- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
opeter70
senior tag
válasz
Watt25 #46438 üzenetére
Pumma, Watt25: Köszi mindkettőtöknek a választ!
Természetesen megtaláltam a tv-be beépített súgót, vagy használati útmutatót, ezzel nincs is probléma.
Csak abban pl. nincs keresési lehetőség. A régi tv-mnél számtalanszor segített az, hogy ha valamilyen funkciót nem találtam a beállításokban, akkor csak rákerestem a pdf-ben és már meg is volt. Most, ha valamit nem tudok, akkor át kell nyálazom a beépített súgót, vagy jövök ide a fórumra kérdezősködni (ahol szerencsére nagyon segítőkészek a kollégák).
Na mindegy. Ha nincs, hát nincs. Nem dőlök a kardomba miatta.Most megyek és elolvasom litván nyelven is, hogy hogy kell felszerelni a talpat és hogy hova kell bedugni a HDMI kábelt.
-
warren29
aktív tag
-
warren29
aktív tag
válasz
Watt25 #46417 üzenetére
Nem.
De miattad elökerestem és nincs olyan, hogy 31. oldal.
Ugyanis minden nyelvhez tartozik egy mindössze 20 oldalas leírás szóval ez nem megy.
Nem is értem.Ha csak szimplán leírná valaki, hogy hol tudom átállítani, hogy fogja a digitális adásokat az nagy segítség lenne.
Rohadtul nincs ilyen menüpont. -
-
direwolf
őstag
válasz
Watt25 #46190 üzenetére
"Csodák nincsenek, SD adás egy 55-ös tévén soha az életben nem fog tűrhetően kinézni. (Bármilyen tévé is az.)"
Nincs igazad, plazmán teljesen nézhetőek voltak azok az sd csatornák amiknek megvolt a sávszélessége a kódolásban. És az LCD-n is jók, de nem annyira.
Pl. egy 1,5 órás dixv-ből, ha egy 1,5gigásat nézel annak nagyon más a minősége mint egy 700 megásnak, nemde? -
Maddoxtomi
tag
válasz
Watt25 #46190 üzenetére
Igen, csak hogy egy 32"os HDready TV-n ez nem tűnik fel az embernek, hogy ez az 567i ez kevés
.
Ez a "telik rá" kérdés meg arról szól, hogy a várostól (Miskolc) 8km-re lakok, ahol csak a T-Home elérhető, kb 10db HD csatornával. És nem az, hogy földhözvágna az a pénz, hanem az, hogy egyszerűen nincs rá lehetőség
.
-
direwolf
őstag
válasz
Watt25 #46186 üzenetére
Szerintem a TruMotin "erősebb". Ha az be van kapcsolva, mindenképp interpolál. Hogy a RealCinema hogy viszonyul ehhez, azt nem tudom. Lehet, hogy olyankor nem is számít, mert amúgy se tud 5:5 pulldownt ha interpolálgat. Passz. Jó lenne, ha ezek érthetően, szépen technikai szinten el lennének magyarázva, de csak a marketing bullshit megy nekik
-
Kroni1
veterán
-
bpatrik17
csendes tag
válasz
Watt25 #45324 üzenetére
Igen, autómatán behangolta, gondolom a cable DTV akkor az ugye? Csak arra gondoltam, hogy hagyományos módon jön az adás és nem ip tv-n. Igazából a valódi problémám a rögzítés. Valahol írták a 47ln5400-ra, hogy tud és az elvileg ugyan az, mint az enyém csak nagyobb. Nagyon tanácstalan vagyok.
-
fidokaaa
csendes tag
válasz
Watt25 #45172 üzenetére
köszi a választ
Akkor ezúton cáfolnám meg a dolgot...
A számla szerint Sat TV-m van, ami náluk a kódolt műholdas adást jelenti. az általad küldött linken írtakat ha jól értelmezem, akkor így is bukta.
"T-Home
Kábeltévé esetén szintén kódoltak a digitális csatornák és elvileg nem támogatott a box kihagyása, azonban egy trükkel működik a dolog (amely működéséért azonban felelősséget nem vállalok): havonta egyszer vissza kell tenni a kártyát a T-Home által szolgáltatott box-ba és így használható a tévében is a kártya. (Tehát rögzíteni is tudjuk a műsorokat.)
IPTV esetén semmilyen lehetőség nincs a set-top-box kihagyására, amely sajnos igaz a műholdas platformra is"jól értelmezem?
-
Tutu7030
veterán
válasz
Watt25 #45164 üzenetére
A ktv-s ürge nem keveselte azt a 60-70%-os jel erősséget? Lehet, hogy a tv-ben gyengébb a tuner, ezért nem mennek a magasabb frekvencián lévő muxok. A 700 felettiek a legtávolabbi tv-n a lakásban nálunk is elég jól beesnek, de csatlakozó cserével még pont annyira lehetett javítani a dolgon, hogy hiba mentes legyen.
-
törölt tag
válasz
Watt25 #44977 üzenetére
Thome már beharangozta az analóg rendszer lekapcsolását, a többi is biztos követi majd. Nem lesz elkerülhető az átállás, és nekik is előnyösebb lenne ha nem kéne két rendszert üzemeltetni. A hálózatos fórumokon többet is meg lehet tudni erről.
Ja, és semmi nincs ingyen, te is tudod. -
Makesz79
tag
válasz
Watt25 #44759 üzenetére
Hello
Segitség kellene hátha itt valaki tudd
Van egy 100hz-es LG 32" tv 2014-es modell amit rákötötem a gépemre egy R9 270X ati kátyára
De a Tv csak 60hz ir. Ez mért van a Catalyst 75mz max de még annyi sincs.Mert 60hz tovább nem lehet húzni.
Másik régebbi acer 24" tv meg alapol 75mz ment...
Ha valaki segitene megköszöném...Aki tudna segiteni PM pls
-
opeter70
senior tag
válasz
Watt25 #44743 üzenetére
"próbáld meg kézzel beállítani a TP-t ez alapján. (11823 H)"
Igen, ezt próbáltam, sőt a DIGI ügyfélszolgálata is ezzel próbálkozott a telefonban.
Viszont ennél a frekvenciánál azt írja ki, hogy "Nincs jel" (Jelerősség: 0% jelminőség: 0%)
Érdekes módon a 11977-en viszont az Eurosport HD és az Eurosport 2 HD működik.
Csak ez a 11823 a mostohagyerek valamiért. -
törölt tag
válasz
Watt25 #44743 üzenetére
70+ csatornát kézzel bevinni nem egy leányálom. Ennek én sem örülnék, ha így kellene. Ha valaki esetleg feltöltené neki, akinek LB650-e van Digi-sat programozással. Nem ilyen GlobalClone00001 nevű fájl kellhet neki is, bár ez más tévé? De a beállításoknál is lehet valami. Ha végképp nem megy, akkor ügyfélszolga segíthet.
-
MR!!
aktív tag
válasz
Watt25 #43582 üzenetére
Bocsi azért kicsit keményen fogalmaztam, de porszívónak akkor se nevezném. Max porszem összeseprő, vagy morzsaszívó...
Pl az, hogy amikor felporszívózok a lakásban, ágy mögött, fotel hátánál, székeket elhúzok, a sarkokban a csővégét lecserélem vékonyabbra, hogy beférjen a bútor mellet is, a szőnyegen többször erősen végigtolva - hogy "helyettesítheti" ez a kispici akksis valami az én munkám ???
Sok helyre be sem fér szerintem , szűkebb helyekre, egy magasabb küszöbnél megijed, szívóhatása a pár szem bakapihét , morzsát felszívja de alapos normális takarítást nem végez, porgyűjtője , hepa szűrő ?
Igen is rá kell szánni azt a fél órát egy normális porszívóval és felporszívózni és nem fotelből nézve, hogy egy kis távirányítós ótó pörgeti a csápjait közben pedig szuszog...
Ha így haladunk akk s*arás után egy ilyen gép fog törölni ? bepelenkáz elhúz az ágyig és befektet ?
-
netdevil666
csendes tag
válasz
Watt25 #42783 üzenetére
Nekem csak van, hogy eltűnnek csatornák 1-2 órára, majd visszatérnek egy teljesen más helyen. A leggyakrabban csak összekeveri úgy, hogy más csatornákra rárakja vagy berakja egy éppen üres (ami eltűnt) helyre. Az enyém csak az 1-150 tartományban dolgozik
. Az igazság az, hogy van egy box is a tv-hez az HBO miatt, de azt csak akkor használjuk ha az HBO-t nézzük. Amúgy azon is folyamatosan keverednek a csatornák. Nem voltam biztos benne, hogy melyik cégnél pampogjak (LG vs Digi), de úgy tűnik, hogy a Digi felé dől a fa.
-
pjen
félisten
válasz
Watt25 #42460 üzenetére
Sok tévé nem tud pendrive-ra rögzíteni (akármilyen nagy is a tárolókapacitása), csak merevlemezre. (Legalább is az LG tévék kivétel nélkül ilyenek. Frissítés: Sharp tévék legalább 32GByte-os pendrive esetén hajlandóak azt rögzítésre használni, illetve újabb Samsung tévék is képesek erre - azok kisebb pendrive esetén is.) A másik, hogy csak digitális, tömörített adatfolyamot hajlandóak a tévék rögzíteni. Míg az első feltétel nem igényel magyarázatot, ez utóbbi jelentése nem annyira egyértelmű.Régen olvastam,elővettem látom van frissítés.
-
pjen
félisten
válasz
Watt25 #42460 üzenetére
Szia.Erről nem tudtam,Kipróbáltam,müködik.Valóban nem játsza le a felvételt semmi más,én vagy öt eszközt kipróbáltam.A legszebb az ,nem elég hogy a Pc sem játsza le,nem is látja a meghajtót.Majd megpróbálom live linux alól újra megformázni.(ezt akár ki se találta volna az LG)Még valami digitális jelet nem próbáltam azt is ilyen szerencsétlen stílusban kezeli?
-
bluobluo75
őstag
válasz
Watt25 #41785 üzenetére
Hihi!
Kib*sztam vele! Bekötöttem egy Scartot, a HDMI-t nem húztam ki, mert az ugye jól jön az m1HD csatornánál, és átállítottam a beállításokban Scartra, egyből veszi a lapot!
Konklúzió: HDMI-n meg sem szabad próbálni, le van védve!(#41810) vigyori78: Aha csak ez kábelesre igaz, nem műholdasra!
-
bluobluo75
őstag
válasz
Watt25 #41785 üzenetére
Átolvastam, viszont 1 dolgot kiagyott, amit lehet holnap ki is próbálok: a Humax ud fox hd beltériből Scartot és nem HDMI-t fogok kivezetni, azaz csak bedugom a Scartot a boxba és a tévébe, a HDMI-hez nem nyúlok, továbbra is a tévében maradna csak a beállításban állítom át Scartra
Ez ma eszembe sem jutott
Azért Scart, mert amikor sima ud fox-om volt akkor ment a felvétel, a képminőséget meg úgy is röntgenszemű venné észre, kivéve hd, de az úgy is csak a HDMI-n menne....perpillanat jobbat nem tudok
Amit írtak külön kártya előfizetés nem jó, mert 1 forinttal többet nem szándékozom már költeni tévénézésre, így is már 4690Ft a 3 beltérivel a UPC Direct+
Így a direkt kártya kihúzva
Ha bejönne a divatba egy olyan amit már régen megkellett volna tenni, hogy a szolgáltató megszüntetné a bertériket és átállnának CI+-ra, az egyszeri modul díjját vígan fizetném ki, de külön még direkt kártya előfizetést ááá eszemben sincs! -
Lebowski
tag
válasz
Watt25 #41785 üzenetére
Úgy látom hetente előjön a kérdés, persze már vásárlás után, és valahogy senkinek sem akaródzik megtalálni a fórumban a válaszokat...
Szerintem az ilyen felvevős dolognak igazából akkor van értelme, ha az tv nélkül és bármely csatornáról EPG és/vagy saját időpontok megadásával is működik úgy, hogy a tv-n közben akár másik bemeneten mást nézhetek, használhatok vagy akár hálózati műsort (pl. serviio) is lejátszhatok. Mivel ehhez DVR képes külső egység kell (STB), szerintem vásárlás szolgáltatás megrendelése _előtt_ lenne célszerű ezeket a kérdéseket mindenkinek feltenni (pl. a szolgáltatójának), nem pedig utólag. -
apszi
őstag
válasz
Watt25 #41695 üzenetére
Megértettem, köszönöm!
(#41696) direwolf: Bocsánat előre is a bamba kérdésekért, de sok minden más mellett ehhez sem értek
Ez a pixelpontos megjelenítés, akkor, ha nem PC van rákötve a TV-re, hanem mondjuk egy lejátszó, akkor mi történik? Pl. egy BR lejátszónál ez számít valamit? Vagy ott nincs is ilyen opció?
-
apszi
őstag
válasz
Watt25 #41683 üzenetére
Nem tudom, hogy le akarom-e állítani bármilyen esetben is, mert nem tudom, hogyan működik, és ezt próbálom most összerakni, hogy tiszta jövőképpel indulhassak el egy ilyen tudású tévén.
Tehát akkor összegezve.
1. Engedélyezem valahol a menüben a time machine funkciót. Ilyenkor a tv minden esetben automatice elkezd vinyóra rögzíteni, ha tévét nézek, és nem kel hozzá REC. Ez csak egy sima felvételhez kell.
2. Elvileg bármikor belenyúlhatok, pauzálhatok, visszatekerhetek, miközben szimultán történik tovább a rögzítés a háttérben.
3. A timeshiftelt felvételeket automatikusan törli kikapcsolás után? Mi történik ha eléri a lemez kapacitásának határát? Töröl és megy tovább?
4. Nem akarom én kikapcsolni, ha erre nincs szükség, nem zavar, ha dolgozik a vinyo, ez úgyis csak erre lesz.
Boccs a láma kérdésekért, de tényleg érdekel, és tényleg fingom nincs az egészröl
-
apszi
őstag
válasz
Watt25 #41678 üzenetére
Ezt tudom igen, de ezt elvileg egy lejátszó progi automatice, feltéve ha tudja a 24Hz-es lejátszást, így is kezdi el. Gondolom a tv is ilyen "ütemre vált", de ez filmnézés közben nem okoz gondot...személyes tapasztalatom nincs, asszem te írtad még nekem. A játékok meg amúgy is 60Hz-en működnek. Javítsatok ha baromságokat írok!
-
cimbi66
csendes tag
válasz
Watt25 #41596 üzenetére
Hello! Szolgáltató a györi Vidanet! Az EPG meg akkor másnak is ilyen ...?? Van egy másik tv is, egy panasonic plasma, azon nem így van teljesen, bár elismerem ,hogy ott is lassabban frissül de legalább frissül.
A csatorna lista a panasonic-on nem adja ezt a keveredést mint az LG! Köszi. -
-
-
gycs02
tag
-
Vaze
őstag
válasz
Watt25 #41336 üzenetére
Sziasztok!
Adva van egy 42LA620 TV. Most vettem észre, hogy eltűnt a TV2 és RTL, nem sűrűn nézem ezt a 2 csatornát, ezért nem tudom mikor jött elő a probléma. Mindig TV-t használok, újra hangoltam automatán, azt írja ki, hogy nincs jel. Jelszint infónál pedig a NIT nem elérhető. Szerintetek mi lehet a gond?Hisz irta
-
Szulita28
senior tag
válasz
Watt25 #40959 üzenetére
Ez szerintem már a nagyon súlyos összeesküvés-elméletek kategóriájába tartozik, de ha így gondolod, a te dolgod
Mondjuk, ha igazad van, akkor az nagyon konkrét - bocs, de nincs rá jobb szó - kib@szás a felhasználóval. Attól, h elszúrja nekem a felvétel elejét és végét, nem fogok több reklámot megnézni; sőt, mivel felmegy az agyvizem, még a filmben lévőket sem fogom kivárni, hanem tekerem ész nélkül -
-
gyeniko
őstag
válasz
Watt25 #40162 üzenetére
Elolvastam. Ez cikk arról szól, ami ma van, nem arról, ami "holnap" lesz, ráadásul azt igazolja, hogy a mai technika is képes volna pl. 1080p 50Hz sugárzására. Én úgy gondolom, hogy nem nagyon sokára lesznek nagyobb felbontással sugárzott műsorok és egyre több. Ez a "van még feljebb".
-
eigentum
csendes tag
válasz
Watt25 #39994 üzenetére
Mindkét eszköz párosítva van a routerrel, a TV-n tudok is netezni a saját távirányítójával, tehát a párosítás sikerült. A telefonon is megy a net. Elidítom az appot. Ráindítom az eszköz keresést és azt írja, hogy nem talál TV-t A hozzászólásoknál sokan írnak hasonló hibát, megfejtés mégsem jött rá, az általad mellékelt linknél.
-
eigentum
csendes tag
válasz
Watt25 #39988 üzenetére
Több appot is találtam, nem tudom melyik lenne a hozzá megfelelő. Illetve azért tettem fel a kérdést, mert nem tudom azt sem , hogy a TV-n mit kell hozzá beállítanom, ezért kértem lépésről-lépésre. Továbbá, mivel LG app ezért nem tudom, működik samsung telóval, avagy nem...
-
Flashget
félisten
válasz
Watt25 #39588 üzenetére
meg..meg a sorozatos alaplapcseréket emiatt és várom a csereutalványt vagy az azt elutasító döntésüket "válaszunkig türelmét kérjük" de eközben eltűnnek a 40F6500-as tévék a viszonteladóktól a 40H6500 még nagyon drága...így nézelődök más tipusok felé is.
De most van egy akció bármelyik samsung tv-t az elkövetkező 5 napban vásárolnak meg, 5 év garit adnak rá, de hát várhatok... -
minas
aktív tag
válasz
Watt25 #39573 üzenetére
Akkor gondolom már most érdemes inkább CI+ modult venni. Amúgy - legalábbis ma azt mondták -, ha kártyás előfizetéssel akarom a Directet, akkor a modult meg kell vennem (upc-s viszonteladónál, vagy bárhol).
Nem adnak használatba, mint a set top boxot. Sőt a set top boxos előfizetés nem kombinálható a kártyással, azaz ha most boxos van, akkor második készülékhez is beltérit adnak, legfeljebb nem használom, feltéve ha nincs párosítva vele a kártya. A mostani boxommal nincs párosítva a kártya. A második kártyának, ahogy a boxnak is, van havidíja, függetlenül attól, hogy saját modulba tenném. Úgyhogy összegben nincs érdemi különbség az előfizetések között, legfeljebb a két box fogyasztását spórolom meg, ha kártyás megoldásra váltok. De ugye két modul meg már 20-tól indul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest