- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huncutka1029
addikt
válasz
opeter70 #53804 üzenetére
Ártani nem árt Az UPS, sajna áramkimaradás után képes bkapcsolni a tv, ez akkor ciki, ha nem vagy otthon ilyenkor.
A folyamatos ki be kacsolás természetesen nem használ a készüléknek, de nem biztos, hogy rövid távon kinyírja.
De van 2 év garid rá, ha mégis, legalább lesz megint új tv. -
stancy
tag
válasz
opeter70 #53798 üzenetére
csak szinuszost vegyél, Tudom drága (bár 30ért már lehet használtan venni egy 650-700ast), de inkább egy normális mint hogy utána baj legyen. nekem arra van kötve a pc, monitorral, és a tv. egy villám vagy valami gebasz és annyi, kuka minden.
az elektronikai szerelő ismerősöm azt mondta, a kvázi szinuszos kinyírhatja a tv saját tápegységét.
-
-
Watt25
veterán
válasz
opeter70 #46434 üzenetére
Sajnos az újabb tévéknél már nincsen igazi felhasználói kézikönyv, csak lényegében a tévébe beépített súgó. (Ezt lehet csak még letölteni, de ahogy nézem a te tévédnél azt sem.)
Engem is nagyon idegesít, ez egy katasztrófa. Tulajdonképpen ezzel kinyírták a pontos specifikáció megszerzésének lehetőségét. Én amikor tévét kerestem, akkor a kézikönyveket töltöttem le és abból néztem ki a specifikációt. A beüzemelésiben meg csak pár dolog van leírva általában. -
dussy
őstag
-
Tutu7030
veterán
válasz
opeter70 #45305 üzenetére
Ha előbb a ChanSort-tal csinálsz a meglévő csatorna listáról egy referencia listát, akkor azt felhasználhatod a másik régióval készült csatorna lista visszaállításához. Csak annyit kell tenni, hogy a tv-n újra kell kerestetni a csatornákat, mentést csinálni róla, a mentésre pedig alkalmazni kell a ChanSort-tal a referencia lista betöltését. A referencia lista régiófüggetlen, probléma nélkül hozzáigazítja az új régiós csatorna listát. Samsungon használtam ezt a módszert többször is.
-
aronpapa
tag
-
szabferi
tag
válasz
opeter70 #44990 üzenetére
Evidensnek evidens, de vmiért a boltosoknál nem szokott lenni beüzemelve...
Én 4 üzletben jártam (MM, Euronics és két kisebb TVkre szakosodott KFT, akiket még tömjénezni is szoktak hogy milyen segítőkészek) és SEHOL nem tudtam kipróbálni a magicot vásárlás előtt. Nemtom miért, pedig nem bunkón kértem vagy ilyesmi.
Kis adalék: ha streamelni fogsz filmet (DLNA, pl serviio) akkor a magic kötelező elem, ugyanis csak azzal tudsz szabadon ugrálni egy filmben előre hátra, a sima távirányító erre nem képes.
Viszont cserébe van amikor NEKEM a sima távirányító jobban kézreesik (pl youtube kezelés, különösen a keresések begépelésekor, sajnos a hangfelismerő pl angol szöveget nem ismer fel, mindenáron próbál magyar kifejezéseket fabrikálni pl abból hogy "earthsong"
), szóval én nem tudtam elsüllyeszteni a fiókba. Sőt mi több, nekem a sima távirányitó vhogy jobban bejön...
Csak hogy ne legyen az életed egyszerű.
-
aronpapa
tag
válasz
opeter70 #44982 üzenetére
".. van-e élet magic remote nélkül?"'
Csatlakozom az előttem szólókhoz: igen, van élet nélküle is, de ha egyszer kipróbálod az MR-t, akkor inkább azt fogod használni a normál táv helyett. Én ez utóbbit csak akkor veszem elő, ha anyukámék jönnek hozzánk, mert ők nem tudják kezelni a MR-t.
-
Shingen
addikt
válasz
opeter70 #44982 üzenetére
Nézd ezt neked kell eldönteni.
Menj be a MM és teszteld le ott van kirakva vagy kérni kell az eladótól.De ez ember függő kinek mi jön be.
Tény hogy a hagyományos távon több a gomb könnyebben lehet előhozni rajta dolgokat.
De szerintem vedd meg nem fogod megbánni, jó pofa és használod majd mind a 2 felváltva -
lafaty80
addikt
válasz
opeter70 #44850 üzenetére
Mert így a laptop hdmi (kép+hang) / PC hdmi (kép+hang) / wdtv (kép+hang) csak rádugom a tv-re és egy kábellel az erősítőre kötöm. Ott nem kell, csak egy bemenettel szórakoznom (amúgy is csak 1 optikai bemenet van rajta).
Ha a te verziód szerint csinálnám, akkor mindig dugdozgatni kellene a pc és a wdtv optikai kábelét az erősítőbe.
(Még egyszer 3 inputom lenne a tv-re köve, amiknek nem csak képet, de hangot is kellene átvinni az erősítőre a TV-n keresztül)
-
dugomc
tag
válasz
opeter70 #44752 üzenetére
Én egy alatta levő transzpondert állítottam be és kiírta a frissítés lehetőségét így végigskálázta megint azt a részt és megtalálta őket. Teszem fel a DIGISPORT1 HD 11823H akkor az alatta levőt pl 11804Vre nyomtam és felajánlotta a frissítést. Utána bejöttek a HD-s csatornák és volt jel azon a transzponderen is.
-
Watt25
veterán
válasz
opeter70 #44741 üzenetére
Mint mondtam már, ez egy egészen új tévé, márpedig ma már nem lehet csak DVB-S tuner-es tévét venni, mind tudja a DVB-S2-t. Illetve HD esetén az MPEG4 is fontos, de olyan tévét sem kapsz már, ami ne tudná. Tehát a tévével biztos, hogy nincsen semmi baj, próbáld meg kézzel beállítani a TP-t ez alapján. (11823 H)
-
törölt tag
válasz
opeter70 #44682 üzenetére
Lehet egyszerűbben is rendezni a csatornákat, dugomc talán tudja, hogy miképpen, én még nem csináltam ilyet. Ha tényleg túl sokat talál az auto keresés, akkor kézi hangolással is be lehet írni azt a párat sorrendben. aztán Usb-re lementeni. Mondjuk 60-at már nyűgösebb. Hát igen mindennek van előnye és hátránya is, itt az elektromos energia és 1-gyel kevesebb távirányító.
beneszilo, sarkoknál minimálisan jelentkezik ez a jelenség az ips direkt ledes kijelzőnél, míg a másik fajta, az edge ledesnél a szélein. A lényeg, hogy normál használatnál, pl.tv adásnál és filmnézéskor ne legyen zavaró.
Roli52. "Netes rádió hallgatása közben nincs olyan opció, hogy mondjuk 10 perc után lekapcsolja a képernyőt?"
Helyi sötétítést érdemes bekapcsolni, és akkor lecsökken az energiafogyasztás is, meg jobb lesz a fekete szín megjelenítés.
" Valakinek sikerült T-home set-top-box (sat tv) INTEK gyártmánnyal összepárosítani a magic távirányítót?" Ha HDMI kábellel van csatlakoztatva, és mégse sikerül, akkor lehet hogy nem kompatibilis a beltérivel. -
Watt25
veterán
válasz
Mivel nem olyan régi a tévéd, lehet, hogy nálad jók lesznek az ékezetek magyar beállítással is.
Az viszont igaz, hogy ezer csatornából kell majd kiválasztanod, amit tudsz/akarsz nézni...
Esetleg egyesével is befoghatod a TP-ket, pl. ennek segítségével. (Csak azokat fogd be, amit akarsz. Meg a ChanSort is hasznos.) -
huncutka1029
addikt
válasz
1 digi tv esetén ha kábeles, nem is kell box, sem Cam modul. csak akkor ha HBO-t nézel vagy digifilmet.
Sat tv-nél kell modul
Eddig úgy tudtam, csak az UPC- cam modulját kell csehországra állítani, hogy helyesen jelenítse meg az EPG-t és az ékezeteseket.Egyéb iránt nincs jelentősége, a modult melyik régióra állítod, ha a nyelv magyaron marad.
-
dugomc
tag
válasz
opeter70 #44663 üzenetére
Mi előtt elkezdesz a kártyával adásokat keresni vagy rendezgetni a TV-d ne magyarországra legyen állítva hanem valamelyik északi országra (nálam azt mondták legyen Finnország) az oka hogy ha magyarra van állítva akkor az EPG nem fog ékezetes betűket megjeleníteni. De ha összeáll a dolog akkor írj rám mert kíváncsi vagyok nálad milyen lesz. A másik a csatornák sorba rendezésével el leszel mert a műholdról vagy 5-600 csatornát fog találni és ebből neked kell majd előre tenned a géped segítségével azokat amiket nézni fogsz. Jó játék
-
törölt tag
válasz
opeter70 #44657 üzenetére
Mivel az első egység (smart c.vagy box) ingyenes, tudomásom szerint nem lesz költsége.
ufonauta, Ezért is hihetetlen a Upc-s +1000 havi díj.Ft. Ebben a UPC Direct még érdeklődnék a helyedben.
Mr President Nem ismert más különbség, itt egy gyors összehasonlítás. [link], és az LG oldalán. -
pjen
félisten
válasz
opeter70 #44651 üzenetére
Végeredményben semmi más célja nincs átkapcsolja a bemenetet,nem kell Neked kézzel.Nekem eddig megfeleltek a max 1000 Ft os kábelek(tecsó) ha annak elvágod a 8 as lábát amíg nincs más megoldás,ha van jobb simán eldobod.
ufonauta:Az a baj a Tv vel csak azt tudod felvenni amit épp nézel,boxal pedig akár 2 másik adást is.
-
törölt tag
válasz
opeter70 #44646 üzenetére
A HDMI-s beltéri is megoldás lenne, de van jobb is. Az LB650V és LB671V is műholdvevős tv. Diginél ki lehet cseréltetni a beltérit egy Smart cam-re, és egy távirányítóval kevesebb lesz. Thome-nál még sajna nem igényelhető, de olyanról olvastam, hogy kábel tv esetén működik dolog: a beltériből a tv-be áthelyezett kártyával. sat beltériből tv-be nem tudom, de egy próbát megérhet. Persze csak a tv kikapcsolt állapotában tegyük bele.
-
Roli5
tag
válasz
opeter70 #44646 üzenetére
Szia!
Nem tudod a beltérid kicseréltetni HDMI kimenettel rendelkezőre? Mai világban enélkül...
Nekem T-homos set-top boxom van, először scart-tal (hiper-szuper árnyékolt) összedugva betük elmosódottak, emberek szellemképesek. Mi megijed, hogy vihetjük cserélni a tv-t. De usb-ről frankó kép. Na ekkor a lakásban fellelhető 1 db HDMI kábellel összedug, s örül, bár még mindig nem az igazi. Este Tecsó, "aranyozott" hiper-szuper árnyékolt HDMI kábel 1,5m -es vásárol, és tuti a kép.
Tehát sztem érdemes beruházni rá... -
ozzy711
őstag
válasz
opeter70 #43798 üzenetére
Ha így megy ne foglalkozz vele, a 3D-hez 1.4-es interfész kell, a kábel meg legyen high speed minősítésű ha a hangot is azon viszed át, ha nem akkor gyakorlatilag bármilyen hdmi megfelel ( ésszerű, 1-2 méteres hosszúságban persze ).
(#43797) gyeniko: Én meg azt látom, így az utóbbi két hét tanulságaiból, hogy a led technológia ( a 3-400 k-s határig ) gyakorlatilag egy helyben topog ( fentebb írtam az összehasonlításról egy 2011-13 as tévéket ).
A bevilágítás és a mozgásmegjelenítés meg egyenesen csapnivaló lett ( komolyan mondom, el sem hittem volna ha nem látom, mondjuk diavetítőnek talán megfelelne). Gyakorlatilag az általam tesztelt majdnem 300 k-s tévét ( újan még több volt ), ha eltekintünk a méretkülönbségtől, nem cseréltem volna el a 2011-es 4500-asomra.
Valószínűleg a 2011-12-es plazmák és a legutolsó szériások között sincs nagy különbség, de legalább nem fejlődtek visszafelé! -
-
apszi
őstag
válasz
opeter70 #43522 üzenetére
Az FPR az maga apoliarizákt tecnológia...FPR=Film Patterned Retarder azaz speciális filmrétegen alapuló technológia. Az LG csak ilyet használ az LCD-ben.
(#43524) Technoman: Az idei Pana is használ Direct ledet...pl az AS650 is az, a felárat meg nem feltétlenül a névért fizeted...és bár magam részéről, annak ellenére, hogy számomra az idei Panák nem jelentenek opciót, alapvetően, és előre is elnézést minden LG tulajtól, megbízhatóbb márkának tarom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Robogó, kismotor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest