- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
teleahocipöm
senior tag
-
válasz
teleahocipöm #25496 üzenetére
Ezért írtam le kétszer, de leírom újra.
Nem biztonságos, ez így van. Ez igaz volt úgy az XP korszakig, windózon is bevezették az UAC-ot, aki rendszergazda is, az sem egyből az, hanem megerősítés után tud rendszerváltoztatásokat csinálni.Ubuntu vonalon (és még jópár disztróban), a root account le van tiltva (nincs is jelszava), így egy esetleges betörőnek először a loginnevet is ki kell találnia, nem csak a jelszót. Hasonlóan az UAC-hoz, ha rendszergazdai jogokra szeretnéd emelni a saját usered, akkor sudo-zni kell, és akkor az a parancs / változtatást / program már rendszergazdai jogokkal fut. Amíg nincs ilyen, addig minden sima, egyszerű userként történik, így nincs lehetőség rendszerváltoztatásra, programtelepítésre, stb. Gyakorlatilag a home könyvtáradra vagy "korlátozva". (Kicsit sarkítom a dolgot, mert nyilván annyi mappára és helyre adsz magadnak rootként jogot, amennyire kb akarsz.)
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Fritz Teufel #25396 üzenetére
Kipróbáltam, nálam ez működik!
Manjaro xfce, smplayerrel és youtube-val. Végre tudom használni a képernyővédőt .)
-
Jim-Y
veterán
válasz
teleahocipöm #25496 üzenetére
Ha jól tudom ez úgy szokott lenni, hogy installálásnál kér egy rendszergazdai jelszót a telepítő, majd létrehozza a usered is, meg hozzá a jelszót. Majd ha valamit emelt jogosultságokkal kell futtatni, akkor a rendszer kéri a rendszergazda jelszavát. Ez egyfajta védelem, hogy aki nem ért a dolgokhoz az ne tudjon csak simán olyan parancsot kiadni amihez emelt jogosultság kéne.
Ha a felhasználód nincs benne a sudoers listában, de beállítottál root jelszót telepítéskor, akkor hozzá tudod adni magad a sudoers listához.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
lionhearted #25493 üzenetére
Úgy olvastam, hogy nem biztonságos rendszergazdai jogokkal használni a gépet, és mivel telepítéskor nem kért root jelszót, mint a PCLinucOS -meg is lepődtem-, ezért úgy gondoltam nem használom a gépet root jogokkal, (amúgy sem találtam még tűzfalat sem a gépen, vírusírtóról nem is beszélve) így csináltam egy normál felhasználót. Erről a sudo dologról meg azt sem tudtam eszik- vagy isszák.
-
teleahocipöm
senior tag
Elhamarkodtam már van, csak a csavarhúzó ikonra kattintva a "Hang" fülön a kimenti meghajtó beállításán kellett változtatnom "alsa"-ra.
-
válasz
teleahocipöm #25492 üzenetére
Azóta sem derült ki, hogy mi szükség a több userre, de igazán nincs mit.
Nem sudo userrel nem tudsz sudozni, de ha csak ezért hoztál létre egy másik júzert, hogy aztán 2 lépésben sudozhass...akkor... nem érted a lényegét továbbra sem. Amíg nem sudozik, addig a sudoer sem rendszergazda. Semmilyen biztonsági lépés nem volt ebben. -
teleahocipöm
senior tag
válasz
lionhearted #25490 üzenetére
A teringettét, azt hiszem ez hiányzott „su USERNÉV“ irogattam én mindeféle sudo, su vatiációt, csak pont ezt nem. Így már rendszergazdaként ír ki a terminál.
Köszönöm szépen!
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
teleahocipöm #25489 üzenetére
Ha te vagy a root, te vagy a rendszergazda illetve fordítva is igaz
-
válasz
teleahocipöm #25489 üzenetére
Ez nem windows, mindenki sima júzer, aki nem a root. Csak vannak kiemeltek (rendszergazdák), akik tudnak sudo-zni, így kapnak root jogokat... ha tudják / beírják a jelszót.
Egyébként su paranccsal lehet átlépni másik júzerhez, su USERNÉV..kéri a jelszót, és tádám.
-
-
Syl
nagyúr
válasz
teleahocipöm #25486 üzenetére
Hogy sikerült összehozni Lubuntu-n a külön root, külön user password-öt?
-
Videl
csendes tag
válasz
teleahocipöm #25486 üzenetére
Az username helyére értelemszerűen a saját felhasználónevet kell írni.
-
teleahocipöm
senior tag
Lubuntu. terminálban kiírja "(sudo) password for felhasznalo" és beírom a jelszavam, amire "felhasznalo is not in the sudoers file. This incident will be reported." ha a root jelszavam írom "Sorry, try again."
Megpróbáltam szoftvertároló felvételét az itt "http://sugo.ubuntu.hu/11.10/addremove-sources.html" leírt módon, hátha megtalálom az smtube-ot, frissítettem és hiba jelzéssel leállt, nincs net kapcsolat stb, úgyhogy már frissítni sem tudok.
.
-
Videl
csendes tag
válasz
teleahocipöm #25483 üzenetére
A terminálba írd be ezeket:
sudo add-apt-repository ppa:rvm/smplayer
sudo apt-get update
sudo apt-get install smtube -
Syl
nagyúr
válasz
teleahocipöm #25477 üzenetére
nem fogadta el sem a felhasználó sem a root jelszót.
Elfogadja az, csak nem ad visszajelzést gépeléskor - nem jelennek meg a vindózos pöttyök.
szerk.
Milyen disztribúcióval próbálkozol, hogy root meg user jelszavakat emlegetsz? -
teleahocipöm
senior tag
Sajnos az SMTube dolog nem megy, a megadott link ( http://smplayer.sourceforge.net/en/smtube ) angol, nem tudok angolul, .( annyi jött le, hogy az SMPlayer-hez van köze. amit telepítettem, de ott SMTube nincs, max URL-tudok betölteni, de így meg nincs hang.
-
Videl
csendes tag
válasz
gyenesmartin #25480 üzenetére
Esetleg még Bodhi linux, Crunchbang a Puppy-n kívül.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
gyenesmartin #25474 üzenetére
Kb. az összes disztró van magyar nyelven. Arra a P2-re viszont mondjuk az említett puppy linuxot próbáld ki, mert a Lubuntu is sok lenne oda.
-
teleahocipöm
senior tag
Tehát akkor az smplayer kell telepítem (synapticban megvan) és annak menüjében indítható az smtube?
Ha tényleg kisebb erőforrás igényű akkor ez kell, mert a flas Player telepítése óta lassabban töltenek be az oldalak, persze még így is veri az xp-t.
Az a baj, hogy nem tudom, hogy kell sudo-s dolgokat telepíteni, tegnap sokáig próbálkoztam, de nem jött össze, nem fogadta el sem a felhasználó sem a root jelszót. -
Videl
csendes tag
válasz
gyenesmartin #25474 üzenetére
Van.
-
válasz
Claude Leon #25467 üzenetére
Gnome Classicot azért vedd külön, annak simán elég...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
gyenesmartin #25471 üzenetére
Az Ubuntu nem, de az Ubuntu egyéb változatai mint pl. Lubuntu igen. Vagy más disztrók LXDE-s, XFCE-s változatai. Szerintem nézz egy kicsit körül Linux témában a logouton, hogy ezeken az alap kérdéseken túljuss.
-
gyenesmartin
őstag
Akkor az ubuntuhoz még le kell szedni mást is? Gyorsabb lenne, mint az xp?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
gyenesmartin #25468 üzenetére
Asztali környezetek, vagyis komplett GUI. Uborkánál az első betű megfelel az asztali környezetnek.
-
Videl
csendes tag
válasz
gyenesmartin #25468 üzenetére
Asztali környezetek az Ubuntu, Mint, Suse, Fedora és egyebek számára.
[link] -
gyenesmartin
őstag
válasz
Claude Leon #25467 üzenetére
Ezek szintén linux fajták, vagy programok ubuntura?
-
Claude Leon
senior tag
válasz
gyenesmartin #25465 üzenetére
unity, gnome, kde sok lesz hozzá
A szerényebbeket elviszi. (lxde,xfce, vajon van-e openbox buntura?) -
Claude Leon
senior tag
válasz
lionhearted #25461 üzenetére
Ez vicces.
-
Cyrin
addikt
válasz
gyenesmartin #25462 üzenetére
gyenge gépre ne az ubuntu-t rakd fel. Lubuntu, peppermint, puppy és társai.
-
Lacpac
őstag
válasz
Claude Leon #25460 üzenetére
Köszi, közben kiderült hogy a hálókábel volt a ludas.
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Haverom gépére fogom feltenni az ubuntu 12.04.4-et. Elég gyenge gépe van az xp-t alig bírja el, azért gondoltam, hogy ki kéne próbálni a linux-ot. Pendriveról szeretném feltenni. Leszedtem egy Universal USB Installer programot, gondoltam azzal fel lehet tenni.
Van valami amit tudni kéne, kell-e még leszedni drivereket, programokat stb? Számomra még teljesen ismeretlen a linux. -
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Lacpac #25459 üzenetére
Esetleg a via-nál?
(step 1. linux-legacy
step 2. ubuntu 9.04
stb...) -
Lacpac
őstag
Na felmászott a rendszer. Egy gond van vele, nincs hálózat. via vt6103, hogyan tudok hozzá drivert beszerezni és telepíteni?
-
Lacpac
őstag
válasz
Fritz Teufel #25457 üzenetére
Lesz netre kötve.
-
tvamos
nagyúr
Nincs meg Elementary OS topic? Lenne 1-2 kerdesem...
Lejott mar az iso, most vacillalok, hogy feltegyem-e.
(VM-ben okes...) -
Lacpac
őstag
válasz
FіkuszKukіsz #25449 üzenetére
Akkor ha nézek egy ubuntut 2.6×-es kernellel, akor ha minden igaz települni fog?
Most 1GB RAM+ 80GB hdd van benne.
Csak azért ragaszkodom ehhez a disztróhoz, mert van bőven leírás és útmutató. És nem utolsó sorban tud magyarul.
Mivel ez lesz az első linux telepítésem, (teljesen kezdő vagyok) nem árt ha mindent 100%-ban megértek amit "közöl velem a szoftver.
Ami feladata lesz a kliensnek:
a háztartásban lévő linuxos műholdvevők a hdd-jét fogják használni felvételre, és a torrent is menne innen.
(+ ez pü ben)
A linuxnak+swapnak menne max 4GB, a többi egyéb használat.
Telepítés és beállítás után már csak távoli asztalról lesz piszkálva (ha kell). nincs böngészés, nincs semmi multimédia (közvetlenül) róla. -
teleahocipöm
senior tag
Lubuntu alatti flash player problémámra a megoldás az "ubuntu-restricted-extras" letöltés a Synapticban. Mennek a yotube videók, de a HD film reménytelen, 360p-t sem ajánlott teljes képernyős módban, és mintha a böngészőm is lassabb lenne.
A megoldást itt találtam:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__5530671-ubuntu-alatt-youtube-videok -
mzx
senior tag
válasz
lionhearted #25445 üzenetére
A gmail nem engedi skippelni REGnél a mobilszám megadás elkerülését, amíg ugyanaz az ip! Csak bejelentkezésnél engedi skippelni!
Biza'...
Különböző napokon, órákon át teszteltem, két böngészőn is...
-
-
mzx
senior tag
válasz
woodworm #25441 üzenetére
Nah, elírásaimat nem engedte már javítanom a szerk.időkeretem...
Mondom, tudtommal 2009-es a Mint 9- és hozzátettem, h lehet h rosszul emlékszem az évjáratra. Azonban amit határozottan állítottam ás állítok: NEM mutat frissebb Transmission verziót a Linux Mint 9-esem, sajna, bár tudom ,h jót szeretnél nekem...
"Arról hallottál már, hogy lehet külső tárolót is felvenni? A lap tetején a mikéntje."
Hallani itt sokat hallok arról, de rém ügyetlen linuxos vagyok... Nem tudom, hogyan lehet külső tárolót felvenni, pláne hogy pont azt, mi épp kellen nekem... segíts, légyszi'...Vladi -ra egyébként lentebb reagáltam, tehát időrendben fordítva látszik, mivel még belefért a szeresztési időmbe.
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Neoware ca22 vékonykliensen milyen linuxal lehetne próbálkozni? Került egy 80GB-os hdd bele.
Ubuntu nem települ.Van valakinek tapasztalata hasonló vékonykliensel?
-
woodworm
veterán
-
Vladi
nagyúr
A démon, az grafikus felület nélkül futó alkalmazás. Nincs grafikus kimenete, vagy hogy mondjam.
Egy csomó ilyen fut amúgy a gépeden.Azért javasolt, mert így nagyon kicsi erőforrás igénye lesz. 50-100 mega max, meg 10% cpu max. Még a te gépeden is.
Annyi, hogy jobban kell érteni hozzá kicsit jobban. Beállítása általában txt fájlban. majd valamilyen távoli guival rákapcsolódsz. webes felületű, vagy más.
Leírás, hogy képben legyél. -
mzx
senior tag
Természetesen a válaszokat köszönöm mindenkinek, holnaptól kliensvadászat.
És bocsi, ha véletlen megkevertem valakit a gépadataimmal. Most benyomiztam az aláírásomba, így egértelműek azok innentől, milyen vasak (ó-vasak óóó'vasatai
) díszlenek nálam.
Még online webes, használható tűzfalteszt oldalt keresek most... De ha vki tud kapásból egyet, azt is megköszönöm.
(#25432) teleahocipöm :
Nm. Remélem vmelyik bejön neked, hajrá!(#25440) Vladi :
Oké, e megfogalmazásoddal már értem!
Elnézést, én csak úgy ismertem eddig a kifejezést, hogy karakteter üzemmódú.
Szóval a daemon ennek szinonímája, köszi a definíciót.
Így már világos sázmomra. Pl a Gufw az Ufw gui-s változata, az Ufw tűzfal tehát karakteres üzemmódú, ahogyan én nevezem.A ti szavaitokka lélhe tehát daemon az is, oksi.
Nézem a linkedet is most, köszike! -
mzx
senior tag
válasz
woodworm #25435 üzenetére
Nah, akkor hogy tiszta legyen a kép mindenki előtt:
Egyrészt
: Én azt írtam az imént, hogy P3-as gépre kellene dc, de nem azt ,hogy csak az a gépem van. Lett azóta egy P4-es, na az se sokkal ifjabb vas.
Bár lényegesen jobb, mint a P3-as.
P4: 1 GB RAM, 2.7 GHz körüli CPU, Linux Mint 9-cel, ami tudtommal 2009-es, tehát akkor nem a 10.04-es ubira épül, de lehet h rosszul emlékszem az évjáratra. (Akinek fontos egzakt módon, akkor google)
P3: 384 MB RAM-mal, 500 MHz CPU, Lubuntu 10.04-gyel. Ezen grafikus, wine-s dc kliens gyönyörűen fut, csak hát a legújabb verziót nem engedi telepíteni az Apex DC team, legalábbis az egyik gépen teszteltem...Másrészt: mondom, h nem elérhető a synaptic szerint ennél frissebb Transmission, ezeken.
-
Cyrin
addikt
válasz
teleahocipöm #25436 üzenetére
nálam is ilyen
-
woodworm
veterán
Visszakeresve Linux Mint 9-est használsz (ha minden igaz). Az a 10.04-es ubuntura épül, arra pedig elérhető a legfrissebb transmission-daemon. Pár hónapja még én is ezt használtam egy p3 800MHz 512MB-os gépen. A kezelése pedig egyszerű a böngészőben vagy a remote guin.
Nem ismerős a Mint, de nem lehet 10.04-es csomagokat felrakni? -
Syl
nagyúr
válasz
teleahocipöm #25422 üzenetére
-
mzx
senior tag
Elírtam, bocsi! 384 MB RAM! És nem vertelek át, pláne nem téged
...na jó, BŐ 10 éves, de nem feltétel, hogy egzakt pontosan adjuk meg, hány éves a gép. Ja és én még 2013-ban élek, pardon.
Tény ami tény: fut rajta a wine, és a korábbi Apex DC verziók (mely grafikus!), de már nem engedi azokat a dc, sajnos, pedig egy hónapja még vígen szaladgált rajta.Ööö. mi az a daemon? Elnézést a tájékozatlanságomért...
Egyébként miért mondjkátok ,h felejtsem el a dc-t? Rengeteg előnye van a torrent-ezéshez képest.... és hátrányai is persze, de előnyei is. Nem véletlen van még mindig óraiási user tábora a dc huboknak.
-
Videl
csendes tag
válasz
teleahocipöm #25420 üzenetére
Bocsi, elfelejtettem, hogy Ubuntunál külön tárolót kell felvenni.
Szerencsére már leírták hogyan. Szerintem is jobb, mint a minitube, teljesen rászoktam.
-
mzx
senior tag
válasz
Apollyon #25424 üzenetére
(#25424) Iscariah :
Folytatom itt, mert lejárt a szerk időm...:
Pentium 3-as gépre kéne torrent kliens és dc++ kliens, 284 MB RAM-os, Lubuntu-s.
Megszoktam a grafikust, és mint írtam, egyébként egy wine-s szépen ment a korábbi ApexDC verziókkal.Köszi amúgy az ötleteket.
Szóval pl Valknut dc kliensről, vagy pl ezekről: RufusDC, LinuxDC++ van valakinek tapasztalata?
És pl kinek mi a tapasztalata a Deluge-ről, vagy az Azureus-ról? Ez is érdekel.Köszi.
(#25428) woodworm :
Transmission 1.93. Sajnos régi gép lévén nincs kapacitásom linuxfrissítésre, az adott verzión viszont ennél frissebb nem érhető el.(#25427) Vladi :
Köszi, holnap elkezdem megpróbálni ezeket.
Amúgy gui verzió hogyan érhető el? Synaptic-ban benne van? Milyen néven?
-
Cyrin
addikt
válasz
itt leírja, hogy kell telepíteni az smtube-ot:
http://smplayer.sourceforge.net/en/smtubenálam lejátsza azt is amit a minitube nem.
-
mzx
senior tag
válasz
Ligadio #25398 üzenetére
Bár nekem lenne ilyen régi gépem...
(#25415) teleahocipöm:
Ha esetleg meg tudod oldani, h leszeded és telepíted inkább a Lubuntu 10.04-et, és ahhoz leszeded az adobe flash playernek a következő változatát, az egészen szépen menni fog régi gépeken is:
11.2 r202(#25424) Iscariah :
Köszi, lehet h megnézem ezeket, bár grafikus ötlet is jöhet, pl. wine alól ApexDC -ami grafikus- kiválóan futott eddig, de az új verziót már nem telepíti, sajna.
Maradjunk abban, h szempontfüggő a vonzalom.
Én a dc -t sokkal nagyobbra értékelem, mint a torrentezést, bár mindegyiknek van előnye ill hátránya, egymáshoz képest, így mindkettőt használtam eddig.
-
Apollyon
Korrektor
"Mely dc++ kliens ill mely torrent kliens ajánlott régi gépekhez?"
DC-t szerintem felejtsd el. Inkább próbáld ki az emule-t, ami linuxon amule. Ez kb a DC és a torrent vegyítése, de a torrent mögött ez is elbújhat.
Torrentre qbittorrent-nox (nó iksz, azaz nincs grafikus felület, illetve van mert ), a http://localhost:8080/ címen érsz el defaultban, böngészőből.
Illetve ott van még az rtorrent, halál egyszerű a kezelése, terminálból fut, egy kis utánaolvasást igényel hogy működik, de annyira nem vészes, 5MB memóriából elvan (nálam legalábbis). -
mzx
senior tag
válasz
Fritz Teufel #25380 üzenetére
Pl. mert joga van bárkinek ahhoz, h több email címmel rendelkezzen, azonban amíg ugyanaz az ip, addig pl nem minden esetben lehet kikerülni a gmail által kért mobiltelefonszámot -a reghez, bizonyos időközönként kötelezően kéri a google-, amihez azonban semmi közük! Na pl ezért a "turpisság" egy user részéről...többek között...
Mely dc++ kliens ill mely torrent kliens ajánlott régi gépekhez? A transmission bár kevésé cpu terhelő, viszont nemigen szeret seed-elni még aktív módban sem, nálam, sajnos... tehát helyette milyen torrent klienst ajánlatok 10 éves gépre?
GNOME-os felületet használok.Per pill megbízható és működő online tűzfaltesztes weboldalt keresgélek, mondanátok ilyet?
(Amilyen "turpis vagyok", védeni szeretném a gépemet, hackerek ellen. Bár tűzfalamon mindent zárok befele, kivéve olykor, mikor épp melyik portomat, ha torrentezek.)Előre is köszi.
-
Syl
nagyúr
válasz
Minitube.
-
teleahocipöm
senior tag
Jelszót kér „[sudo] password for felhasznalo.“ a felhasználói jelszót , és root sem.
-
Videl
csendes tag
válasz
teleahocipöm #25415 üzenetére
1. sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
2. google chrome
3. Régi gépen érdemes lehet az smtube programon keresztül youtube videót nézni. A flash sokat eszik. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
teleahocipöm #25415 üzenetére
sudo apt-get install flashplugin-installer -y
-
teleahocipöm
senior tag
Lubuntu 13.10 alatt a "Flah Player legújabb verziójának hiánya" miatt nem mennek a youtube videók, pedig telepítéskor és utáni frissítettem a rendszert. Hogy lehetne működésre bírni?
-
-
Vladi
nagyúr
Milyen vga? honnan tudod, hogy nincs?
Mire kell?
(#25398) Ligadio
Ez hol régebbi gép? Nálam a régebbi gép 1 gigahz és 1 giga ram alatt kezdődik.
Erre gyakorlatilag bármi jó, ami tetszik. Ha már ismered, akkor debian valami xfce felülettel és kész.(#25400) weiss
fail2ban-t szokták erre használni, nem?
Még valakinek valamit?
-
Videl
csendes tag
válasz
Ligadio #25398 üzenetére
Szia!
Szerintem a Manjarót próbáld ki. Nálam is ez volt az egyetlen rendszer, ami alapból jól kezeli a wifit, videót, skype alatt a webkamera képét (nem fejjel lefelé). Linux Mint/Ubuntu/Suse alatt ezekkel trükközni kellett.
Egyébként nálam Manjaro kde alatt nem sötétül el a videó. Mindegy, hogy a neten vagy a gépen filmezek-e.
-
MKLS
aktív tag
válasz
Fritz Teufel #25408 üzenetére
Persze, azzal kezdtem. Csináltam restartot is, és újra próbáltam, szerintem mindent megcsináltam, igaz minimálisan eltértem a leírástól, de szerintem ez nem befolyásolhatja a működést...
Lehet nincs igazam, de szerintem az van, hogy nekem nem az xscreensaver okozza a gondot, hanem továbbra is az xfce-power-manager bug, amin ez a script nem segít...
-
MKLS
aktív tag
válasz
Fritz Teufel #25402 üzenetére
Manjaro Xfce, vagy én bénázok nagyon vagy nem tudom, de nem megy. Xfce-power-manager-be after 1 min. inactivity screen off-ra raktam hogy könnyebben teszteljem. Létrehoztam egy üres fájlt, belemásoltam ezt a scriptet, átírtam a kscreensavert xscreensaver-re,elmentettem. Futási jogot megadtam, majd terminal helyett thunar-ba jobb click végrehajtás-ra mentem. Youtube elindít és 1 perc után kijelző kikapcsol.
-
Fritz Teufel
addikt
vlc alatt nálam sin probléma, de a flash-nél működik. Erre jó ez a megoldás:
"Figyeli, hogy fut e teljes képernyőn VLC/mplayer, vagy chrome/chromium/firefox alól flash tartalom, pl.: youtube"
-
Syl
nagyúr
válasz
Fritz Teufel #25394 üzenetére
Nekem csak flash videóknál sötétül el. Sima avi, mkv, mp4 stb. filmnél (full screen + ablakban) player beállítástól függetlenül (a vlc-ben pl. ki van kommentelve a screensaver sor) nem kapcsol ki a monitor.
-
Ligadio
újonc
válasz
Fritz Teufel #25401 üzenetére
Bocsáss meg de ezt nem teljesen értem
opsz, asszem mégis... tehát, hogy hogy is nézzen ki a rendszer? Igazából teljesen mindegy, mondjuk a grafikus felület nem árt, gépelek így is eleget
de egyébként nincsenek nagy igényeim, pl win7 alatt csinált olyat a chrome is meg a firefox is, hogy scrollozáskor iszonyatosan bellasult a böngésző, na az ilyenektől mászok a falra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi haladó szinten
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Formula-1
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged