- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
umfrider
senior tag
Sziasztok!
Szüleimnek van egy LG 65UM7050PLA tv-je. Sajnos azt csinálja, hogy youtube, netflix app megnyitásakor automatikusan kilép, majd újraindul. Nem lehet őket működésre bírni. Szoftverfrissítés már volt.Már nem garis, ebben az esetben lehet kezdeni vele valamit? Esetleg gyári beállítások visszaállítása, teljes reset, downgrade?
Köszönöm
-
BendeHuz
csendes tag
Olvastam a hbomaxról, hogy premier időszakban csak a saját gyártású sorozatokat filmeket lehet full HD-van, 4k-ban nézni. A dune, mátrix filmeken látszik hogy életlenek voltak múlt héten míg máshol minden bőr hibákat látni lehetett. HDR, erre több helyen, jellemzően külföldi fórumokon olvasom, hogy panaszkodnak rá. Márkától függetlenül a HDR filmek sötét, szürkés fátyolos vacak képet produkálnak a sima SDR verzióhoz képest. Lehet valakinek olyan a tv-je, ami tudja a HDR-t szépen megjeleníteni, lehet észre sem veszi hogy vacak amit néz. Az LG HDR pro & active HDR technológiát használ, ez nem HDR 10-t vagy DV-t, tehát ha jól értettem statikus meta adatokkal szedi le a filmet, amit az active HDR elvileg újra matekoz, ezt a részét annyira nem vágom, de a végeredménytől nem vagyok elajulva. Főleg hogy széles vásznú fent-lent fekete csík, amit az olcsóbb tévék eleve nem tudnak jól megjeleníteni,világító kékes szürke fekete és a sötét, fátyolos, ködös HDR tovább ront ami sötét szobában élvezhetetlen nekem. A netflix-nel lehet downgradelni az elofizetest HD-ra, de a maxnál nem láttam ilyet.. Erre panaszkodtak többen más fórumon hogy elkoltottek egy rakás pénzt okos tv re és külső eszközzel tudnak trukkozni, tiltani a HDR-t hamár a tv app-ban ez nem opció. Érdekes hogy a YouTube HDR demo videók jellemzően gyönyörűek, de ha találok HDR trailer-t ott, az is sötét fátyolos.. Eleve ezek a tv-k nem képesek azt a fényerőt produkalni, mint amiről a HDR szabványok írnak, így nekem ez marketing, parasztvakitas kategória. Olvastam olyan magyarázatot, hogy a filmrendező a HDR verzióban a sötét minden árnyalatat akarja kiemelni, játszani vele, de mire megyek vele ha a home edition kompromisszumokkal teli tv-men, nano753 élvezhetetlen az, amit ő a stúdióban hitech cuccokkal rendez,kalibral. 4k.. Pár éve fórumon arról írtak, hogy a nagy stúdiók max 2k-ban tudják készíteni a cgi-t, és baromi drága technika kell 4k-ban filmet készíteni, ezért kamu 4k filmeket nézünk, felskalazottat. Netflixen a fhd filmek és 4k-nak hívott filmek között nem is látok különbséget.
-
vargalex
félisten
válasz
cbmfan #108348 üzenetére
????? Vagy én fogalmaztam rosszul? Kértél egy konkrét firmware verziót, de nem írtad le, hogy milyen típusú készülékre (2014-es a legutóbbi hozzászólásod, így egyáltalán nem biztos, hogy arra), így hogyan tud bárki is segíteni? Illetve az sem derül ki, hogy downgrade-olni akarsz-e (ami már egy ideje nem lehetséges), vagy upgrade lenne.
-
válasz
edeleny #107177 üzenetére
A Mi TV Stick egy hdmi-be dugható android tv-t futtató “tvokosító”.Mérete kb mint egy túlméretes “őspendrivenak”.
Wifin kap netet,tápnak meg elég neki a tv usb portja.A régebbi firmmel se mész sokra,egyszerűen a Te tvden lévő régi appokat nem írja már alá a netflix és a yt.Szóval nem lennél előrébb aegy firm downgrade-del sem.
-
csurdongulos
tag
válasz
herdsman12 #106714 üzenetére
Igen, épp ezért szerettem volna a 3.15-öst letölteni, hogy downgradeljek, mert arról olvastam, hogy ott még működött a service menu-s trükk a saját távirányítójával.
Most egy Thomson távirányítót (Thomson ROC 3205) próbálok szerezni, találtam FB marketplace-en egyet. Erre azt írták német fórumon [link] , hogy be lehet vele hozni a service menüt, ha nem megy azzal sem, akkor marad egy tv okosító. -
fridaycs
tag
válasz
balage. #106202 üzenetére
Ez jó, hogy nem vagyok egyedül a hibával, persze ez nem oldja meg a problémát.
én az LG felé még csak szombaton jelentettem a problémát, szervízes kolléga majd várhatóan kedden fog hívni.
Egyébként megemlítette a CC-s, hogy több bejelentés is érkezett már hozzájuk ilyen ügyben...
ez jó, hogy user hibára fogják (egyébként miért kellene kötelezően magyar régióra állítani?). én mondjuk arra számítottam/számítok, hogy az LG a T-re fog mutatni, a T meg az LG-re...
a downgrade nekem sem megy, de ezt a leírást még nem láttam, megpróbálom. -
balage.
tag
válasz
fridaycs #106169 üzenetére
Nekem 43UH650V-m van, 05.60.15-ös firmware után ugyan ezeket produkálja. Írtam a supportnak, de lehülyézett kb. hogy én állítottam át a régiót és ezért töltött le egy olyan verziót, (amit nem találtam semelyik LG régió weboldalán sem) ami rossz. Panel cserével lehet orvosolni...
Még levelezek a supporttal, de ez elfogadhatatlan. Downgrade nem megy sajnos, mert kiírja, hogy újabb a TV verzió, mint a "frissítés", megszakítja a folyamatot...
-
fridaycs
tag
Sziasztok!
LG40UH630V és Telekom Set-top-box, IPTV-t használok.
Kb. 5-10 perc tévézés és 10-20 csatorna váltás után a hang eltorzul, vagy el is megy teljesen.
HDMI kábel ki húzása és újbóli csatlakoztatása, vagy a TV ki-bekapcsolása javítja csak meg a hangot.XBOX-nál, youtube-nál nem jelentkezik ez a probléma.
STB és HDMI kábel csere már megtörtént (meg győztem a T-t hogy az ő készülékük a rossz), de a hiba sajnos megmaradt és a TV mindhárom HDMI aljzatán ugyan ezt produkálja.
Menüben is próbáltam állítani a hang beállításoknál, de nem találtam olyan pontot, ami érdekes lehet, és változott volna az eredményen.
Még annyi, hogy 1-2 hete volt szoftver frissítés, de nem vagyok benne biztos, hogy akkor kezdődött a jelenség.
Valaki sejti, hogy mi lehet a hiba?
LG honlapjáról letöltöttem az eggyel régebbi software-t de a tv nem ismeri fel. Hogy tudom vajon downgrade-elni?
-
Szoles
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy régebbi, 2011-es tv-t, 47LW980S a típusa.
Két gondom van vele, hátha tudtok tanácsot adni..
Egyik a youtube.
Sajnos a saját appok között nincsen, firmware legutóbbi. Egyetlen app van csak a prémiumban, az a bizonyos teljesen felesleges akkuweather vagy mifene.
Létezik, hogy ehhez a tévéhez már sehogy sem érhető el youtube app? Ha hivatalos már nincs, akkor nincs valami hackelt megoldás vagy downgrade?
A két évvel fiatalabb másik LG tv-n -szintén netcast- szépen működik a YT, jó lenne ezen is megoldani.
Másik megoldandó a divx.
Saját xvid kódolású filmeket nem játssza le. Odáig eljutottam, hogy valószínűleg a divx-et aktiválni vagy rátölteni kell.
Kiolvastam a TV divx kódját, de itt elakadtam, hogy mi a további teendő.
Divx oldalán kell regisztrálni, és ott beadni a kódot? És utána hogy kerül a divx a TV-re?
Kösz minden tanácsot! -
minilego
senior tag
Sziasztok, bocsanat ha off lenne a kérdés. Szóval adott egy LG 50PJ250 (2010-es). Eddig tökéletesen mukodott, de jött egy okos ismeros, hogy feldob ra egy firmware-t és akkor kinyilik nehany opcio! Eddig 3.40es volt rajta de o "felrakta" a 3.15 all eu nem tudom a pontos nevet. Lefutott a downgrade és amikor ujra indult volna a TV akkor ez nem sikerult... Azota sem kapcsol be, az also led sem vilagit, csak 1 mp-re bevillan, ha aram ala helyezzuk, a hattervilagitas 3-4 mpre szurkeve teszi a kepernyot, de tovabb nem kapcsol. Ötlet erre?
-
boviz
csendes tag
Sziasztok,
Van egy LG LA670 TV-nk, ami nem engedi kapcsolni a DLNA-n keresztül lejátszott filmek hangját és feliratát másik nyelvre. Úgy mutatja, mintha nem lenne más nyelvű hozzá, csak a magyar. Ha a beállításokban átállítom az alapértelmezett felirat nyelvet, akkor sem. Ha VLC-vel megnézem a fájlt, akkor látszik, hogy van több felirat és hangsáv is. Már régóta nem frissítik a szoftverét, de volt idő, amikor nem volt vele ilyen gond. Lehet, hogy az LG direkt "elrontotta" az utolsó frissítéssel? Hogy lehet egy ilyen régebbi, még nem WebOS-es TV-t downgradelni?
Bármilyen segítséget megköszönök. -
kopilaca
csendes tag
Sziasztok! A Downgrade-hez szükséges 2db zip fájlt és a Downgrad leírás pdf-et, honnan lehet letölteni. Sajnos a data.hu törölte.
-
-
marton.m
tag
Sziasztok!
A 49LF632V típusú TV-m a legutóbbi frissítés óta azzal kínoz, hogy nem csatlakozik automatikusan a mentett wifi hálozatra. Minden bekapcsolás után be kell mennem a beállításokba, és manuálisan kikapcsolnom a wifit, majd újra be, ettől megjavul. A kérdésem, hogy mi lehet erre a megoldás? Firmware downgrade-re van esetleg lehetőség?
-
nagyfejü
őstag
Szia!
Ezeket hogy lehet felapplikálni? LF 630v tipus van! Faxául müködött a kodi aztán valami frissités bekavart mindent! Nincs kodi , az applikációkban próbáltam a plexet . felinstallálom , kiirja a kódot , belépek a plex oldalára , bejelentkezés és csak a barnás háttér!!!!!!!!!
Ha jól láttam még emby van az appok között semmi más!!
Van valami megoldás? Vagy lehetne downgradelni a tv t?üdv
-
nagyfejü
őstag
Hali!
Megtaláltam a leirást a downgrade rol. De amikor kicsomagolom nincs benne 630V tipus csak 640V!!!
Ilyenkor mi van? Vagy az jó ehhez??üdv
-
tran85
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy van egy LG webOs smart tvm(LG42LB650V), az utóbbi időben a bekapcsolás után a kijelzőn az LG felirat után nem csinál semmit, vagyis nem bootol be, kb a 10-15 ki-be kapcsolás után töltődik be és használható a tv. Gyári beállítás visszaállítását már többször is elvégeztem, de maradt a probléma Itt az oldalon olvastam az összefoglalóban a Downgrade leírást, amit meg is csináltam hátha(05.05.55. verzióról probáltam vissza állni a 04.35.30ra mivel sikertelen volt utána 03.23.24re, de mindegyiknél azt írja, hogy a "szoftververzió alacsonyabb a tv szoftververziójánál" és nem engedi Tudnátok adni valami hasznos tanácsot ami itthon is elvégezhető, mert nem szívesen rohannék vele egyből a szervizbe?! Előre is köszönöm -
Sziasztok!
Van még itt valaki a topikban aki LB sorozat fw downgrade-el kapcsolatban tudna nekem segíteni?
Bármilyen eljárás érdekelne. -
Sziasztok!
Fejlesztői módban lehet fw-t downgradelni?
Vagy másfél éve tettem fel egy béta fw-t, ami olyan magas build számú (azt hiszem 05.05.99), hogy rendes fw soha nem fogja már upgradelni. A normális downgraddel már 100x próbálkoztam, de soha nem jött össze, nem tudom miért. Egyébként a mostani fw-el sincs túl sok problémám, de gondolom a múlt héten kiadottal már sokkal gyorsabb lehet a tv, ami egyébként egy LB670V. -
leroyclub
senior tag
Sziasztok! LB630V-re mikori szoftver a legfrissebb. En meg anno frissitettem 05.10.01-re ami valami kiadatlan sw volt. Azota nem talal automata frisstest. Elvileg valahogy downgradelni kene, csak nem tudom erdemes e foglalkozni vele. Tud e annyival tobbet az uj fw ha van egyaltalan.
-
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip #87171 üzenetére
Nem tudom... Lehet a Netcast és a HTML5 inkompatilitás kezd felerősödni utóbbi terjedésével.
Downgrade egyébként hogyan kivitelezhető? Itt is olvastam, egyéb, idegen nyelvu oldalak javaslatait, sőt videókat is, de nem sikerült még kiviteleznem. Egyáltalán lenne értelme?Korábbi fw-ket gyűjtő oldalról valakinek van tudomása?
-
wolf13
őstag
SZiasztok.
A minap vásároltam egy lg 49lh590v televíziót. A gondom az lenne vele, hogy nem látja az otthoni DLNA szerveremet. Az első pár napban nem volt gond vele. Csak tegnap lefrissítette a firmware-t a legújabb elérhetőre : 04.30.45-re. És azóta egyszerűen nem látja. Más eszközök Pl.: PS4 érzékelik, kezelik. Esetleg valahogy lehet downgrade-elni ? Vagy valakinek van ötlete mi lehet a gond? Mert más nem változott semmi a TV beállításain ami okozhatná a problémát.
Köszönöm a segítséget előre is.
-
Diamond500
senior tag
Erre valaki? [Downgrade LF650]
-
mcmike
őstag
Sziasztok,
Van egy LG 47LB670V TV-m, amit az 5.10.01 fw-el vásároltam. Szinte soha nem ajánlott fel hozzá frissítési lehetőséget, amit elkezdtem furcsálni. Kicsit utánajárva láttam hogy most az LG oldalán az 5.05.35 az aktuális változat. Itt a fórumon utánaolvasva találtam meg a downgrade lehetőséget, amit meg is csináltam, hogy felmehessen rá a legfrissebb(?) driver (5.05.35). Fel is frissítettem erre a változatra, de a gond az az hogy rosszabbnak látom a képet...
Sokkal recésebbek a TV adások, mintha nem lenne élsimítás, eddig pedig volt. Lehet hogy kár volt hozzányúlnom? Honnét tudom letölteni a legfrissebb 5.10.xx változatot? Vagy rosszul látok valamit? Van valakinek tapasztalata?
Előre is köszönöm.
-
leroyclub
senior tag
Sziasztok!
Egy LG LB630V típusú tévét szeretnék downgradelni, mert még egy 2 éves fw van rajta ami valami nem végleges de a típusszáma 05.10.01 a legújabb hivatalos pedig 05.05.35 ezért nem engedi feltenni. Ez alapján próbáltam és el is indult de a végén kiírta hogy sikertelen frissítés:
[link]A mostanimnál a webOS TV verzió: 1.4.0-2501 (afro-ashley)
A legújabbnál ez is frissült -
Laca0
addikt
válasz
petya2012 #79172 üzenetére
De még milyen jó, hogy nem látta a fájlt...
Elnéztem a tévé tipusát: 32LF5610 és nem LB...
A tévén a gyári verzió 03.05.45
A legfrissebb letölthető pedig: 03.05.37
Tehát a tévén újabb van... van valamilyen más forrás is a fw letöltéshez?
Downgrade-elni úgy tudom, hogy nem lehet a tévét.
Az a gondom, hogy a rákötött media player-t nem tudja irányítani HDMI-CEC rendszerben.
Másik LG tévémen megy a távirányítás, úgyhogy a játékos biztosan tudja, amit kell. -
TRob1
veterán
válasz
#94529552 #78474 üzenetére
Ez nekem is furcsa.
Most kipróbáltam, és Input gombra kb rögtön jönnek a bemenetek a lassabb webos1-en. Elsőre egy epg persze nem ugrik, de másodikra már az is fürge. A menüben lépkedés az persze nem Samsung s6-7 szintű.
És én még sosem állítottam vissza gyári állapotra a 2 év használat alatt, szoftver meg volt rajta jópárféle már (beta, aztán downgrade megint beta... stb). -
törölt tag
válasz
cidalain #78287 üzenetére
Ok, jó az elv, de ha valami gond van, akkor bukik az elved, ha azt a dolgot használni is akarod, tehát frissíteni kell. Végső soron webos1-nél van downgrade is, amit sokan csináltak, amikor még félkész frissítéseket raktak fel, Talán az összefoglalóban benne van a módja. Nekem. és asszem mindenkinek sokkal jobb a frissített szoft, mint az webos1-es.
Gabor901127 Nem lesz kicsi. Ha csak játék lesz, akkor lehet UHD-n gondolkodni, ha a géped ki tudja hajtani rendesen, de ne a legolcsóbb alap modelleken. Ha tévézéshez is lesz, és HD-nél kisebb felbontású anyagokhoz is, és az itthoni adások színvonalához sztem jobb a FHD tv.
huncutka1029 Bluetooth-os bill. se működhet a tévével, már amelyik tv tudja?
middleaged Mivel 2015-ös FHD-t már kevés kivétellel nem is lehet kapni... Próbálj a T-s beltérin is ilyen opciót keresni, de elvileg a tévének ki kell kapcsolnia, ha nincs semmilyen tevékenység a távirányítóval, Időzítő beállítása esetén. A SIMPLINK-et is bekapcsolhatod rajta. Az időzítőt egy másik, régebbi LG távirányítóval asszem közvetlenül is be lehet állítani, amelyiken van ehhez dedikált gomb. -
huncutka1029
addikt
Te hülye vagy?
minek kell belém állni?Mert nem teljesen értek egyet a te véleményeddel?
több mint 5 éve itt vagyok, és segítek, ne vizsgáztass, és ne akard nekem bebizonyítani az igazadat..
A downgrade több macerával jár egy nem rutinos usernek, mintha kikapcsolja a frissítést. -
TRob1
veterán
válasz
huncutka1029 #77197 üzenetére
2011-2012 jah. És mit írunk most? És amit felsoroltál, azok mind működnek a mai napig frissítés nélkül, ugye?
És én mit mondtam? Hogy ha valaki nem akar kockáztatni, megkérdezi egy ilyen elbaxott topikban azokat, akik MÁR frissítettek. És nem azokat, akik sosem frissítenek. Az ilyen sose frissíts, sőt tiltsd hsz-ek miatt van tele a net baromságokkal, és a hozzánemértők ráadásul még terjesztik is a téves infokat. (ugyanez megy manapság win10 téren is... vagy pl. a beta szoftverek kapcsán)Te tudod hányan vesznek tv-t ilyen topikok vagy tesztek alapján, és hányan mindenféle előzetes info nélkül? Elárulom, néhány százalék aki előbb kérdez/tájékozódik (szerintem manapság már ez a legtöbbnek inkább előny mint hátrány - mióta mindenki hozzáfér a nethez és billentyűzete is van)
És tudod kik között van a több elégedetlen? Sajnos az ilyen topikokban jelen lévők közt. (sok évnyi tapasztalat, nem hasraütés)ui: Jut eszembe: Véleményed szerint 1000 vásárlóból (átlagról beszélünk, Józsi bácsi, Juli néni, Évike kicsi lánya... stb.) hányan használják/használták az általad felsoroltakat?!? És véleményed szerint ezek azért kerültek eltávolításra/módosításra mert "gonosz" a gyártó? Vagy esetleg oka is van?
(#77200) Pumma:
Na látod, megint egy majdnem valótlan állítás. Betákra frissítettünk, meg még ki tudja honnan összeszedett akármikre, és ezeknél volt a downgrade... de akkor is főleg olyankor, ha jött egy hivatalos és kisebb volt a verziószáma. -
törölt tag
válasz
SkyLine3000 #77165 üzenetére
Honnan tudnád, hogy mi lesz? Nem Tippmix ez, és ha mégis bejön a trükk? Több esetben is segített már a visszaállítás, és még időnként ajánlott is a fw frissítés után, így lesz "tiszta" telepítés. De nekem8, ha nem, hát nem.
Utána még lehet downgrade-del próbálkozni, vagy még a supportot is megkérdezhetnéd.
TRob1 Nem ugyanaz, a Samsung 5-ös széria, mert kb. az LG 5-össel hasonló tudásban, de samunál nincs már 6-os FHD tv gyártásban. A K5500-as a 32LF5800-hoz hasonlóan 400 PMI/PQI tudású smart tv, de ez már csak emagon kapható[link].
daara Átengedi az 5.1-es hangot optikai csatlakozón, ha ezt akarod tudni. Vannak ilyen témájú kérdések itt is.
A Philips tévék gyártási színvonala eléggé lesüllyedt mára. -
Rohir
tag
Üdv!
Ez a HSZ olyan topic-ban szerepel amit már lezártak és ide irányítottak.
Volna egy LG 32LD320-ZA amin a Service Portot Média lejátszóvá kéne okosítani.
A HSZ-en kívül leírást a folyamathoz még ezt találtam: [link]Mind 2 esetben kellene egy Univerzális távirányító, ami jelenleg nincs. Viszont találtam ezt a videót (ugyan az a kiadás, igaz nem 32" hanem 22") amin a srác gyári távirányítóval csinálja ezt az egészet.
Ez mennyire legit?Lépések nagyvonalakban (már amit ki tudtam venni német kézi kamerás videóból, javítsatok ha valamit elnéztem):
I. DOWNGRADE (ha, 3.75-ös a fw)
1. FAT32 USB-re rámásolni 3.15-ös fw-t
2. Pendrive TV-be, bekapcs
3. Menu->Options-> 7x FAV gomb-> fw kiválaszt-> OK ->Restart
II. USB HACK
4. Bekapcs->TV-n és TI-n az OK gombok egyszerre-> Pass: 0000
5. Tool Option 3-> EMF:1 , Divx:HD ->Return -> USB
6. A videó hátralevő részéből már csak a 3.75-re való visszafrissítést tudom kivenni. -
SkylineGTR76
tag
válasz
Petyka3 #74195 üzenetére
Nekem is... Remélem hamar jön újabb hivatalos frissítés, mert ez a verzió nekem nem jött be, menü sem gyorsabb, a távvezérlő meg mintha merült elemekkel lenne
Próbáltam az oroszok downgrade-jét is, mindent többször végigcsináltam, de mindig csak nincs újabb frissítés üzenetem van -
SkylineGTR76
tag
Sziasztok, felraktam az új beta firmware-t, de lassan reagál a távirányítóra (LF652V, hosszabban kell nyomni a gombokat). Downgradelni próbálom, de az AcrylicConsole hibát ad, nem tud csatlakozni a 0.0.0.0 címhez, 53-as porthoz. Kérdezi hogy más DNS szerver fut-e, de én nem tudok róla. Mi lehet? Köszi!
-
Yogi Bear
aktív tag
válasz
norrberth #72423 üzenetére
Sziasztok!
Készülék: LG UF850V
Szolgáltatás: UPC DVB-C mediacarddal03.03.89 firmware-rel vettem a tv-t, de amikor elindítottam jelezte, hogy van frissítés, ezért frissítettem 03.20.05 verzióra a firmware-t. Ezután az a hiba jelentkezett, hogy ha UPC-s kereséssel hangoltam a tv-t, akkor megtalált minden előfizetett csatornát, de az EPG-ben (Guide) csak a 112 MHz-en lévő 6db csatornáról (UPC budapesti DVB-C frekvencia táblázat) indítva az EPG-t volt előnézeti kép is és hang is. Ha nem a 112 MHz-en lévő 6db csatornáról indítottam az EPG-t, akkor elsőre sem előnézeti kép, sem hang nem volt, az előnézeti kép helyén "csatorna adatok letöltése" felirat volt látható, ha úgy hagytam, akkor akár 30 percen keresztül is. Másik csatorna előnézeti képére váltva, megjött az adott csatorna hangja, de előnézeti kép továbbra sem volt. Ezt itt a fórumon is megírtam és 5 ember jelezte, hogy UPC DVB-C + mediacarddal ők is tapasztalják ezt a hibát.
Ha teljes kereséssel kerestem, akkor a 112 MHz-en lévő 6 db csatornát nem találta meg, de az EPG minden csatornáról indítva rendesen működött. Amikor a 112 MHz-en lévő csatornákat kézzel hozzáadtam a csatornalistához, akkor a korábbi hibajelenség ismét jelentkezett.Februárban frissítettem az "új" 04.00.40 firmware verzióra, majd újraindítás után a tv rögtön feldobta, hogy van újabb 04.00.70 verzió, rögtön feltettem azt is.
Innentől kezdve az volt a jelenség, hogy a kódolt csatornákat random nem kódolta ki a tv, az előfizetett kódolt csatornákon "kódolt" felirat volt látható, aztán néhány csatornaváltás után megint működött.
Hívtam UPC-t, hogy tönkrement a kártya, kijöttek 4 kártyát próbáltunk ki a TV-be (az egyik kártya az LW659S-ben gond nélkül működött), de mindegyik kártyával ugyanezt a hibajelenséget produkáltak.
Leadtam LG-éknek hibára, ők azt mondták, hogy a legutóbbi frissítésben valamit módosítottak a csatornakezelésben, ezért a UPC-től kérjek v1.2 verziójú smart card-ot, mert több hívás is volt hasonló hibával és mindegyiket UPC meg tudta oldani ilyen kártya cserével. Hívtam UPC-t azt mondták, hogy nekik egy féle kártyájuk van, ami v1.1 szoftververziójú és valóban minden kártyájukon v1.1 szoftver volt.
Ez kb. egy hét alatt lement, végül LG elfogadta, hogy UPC-nek csak egy fajta kártyája van és mondták, hogy kicsrélik az alaplapot, majd néhány nap múlva hívtak, hogy megvan az alaplap. Kijöttek, kicserélték és azt mondták, hogy amíg a 04.00.70-es verzónál frissebb nincs, addig ne frissítsem a tv-n a szoftvert, úgyhogy jelenleg ismét a gyári 03.03.89-es szoftverrel használom a készüléket, ami szintén nem hibamentes: ha az EPG-t nem a 112 MHz-en lévő 6 csatorna valamelyikéről indítom el, akkor elsőre az előnézeti kép helyén fekete kép látható és nincs hang sem, ha másik csatornára (előnézeti képre) váltok az EPG-ben, akkor innentől kezdve már jól működik.Ahogy dezz (#72427) írta, downgrade mehetett volna, de mivel a korábbi szoftververzió sem volt jó, ráadásul a tv garanciális, ezért nem is akartam vele foglalkozni.
Másnál LF/UF készülékkel UPC DVB-C / mediacarddal nem jelentkeznek a fenti hibajelenségek?
Üdv YB
-
toby_as
tag
válasz
#94529552 #72426 üzenetére
Nyilvan benne van hogy egyes dolgokat elrontanak, eppen ezert szeretem az LG-ben hogy lehet downgradelni, ellentetben a samsungal(ott is lehet de nullas firmware kel hozza amit nem igazan lehet megszerezni)...
@K Norbi
Forumtarsunk egy kis utanaolvasassal megsporolhatott volna maganak egy alaplapcseret.
Nem olyan egyszeru, ahogy mar itam, de azert megoldhato...
http://webos-forums.ru/topic3157.html -
-
törölt tag
A tévé hátulján van a pontos típusszám, mert ami a dobozon van, az egy gyűjtőszám. Lehet 5100, 510V, 510B, stb. A leírás[link] alapján úgy tudom, hogy ezek nem is tudnak Timeshift-et, de PVR(programozott felvétel)-t igen.
Lacielvtars: Az is kinyirja a frissítés figyelmeztetést
Ez igaz, de lehet, hogy egyes funkciókat is kinyír vele. Downgrade működik a Webos 2-re is? -
-
MrBazsi
senior tag
válasz
Beni2360 #69996 üzenetére
Digi a szolgáltató, a de bosszantó a dolog, csináltam egy downgrade-et hátha megoldja, de nem, pár napja van ez csak. beállítások varilása se segít.
(#70012) balszempol
55ös tv-n sd adásnál édesmindegy melyiket választod egyik se lesz hűdeszép.
nem sdre vannak kitalálva -
vigfer90
csendes tag
Nekem van változás, meg is szivatott nagyon. 42 LF 652V tévém van 40.00.90.-es szoftverrel amit ma frissített. UPC nél van előfizetésünk CI kártyával. Az előző szoftverrel, amelynek nem tudom a számát ment minden rendben. A jelenlegivel viszont a hd adások, HBO csatornák sem mennek. Azt írja a tévém, hogy kódolt.
Viszont furcsa mert ha kikapcsolom a tévét és újra be, akkor egy kis ideig megy minden előfizetett csatorna. Váltok párszor csatornát majd megint a kódolt hibaüzenet.
Kártya ki be, UPC vel is beszéltem, LG vel is. Sehol semmi.
Az új szoftver lesz a ludas szerintem. Próbáltam a régire is downgradelni, de nem akar a tévém vissza frissíteni.
Valaki tudna nekem segíteni? Nagyon nagyon hálás lennék érte.
-
grobi007
tag
válasz
grobi007 #69587 üzenetére
Sziasztok!
Nekem az alábbi leírással sikerült végül visszaállítani a gyári szoftvert. Link.
LGDTVUPDATER
1. Download LgDTVUpDater [ MEGA | MediaFire ] Updated 19 OCT 2015
2. Unrar and put LgDTVUpDater folder in C:\
3. Open C:\LgDTVUpDater\dns\AcrylicHosts.txt
4. Change 192.168.0.11 with your local IP address
5. Save and exit
6. Go back to C:\LgDTVUpDater folder
7. Run startDNS.bat and don´t close it
8. Run startHTTP.bat and don´t close it
9. Go to TV Menu > Network Settings > Ethernet/WiFi > Edit > Uncheck Set Automatically > Change DNS IP to your local IP address > Connect
10. Go to General > About This TV > Check For Updates
11. Accept downgrade to the first firmware TV
12. Restart TV13. Back to TV Menu > Network Settings > Ethernet/WiFi > Edit > Check Set Automatically
14. Go to General > About This TV > Check For Updates and follow TV instructions OR download available Software_File dedicated for your TV, unrar and put *.epk file in LG_DTV folder at USB stick
15. Mount USB stick to USB port at your TV then accept upgrade when message prompt on the screen
16. Restart TV and follow TV instructionsFor best performances go to TV Menu > General > Reset to Initial Settings
-
Szia!
LB671-en egy Meliconi-val be tudok lépni a szerviz menübe, de nekem se System 2 menüpont nincs, meg az egész menüben nem találtam NSU Mode vagy hasonló menüpontot. Lehet ez amiatt van mert nekem a 05.10.01 verzió van fent? Képtelen vagyok downgradelni. 1000x próbáltam, látszólag nincs hiba, de nem talál frissítést. Ezért szeretném az Engineer módot bekapcsolni.
-
MrBazsi
senior tag
válasz
brown26 #68266 üzenetére
5: Hdmi kábel, vagy downgrade,
Pont ezért csináltam én is az új tv-n , mert az újabb szoftokból elvették ezt a lehetőséget csomó tv-nél.
keress rá a downgrade kulcsszóra itt az oldalon, nem egy nehéz művelet.Viszont nekem is lenne egy kérdésem. a tv-be ha dugok egy pendrive-ot, mindig hozzáad a tv- egy apps mappát a pen tartalmához. rákerestem itt, látom is miért, csak nem értem, hogy tudom ezt kikapcsolni?
thx! -
nrbi001
senior tag
Sziasztok, 5.10.01-ről próbálom downgradelni a tvm ( LB 670) de sajna nem jön össze, kapcsolódik kiírja h frissítés elérhető- telepítés- vár 1-2 percet és kiírja h frissítés sikertelen.
a pcm ipjére van állítva a dns
-
olasz69
senior tag
Tedd fel,legfeljebb ha nem tetszik, akkor Downgrade
-
Harkovz
aktív tag
Nem megy a downgrade.Valami http config hibát ír az egyik program,visszaszámol és kilép.Ez mért van?
-
Gausz
aktív tag
Sziasztok,
a héten upgradeltem 42LA6918 fw-jét 4.27.08-ra 4.27.05-ről. Azóta a routeren futó médiaszerverrel 5-30 perc között megszakad a vezeték nélküli kapcsolat és kidob a smarthsare főmenüjébe. Support ajánlásra visszaállítottam a gyári beállításokat, de ugyanolyan. Közvetlenül a tv-re dugott pendriveról szépen megy minden, sőt full-HD youtube videot is szaggatás nélkül viszi, míg DLNA-ról fél percenként pufferelget. 2010es Samsung, ami csak USB-s vevő Wifi-képes viszont sosem pufferel FHD-t, és még az életben nem szakadt meg a kapcsolata a DLNA-serverrel...
Megpróbáltam ethernet kábellel összekötni, de azzal is szakad pár perc után még az SD is.
Ahogy tudom, nem lehet fw-t downgradelni az LA sorozaton, csak az LG minőségre akartam felhívni a figyelmet. Ez a fajta routerem kb másfél hónapja van meg, azóta helyeztem csak üzembe ezt a fajta felállást, nem tudom, hogy a régi fw-kkel milyen volt, 4.27.05 kb 10 óránként szakadt egyszer.
WebOS rendszerű tv-knek is van ilyen nyűgje? Másfél évvel ezelőtt vettük a készüléket, csak a passzív 3D és a felirat színének változtathatósága szólt mellette, de ezek után nem vagyok biztos benne, hogy hű maradok a márkához. -
Zsmester89
őstag
válasz
olasz69 #65389 üzenetére
Nekiugrok downgrade-ni, csak 30p-t ír ki a .25 letöltésére az lg honlapjáról. Ha jól olvasom a pdf-et, akkor ip cím átírva a tvn, kapcsolódva, a két progi gépen elindítva. Leszedem az fw-t, bedobom a mappába és rákeresek tv-n a frissebbre. És megtalálja..ha megtalálja
Nem tudom, hogy a béták miért nem tudják nagyjából számozásban követni az előzőt: pl most 05.10.50 vagy felette és akkor nem lesz alacsonyabb az új, mint a régi.
-
olasz69
senior tag
válasz
Zsmester89 #65388 üzenetére
Igen újabb,de kell a downgrade vissza az 1.3-as 25-re(04.45.25) majd onnan a 05.00.15 ,de ha beta kell akkor 05.00.20-ra !
Az összefoglalóban leírás ,illetve a linkek a downgrade-hez illetve itt a fótum keresővel is van még egy-két dolog hozzá amit érdemes elolvasni! innen akár! -
olasz69
senior tag
-
olasz69
senior tag
A legfrisseb updater file ,ha kell: LgDTVUpDater_Izm_10_2015.zip
Német downgrade pdf/képes/ downgradenemetul
-
olasz69
senior tag
válasz
yvsmad #63685 üzenetére
Nem beta,mert nem jelezte a tv-m!
Igazad van!
Nem leszek itthon 4 nap múlva...Szeretek downgradelni
Béni lg tudástár
-
törölt tag
Nekem sikerült a downgrade!!(EC930V)
Melyik most a legfrissebb nem béta szoftver?
Most az NSU-ra frissítem(04.45.25).Most már értem miért van tele a topik SW kérdésekkel -
törölt tag
Hogyan tudnám downgradelni a 05.10.02 betat hivatalos szoftverre? 55EC930V
-
olasz69
senior tag
válasz
Bozso68 #63589 üzenetére
Kimaradt!
Lejárt az idő
Okt 16-ra jöhet a hivatalos!
Neked kell a downgrade_leírás_link -
Bozso68
őstag
Sziasztok!
Megkeveredtem. Sok az info sajna, és nem tudom a sok comment között leszűrni a nekem szükségest, mivel nem vagyok a topicban naprakész
.
Jelenleg a 2501-05.10.01 FW van a 42LB650-esemen.
Létezik most nem béta frissítés hozzá? (tippem: nincs)
Ha van, ha nincs, a nem béta frissítéshez mindenképpen kell majd downgrade? (tippem: szükséges a 3251-04.45.25-re, kivéve, ha az új FW verziója magasabb, mint a 05.10.01)Köszi, és bocsánat a láma kérdésekért: Zsolt
-
törölt tag
válasz
Nightman1 #63555 üzenetére
Ezek 2014-es, és szerintem kifutott tévék. Hol látsz még ilyeneket?
nikos21 A downgrade után van net a tévén(az IP-t automatikusra), és utána csinálod a keresést?
(#63560) olasz69 Attól még a 04.45.25-öt, vagy amelyiket beírta azt meg kellene találnia. (rtings> más kontinens, ott ki tudja milyen panelt és elektronikát használnak, én azért nem nézem azt az oldalt. -
nikos21
aktív tag
üdv! sehogy sem sikerül a downgrade 2507-05.00.15 pedig mindent a leírás szerint csinálok, többször is megcsináltam de nem talál frissítést
mi lehet? jelenleg 05.10.01verzió van fent 1.4.0-2501 afro-ashley lb 650v re
-
nrbi001
senior tag
válasz
Beni2360 #63281 üzenetére
Eladtam a házimozit mert a szomszédok abajogtak a hangos zene miatt, meg igazából a talpak miatt nem is nagyon fértünk el a szobába -sajnos 40m2-es a lakás ahol most élünk - és mi is gondolkoztunk ( leginkább én
) a soundbaron, de egy normális 40-70 közt mozog , vagy inkább felette. Nekem bevált az LG , tehát maradnék ennél a márkánál , ha megkapom a fizetést lehet beruházok 1 ilyenre.
olasz69: köszi, töltöm. Kell ehhez downgradelni a tvt v tudja anélkül is frissíteni ?? köszi
-
BodyGekko
tag
Valakinek sikerült az új 05.00.15 FW-t downgrade-elnie?
-
Beni2360
félisten
válasz
olasz69 #63184 üzenetére
TI meg az enyém mert jobb a műsor mint a királyi Tv-ben és 8k.
Tudom,hogy te a ph kedvence vagy,ezért nem is gondoltam komolyan a nyelvnyújtó szmájlit ,mellényomtam
Csessze meg én pedig szeretnék mellé nyomni, de nem tudom mit szólna az asszony hozzá.TRob1
(PH! kedvence)Én mindent elhiszek csak nekelljen: aki nem hiszi, downgradeljen valami tavalyi szoftra. ne kezd már megint.
valóban jóval gyorsabb ez a verzió.
-
olasz69
senior tag
Az igaz,hogy szeretnék avatárt igényelni így 2695 naposan és kevés a hsz-em hozzá!
De nem azért írtam,csak reagálni akartam a hozzászólásodhoz!
Már alig várom az update-t Bár,ha visszavonták,akkor vagy magasabbal adják ki,vagydowngradeújra!(#63139) Beni2360
Fentebb leírtam,bármi lehet!
WebOs 1.4 -remost írtam egy biztonsági másolatot a Jurassic Park 3D-t BD-ből (1993) Így nekem sokkal jobb mint az mkv half ou ,ja meg a Majmok Bolygóját is 3D blu-ray lemezre szintén
-
Golyo69
senior tag
Hali!
Sikerült a downgrade! ( 04.45.25-re )
a frissités az uj fw-re még nem...nem található frissités azt írja...
pendrive-ról fel lehet tenni az uj FW-ét?
Vagy csak így auto frissitéssel ?Melyik a legfrissebb ami kell nekem? LB679!
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- RC modell földön, vízen, levegőben
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- RAM topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Könyvajánló
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest