- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maddoxtomi
tag
válasz
Technoman #46494 üzenetére
Tehát ha jól értem, amíg én filmet akarok nézni legyen az SD adás, FullHD film vagy 3D tartalom, addig nem fogok különbséget észrevenni? Még sport közvetítésnél sem? Csak akkor használnám ki a 731esben lévő 200Hz -es panelt ha rákötök a TVre egy játékkonzolt? Netflixes részt nem értem, mind a kettőre jön majd az új szoftverrel?
Bocs az értetlenkedést, de tisztán akarom látni a dolgot
.
-
Maddoxtomi
tag
válasz
huncutka1029 #46608 üzenetére
Hiszek neked, köszönöm a gyors választ, ezen felül egy 700Hz vs 800Hz ami tökmind1. Ezen kívül bármi ami miatt a 731-et vegyem? Mert nem kicsi különbség van az árcédulák között és ha nincs különbség akkor maradok a "régebbi gyengébb" modellnél.
-
Maddoxtomi
tag
A végéhez értem a keresgéléssel, kérdezgetéssel, mindenkinek köszönöm aki segített nekem a választás során. 55"os LG lesz a vége.
Utolsó kérdésem, aztán legközelebb majd csak a beszámolómmal jelentkezek
:
Érdemes várni ez e-digital fekete péntekjét (ezen a héten pénteken) és az esetleg egyéb üzletekben esedékes fekete pénteket (jövőhét péntek), vagy ami alapból leértékelve van most is, (730as) az úgyse fog plusz akcióban részesülni? 305ért van most fent, ennél csak 1 helyen olcsóbb az országban.
Valakinek van ilyen "black friday"-el tapasztalata?
-
Maddoxtomi
tag
Sziasztok,
LG lb55 730 és LG lb60 650
különbségek:
Micro Pixel Control (Helyi fényerő szabályozás)
3D zajszűrő
730as 800Hz ; 650es 500HzMinden más ugyan az, csak nyilván az egyik 60" a másik 55", kérdésem az lenne, hogy ezek a különbségek mennyire látványosak?
Volt itt már téma, hogy ez a képfrissítés 100Hzig érdekes, felette nem számít mert feljavításról van szó mindössze, a másik kettőről viszont nem tudom mennyire lehetnek fontosak.
Árban pedig kb.30ezer eltérés van, ezért érdekes nekem vásárlás előtt a téma.
-
Maddoxtomi
tag
Valakinek tapasztalat Sharp LC60LE652 3D SMART LED Televízióval?
LG 55lb 730 -al szemben?Azonos áron vannak, smart funkciók és hangzás annyira nem lényegesek, szép képe legyen, jó 3d-je és a 60"még pont elfér. Mi a véleményetek a Sharpról?
-
Maddoxtomi
tag
válasz
huncutka1029 #46345 üzenetére
Fentebb volt róla szó, hogy melyik a jobb, itt rávágták, hogy az edge nem jobb a direktnél.
Most akkor ez megint olyan, hogy kinek mi jön be? Mert 55" lb 700 és 800 as sorozat között van kb. 20ezer forint eltérés, én ha veszek a jobbat venném, de melyik is akkor a jobb?
-
Maddoxtomi
tag
válasz
huncutka1029 #46340 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ez esetben nem látom a különbséget a 700 és 600as sorozat között. Volt itt róla szó, hogy esetleg a hardver erősebb lehet benne. De mi más használná ki a hardvert mint a komolyabb webes tartalmak megjelenítése?
Az meg hogy 500Hz (650-es) vagy 800Hz (730-as) , az megint csak majdnem mindegy kategóriás különbség
-
Maddoxtomi
tag
Sziasztok,
Ezek a TV-k szoftver szinten mennyire vannak támogatva az idő múlásával?
Gondolok itt arra, hogy érdemes esetleg várni a 730 utódját azért, hogy az majd esetleg támogatni fogja a flash tartalmas megjelenítését?
Vagy ilyenre ne is számítsak?
Azért lenne fontos, mert játszok pár online klikkelgetős játékkal, ami flash alapú, böngészős játék és jó volna a magic remote-tal, de ez a 730ba ha tudom nincs benne.
-
Maddoxtomi
tag
válasz
hadogabi1 #46196 üzenetére
Nyilván itt sokunknál nem az a gond, hogy 1000Ft havonta és akkor megvan a fullHD, hanem az, hogy erre nincs lehetőség mert a területen nincsen kiépítve rá a rendszer, tehát nincsen mire előfizetni.
UHD-t ne vegyen aki olyan környéken lakik olyan lehetőségekkel (mint pl. én is), hogy nincs fullHD-ra mód.
Sport tökéletesen nézhetetlen, amivel próbáltam: box, tenisz, focimeccs, kosárlabda. felkonvertálva pixeles, elmosódott, élvezhetetlen. "eredeti" módban megjelenítve, ami annyit tesz, hogy a kijelző közepén viszonylag kicsiben megjeleníti de az is szétnyújtott nagyított 576 lesz, még abban sem nézhető, (jóval 55"alatt lehet, hog ez megoldás lenne, ekkora méretnél, ahogy mondani szokták, adtunk egy pofont a sz*rnak).
Ami nem sport az egyébként nézhető. Látványosan rosszabb még egy 720p-nél is, de nézhető.Esetemben egy csere lesz UHD-ról FullHDra, aztán bízok benne, hogy ott már minden tűrhető lesz. (Akinek tapasztalata van főleg sportokkal kapcsolatban az írjon.)
-
Maddoxtomi
tag
válasz
Watt25 #46190 üzenetére
Igen, csak hogy egy 32"os HDready TV-n ez nem tűnik fel az embernek, hogy ez az 567i ez kevés
.
Ez a "telik rá" kérdés meg arról szól, hogy a várostól (Miskolc) 8km-re lakok, ahol csak a T-Home elérhető, kb 10db HD csatornával. És nem az, hogy földhözvágna az a pénz, hanem az, hogy egyszerűen nincs rá lehetőség
.
-
Maddoxtomi
tag
Sziasztok,
Sikerült vennem egy LG55ub820-at. Gyönyörű, tetszik, mindaddig örültem neki, amíg a saját tartalmakon túllépve, rákötöttem a T-home set topboxra. Ugyanis mindenre figyeltem a vásrlásnál, csak arra nem, hogy hiába jön nekem közel 60csatorna, mind 576p -s adás 50Hzen.
Ezt már ez a 4k-s csoda TV se bírja olyan szintre javítani, hogy ne legyen nézhetetlenül pixeles, elmosódott. Főleg egy focimeccsnél.
Mivel nem játszik az a megoldás, hogy 60csatorna helyett beérem kb. 10db fullHDval (nincs a lakóhelyemen másra lehetőség). Ezért a kérdésem felétek az lenne:
Ha visszaviszem a TV-t és elhozok helyette egy 55"os fullHD-s darabot, ezek a 576p-s adások mennyivel lesznek nézhetőbbek olyan pixelszámon. Nyilván ott is érezni fogom az 1080p-be lévő letöltött tartalom meg a gagyi 576p -s TVadás közti különbségeket, de javítani fog rajta annyit, hogy nézhető legyen mondjuk egy focimeccs?
Vagy alapvetően a képátló nagyságával van a probléma és maradjon a 4k de legyen 48"-50"?
Esetleg mind a kettő gondot jelent és legyen 1080p és kisebb képátló?Távoltág a TV és köztem 4méter.
-
Maddoxtomi
tag
Sziasztok!
FullHD - UltraHD a téma, 300ezer Forint és 55"képátló körül, lehet kapni mind a kettőt. A fő szempontom, hogy időtálló legyen 6-8 év múlva ha nem megy tönkre nem akarom cserélni. Kérdés, hogy az UltraHD esetében, ami addig elterjedhet, mire érdemes figyelni, mi az ami kell hogy legyen a TV-n csatlakozó, vagy milyen tulajdonsággal bírjon, hogy amikor elterjed a felbontás, lesznek tartalmak, akkor is helyt álljon a TV.
Röviden, mi az, ahol a parasztvakításon túllépünk, és valós használható UHD-t kapok?
Ha 3év múlva lejön 1 film ami valóban ilyen felbontású, akkor milyen csatlakozók kellenek az átvitelhez stb.Kicsit kérlek segítsetek a témában.(Egy fórumtárs már írt, hogy vett ilyen tévét, neki bejött, de pár vélemény még érdekelne.)
Mennyire érdemes belevágni az UHD témába? -
Maddoxtomi
tag
Sziasztok!
Sürgős segítségre van szükségem!
13-án tölti édesapám az 50et ezért gondoltam meglepem egy kicsi TVvel.
Főbb szempontok: 55 - 60" képátló ; 300ezer Ft környéki ár ; minél jobb, gyorsabb képfrissítés, F1 és focimeccsek miatt ez fontos ; és végül weben való böngészés, ez ha nincs nem gond, de nagyon tetszik a funkció
amiket én néztem:
LG 55LB650V
LG 55LB730V
LG 55UB820V
LG 55UB850V
Tehát fontos lenne, hogy időtálló TV legyen. Véleményem szerint a 4K elterjedésére minimum 5évet várni kell, de nem szeretném 5év múlva cserélni a TV-t, ezért van a listában ilyen is. Semmi hajlított meg 3D dolog nem érdekel, hangzás nem számít, rá lesz kötve egy komoly hangrendszerre.
60" méret lenne a legjobb, de 300ezer körül csak nagyon kicsi, 200Hz képfrissítést láttam, az nem valami sok ha jól gondolom egy ekkora méretnél.
Segítsetek, mit érdemes megvenni? Nem feltétlen kell nekem ebből a 4ből választani, ha van jobb, ajánljátok bátran.
Mindenkinek aki veszi a fáradtságot és segít nekem akár csak 1 rövid hozzászólással is KÖSZÖNÖM SZÉPEN A SEGÍTSÉGET!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest