- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- A Royal Philharmonic Orchestra játssza a Samsung új csengőhangját
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Magisk
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
DigitXT
üzenetére
Vészhelyzetre írtam a blokkolást, ami független a fék fajtájától, amikor úgyis berántjuk hirtelen. Egyébként normál használatnál nekem semmi kifogásom nem volt az egyszerű hátsó fékkel, adagolhatóságával sem. Hogy valami zavaró lenne a működésében, de semmi.
Kerékpárnál volt már bowdenszakadás, mondjuk ennél a rollernél erősebb kivitelű, illetve a rögzítőcsavart is kellően meghúztam. De azért belegondol az ember, hogy 1 db fék kicsit "érdekes", de ez a kategória ilyen.
Viszont pont azért kedvelem, mert könnyű, egyszerű, mégis rugózott elől-hátul (bár a link megtévesztő lehet, a tömör gumi nem volt tűrhető, cserélni kellett levegősre, csak utána lett jó, de most nem is ez a lényeg).
-
paolinho
addikt
válasz
paolinho
üzenetére
Lekéstem a szerkesztési időt, bocsi!
Szóval EZ a HB100-as szerintetek megrendelhető lenne? -
paolinho
addikt
válasz
DigitXT
üzenetére
Hát, akkor eldőlt. Nekem nincs kedvem állandóan állítgatni (amit elsőre most még meg is kellene tanulnom). Szerintem nézek rá valami olcsó, de még jó fékrendszert rövidesen.
Esetleg ez az Xtech HB100-as jó lehet rá? Itt elég csak a féknyerget megvenni, ez összehozható a gyári bovdennel?
Közben rájöttem, hogy ez kisebb tárcsához való. -
DigitXT
félisten
-
paolinho
addikt
"...csak az egyik fele nyomja a tárcsát, ez miatt hajlik és utána kell mindig állítani"
Lehet, hogy ettől van, ahogy megjósoltad, azaz a gyári fékrendszernek köszönhető, de mintha súrlódni kezdett volna a hátsó tárcsa.
Egyelőre csak elvi alapon kérdezném, ha cserélném erre a HB100-ra, ehhez a KuKirin G2 (2025)-höz honnan lehetne a legjobb áron beszerezni, illetve ebből a típusból csak egyféle létezik? -
DigitXT
félisten
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Pont ez a baj a féloldalról nyomó egypálcás biciklis fékkel: nem fog, nem fog... fejre állsz. Ez az úgynevezett rosszul adagolhatóság... Mivel alapból szarul fog, nagyobb meghúzási erőt igényel, viszont akkor meg már képes lehet "beharapni", ami meg nem cél: sokkal, de sokkal jobban adagolható már egy félhidraulikus szett is, pl. az említett kétpálcás HB100. 120K-ért vettem a rollert anno, de már másnap feldobtam rá 2 db HB100-at. Ég és föld.

Ui: érdekes gondolat ez az elszakad a bowden, és jajj mi lesz? Hány ilyen eset fordult elő? Hidraulikus féknél meg felmerül, hogy a fékfolyadék folyik el, vagy hosszabb lejtőn felforr, de itt is kérdéses, hogy ez statisztikailag mennyire jellemző. Nyilván egy félhidraulikus fék ötvözi a két megoldás potenciálisan problémás pontjait, azért írtam, hogy kétpálcás.

-
paolinho
addikt
Igazán nem szerettem volna vitát kirobbantani tájékozatlanságommal, elnézést ezért. Az a helyzet, hogy később, ha már jobban sikerül "összeismerkednem" a járművel, még az sem kizárt, hogy valóban a fék is cserélve lesz egyszer. Most, hogy egyelőre csak óvatosan nyomulok hol járdán, hogy gyér forgalmú úttesten, szerintem még ráérek ezzel.
-
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
A lábam is fékezi a kereket. Majd ha valaki hajlandó itt költeni a vasra, várom hogy beírja hogy basszus ez ilyen is lehet?
-
Dr. Szilikát
őstag
De attól végzi a dolgát, illik persze rendesen beállítani, hogy ne feszítse túl a tárcsát. Vészhelyzetben mit adagol az ember, blokkol a kerék, azt oldjuk, szaggatjuk, ha kell (manuális "ABS"). Első kereket nem akarjuk blokkolni, mert fejre állunk, de nem tudom, mennyire számít ebben a fék fajtája.
Számomra "érdekesebb", hogy az egyszerűbb rollereken csak egy mechanikus fék van. Ha szakad a bowden bekötése (akár kilazul a csavar), vészhelyzetben bajban lennénk. Amikor a motorfék kevés a megálláshoz. Kerékpáron is két fék van.
Azt is látjuk, hogy a téma egy gyorsabb rollerről szól.
-
alphamooncam
őstag
válasz
heavygrip
üzenetére
de itt egy alap kategóriás cuccról van szó aminek a végsebessége 50km/h
Ez ebben a formában nem igaz, mert az 50km/h pont nem alap, és igen, ez a sebesség nincs arányban a rá tervezett fék minőségével.
Értsd 25km/h val is lehet igen nagyot bukni, ott még talán éppen elmegy kategória lenne a gyári, viszont éppen ezért a dupla sebesség már egy komolyabb féket, legalább egy kétdugattyús féknyerget igényelne.
Persze megint csak szerintem.
-
heavygrip
senior tag
válasz
alphamooncam
üzenetére
De a motor és a roller nagyon nem ugyanaz.. oké ti nagyobb teljesítményű rollerel toljátok, amire igen, indokolt lehet egy komolyabb fék rendszer, de itt egy alap kategóriás cuccról van szó aminek a végsebessége 50km/h és nem is gyorsul olyan vehemensen hogy indokolt legyen azonnal féket cserélni.
Úgy van be állítva a dolog hogy használhatlan, holott ez nagyon nem így van. -
alphamooncam
őstag
válasz
heavygrip
üzenetére
Hát ha te mondod biztos így van.. nekem régebben több motorom is volt, te meg egy olyat próbálj ki egyszer...

Látom nem esett le a mondandóm. Vett 170k - ért egy rollert, és nem akar rá költeni többet, mér nem tudod ezt elfogadni??
Sok éven keresztül motoroztam, és csapatostul túráztam külföldön is.
Teljesen irreleváns az hogy mennyibe került a kétkerekű, és hogy új volt-e ennyiért, vagy használt, mert csak az számít hogy ki hogyan árazza be a testi épségét.
Ilyen négydugattyús nyeregre cseréltem le a gyári olajos kétdugattyús nyergemet , (értsd olajost, olajosra*).
Csak a nyerget - költséghatékonysági okokból - a tárcsa maradt.

Ezzel több mint kétszer ekkora fékfelületre tettem szert, mint az eredeti, ami az mellett, hogy sokkal hatékonyabb ( vélhetően kitolódik az ideje a cserének is ) az mellett még érezhetően javult a fék adagolhatósága is.Csak ez az utóbbi tulajdonság önmagában is életmentő lehet.
Azt elismerem, hogy szakismeret hiányában sokan nem mernek maguk belevágni - az esetemben ez nem volt kérdés, hogy magamnak csinálom - de ez megint csak pénzkérdés.És igenis tudomásul kenne venni, hogy a közlekedésnek költsége van - időszakosan költeni kell rá.
Aki nem tudja viselni, az legalább legyen tisztában az alacsonyabb színvonal hátrányaival, ide értve egy elkerülhető balesettel járó fájdalmat, kieső jövedelmet, anyagi károkat.
Ez mindenkinek magának a döntése.
Azzal kampányolni, hogy egy biztonsági fejlesztés drága lehet igaz, de lehet pont az ellenkezője is.
Szerintem.
-
heavygrip
senior tag
Hát ha te mondod biztos így van.. nekem régebben több motorom is volt, te meg egy olyat próbálj ki egyszer...
Látom nem esett le a mondandóm. Vett 170k - ért egy rollert, és nem akar rá költeni többet, mér nem tudod ezt elfogadni??
Én 360-ért vettem, mér költsek rá amikor ez volt a max keret
Elhiszem hogy jobb a hidraulikus, senki nem mondta még az ellenkezőjét sem
de ami van rajta is bőven jó és használható.Senki nem fog egy 200k-s rolleren féket cserélni tegyük fel egy 100k-s fékre
Ja és halkan jegyzem meg hogy, se a haveri, se az ismerős körömben, se itt fórumon nem volt óriási probléma ebből a fék mizériából amit te szajkózól hónapok óta. Mindenki használja rendeltetésszerűen.
-
paolinho
addikt
válasz
pusszycat
üzenetére
Köszi megnézem majd!
Viszont, bevallom, nekem még mindig ez a hátsó irányjelzés lehetősége a legnagyobb gond. El NEM szeretném engedni a kormányt, viszont a gyári index rettenetesen gyatra információt ad szerintem. A visszapillantó tükör lehet segítség valamelyest, de ez csak egy kvázi "BMW-alternatívát" ajánlana, azaz index nélkül kanyarodni pl. balra, ha nincs mögöttem senki.
De ennél nem létezik jobb, megbízhatóbb, életbiztosabb megoldás az irányjelzésre? (Legalább balra
) -
paolinho
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Köszönöm Neked is a tanácsot!
Tudom, hogy béna a kérdés, de nem nagyon csináltam még ilyet. Szóval hogyan lehet feszíteni a féken? Forgatni kell esetleg az a fekete bigyót? -
paolinho
addikt
válasz
heavygrip
üzenetére
Okay, köszi a véleményt! Valóban nincs "kedvem" tízezreket még rákölteni a járműre, ha nem feltétlen szükséges. Tegnap beolajoztam, és igazítottam a csavarszorításokon egy YT-videó szerint. Szerintem nagyon jól szaladt mind igényes aszfalton, de járdán is próbálgattam kevésbé kedvező borításon, és hát, én laikusként meg voltam vele elégedve. Várom hozzá a biztonsági-láncot, magamnak a sisakot, a térd- és könyökvédőket, na meg várom, hogy jobb idő legyen!
-
pusszycat
nagyúr
Ha én meg tudok állni vele úgy hogy a fél gumi elkopik mert blokkol, akkor más is. Lehetne jobb fék akkor az egész gumi az aszfalton marad.

Ha nem rántod be a féket nem fog blokkolni csak fékezgetni. -
heavygrip
senior tag
válasz
paolinho
üzenetére
Nem kell le cserélni semmit, ezeket az ész nélküli ajánlásokat figyelmen kívül kell hagyni...
Gondolom nem azért vettél 170-ért rollert hogy rá locsold a 4x árát
mert majd a következő az lesz hogy cseréld a motort vele együtt ugye a vezérlőt, na meg a gumikat is lökd le, és vegyél egy 140k-s garnitúrát mert az tapad ugye, tapad...Nem,be állítod ha be kell,a 2025-ös G2nél már nem nagyon kell, legalábbis ez az eddigi tapasztalat, aztán át nézed a csavarokat illetve be zsírozod a forgó mozgó alkatrészeket. Ha nincs kedved szét szedni akkor ideiglenesen kúszó zsír,ha szét kapod lítium zsír. Ennyi.
Gondolom ha nem 180k vagy 200k a kereted egy rollere hanem tegyük fel 500k akkor Teverun-t veszel vagy valami hasonló cuccost,nem pedig Kukirint amire rá locsold a maradék összeget

Ámmen

-
-
Köszi mindenki
Fél hidraulikus valóban jó ötlet. Korábbi bringámon volt olyan.
Esetleg valami ajánlás ilyen vagy full-hidraulikus fékhez? Szintén Kukirin G2-m van. 2025-ös.paolinho: Villog a hátsó lámpa fékezéskor. Ez mindegyiknél így van.
-
paolinho
addikt
válasz
pusszycat
üzenetére
Nyilván nem ez a célom, de jó lenne valami stabil lehetőség, pl. egy sárga jobb-bal indexelés lehetősége.
FID: "A fék legyen az első amit ledobsz róla és veszel rá egy hidraulikust."
Ha nem Race-ben hasítok, ez fontos lehet? ECO-ban, és Sport-ban normálisan lassul a roller mind a motorfék, mind a sima fékezés kapcsán. Ha a hidraulikus fék feltétlen szükséges, Te mit ajánlanál?
Thunderzoole: "Rolleren nem lehet kézzel jelezni, ez köztudott, ne is próbálkozz vele, mert azonnal elvágódsz."
Ezt én is éreztem, és nem is ez lenne a célom, de a KuKirin gyári piros színű index jelzése hátul annyira gyatra, hogy szerintem azt senki nem veszi észre. Szóval valahogy azért nem lenne rossz, ha a (legalább balra) kanyarodást valahogy feltűnően lehetne jelezni.
De nekem még pl. az sem tetszik, hogy a fékezés (kvázi féklámpa) nincs az eszközön jelen. -
BreeZeRr
tag
Sziasztok!
Új rollert szeretnék vásárolni. Első rollerem lenne, első, hátsó lengéscsillapítás preferencia, ezekre a csodás városi kerékpárutakra

90 kg, sík terep. Sebesség 25 km/h. 50-70 km (nyílván használat függő, de kb. ennyiben gondolkozom.) Keret 350k
Köszönöm
-
DigitXT
félisten
válasz
Barthezz2
üzenetére
Ugyanolyan kapcsoló van a hidraulikus fékkarban is. Szóval ez menni fog.
Legegyszerűbb amúgy félhidraulikusra váltani. Marad a bowdenes fékkar,
gyári csatlakozás, nem kell mást* kicserélni, fékerő nagyobb, jó választás.*: fékcső elvezetése sem triviális, ha nagyon kompakt a gyári elrendezés...
-
Szia/Sziasztok!
Ha már ez a téma, ide becsatlakoznék én is.
Bár már hajtom egy ideje, és eddig nem hagyott cserben a fék, de lecserélném én is. Van olyan megoldás, hogy a gyárihoz hasonlóan elvegye a hajtást és jelezzen a féklámpa is fékezéskor, vagy hidraulikus fékkel felejtsem el?
-
válasz
paolinho
üzenetére
Kerékgumin rajta szokott lenni.
Kell rá kötelező, mert gyorsabb 25-nél.
Insura.hu-n tudsz keresni biztositót.Rolleren nem lehet kézzel jelezni, ez köztudott, ne is próbálkozz vele, mert azonnal elvágódsz.
Nem tudom a Kugookon most milyen az index, a pálcikarollereken egy ideje már jól látható a fényere, max mivel a kormány végén van, kitakarja a rolleres hátulról. -
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- foobar2000
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Autós topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Minigép vagy NAS? Mindkettő!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Új MSI 15 Cyborg FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Alienware 16X Aurora QHD+ 240Hz G-Sync Ultra9 275HX 24mag 32GB 1TB Nvidia RTX 5070 Win11 Garancia
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezzel több mint kétszer ekkora fékfelületre tettem szert, mint az eredeti, ami az mellett, hogy sokkal hatékonyabb ( vélhetően kitolódik az ideje a cserének is ) az mellett még érezhetően javult a fék adagolhatósága is.
Egy jó fék alap, egyszer próbáld ki..... Hát még a gumi.