem hangzik túl jól 6db RX580-ra (meg amúgy sem az 1200-es tápra, vagy épp a profitábilitásra nézve), illene optimalizálni a fogyasztás/teljesítmény arányt.

-
jelentem, Raspberry Pi 3 alap órajelen 8,1-8,3H/s-el bányászik XMR-t

-
zipod8
csendes tag
válasz
littlemole
üzenetére
Amd-hez: https://forums.guru3d.com/threads/overdriventool-tool-for-amd-gpus.416116/
-
littlemole
őstag
Ma beszereztem egy ilyen smart konnektort.
[link]Elég használhatónak fog bizonyulni szerintem. Távolról lehet ki be kapcsolgatni. Gondoltam ha lefagy akkor csak ezzel újraindítom a gépet. Persze az lenne a legjobb ha sohasem fagyna többet.

Nem tudom a táp mennyire lesz elég ennek a Rignek, Ez a konnektor 1143W ot ír. Nincs ez nagyon a határon? A táp egy 1200W os CorsairHX. Egy másik fogyasztásmérővel valamivel kevesebbet írt ki asszem. De ezt letesztelem megint.
GPU alap mindenen. 1350/2000. Rx580 -
littlemole
őstag
Nem nem az. Azokat már korábban kikapcsoltam. Teljesen véletlenszerű amikor kifagyott, meg amit beírtam.
Viszont most leszedtem az MSI afterburnert és így a claymore nem fagyott ki. Megy 6 kártyával tovább.
Kiírta hogy Watchdog GPU 4hangs.....stb. De amin meglepődtem hogy csak újraindult a bányászás és nem fagyott ki.
Persze még nem tudom ez mennyire végleges. Most ezt tesztelgetem de eddig megy.Milyen másik tuning progit javasolnátok az MSI helyett?
-
Elbandi
aktív tag
válasz
deadwing
üzenetére
ez azert van mert az az ertek az aktualis legalacsonyabb ar, ami folyamatosan valtozik ha jon egy dragabb nagyobb igeny. es ha ki-be maszkaltak a minerek a te rendelesedbe, akkor a pool is csak azt latta hogy nem folyamatosan banyaszol. a pplns reward elosztas meg nem szereti az ilyet igy sokkal kevesebbet adott.
valakiknek boven megeri berelni hashpowert, kulonben nem csinalnak

-
Qrcy
csendes tag
Ha valaki emlékszik még rá volt egy kiutalás kérésem (coibase-ről) Aug2 vel, most jött meg :-) hát no speed az van! :-D
-
lenox
veterán
Itt azt lattam (valtozik), hogy 10000 Sol/sec-et adnak napi 0.007 BTC-ert.
Itt meg azt latom, hogy 10000 Sol/sec-kel napi 0.0106 BTC-nyi zec-et banyaszok. Szoval ha jol ertem napi 50% hozam. Nyilvan valtozik, de ha csak 10%, az se semmi. Hol a buktato?
-
subaruwrc
félisten
válasz
energy4ever
üzenetére
oszd el a kettő tempóját egymással és megtudod.
-
energy4ever
addikt
Ha a 390x 8gb-os kartyam szedd ki 0,01 Zec-et 32,5 oranyi ido alatt, akkor mennyi ideig szeddne ki ugyan ennyi Zec-et egy 560-as 4Gb-os kartya?

-
cuko
aktív tag
válasz
littlemole
üzenetére
"Viszont itt még stabilitási gondjai vannak a claymore minernek. Lefagy pár perc vagy 30 perc után.
Változó."Nem akarlak nagyon hülyének nézni, de saját tapasztalat miatt kérdezem: a 30 perc után történő lefagyást véletlen nem a Windows automatikus alvó állapota okozza?

(A legelső bányászgépem összerakás után nekem ez okozott problémát, ezt valahogy egy leírásban sem emelték ki..
) -
tom120514
őstag
válasz
energy4ever
üzenetére
Blockfolio
-
-
energy4ever
addikt
Van valami app androidra ami Zec-BTC arfolyam alapjan tud erteseiteni amennyiben elert egy alltalam kivant osszeget?

Napokban jo nagyot ugrott, aztan mar megy is vissza, jol lekestem rola...
-
tom120514
őstag
válasz
Ciccuka
üzenetére
Nem néztem még meg, de kitaláltam

EBWF és Claymore fut egymás mellett, paraméterezve a karikat, melyik menjen (EBWF 05, 2x1060). Amikor elesik az egyik 1050-es, újraindul a miner és a kieső helyére (1234) utolsónak a 1060-ast számolja.
A durva, hogy megy így, 5 kártyával, EBWF 300+70 sol a 2x1060, Claymore meg 14+14+14+19, amiből az utolsó a 1060, ami éppen 70-et csinál ZEC-en... persze ha egymásra indítom paraméterezés nélkül mind a hatra a két progit, lefagy, újraindul, vannak csodák... vagy csak mert a 1060 6 gigás, megy mind a kettő alatt?
-
Ciccuka
veterán
válasz
tom120514
üzenetére
AMD Radeon RX460 17.5 Mh ETH!!!
Hasonló lehet az anomália -
westlake
félisten
válasz
Reggie0
üzenetére
Ne, ne! Sokadszorra kérem már, hogy ne erőltessük ezt a baromságot. "Pillanatok" alatt cáfolható ez az állítás. Körülbelül két éve tettem meg utoljára, de már nem tudom megmondani, hogy a PH-ról ki volt az illető, aki ugyancsak ezt szajkózta. Az állítás elve rohadt pontatlan és felületes, tehát vitatható.
A teszt lényeg pedig az, hogy kiderüljön, hogy melyik kártya éri meg a legjobban. Adhatsz nekem végtelen számú kártyát, ha az egyik 100W-ot fogyaszt, akkor a többi sem fog 90W-ot, vagy éppen 110W-ot fogyasztani azonos körülmények között. Egyébként pedig mindenféle badarságot nagyon könnyű leírni. Mutasd a bizonyítékot, hogy valós az állításod.
Nagyon szívesen bizonyítom az ellenkezőjét, de akkor leszel szíves pontosan leírni azt, hogy mit is értesz azalatt, hogy "nincs két egyforma VGA". -
C64
őstag
sgminer 5.5.5-t használ valaki cryptonight algohoz? egyszerűen nem hajlandó elindulni, pedig elvileg jól van bekonfigolva.

-
Reggie0
félisten
válasz
westlake
üzenetére
Pontos meresed amugy sem lesz, mert ket egyforma kartya sincsen, tehat eleve nem jelent semmit, ha valaki csinal egy merest es azt mondja 43.5W 0.1ppm pontossaggal a 28743374895 sorozatszamu kartya. Az mar sokkal hasznosabb, ha 100 kartyat lemernek kevesebb pontossaggal es ebbol szamitanak varhato erteket.
-
Yany
addikt
válasz
ff-thomas
üzenetére
Jaja, csak küldjétek az adatokat privibe, hogy bekerülhessenek. A tegnapi pár adaton túl nem kaptam többet.
Amúgy általában véve is amondó vagyok, hogy elsősorban olyan adatokkal dolgozzunk, amik könnyen elérhetőek, semmint végtelenül pontosak, mert így is örülhetünk, ha szánnak rá nekünk a bányászok egy kis időt. Ha sok macerát jelent nekik a táblázatba kerülni, akkor nem fognak lépni sokan és itt a mennyiség fontosabb tényező, mint a tized mW-ok számolgatása. Szóval srácok (csajok?) harcra fel, nyomjátok az infót nekem privibe.
Táblázat: Bányatempók
ps.: csinálhatunk egy olyan rendszert is, hogy a táblázat bal oldalába betesszük a kötelező adatokat, vagyis ami a lényeget mutatja és jobbra olyan mezők kerülnének amelyek opcionálisak, illetve ezt a rig vs. 1 db VGA kártya kérdést kéne eldönteni, de nekem egy határozott rig szavazatom lenne, mert szerintem kevesen fognak külön kártyát kimérni fogyasztásra, de ne legyen igazam és akkor lehet bővíteni mondjuk egy második füllel a táblázatot. Amint jönnek felém szingli VGA eredmények, azt is beszerkesztem.
-
westlake
félisten
Van valami mód a memória sebesség fixálására? Például arra, hogy a BIOS-ban mindig a maximális érték legyen a default? Valamiért véletlenszerűen visszaállnak a sebességek a gyári értékekre.
Egyébként érdekes a dolog, mert egy másik gépben viszton nem áll vissza a sebesség, pedig ugyanolyanok a kártyák.deadwing: Kár (megint) azzal foglalkozni, hogy melyik poolon mennyi a hozam. Csak egy pillanatnyi állapotot mutat. Ennek akkor lenne értelme, hogy ha valaki minden egyes poolra beállítana egy VGA-t (ugyanolyat) és folyamatosan figyelné a hozamot. Nem napokig, hanem hónapokig.
-
deadwing
addikt
válasz
BandiT85
üzenetére
Nem 0,01 ?
Nekem 0,05 kb 25 óra alatt jött ki a flypoolból kb 1 hete, 3.8-3.9 khash mellett.
suprnova és miningpoolhub kb 15 óra alatt hozza ugyan ezt, hiába vannak néha 2-3 órás körök ezeken.Egyébként én is észrevettem azt, amit valaki már írt itt, bármikor amikor új poolra mentem, hirtelen kurva jól hozott, aztán szépen lecsökkent a hozam

Ez difftől függetlenül mindegyiknél tapasztaltam, nem is értettem... meg most se értem.Csinálok megint tesztet egyébként nemsokára, 2 db 1080 /pool és egyszerre indítom őket.
-
subaruwrc
félisten
válasz
littlemole
üzenetére
mondom felesleges az 1200mhz gpu,csak fűt.
-20% pwr limit - 96mv gpu, 1050 / 2000-en ( vagy amit bírnak ) nézd meg mondjuk fix 50% fordulat mellett,meg ha tudod tedd egymástól távolabb a kártyákat hogy ne egymás melegét szívják
-
subaruwrc
félisten
válasz
littlemole
üzenetére
nekem 3 gpu-t bír el a szoba ( kb szintén 7nm ) úgy hogy csendben és elég jó meleget csinálnak.
visszafogott pwr limittel,nem auto venti vezérléssel nem nagyon mennek 55 fok fölé.
-
littlemole
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Nekem a 10 es van fenn most ezen a gépen. Majd kisakkozom akkor melyikkel van a gond.
Hogyan bírjátok amúgy elvezetni ezt a borzasztó meleget amit ezek a kártyák csinálnak? Mindenki garázsban,alagsorban tárolja a rigjeit?
Nálam most egy kb 7nm es szobában van 1 db de nyitott ablaknál is van vagy 25 vagy hány fok. Télen kellemes, de el sem tudom gondolni hogy a mostani nyáron hogyan mentek ezek az otthoni gépek.
Majd ha a sok tesztelés után leköltöztetem a nappaliba akkor legalább van valami kézzelfogható haszna is a fűtés kiváltásában.

-
ff-thomas
aktív tag
@Westlake, Yany, többiek, köszi! Nagyon örülök, hogy erre így rákaptatok, még a végén lesz belőle valami, ami hasznos a kis közösségünknek

Nekem az a véleményem, hogy nem kell mérnöki pontosságra törekedni, illetve - így helyesebb - bontsuk ketté a dolgot:
Legyen egy általános adatokat tartalmazó sor:
- AMD RX470, x-y W fogyasztás, x-y MH/s Ethash, x-y Sol/s Equihash, x-y HUF beszerzési ár
..és így tovább. Kezdésnek ez tökéletes, ebből be tud kategorizálni egy-egy kártya típust egy kezdő bányász. Később úgyis elég mélyre lehet ásni és a különböző igények, lehetőségek, bánya méret, áramforrás, hűtés, hely, piaci körülmények, coin árfolyamok, stb. miatt könnyen előfordul, hogy valakinek egy olyan kártya típus a legoptimálisabb, ami egy másik embernek marhára nem az.
Aztán. Mindegyik ilyen sor alatt ki lehet fejteni részletesen a kismillió különböző márkájú és egyéb tulajdonsákoban különböző kártya és azok különböző beállításainak a méréseit, pl.:
- Sapphire RX470, referencia hűtés, 4GB, Hynix RAM, 1500-as mem timing, 1000Mhz/850mV clock, 1850Mhz/850mV mem, 75W, ~26,5MH/s Ethash @Claymore 9.8, ~270Sol/s Equihash @Claymore 12.5, @Usernév
Esetleg még intenzitás, stb. értékeket is odaírhatunk a miner-ek verziója mellé, az is szempont lehet, ha default-tól eltérő.
Csak arra kérek mindenkit, hogy kizárólag STABILan működő beállításokat töltsön fel, nincs szükség arra, hogy ki tud valaki hozni 32MH/s-et egy RX470 kártyából kb. 15 mp-ig, mert ez senkinek nem releváns mérés, igazából megtévesztő.
Mi a véleményetek a fentiekről?
-
subaruwrc
félisten
válasz
golya87
üzenetére
reported a lényeg
average effectiv szépen lassan közelít hozzá,ha egyforma a tempód akkor 1 nap után be kell álljon szinte ugyanoda.amúgy 1200mhz nem felesleges azoknak ?
nálam 1050mhz-en nem fogja még vissza a hashrate-t és kevésbé fogyaszt / fűt.
msi afterburner monitoring fülön is 1200-on mennek valójában?
mert hogy hova állítod az egy dolog de pwr limit függvényében az lehet több is meg kevesebb is.
-
golya87
őstag
Hello
Érdeklődni szeretnék, hogy mekkora differencia számít normálisnak a reported és az average effective hashrate között?
Két kártyánál ez 60+ MH/s és minimum 59 volt, most viszont 5 kártyával már 153 és 143.
A kártyák (RX580) egységesen 1200Mhz 0,93V GPU, 2180Mhz 0,9V Mem beállítással mennek.
Túlságosan alulfeszelem őket, kevés a hűtés (most 50 és 55C között vannak), vagy a NAT-olt net okozhatja?üdv
-
subaruwrc
félisten
válasz
littlemole
üzenetére
általában nem egyezik a pcie slotok száma a minerben írt sorrenddel,ki kell tapasztalni h pontosan melyik-melyik.
ui: még mindig meg van a 0.4 zec-em eladó.bár ahogy nézem ma se fog senkinek kelleni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A felhőbe ment terv: adj ötmilliárdot, kapsz százmilliárdot!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Mercedes topic
- Filmvilág
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elektromos autók - motorok
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RX 6700 XT / B450 / 16GB 4000MHz / 500GB NVMe / 750w Gold! BezsámítOK
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4635
- Apple MacBook Neo 13" 512GB Touch ID Indigó Bontatlan / 27% áfás ár
- Eladó új állapotban levő Realme 8 Pro 8/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- 146 - 147 - 167 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Inkább termeljen néhány napig aztán próbálkozom.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Persze még nem tudom ez mennyire végleges. Most ezt tesztelgetem de eddig megy.
)