Hirdetés
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Tothgera30
üzenetére
Hát jó,egy épített,vagy éppen kijelölt XC versenypályán talán nem is melexik túl egy 40 kilós zsoké alatt,de az átlag montis sem nem 40 kiló,sem kijelölt pályákon nem nyomul,és ha valahol Erdélyben,vagy éppen az Alpokban ereszkedsz egy 20-30 perceset,még a 180-ast is sz@rráégetheted 80+ kg-oddal. Szerintem... Én csak itt ereszkedtem le,ami nem volt több néhány percnél,de úgy éreztem hiába engedem fel időnként a féket,így is mindjárt felizzik az első tárcsa.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
jjeahh
nagyúr
Ahogy elnézem ott nem a Fox szerviz drága, hanem úgy általában a telószervizelés az, szal a Rockshox is. Pedig már kezdtem betojni, azt hittem a Fox karbantartása annyiba kerül felénk is, mint egy Recon
. De nem, nálunk úgy nézem a kisgenerál kb 17 eur, a nagygenerál 40 eur márkától függetlenül. -
válasz
Tothgera30
üzenetére
annak meg úgy lóg a V-féke, mintha muszáj lenne... én a sajátjaimat hézagoltam tárcsafékhez való ezred-mm-es alátétekkel (amiket a 2000-es évek elején az IS-es féknyergekhez kellett használni, mielőtt a Shimano is be nem látta, hogy a PM jobb rögzítés)
-
TayRol
nagyúr
válasz
Maximum1
üzenetére
Nézegettem, nem tetszik a Speeder.
Van még ebből a Cube-ból méret (elvileg), de az a Cannondale is piszkosul bejön. Annyi hogy a kocka az alu villa a másik karbon.
rétisün: a felnifék is okés mondjuk 105-ös szinttől felfelé egy outin, de ezek a v-fékek a fitness cangákon siralmasak.
-
arn
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
most oszinten...
a 90es evek legelejen a suntour (meg made in japan) valtassal is valtottunk trigger nelkul. ezek mar csak finomsagok, de hatarozott elorelepes. az m8000et nem szerettem, ket bringamon is volt, a valtas darabos, a feket meg irtam. -
arn
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
azert, mert altalaban 120 kiloig tervezik, de amugy gondolj bele, outinal, es gravelnel sincs igazan kisebb igenybevetelnek kiteve, sot outinal egy dimbesdombos aszfalton a sebesseg is joval tobb.
erezni, ha elmelegszik - egy alpokba lehet keves lenne, passz. de az en x szaz meteres szintjeimhez nem erzem egyelore kevesnek
sot, most az elso es hatso kozotti tapadasi hatar erzes is kiegyenlitettebb. -
Tothgera30
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Versenyorientált XC gépek nem kapnak nagyobb tárcsát, egyrészt súlycsökkentés, másrészt a felhasználók sem túlsúlyosak. Az enyém gyárilag is 160-as tárcsákkal jött ki, normális tárcsa, betét és fékszett kombónál szerintem felesleges nagyobb.
#159180 arn: Kéttányéros rendszernél (2x11 11-42) használtam utoljára gyári Shimano termékeket, utána SunRace nálam is beesett, sor és lánc is a termék palettájáról került beépítésre. Onnantól kezdve lényegesen gyorsabb lett váltás, persze nem olyan mint egy Sram XX1, de megteszi.
-
TayRol
nagyúr
valószínű az első indokod az oka nálam is.
pedig ez a tiagra-s Cube is szimpi.
-
arn
félisten
válasz
TayRol
üzenetére
pedig tenyleg felesleges, nehezebb karbantartani, stb.
outinal is divatot csinaltak belole, pedig a fekezes karaktere sem passzol a tarcsafekhez. en ket dolog miatt vettem, egyreszt kutya nem venne meg a felnifekeset par ev mulva, masreszt meg 32es gumival tudom hasznalni (gravel light).
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nekem meg nem volt kisebb 180-nál és sosem éreztem soknak.Gyárilag szerelve sem láttam XC-t kisebbel,csak gravelt meg társait.Ami a levesws tényérra váltást illeti,innen nekem a tipikus megerőszakolásnak tűnik.
-
rétisün
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
amúgy miért akarsz mindenáron(?) tárcsaféket? városba legfeljebb akkor érzem indokoltnak, ha esőben is mész a bringával, olyankor tényleg jobb lehet mint a felnifék. ha jól rémlik, városba kéne a bringa.
mondom ezt úgy, hogy simán elvoltam mini v-fékkel annak idején a mindenes bringán, akkora előrelépést nem jéreztem a (mechanikus) tárcsafékkel, de legalább csengő helyett is jó esőben.

-
arn
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
ez 2017 ev kozepei vasarlas volt. elotte sose volt gondom a shimanokkal (ami beugrik m785, m666, m675, m8000, r785, r7000 es most az m8100), hasznaltam oket telen-nyaron.
az m8100 hajtas-valtas is jobb - egyszeruen ez egy nagyobb ugras, mint a megelozoek. gyorsabb a valtas, hatarozottabb, sokkal jobb a sor kiosztasa, az m8000 inkabb meg 2x rendszerhez volt optimalizalva, a 11-42 tok jo volt, a 11-46 meg bena, sunracet vettem helyette. nem csak az atfogas miatt jobb a szett.
de pl az outimon az 7000os 105 is jobb szvsz, mint az azt megelozo 6800as ultegra, ami a cx bringamon volt. jol sikerultek az utobbi shimano szeriak.
-
TayRol
nagyúr
válasz
HEAHEA
üzenetére
néztem, de outis groupszettes bringát terveztem venni. illetve 35-37-es gumisat, ez már szinte monti (700x50).
a második linkről tetszik a Quick Disc 3, illetve a Fastroad SL 3.
-
arn
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
szoktad hidegben hasznalni? nulla fok kornyeken kezd el a fekkart gyorsan huzkodni

ez sem elso szerias volt, es semmi gondom nem volt vele az elso telig, csodalkoztam is, hogy miert fikazzak. aztan az egyik fektest birt vmi 500kmt, a masik meg 1500at. utana vettem egy r785ot helyette hatulra. de mar az eloszor lecserelt db is kezdett hulyeskedni, felmelegedesnel berezonalt (elotte nem csinalta), nem segitett a femes betet sem.
az elso szeriasrol meg cifrabbakat lehetett olvasni, hogy lejtozesnel beesett a fekkar, aztan fel pillanat mulva meg rendesen mukodott. legtelenithetted akarhogy, semmi sem segitett.
volt mar par fele fekem, de ez volt a legmegbizhatatlanabb az osszes kozul. idealis korulmenyek kozott ha mukodott, akkor jol mukodott
-
válasz
jjeahh
üzenetére
sokan azért vannak rossz véleménnyel a Fox villákról, mert már csak második-harmadik-negyedik tulajdonosok, és az első is kihagyta a karbantartások felét... ezek precíziós szerkezetek, a kerékpár Formula 1-e, itt homokszem sem kerülhet a "gépezetbe"
sajnos ezzel sokan nincsenek tisztában, plusz mivel fokozatosan megy tönkre a villa alattuk, észre sem veszik.
mások azért vannak rossz véleménnyel, mert nem azt használják, amit kellene használniuk, nem tudják beállítani azt, ami van nekik illetve az elvárásuk egészen más, mint amit a villa nyújtani képes (lásd lockout - a Fox évek óta nem árul lockoutos villát, mégis mennyien panaszkodnak, hogy nem jó a villában a lockout...)
nem mondom, voltak rossz szériák, meg visszahívások is, mielőtt valaki nekem ugrana, de itt van példának a Grip damper, egyszerű mint a faék, mégis az átlag júzerek 101%-ának tökéletes, és a versenyzők nagy részének is az lenne, ha nem lenne a vele szerelt villa nehéz. -
arn
félisten
válasz
jjeahh
üzenetére
ez meg elso szerias performance stepcast, kb 10-12 eve hasznalok foxokat, nalam abszolut problemamentesek voltak. a nyiltfurdoset egyszeru volt szervizelni, de azota nem nyulok hozzajuk - eleg a fekkel olajozni, a telot nem szerelem tobbet az eloszobaban. a rockshoxokkal volt olyan gondom tobbszor is, hogy eldurrantak a tomitogyuruk, aztan beallt a villa (recon, pike).
itt 130 eur az olajcsere (de a tobbihez is annyi).
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Senki?
Mindegy. Megalkudtam rá féláron. És mindkét tagot megkapom hozzá.
Ennél olcsóbban sztem képtelenség lenne fully-t építeni.Kérdésem volna:
Ugye létezett freeride a most hangzatos divatszavak előtt is, mint átütő tengely, boost (erre még nem jöttem rá micsoda, de sokat emlegetitek), 27,5", hidraulikus nyeregcső, 1x12?
Kibír egy normál 10 mm-es kazettás aggyal szerelt kerék egy letörést, ha trail riding érdekelne? A többi alkatrészről van fogalmam mit bír, vagy mit nem. De a kerekek meg ugye az ejtőpapucsos villa kérdéses (RS Revelation) . -
jjeahh
nagyúr
válasz
f4lcon
üzenetére
Én soha nem próbáltam Foxot csak egy tucat RS-t meg gagyi Suntour-t, de trialboj rossz tapasztalatai miatt talán nem is mernék Fox telót vagy Foxal szerelt bringát venni, pedig van egy olyan érzésem, hogy simán csak rossz szériákat fogott ki és a jól sikerült darabokkal talán nincs annyi baj és nem olyan hajmeresztő a szervizelésük

Tothgera30: gondolom akkor még nem érdekelt a téma vagy nem is voltam topiklakó
. Engem mondjuk a megfizethetőbbek érdekelnének, Performance és Rhythm. -
Tothgera30
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Akkor nem olvastál eléggé vissza. Korábban Cube Reaction SL-ben Fit4-es Fox-ot használtam, rebound hibával lett garanciában cserélve. Előtte CTD-s teleszkópjaim voltak, azoknál nem csalódtam. Most Reba, Sid jár általában a kezem alatt, én alkatrészárak miatt ezekkel szimpatizálok.
#159170 arn: Érdekes, M8000-es fékeknél csak a legelső szériánál olvastam vándorló nyomáspontnál, de még ismerősi körömben sem tapasztalta senki. Dugattyúnál és fékkarnál szivárgás anno nálam M785-ösnél jött elő. M8000-es széria nekem nagyon bejött (teljesen hibamentesen használtam mindegyiket), SS gépen M6000-et használok, is is nagyon bitang.
-
arn
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
az sgsnek is hivatalosan 46os a legnagyobb tamogatott atfogasa.
az m8000 nyaron jol mukodik tobbnyire, de akkor is vannak hulyesegei, pedig en nem az elso szeriat hasznaltam, ami meg rosszabb volt. telen jonnek a gondok, ketszer csereltem fektestet szivargas miatt, a fekkar miatt meg vandorol a nyomaspont. hidegben van meg egy olyan tulajdonsaga, hogyha sokszor meghuzod, egyre kijjebb nyomja a fekkart.
-
válasz
jjeahh
üzenetére
érdekes módon a Rythm csillapítása annyira jól sikerült elsőre, hogy azóta a csúcs Fox-ok is annak a továbbfejlesztett verzióját használják
(Grip vs Grip2)
van rá egy százasom, hogy itt a topicban szerintem egy vakteszt után senki nem mondaná meg a különbséget egyébként a Grip meg a Fit4 között
-
jjeahh
nagyúr
Én ellennék ezzel bőven, nem kéne Lux
. Az a villa Fox Performance vagy csak Rhythm? Milyen, jól működik, vannak vele gondok? Drága-nehéz a szervizelése? A topikban csak trialboj-tól olvastam rengeteg rossz véleményt Foxokról, mástól senkitől semmit, már kezdtem azt hinni, a topikban senki más nem használt hosszú távon Fox-ot. -
arn
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
80kg vagyok, de outiknal sem raknak tobbet ra, es gyakran nagyobb a sebesseg. meg nem kopott be teljesen, de nem tunik kevesnek (becsi erdobe), egyaltalan nem melegszik el. illetve van egy olyan hozadeka is, hogy nincs adapter, igy vmivel merevebb.
ha megis kevesnek talalom, eloszor visszarakom a femes betetet, ha az is, akkor veszek egy masik 180asat.
-
Tothgera30
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ez butaság, nagyjából 75kg körül mozgok, 160/160mm-es tárcsákat használok már elég régóta, soha nem éreztem kevésnek, még felpakolva sem. Pedig 180mm-ről váltottam, csak a téli CX edzés megtanított fékezni.
#159163 arn: Az M8000-es fékszettekkel soha nem volt problémám, pedig már pár bringán használtam. 11-50-el elvan a váltó, csak Long Cage-eset (SGS) kell használni.

-
arn
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
32 + 11-46. a 11-50 mar kicsit meghagasa a valtonak

m760 ota hasznalok xtt, eddig ez a legnagyobb elorelepes (meg mongy a feknel az m785). az m8000 egy eleg felresikerult szeria volt az m785 utan.
-
zenik
csendes tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
És esetleg tudom csak a féknyerget cserélni? Néztem Shimanot, és kép alapján ugyanúgy csatlakozik a fékcső. Ugyan azt az olajat is használják.
Köszi! -
arn
félisten
m8000 - m8100 csere lett csak a bringacsere helyett (exceed - lux valtast terveztem).
kicsit megkinlodtam vele:
uj valtoful
hosszabb valtokabel
fekkabeleket meg kurtitani kellett (masok a gumitakarok)
pedig azt hittem csak leszedem, felszorom.rt86 helyett rt66 (2x160 tesztkeppen), illetve a tanyer garbaruk, nem shimano. 9.2kg, pedallal meg mindennel 9.7kg.
-
Maximum1
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
A Sora egyel jobb, ami zavar a 140-es féktárcsák, az MT200-nak a 160-as is kicsi néha.
A kockán 40mm gumi van, a Giant-en 32mm az kevés lesz döngölt útra, de oda ritkán mész.
Amelyik tetszik, nekem a kocka geometriája jobban tetszik, harcosabb, agresszívabb lehet a városban az autók közt. -
Runner_fxr
addikt
válasz
zenik
üzenetére
Ha a fékbetét olajat kap, azzal semmit nem tudsz kezdeni, csak kicserélni, mert magába szívja az olajat és azért visít meg azért nem fog. Olyan is előfordulhat, hogy kiereszt egy kis olajat, eláztatja a betéted, de egy légtelenítés után megjavul és a következő betéttel már jó lesz. Érdemes a féknyerget megtisztítani féktisztítóval vagy alkohollal. Közé teszel egy bleed blockert és úgy nyomkodod a fékkart, ha ereszt a féknyeregnél, látni fogod néhány pumpálás után. Ebben az esetben kuka a féknyereg. A promax egy rendkívül silány fék amúgy, legjobban akkor jársz ha lecseréled az egész rendszert egy Shimano-ra, akár egy belépő szintűre pl egy BR-M355-re. Azzal nem lesz gondod.
-
Maximum1
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
Esetleg egy Cube SL Road?
Nem koskormányos, cserébe olajos fék.
A 2x8 az marad. -
zenik
csendes tag
Hi!
Segítséget szeretnék kérni. Gyári visszahívás után Promax Solve fékeket kaptam. Semmi gondom nem volt vele, amíg el nem kezdett a hátsó nagyon hangosan sírni. Ma kiszedtem betéteket, amik vastagon olajosak voltak. Lepucoltam, tárcsát is és a hangja megszűnt, de fékerő továbbra is silány. Besatuzni sem tudom.
Majd kb 5-6 km után újra elkezdett rohadt hangosan üvölteni fékezéskor. Gondolom a féknyereg megadta magát, és könnyezik, így kerül oda olaj.
Szerintetek mi lehet a baja? Azon kívül, hogy silány minőség.
Lehet kezdeni vele valamit?
Ha cserés, akkor tudom cserélni csak a féknyerget, vagy muszáj az egész fékrendszert?
Előre is köszi!
üdv.
Árpi -
TayRol
nagyúr
válasz
Maximum1
üzenetére
nagyrészt városba kellene, de azért néha ha letérek az erdőbe vidéken (nagyon enyhe terepen, murvás döngölt út, Halas melletti homokos talaj, stb) akkor se essen kétségbe. De ez 5-10%, a többi Pesten melóba kellene. outi azért mégsem, az a maradék 5-10%-ra eléggé necces volna.

de árban meg nem akarok nagyon fölé menni ennek az akciósnak, kb ez a keret. 250e-ért nem látom olyan vészesnek. használtban sincs nagyon hasonló, jövő péntekre kell valamit villantanom.
-
Maximum1
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
Még egy kis infó, a Silex terepen borzalmasan jó, betonon halott, a Nuroad meg a fordítottja, felszedi a betont, terepen nem annyira kezes.
Mind két gépen /2019/ 105 volt/van, így összetudtam őket hasonlítani./A Silexen 48-32 Fsa van, lehet ezért is jobb terepen? és ezért gyengébb betonon
, persze a geometria is egész más, de ez is számíthat.
Én 50-50%-ban használom, így a Nuroaddal jobban jártam.
Az új szériákon már GRX van, olyat nem próbáltam, de a 46-os nagytányér az én felhasználásomhoz szerintem kicsi lenne.
Amelyiken a 48-as tányér van az meg egy vagyon, nem normális áruk van.... -
Runner_fxr
addikt
válasz
maximilian4
üzenetére
A 29"-es kerekek érezhetően merevebbek a boost szélességgel, meg kellett a szélesség a plusz-os kerekeknek is. Nem hülyeség ez a fejlesztés, még ha nem is tűnik nagy különbségnek a mm-ek alapján, de érezhető. 157mm-t használtak DH gépeken, az tényleg brutális. Ezt a méretet alkalmazták a cannondale Moterránál is, volt olyan bringám, irdatlan merev volt a hátsó része. Mondjuk azt nem teljesen értem, hogy miért lett 148mm a boost szabvány, amikor a 150 x 12 egy létező méret volt előtte is.
Középcsapágyaknál még rosszabb, már annyi szabvány van, hogy ember legyen a talpán az aki kiigazodik ezek között. -
bardi
senior tag
Ezzel a pedállal van valamelyikőtöknek tapasztalata?
SPD-ről visszaváltanék egy időre platformra, és kéne valami, de túl sok pénzt azért nem költenék rá. Vagy valami hasonló, ami jobb, ebike-ról? -
Maximum1
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
Nem a fék a fő baja a Kellys 30-nak, a 2x8 sebesség szerintem nagyobb gond.
Én próbáltam, nem éreztem hogy ezt meg kéne vennem, az 50-es egy fokkal jobb, na de az ára....és kevert 105 a felszereltsége, még kényelmetlen is volt.
Én nem ajánlom a Gravel vonalát, árértékben a legrosszabb szerintem.
Merida Silex, vagy Cube Nuroad, ezeket is nézd meg.
Silex 400 volt nálam egy hétvégét, imádtam, de nem lehetett kapni, így Cube Nuroad Race lett, nem bántam meg.
Ezekhez a Kellys fasorban sincs. -
ZolkoW
őstag
válasz
Dluinet
üzenetére
hasonló cipőben jártam nagyjából egy éve, csak lány, akkor 142 centi volt,ha jól emlékszem, és többen javasolták,hogy hagyjam ki a 24-es kerékméretet. Nem bántam meg, sokkal jobb 26-osok vannak azonos áron, és egy kisméretű (15-16") vázzal nektek is jó lesz már szerintem. ráadásul jó sokáig.
-
xy.zsolt
őstag
Annyira van karantén a Világban, hogy besokkolt a STRAVA

-
tomic
addikt
Használt bringa vàsàrlàsa előtt àllok. Mivel laikus vagyok gondoltam megkérdezek hozzà értőeket is mielőtt vennék valamit.
Kinéztem egy bicajt itt Bécsben. Tulaj elmondàsa szerint jó àllapotban van kivéve a gumikat. 2 éve hasznàlja.
[link]
Ez lenne az. Mi a véleményetek érdemes ennyiért megnézni? -
ghost364
senior tag
Sziasztok!
Régebbi 10-es Centaur váltókar van a bringámon, még a műanyag belsejű. Lassan kezd össze-vissza kell váltogatni magától, főleg úthibákon, gondolom megint szétkopott. Unom már ezt a váltóbél-cserélgetést, van valakinek valami bevált megoldása rá? Vagy vegyek egy fémbeles kart? -
Sziasztok!
A gyereknek szeretnék (asszony kiadta az ukazt) húsvétra kerékpárt.
Fiú, 12 éves, 146cm és 32kg.
Keret: kb 50000Ft
Használt vagy új.Ezeket néztük eddig:
GYEREK MTB KERÉKPÁR ROCKRIDER ST 500
GYEREK TÚRAKERÉKPÁR ORIGINAL 100
Univega Apina HT-300
És még egy valamilyen.Helyileg ahova eltudok menni: Baranya, Tolna, Somogy
Konkrét bestbuy ajánlatot nagyon megköszönöm.
Nem ismerem a váltó típusokat és egyebeket, 2-3 óra meg kevés lesz arra, hogy a teljes tudást magamba szívjam.
Inkább rátok hallgatnék.Tudom, hogy nem szeretik az ilyen mit ajánlotok posztokat, de nem is extra igényekre lesz, így nem hiszem, hogy csalódnék az ajánlottakban.
-
ZolkoW
őstag
válasz
sebgutkopf
üzenetére
pontosan, ha veszek egy vázat hosszabb távra,akkor vagy meglévő kerekeimhez veszem, vagy kell majd az is. de itt már gondolok arra, hogy később nehezebb lesz már NEM boostos gyári kereket találni, stb.
a szélesebb gumiknál is van jelentősége annak a 3 mm-nek, persze XC fronton ez is mindegy.
én utólag kicsit bánom,hogy nem boost irányba mentem a vázammal, de akkor elestem volna attól,hogy össze-vissza váltogathatom a tengelyeket, pl. ugyanazt a kerékszettet használhatom a gyorszáras gravelemben, és ebayeztem egy fain merevvillát,ami szintén gyorszáras, de így tudtam használni. Tehát jó volt,hogy nem boostos semmim, de emiatt is vettem tulajdonkáppen a trail vázat végül, mert nem is tudtam kipróbálni széles gumit :D - ha annó megveszem ugyanannak a Niner váznak az utódját, ami boostos, na abban működött volna mindkettő, a könnyű-gyors 29er és a duci 27x2.8 is. Aztán azon kínlódtam volna,hogy egyikre sem teljesen jó...
-
maximilian4
addikt
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Átütôtengely ok, boost, hát nem tudom. Mondjuk nekem elől hátul átütős + boostos, de hogy mennyit számít gyakorlatban a 100 mm vs 110 mm vagy a 142 mm vs 148 mm, hát nem tudom...Nekem kissé bűzlik, hogy ez leginkább egy olyan dolog amivel el lehet passzolni az újabb bringákat. Amúgy fr/dh vonalon bevett szabvány még a 150 vagy 152 mm hátul (most fejből nem tudom melyik pontosan, engem nem érint).
-
sebgutkopf
őstag
válasz
nrg.960
üzenetére
A boostnak értelmezésem szerint a nagyobb kerekek stabilitásánál van jelentősége, ami maraton versenyzésnél valószínűleg lényegtelen, a keményebb használatnál jöhet ki, hogy jobban bírja a büntetést.
A piaci vonalon meg csak annyi, hogy a boos-os tűnik időtállóbbnak, tehát a nem boos-os idővel eladhatatlannál válik (vagy jóval olcsóbban), ami nem egyenlő azzal, hogy ne lenne jó. Bringa vonalon itt jelenik meg a generáció váltás és avulás, hogy már nem aktuális szett.Ha nem akarod eladni itt sincs váltási kényszer használni kell, amíg el nem kopik és élvezd.

-
Slownz
senior tag
Sziasztok!
Kerékpárórát keresek. Nincsenek nagy elvárásaim, ezt néztem ki:Kerékpáros computer B’Twin 500-as, vezeték nélküli, fekete BTWIN
https://www.decathlon.hu/500-kerekpar-computer-id_8382192.htmlVan itt valaki aki használja? Mi a vélemény róla? Ebben az ársávban van jobb választás esetleg?
-
draco31
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Köszi!
-
itouchfan
őstag
válasz
TayRol
üzenetére
Nekem a gagyi Tektro fékeimet nemrég sikerült nagyon jól beállítani, tegnap 20+ tempós kanyarban simán leblokkoltam a hátsó kereket (véletlenül). Most az a véleményem, hogy biztonságos, használható, persze az Alpokba nem mennék fel vele, de normál outi felhasználásra elég lehet.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
draco31
üzenetére
Ha jól tudom az M&M bike végez amolyan ajtótól-ajtóig szervizt,ugyanakkor nem tudom milyen távolságra és olcsó sem lehet...aztán a jelen állapotokat figyelembe véve azon sem csodálkoznék ha többen ráállnának a "levelező tagozat" szervizelésre.
TayRol...felhasználástól,és felhasználótól függ,pl.50kg körüli nőnek,többnyire aszfalton elég ez is [link],jól beállítva minden körümények között megállítja,azonnal blokkolja a kerekeket.Vadulni,nagyobb súllyal,vagy éppen félórás egyhuzamu lejtőzéseken már gyenge lenne.
-
draco31
veterán
Tud valaki olyan szervizt, ahová lehet postázni?
Konkrétan egy hátsó keréken lenne felni csere. Nagyon oda van a felni, nem hiszem hogy egyenesre lehetne húzni. A nehezítés az, hogy BR-IM50-es görgős fékem van, így fontos az agy, ezért is kellene az új felni fűzés. Ha nem így lenne, akkor egyszerű lenne egy kész kereket vennem. De ilyen típust nem találtam még.
És hogy miért nem viszem személyesen? Vidéki kis falu, 50km-es körzetben nincs olyan szerviz aki elvállalna ilyet.... -
Teasüti
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
2005-ös elvileg. Alkatrészeim passzolnak hozzá.
Méret elvileg jó: 19" vázméret, 22" felső cső, 18" láncvilla. Jelenleg 20,5"-os XC vázam van (186 cm vagyok), hosszra egész hasonló, ez a Speci picit hosszabb lent és picit rövidebb fent. Meg picit alacsonyabb nyeregvázcső. Szerintem belefér. Kicsit kijjebb húzom a nyeregcsövet, kicsit hátrébb tolom a nyerget és kb ugyanott vagyok.
RS taggal odaadná 150 fontért postával együtt. A fényezés le lett csiszolva, elvileg nem sérülés nyoma.
Egyedül annyi zavar benne, hogy láttam már ennél szebb vázat is, vagyis ennél csak szebb vázakat láttam.
Valószínűleg dög nehéz is...
De legalább olcsó lenne az átépítés. -
Teasüti
nagyúr
Hali,
be tudja ezt vki azonosítani?
Ez vmi 20 éves cuccnak néz ki legalább.
Milyen árban van? Érdemes foglalkozni vele? -
ZolkoW
őstag
Bicólámpa téma: a most kapható (párat még láttam) aldis készletből, ami 5500 Ft-ba kerül, vett valaki? főleg a hátsó miatt érdekelne. Ez hasonló kivitel,mint amit 6030D ajánlott, ha sok (3-4+) órát kibírna jó fényerővel, akkor szívesen leváltanám rá a meglévő ügyes,de hamar lemerülő példányt.. az elsőt meg összehasonlíthatnám a Lumintoppal :)
-
ivana
addikt
-
TayRol
nagyúr
Miért van, hogy vannak elég jó cangák 300e körül de mind ott vérzik el, hogy mechanikus tárcsafékkel vannak szerelve...
Szörnyű...Igazából költői a kérdés, csak meglepődtem, hogy ez lesz a belépő kategória és 4-500-nál kezdődik egy normál brinyó.
-
INTELligent
senior tag
válasz
bardi
üzenetére
Na ezt nem tudtam, hogy dioptriafüggő, köszi. Ezt a javul a távollátó szeme dolgot amúgy csak érdekesség miatt írtam, mert az nekem még kb 20-25-30 év
.
Az a baj azzal, hogy a szórt fény simán elvakít, ahhoz azért a napszemüveg nem ártana. Igaz, hogy egy olcsó Hervises bukósisakom van, de szerintem nincs az a napellenző, ami védene a szórt fény ellen is. Ha erős a fény, akkor nem bringázás közben is napszemüvegre váltok.
Engem is meglepett, nem könnyeztem, inkább a menetszél kiszárította a szememben a kontaktlencsét (talán ez írja le a legjobban), de akkor is - sőt inkább akkor -, ha napszemüveg volt rajtam. És nem is mentem gyorsan (monti, meg jó sok murva az úton, max 20 lehetett). Aztán lehet, hogy a kontaktlencse járja a végét és a csere megoldja. -
Zsohi
őstag
A műtét után nem lett érzékenyebb a szemetek a fényre? Az egyetlen dolog ami visszatart a dologtól, mivel már most problémáim vannak vele.
-
itouchfan
őstag
válasz
6030D
üzenetére
Eddig valamiért beszűkültem a János-hegy, Normafa, Hárs-hegy, esetleg Hűvösvölgy és Árpád kilátó térségre, pedig ez a Telki és Nagykovácsi közötti erdő talán még közelebb is van hozzám, de max. egy távolság. De iszonyat jó útvonalak vannak arrafelé, Nagy-Kopasz is kemény, de mászható, vannak nagyon technikás ösvények és klasszik "gravel" utak is. Fel fogom venni a repertoárba, az biztos. Remélem, hogy a bringázást nem fogják megvonni, nagyon élvezem és motivált is vagyok. Kár, hogy versenyek nincsenek és egyelőre nem is lesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti Formula Air Mesh G3 400W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R5 9600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB Lian Li LANCOOL II Mesh C RGB 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. De nem, nálunk úgy nézem a kisgenerál kb 17 eur, a nagygenerál 40 eur márkától függetlenül.

a 90es evek legelejen a suntour (meg made in japan) valtassal is valtottunk trigger nelkul. ezek mar csak finomsagok, de hatarozott elorelepes. az m8000et nem szerettem, ket bringamon is volt, a valtas darabos, a feket meg irtam.