- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#14121216 #56438 üzenetére
A hivatalos verziókat megfontoltan publikálják. Ez itt egy béta verzió: 04.55.02, de az általános vélemény, hogy ha nincs rá indok, ne frissítsünk. Egy frissítés javíthat, de el is ronthat egy funkciót a tévén.
Egy német fórumon írták, hogy nemrég egy rakás tévét gallyra vágott egy 04.45.x-es fw. Egy pendrive-on csinálj egy LG_DTV mappát, majd ebbe másold bele a kicsomagolt .epk fájlt. Tv-re rádugod és frissíti magát.
Attti73 Általános menüben a Műsorszóró ország, és az LG szolgáltató ország is beállítható. -
törölt tag
válasz
#14121216 #56421 üzenetére
Csak akkor kell PC-re átnevezni, ha monitornak használod. Input gomb, összes bemenet, és itt lehet állítani a forrás szerint. Nekem 04.55.02-es van fent. Eddig nem is tudtam, hogy van képernyővédő funkció.
A HDMI vagy egyéb vezeték ki-be húzgálása ugye nem bekapcsolt tévénél történik, mert abból baj is lehet. -
törölt tag
válasz
#14121216 #56429 üzenetére
Ha valaki így járna mint én, lehet hogy meg van a hiba oka és a megoldása.
-
gyurasz
tag
válasz
#14121216 #56416 üzenetére
Üdv
nekem ugyan DIGI-s kártya van benne, de kódolt adások esetén szintén csinálja, hogy ha kódolt adásról váltok HDMI-re vagy USB-re, majd vissza TVműsorra, akkor rögtön nem érzékeli a kártyát. Ilyenkor vagy várok kicsit, vagy kapcsolok nem kódolt adásra, majd vissza és megjavul.
A TV bekapcsolásakor ugyanez a helyzet: ha ködolt adásról kapcsolod ki, akkor a bekapcsoláskor rögtön nem érzékeli a kártyát és várni kell (mint az egész WebOS felállásra
)
Szerintem egyszerűen csak lassú és nem kell ki-be húzni a HDMI kábelt.
-
Watt25
veterán
-
farkas-j
őstag
válasz
#14121216 #56372 üzenetére
Tedd fel a számítógépedre a Serviio 1.4.1.2-t. Így a TV-ről tudod megnyitni a PC-n megosztott filmeket. Javaslom, hogy ne az 1.5-ös verziót használd!
-
Watt25
veterán
válasz
#14121216 #56386 üzenetére
1. Műholdas UPC-nél a HD csatornák felbontása 1440x1080
2. Megnéztem most konkrétan a Sport 1 HD bitrátáját itt (8Mbit/s), ami az adott felbontáshoz nem rossz. (A MindigTV 6MBit/s körül ad ugyanilyen felbontással.) Viszont ez az érték valószínűleg kisebb, mint egy jobb promó videó bitrátája.
3. A Levágás nélküli képarány jeleníti meg pixelhelyesen a HD tartalmakat, viszont ha mégsem így nézed, az nem ronthat annyit a képminőségen, hogy észrevedd.Meg kell kérdeznem: ha box-ot használsz, a box HD felbontásra van állítva? HDMI kábellel kötötted a tévéhez?
Valódi HD tartalom ment éppen a csatornán, amikor nézted?
Ez egyébként inkább a UPC direct topicba való kérdéskör. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
#14121216 #56372 üzenetére
nálam, mindenféle módon be van kötve
én hálózatból nézek a tv gyári programjával megosztott filmeket a tévé média playerén...
így is tökéletes meg úgy is.
viszont ha a pc-ről játszod le akkor javaslom ezt a cikket elolvasni -
gyurasz
tag
válasz
#14121216 #56270 üzenetére
+1
Az összefoglaló helyes: HALF-OU. Mivel passzív 3D tévéd van.HA aktív lenne, akkor SBS. (Ami egyébként a broadcast szabvány is (3D tv adások), pont amiatt, amit itt írtál belinkelve az oldalról. Viszont ez most neked nem releváns a váltott soros passzív 3D miatt. (keresőben olvass vissza ki lett vesézve párszor)
-
-
-
törölt tag
válasz
#14121216 #56172 üzenetére
Beállításokhoz, itt egy avforums-os ajánlott:
Szerintem ezekkel jó kép lesz, kis finomítást megejtesz még rajta a saját ízlésedhez finomítva. Lehet akár minden bemenetre is alkalmazni, mert ha HDMI-t vagy más bemenetet állítasz, mindhez külön beállítást tárol.
Picture Mode:Expert 1
Backlight: 60
Contrast: 85
Brightness: 50
H Sharpness: 10
V Sharpness: 10
Colour: 50
Tint: 0
Aspect Ratio: Just Scan/Original
Expert Control
Dynamic Contrast: Off
Super Resolution: Off
Colour Gamut: Standard
Edge Enhancer: Off
Colour Filter: Off
Expert Pattern: Off
Gamma: 2.2
White Balance 2-Point: High R 10, G 0, B3; Low R 0, G 0, B -4
Picture Option
Noise Reduction: Off
MPEG Noise Reduction: Off
Black Level: Low
Real Cinema: Off
Motion Eye Care: Off
LED Local Dimming: Low
TruMotion: User/ Felhasználó
De-Judder 1 De-Blur 8lukgab PC-módhoz lehetséges, hogy még a Kép beállításokban is ki kell választani a Game/Játék módot hozzá. hogy ne legyen késés.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
#14121216 #56176 üzenetére
Jó az is, kissé fapados de teljesen működőképes, sőt ha jól emlékszem a serviio -val ellentétben a külső feliratok is működnek DLNA-n keresztül a SmartShare-ban. Egyébként Windows Media Player is működik DLNA szerverként is, azért látja a gépet, csak az alapértelmezett mappáiban nincs média.
-
amtibacsi
aktív tag
válasz
#14121216 #56172 üzenetére
Az NFC csak egy matrica, ha közel teszed az okostelódhoz, akkor letölt a playról egy alkalmazást (azt hiszem LG TV Smartshare), amit egyébként nem találnál meg.
Alaphelyzetben is látja a számítógép Videos mappáját, de úgy vettem észre, hogy csak az avi kiterjesztéseket. Serviio progit telepítsd, azzal mindent látni fog. Wifiről csak a sima filmek fognak menni akadásmentesen, a 3D-s nagyobb méretűekhez inkább kábellel kösd össze a TV-t és a számítógépet is. Nagyon ritkán még így megakad.
Youtube-ot nem néztem még nagyon :-) Van ott egy UHD felbontású 3D-s demó, azt nézd meg. Valami erdei séta minden évszakban. Annak jónak kell lennie. -
membrandj
nagyúr
válasz
#14121216 #56159 üzenetére
Ha a közelébe van gép, akkor az a legjobb megoldás. Pendriveot én nem vennék, mert normális 32GB-os 10-14 ezer ft, amikor 21-ért samsung m3 1TB 3 év garis külső hdd van.
Egy komolyabb 3d film simán van 30-40 GB is.
Szóval, ha hdmivel meg tudod oldani, akkor azzal kösd és géről játszd le,ha meg veszel, akkor külső hdd-t inkább.
SBS az aktív, Half OU a passzív 3d tudtommal.
LG-hez half ou kell. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
#14121216 #56159 üzenetére
pendrive esetén minél nagyobb annál jobb, de lehet jobban járnál egy külső HDD-vel
edigitalban láttam 16900-ért 500 GB-os külsőt...
a tévé ha jól tudom csak külső hddre vesz fel tévé adást, pendrivére nem
a HDMI is jó ötlet, nekem is be van üzemelve, bár én hálózatból tolom rá a filmeket és a tv médai playerével játszom le a filmeket3D-ben viszi mindegyiket, legyen az sbs vagy ou.
hogy melyik a jobb, próbálgasd és kiderül neked melyik válik be jobban.
de érdemes a komolyabb munkákat leszedni a "virágboltból" mert én már jártam anno úgy hogy ha el van cseszve a konvertálás akkor szinte semmi 3d hatást nem kapsz -
törölt tag
válasz
#14121216 #54591 üzenetére
Mind3-hoz jár a Magic Remote és 2 db szemüveg is. Általában a 671V a legjobb áron vehető, 679V a legdrágább, pedig teljesen ugyanaz a tudás és tartalom.
josi9682 Hívd a szervizt, majd kimennek és megnézik.Töltikápi LA széria kifutott 2013-as típus, elvileg már nem nagyon kapható új bontatlan tévé.
Én az LG 47LB730, vagy az LG 50LB671V-t javasolnám. Műszakilag az ár/méret mellett a talp/lábak a komolyabb eltérés köztük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest