Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Netfone
- Sok földi jó került a Redmi K90-be is
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
Nem lehet wint fölrakni mert csak pendriveról lehet futtatni oprendszert az adott gépen. Nem tudom alapból mi a linux értelme de nekem nem kell jelszó semmihez. De kösz a választ akkor adminná teszem magam.
-
BoB
veterán
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
Ez nem Ubuntu, itt nincs update-grub2...
mefistofeles: ha nem régi a géped, akkor használhatsz KDE-s disztrót. Régi gépen túl lassú lenne.
Ubyegon nagyon ügyesen becsempészte a Mint-es reklámot

Persze az is jó ha tetszik.
-
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
"Személyeskedésektől és a másik szakmai felkészültségének vitatásától függetlenül szeretnék a témához hozzászólni. (lehet, hogy ebben a versenyben alulmaradnál)"
Bocs az enyhe irónikus hangvételért, soha nem is mérném veled össze tudásom, látatlanban nyertes vagy minden szakmai témában!
Te legalább nem álszerénykedsz, ezt díjazom. 
A bajban lévő kolléga problémáját valószinűleg nem kellő alapossággal tekintetted át, emiatt közelítetted meg másként a kérdést, mint én a műkedvelő.
"Ha már linux-ról szól a fórum, akkor inkább linuxos megoldásokat próbáljunk ajánlani."
Másrészt, ha valaki az XP- t ismeri és csak az működik a gépén problémamentesen, akkor én hajlamos vagyok idevágó programot javasolni és be kell látni, hogy részletesebb analízist is ad a problémáról, mint amiket Te voltál szives javasolni. Azért van ezen a topicon-mert ugye nem az egész fórum linuxos, csak pár topic-, hogy Linux telepítésben segítséget kérjen, de közben más problémába ütközött.

Laikusként újra bátorkodom megemlíteni, hogy egy 0 és egy 19 %- os HDD esetén nem biztos, hogy sok értelme van a fájlrendszert vizsgálgatni, mert a kolléga úrnak HDD problémái vannak s ha lesz egy normális HDD a gépében, akkor simán tud egy új disztrót telepíteni. Itt az sem számít sokat, hogy van még egy maradék működőképes vinyója.
Vannak esetek, amikor két laikus jobban átlátja egymás problámáit, mint egy szaktekintély. Ez nem neked szól, csak egy megállapítás volt részemről.
(#25884) darazzs
MINT- en és a Kendek- féle zseniális Systemback- ot ajánlanám! -
Tim82
félisten
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
Nem tudom, mert egyiket sem használtam még ki teljes funkcionalitásában - el kell fogadnod, hogy nem kötekedni akartam, hanem pontosítani...

-
Tim82
félisten
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
Te írtad, hogy "a HD Sentinel windózos alkalmazás", erre írtam, mert így, ebben a formában nem helytálló.
-
Tim82
félisten
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
FYI, HD Sentinel van Linuxra is, igaz, azt is a készítő honlapjáról kell letölteni és terminálból kell futtatni.
-
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
Az írás teszt az lepucolja a HDD- t, de szerintem az állapot felméréséhez most elég lenne ez a 2 ablak képe, amiből az első megmutatja, hogy hány %- os a HDD állapota. Tesztről nem tettem említést.
Az, hogy milyen fájlrendszer kell vagy nem, az szerintem most indifferens.
De, akinek van kedve, bármilyen terminalos programot lefuttathat, legfeljebb a mostani probláma megoldásához nem jut közelebb!
Egyébként tényleg jobb, ha rád hallgat, mert elmélyültebb tudással rendelkezel mint én, ez tisztán látszik, ha másból nem, akkor abból, hogy a smart szó betűi után pontot raksz mindíg!
Ez így szakszerű! -
Lacpac
őstag
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
Akkor ha nézek egy ubuntut 2.6×-es kernellel, akor ha minden igaz települni fog?
Most 1GB RAM+ 80GB hdd van benne.
Csak azért ragaszkodom ehhez a disztróhoz, mert van bőven leírás és útmutató. És nem utolsó sorban tud magyarul.
Mivel ez lesz az első linux telepítésem, (teljesen kezdő vagyok) nem árt ha mindent 100%-ban megértek amit "közöl velem a szoftver.
Ami feladata lesz a kliensnek:
a háztartásban lévő linuxos műholdvevők a hdd-jét fogják használni felvételre, és a torrent is menne innen.
(+ ez pü ben)
A linuxnak+swapnak menne max 4GB, a többi egyéb használat.
Telepítés és beállítás után már csak távoli asztalról lesz piszkálva (ha kell). nincs böngészés, nincs semmi multimédia (közvetlenül) róla. -
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
Nincs valóságalapja, savanyú a szőlő, nem megy a biznic, valamivel FUD-olni kell.
A teljes sztori úgy hangzik, hogy a Mint később adja ki a frissítéseket a rendszeréhez, mint a Canonical az Ubuntuhoz, mert csak akkor teszik be az update-ek közé, ha nem ront a felhasználói élményen (stabilitás, sebesség, kinézet stb.).
-
Jim-Y
veterán
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
-
mzx
senior tag
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
sorry és köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Fotók, videók mobillal
- Flint 2 OFF topik
- Még sokáig drágák maradnak – sőt, tovább drágulnak – az SSD-k
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OLED TV topic
- Energiaital topic
- Halls of Torment teszt
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gigabyte RTX 3070 Gaming OC 8GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus A-data 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Te legalább nem álszerénykedsz, ezt díjazom. 

Ez így szakszerű!
CPT.Pirk