Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BendeHuz

csendes tag

válasz pjen #109501 üzenetére

Olvastam a hbomaxról, hogy premier időszakban csak a saját gyártású sorozatokat filmeket lehet full HD-van, 4k-ban nézni. A dune, mátrix filmeken látszik hogy életlenek voltak múlt héten míg máshol minden bőr hibákat látni lehetett. HDR, erre több helyen, jellemzően külföldi fórumokon olvasom, hogy panaszkodnak rá. Márkától függetlenül a HDR filmek sötét, szürkés fátyolos vacak képet produkálnak a sima SDR verzióhoz képest. Lehet valakinek olyan a tv-je, ami tudja a HDR-t szépen megjeleníteni, lehet észre sem veszi hogy vacak amit néz. Az LG HDR pro & active HDR technológiát használ, ez nem HDR 10-t vagy DV-t, tehát ha jól értettem statikus meta adatokkal szedi le a filmet, amit az active HDR elvileg újra matekoz, ezt a részét annyira nem vágom, de a végeredménytől nem vagyok elajulva. Főleg hogy széles vásznú fent-lent fekete csík, amit az olcsóbb tévék eleve nem tudnak jól megjeleníteni,világító kékes szürke fekete és a sötét, fátyolos, ködös HDR tovább ront ami sötét szobában élvezhetetlen nekem. A netflix-nel lehet downgradelni az elofizetest HD-ra, de a maxnál nem láttam ilyet.. Erre panaszkodtak többen más fórumon hogy elkoltottek egy rakás pénzt okos tv re és külső eszközzel tudnak trukkozni, tiltani a HDR-t hamár a tv app-ban ez nem opció. Érdekes hogy a YouTube HDR demo videók jellemzően gyönyörűek, de ha találok HDR trailer-t ott, az is sötét fátyolos.. Eleve ezek a tv-k nem képesek azt a fényerőt produkalni, mint amiről a HDR szabványok írnak, így nekem ez marketing, parasztvakitas kategória. Olvastam olyan magyarázatot, hogy a filmrendező a HDR verzióban a sötét minden árnyalatat akarja kiemelni, játszani vele, de mire megyek vele ha a home edition kompromisszumokkal teli tv-men, nano753 élvezhetetlen az, amit ő a stúdióban hitech cuccokkal rendez,kalibral. 4k.. Pár éve fórumon arról írtak, hogy a nagy stúdiók max 2k-ban tudják készíteni a cgi-t, és baromi drága technika kell 4k-ban filmet készíteni, ezért kamu 4k filmeket nézünk, felskalazottat. Netflixen a fhd filmek és 4k-nak hívott filmek között nem is látok különbséget.

Új hozzászólás Aktív témák